Şimdi Ara

Arabam sibop lastiği yaktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
9.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2003 model 1.6 16v Peugeot 307 xt aracım var.

Dün akşam aşıverişe giderken araba bir anda çekişten düştü ve titremeye başladı. Rampada resmen bayıldı. Rölantide de araba stop ediyordu. Yada çok titreyerek çalışıyordu.

Bugün Erkay peugeota götürdüm.

Önce bobinlerin yandığını ve bobinin değişeceğini söyledi. Daha sonra bujileri de değişelim dedi. Tamam dedim.

Neyse uzunca basınç ölçen bir alet getirdi. ilk iki silindir 100 ilen 3. silindir 0 çıktı. Yani hiç ibreyi hareket bile ettirmedi. Usta bana sibop contası yanmış. Değişecek dedi. Neyse arabayı bıraktım geldim.

Akşam üzeri aradığımda arabanın 16 tane birşeyi değişecekmiş. Tamam dedim usta 1000 TL civarında tutar dedi.

Şu kış ayında başıma gelene bakın.

Şimdi benim merak ettiğim usta beni kazıklıyor mu ? Yoksa doğru mu söylüyor.? Bunu Nasıl anlarım.

İyi akşamlar. Başınıza böyle bir şey gelirse buraya yazmış oluyum

• Ustanı değiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: erkmenson

Ustanı değiş

hocam ilk defa gittim tavsiye üzerine bu zamana kadar hep kazık yedim ustalardan.

Orijinalden alıntı: pog

quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Ustanı değiş

hocam ilk defa gittim tavsiye üzerine bu zamana kadar hep kazık yedim ustalardan.

Tanidigim Pejo ustalarını cagirayim ben. Beni aşar.

Bahsettigi 16 yane sey muhtemelen 16 tane subap. Iyi de subaplar neden degisiyor. Bence kosarak uzaklasin.

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Yetkili servise gotur. Kalibimi basarim daha ucuza adam gibi yaparlar.

Bahsettigi 16 yane sey muhtemelen 16 tane subap. Iyi de subaplar neden degisiyor. Bence kosarak uzaklasin.

artık çok geç araba ustada yarın akşam teslim alacağım. Pug servisi arıza tespit etmeye bile 60 TL istiyor.
    Cruze 18 Jantımı Taktırdım
    12 yıl önce açıldı
    Araba soğukken fren tutmuyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence siz aracın arızasının ne olduğunu tam olarak öğrenememişsiniz.

kabaca bilgi vermek gerekirse, subap lastikleri önemli bir parçadır. eğer lastikler görevini yapmadıysa pistonların üzerine yağ kaçırmış olabilir.

bu da dolaylı ve direk olarak kompresyon kaybına neden olur çekiş düşer. (0 çıktığını söylediğiniz yer kompresyonun 0 çıktığını ve sıkıştırmanın olmadığını gösterir bu da motorun çalışmasına %100 etki eder)

eğer subap lastikleri değişecekse (zahmetli iştir) aracın kompresyonunun sıfır çıkan pistonuna gidecek yağlar kesilecektir ve aracın çalışması normale dönecektir.

bunlarla beraber 1000 tl ciddi bir rakam. Detaylı olarak ustadan bilgi alabilseydiniz ona göre yorum yapabilirdik. 250-300 tl bir işçilik tutması gerekir. üst kapak contası 50 tl, subap lastikleri de 10-20 tl arası bir fiyata sahiptir.

Diğer ihtimal olarak, üst kapak komple açılacaksa (ki kolay kolay subap lastiği yüzünