Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (229. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.696.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hazemeteo

FORUM OLARAK SİGARAYA DÜŞMAN AÇSAK NASIL OLUR...

SİGARA DUMANSIZ BİR DÜNYA İSTİYORUM....

SİGARA ŞİRKETLERİNİN OYUNCAĞI OLMAYALIM...

AKCİĞER KANSERLERİNİN %65 NEDENİ SİGARADIR....

Sigara düşmanı FORUM AÇILDI... Bağlantı imzamda herkesi bekleriz........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mabbay -- 29 Mayıs 2009; 21:01:15 >
    bu arada Albealar hakkında gerekli bilgileri veren arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum...elinize emeğinize sağlık...
    ben de aranıza 2009 Albea Premio Multijet Kristal Mavi ile katılacağım inşallah...hala sabırla bekliyorum araç montajdan çıkmış gördüm ama plaka işlemleri için bekliyoruz.
    Bi sorum olacak: Fabrika çıkışta bu araç şehiriçi ve şehirdışı ne kadar yakıyor?
    ve kaç km'de normal değerlere döner_?
    benim sorum şu,anahtarı takıp anahtarı 1 kademe çevirsek ve gösterge ışıkları kırmızı yanarken,bu arada araba çalışmıyor,bu şekildeyken havalandırma düğmesini çevirip havalandırmayı çalıştırsak.
    arabaya zararı olurmu,kimisi derki eğer araba çalışmıyorken anahtarı 1 kademe çevirip gösterge ışıkları yanarken o şekilde uzun süre durursa zararlı oluyormuş sanırım motorda bir yeri yakıyormuş falan diyorlardı ama emin değilim,ne dersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mabbay -- 29 Mayıs 2009; 23:16:25 >

Orjinalden alıntı: blade8572

araba stop durumunda anahtarı kontağa takıp bir kademe çevirince,göstergede kırmızı ışıklar yanınca o zaman havalandırma düğmesini çevirince,havalandırma çalışıyor.
    eğer kontağı kapatırsak ve kırmızı gösterge ışıkları kapanırsa o zaman düğmeyi çevirsekte havalandırma çalışmıyor.
    benim sorum şu,anahtarı takıp anahtarı 1 kademe çevirsek ve gösterge ışıkları kırmızı yanarken,bu arada araba çalışmıyor,bu şekildeyken havalandırma düğmesini çevirip havalandırmayı çalıştırsak.
    arabaya zararı olurmu,kimisi derki eğer araba çalışmıyorken anahtarı 1 kademe çevirip gösterge ışıkları yanarken o şekilde uzun süre durursa zararlı oluyormuş sanırım motorda bir yeri yakıyormuş falan diyorlardı ama emin değilim,ne dersiniz..

Yazdığın şeyi 2006 yılından beri connectte yaptım bişey olmadı ......

• quote:

FORUM OLARAK SİGARAYA DÜŞMAN AÇSAK NASIL OLUR...

SİGARA DUMANSIZ BİR DÜNYA İSTİYORUM....

SİGARA ŞİRKETLERİNİN OYUNCAĞI OLMAYALIM...

AKCİĞER KANSERLERİNİN %65 NEDENİ SİGARADIR....

sonuna kadar arkanda olurum aga aynen savaşın kralını açalım şu lanetten herkesi kurtarmaya çalışalım.........
  • babalar şu perde olayı hepsi buradada satılan firmasını bıldum liki veriyorum aydında babalar firma izmire yakın aydın daki arkadaşlar bi soruşturup bilgi versinler bize bi zahmet.......

Türkiye'nin Araca Özel Oto Aksesuar Alışveriş Merkezi
    Track order | Türkiye'nin Araca Özel Oto Aksesuar Alışveriş Merkezi
    http://www.otoperde.com/tr/index.php?page=urun_detay&kat=36&alt_kat_id=12&id=70

• quote:

Orjinalden alıntı: orhanpaşa

babalar şu perde olayı hepsi buradada satılan firmasını bıldum liki veriyorum aydında babalar firma izmire yakın aydın daki arkadaşlar bi soruşturup bilgi versinler bize bi zahmet.......

Valla afferin diyorum.

Gerisini bana bırakın ben araştırıp bilgi veririm. Takım adına konuşurum. Zaten nasip olursa yarın Aydında (Ben Sökede görev yapıyorum)yatılı okuyan oğlanın yanına gideceğim. Orayada uğrarım.
    Benden haber bekleyin arkadaşlar

• quote:

Orjinalden alıntı: oxray

quote:

babalar şu perde olayı hepsi buradada satılan firmasını bıldum liki veriyorum aydında babalar firma izmire yakın aydın daki arkadaşlar bi soruşturup bilgi versinler bize bi zahmet.......

Valla afferin diyorum.

Gerisini bana bırakın ben araştırıp bilgi veririm. Takım adına konuşurum. Zaten nasip olursa yarın Aydında (Ben Sökede görev yapıyorum)yatılı okuyan oğlanın yanına gideceğim. Orayada uğrarım.
    Benden haber bekleyin arkadaşlar

eyvallah baba bir link daha veriyim buda adamların oto dizayn yerleriymiş ilginç şeyler var haberler sende bekliyoruz pazarlık yap bayağı alan çıkar heralde sana zahmet..........

www.batkan.com
    404 - File or directory not found.
    http://www.batkan.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=58

• quote:

Orjinalden alıntı: şoför

Sigara konusuna değinmişsiniz malesef içiyorum günlük bir paket bazen iyi geliyor bee abi...

Bak bu şimdi olmadı. İçtiğini anladım da iyi geliyor değil. İyi geldiğini sanıyorsun daha doğrusu kendimizi kandırıyoruz.
    Ben 2008 yılı 20 Mayısta bıraktım 1 yıl oldu. Çok zorlandım ama değdi. İnanırmısın şimdi cebimde para olur. Önceden bi hergün sigara bi ekmek 5 lira gidiyordu. Şimdi ekmek yapma makinesi de aldım. Benim yanımda para varmı yokmu hiç aramıyorum. Yani keseye çok faydası oldu.
    Sağlık yönünü saymıyorum bile. Haa elbette tehlike geçmiş değil, sabır sabır sabır. Allah yardımcımız olsun.

Bence düşün dostum.
    Yılda 365 paket*3.5 YTL=1277 YTL yapıyor. 30 sene sonra 38000 YTL yapıyor.
    Biz Allah nasip eder emekli olursam 35000 YTL ikramiye alacaz. Demek çalışmasam sadece sigara parasını biriktirsem daha fazla alıyorum.
    Yada hem çalışıp hem sigara parasını biriktirsem 72000 YTL yapıyor.
    Yorum senin....

Son bir söz..
    Parasını el alır.
    Dumanını da yel alır.
    İçene ne kalıyor ??

• quote:

www.batkan.com
    404 - File or directory not found.
    http://www.batkan.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=58

Adreside var burda tamam. Hem ürünü görür hemde pazarlık yaparız.

• İNCE HESAP:

1 paket sigara : 5.0 tl

günde 1 paket sigara içen birisi
    ayda 30 paket
    yılda 360 paket

günde 2 paket sigara içen birisi
    ayda 60 paket
    yılda 720 paket

sigaraya verilen para

günde 1 paket içen için
    1 günde verilen para : 5 tl
    1 ayda verilen para : 150 tl
    1 yılda verilen para : 1.800 tl
    5 yılda verilen para : 9.000 tl
    10 yılda verilen para : 18.000 tl
    20 yılda verilen para : 36.000 tl

30 yılda verilen para : sigara içen kişi hakkın rahmetine erdi

Yıllık repo,fon,dth, en basit enstrüman getirisi : %10 (en kötü olasılıkla)
    20 yıldaki toplam getiri : %200
    20 yılda sigaraya verilen paranın fırsat getirisi+ anapara : 108.000 TL

günde 2 paket içen için
    1 günde verilen para : 10 tl
    1 ayda verilen para : 300 tl
    1 yılda verilen para : 3.600 tl
    5 yılda verilen para : 18.000 tl
    10 yılda verilen para : 36.000 tl
    20 yılda verilen para : 72.000 tl

Yıllık repo,fon,en basit enstrüman getirisi : %15
    20 yılda sigaraya verilen paranın fırsat getirisi+ anapara : 216.000 TL

GÜNDE 1 PAKET SİGARA İÇEN KİŞİ SİGARAYA VERDİĞİ PARAYI BANKAYA KOYSA İDİ 20 YIL SONRA : 108.000 TL PARASI OLACAKTI

GÜNDE 2 PAKET SİGARA İÇEN KİŞİ SİGARAYA VERDİĞİ PARAYI BANKAYA KOYSA İDİ 20 YIL SONRA : 216.000 TL PARASI OLACAKTI

20 yaşında 1 paket sigara içmeye başlayan birisi 40 yaşına gelince ciğerleri zift dolu, cebinde -108.000 tl olacak.
    20 yaşında 2 paket sigara içmeye başlayan birisi 40 yaşına gelince ciğerleri zift dolu, cebinde -216.000 tl olacak.

GÜNDE 1 PAKET SİGARA İÇEN KİŞİ SİGARAYA VERDİĞİ PARAYI BANKAYA KOYSA İDİ 20 YIL SONRA :
    Albea Premio 1.4 Fire modelinden(liste fiyatı=21.290 tl) 5 adet alabilecekti...

GÜNDE 2 PAKET SİGARA İÇEN KİŞİ SİGARAYA VERDİĞİ PARAYI BANKAYA KOYSA İDİ 20 YIL SONRA : Albea Premio 1.4 Fire modelinden(liste fiyatı=21.290 tl) 10 adet alabilecekti...

Sigara içmeyen biri olarak içne birine göre rasyonel olarak ne kadar karda olduğumu düşününce çok mutlu oluyorum....

2012 Civic Sedan Fb7 Elegance
    SİGARA DÜŞMANI
    ÇEVRECİ

• quote:

İNCE HESAP:

1 paket sigara : 5.0 tl

günde 1 paket sigara içen birisi
    ayda 30 paket
    yılda 360 paket

günde 2 paket sigara içen birisi
    ayda 60 paket
    yılda 720 paket

sigaraya verilen para

günde 1 paket içen için
    1 günde verilen para : 5 tl
    1 ayda verilen para : 150 tl
    1 yılda verilen para : 1.800 tl
    5 yılda verilen para : 9.000 tl
    10 yılda verilen para : 18.000 tl
    20 yılda verilen para : 36.000 tl

Yıllık repo,fon,dth, en basit enstrüman getirisi : %10 (en kötü olasılıkla)
    20 yılda sigaraya verilen paranın fırsat getirisi+ anapara : 108.000 TL

günde 2 paket içen için
    1 günde verilen para : 10 tl
    1 ayda verilen para : 300 tl
    1 yılda verilen para : 3.600 tl
    5 yılda verilen para : 18.000 tl
    10 yılda verilen para : 36.000 tl
    20 yılda verilen para : 72.000 tl

Yıllık repo,fon,en basit enstrüman getirisi : %15
    20 yılda sigaraya verilen paranın fırsat getirisi+ anapara : 216.000 TL

GÜNDE 1 PAKET SİGARA İÇEN KİŞİ SİGARAYA VERDİĞİ PARAYI BANKAYA KOYSA İDİ 20 YIL SONRA : 108.000 TL PARASI OLACAKTI

GÜNDE 2 PAKET SİGARA İÇEN KİŞİ SİGARAYA VERDİĞİ PARAYI BANKAYA KOYSA İDİ 20 YIL SONRA : 216.000 TL PARASI OLACAKTI

20 yaşında 1 paket sigara içmeye başlayan birisi 40 yaşına gelince ciğerleri zift dolu, cebinde -108.000 tl olacak.
    20 yaşında 2 paket sigara içmeye başlayan birisi 40 yaşına gelince ciğerleri zift dolu, cebinde -216.000 tl olacak.

GÜNDE 1 PAKET SİGARA İÇEN KİŞİ SİGARAYA VERDİĞİ PARAYI BANKAYA KOYSA İDİ 20 YIL SONRA :
    Albea Premio 1.4 Fire modelinden(liste fiyatı=21.290 tl) 5 adet alabilecekti...

GÜNDE 2 PAKET SİGARA İÇEN KİŞİ SİGARAYA VERDİĞİ PARAYI BANKAYA KOYSA İDİ 20 YIL SONRA : Albea Premio 1.4 Fire modelinden(liste fiyatı=21.290 tl) 10 adet alabilecekti...

Sigara içmeyen biri olarak içne birine göre rasyonel olarak ne kadar karda olduğumu düşününce çok mutlu oluyorum....

vay anasını baba olay hesap burda ve ortada verdiği zarar ziyan cabası çevre çocuklarımız yazık yazık yazık...........

• bu hesap para hesabı idi.
    sağlığın hesabını yapabilecek bir babayiğit varsa beri gelsin....

2012 Civic Sedan Fb7 Elegance
    SİGARA DÜŞMANI
    ÇEVRECİ

• o, eski teknoloji arabalarda vardı. platinli ateşlemeli araçlarda platini bozduğu için kontak açık konumda bırakmama olayı ağızdan ağıza günümüze kadar geldi..yeni elektronik araçlarda kontak pozisyonunda bekletmenin ve motor çalışmadan elektrikli aksesuarları çalıştırmanın aküyü bitirmenin dışında bi zararı olmaz.

quote:

Orjinalden alıntı: blade8572

araba stop durumunda anahtarı kontağa takıp bir kademe çevirince,göstergede kırmızı ışıklar yanınca o zaman havalandırma düğmesini çevirince,havalandırma çalışıyor.
    eğer kontağı kapatırsak ve kırmızı gösterge ışıkları kapanırsa o zaman düğmeyi çevirsekte havalandırma çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scoupeman -- 30 Mayıs 2009; 5:33:41 >

• Günaydın. Hepimize iyi bir haftasonu diliyorum. Herşey gönlümüzce olsun.
    till_the_end Sıfırken= ş.içi=20kuruş/ ş.dışı=15kuruş civarı. az artar-düşer.
    Sonra sonra siz ona, o size alışınca, motor ayarı alınca bu değerlerden en az 30-40 kuruş düşeceğiz.
    Ancak sizin kullanımınızın önemini hatırlatmaya gerek duymuyorum. Asıl faktör sağ ayağınız.

hazemeteo Bazen beni korkutuyorsun. Senin uzaylı falan olduğunu düşünüyorum.
    blade Bir zararı olmaz. Neden açık tutmak ihtiyacı duyduğunu söyleseydin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeiffer -- 30 Mayıs 2009; 7:42:37 >

Hocam harikasın ya.Asıl şimdi ucuza getirtebiliriz,hemde benim memleketteymiş yaa bu daha süper oldu.Oxray hocamdan güzel haberlerini bekliyoruz.
    Bende haftaya Manisaya hanımı bırakıp hemen dönücektim.Olmazsa Aydına devam ediyim ev halkınada süpriz olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardday -- 30 Mayıs 2009; 9:53:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: till_the_end

arkadaşlar hepinize merhaba
    forumu neredeyse baştan sona inceledim ve Albeayı aldıktan sonra artık hiç şüphem kalmadı diyebilirim. iyi ki almışım daha elime ulaşmasa da :(
    bu arada Albealar hakkında gerekli bilgileri veren arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum...elinize emeğinize sağlık...
    ben de aranıza 2009 Albea Premio Multijet Kristal Mavi ile katılacağım inşallah...hala sabırla bekliyorum araç montajdan çıkmış gördüm ama plaka işlemleri için bekliyoruz.
    Bi sorum olacak: Fabrika çıkışta bu araç şehiriçi ve şehirdışı ne kadar yakıyor?
    ve kaç km'de normal değerlere döner_?

Hoşgeldin hocam Aracın hayırlı olsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mabbay -- 30 Mayıs 2009; 12:03:53 >

• yukarıdaki sigara hesabı varya
    benimde aklıma geldi,hesap yapmıştım,günde bir iki sigara ile başladım sonra günde 1 paket,sonra ise günde 1,5 paket sigara içerdim
    yaklaşık 5 sene içmiştim sonra askerlik zamanı geldi ve gittim orda yasaklar ve sınırlamalar vardı evdeki gibi rahat içemiyorsun,kızdım ve bıraktım
    ordayken düşündüm günde 1 paket sigara 3 ytl den ayda 90 ytl,yılda 1100 ytl falan yapıyodu 5 yılda ıse 5500 yt yapıyordu tabı oylesıne ve ortalama olan hesap,cok detaya ınmedımdı
    sonra sıgara bıraktım ve harclıkları bırıktırdım sıgaraya para vermeyıpte bırıkım yaptım
    zamanla bankada 2 yıl ıcınde harclıklarda bırıktıgı ıcın arada harcamalarım olmasına ragmen 4000 ytl bırıktı
    sonra ce telefonu leptop falanda aldım arabayıda degıstırdım ve hala cepte para bankada para var
    cok mıktar degıl belkı az olabılır zamana ufak ufak bırıkıme gore ıyı hemde sıgara ıcılen zamanlardakı gıbı cepte parasızda dolasılmıyor
    kısacası yukarda yazanları yapın sonucu gorursunuz

edit:
    yukardaki yazı sonucunda alcagınız araba sayısı belıdır
    benım yazdıgım bu sayı ıle arabamı degıstırdım ve albea aldım o yuzden yazdım,konuyla alakalılardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blade8572 -- 30 Mayıs 2009; 11:49:04 >

• 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.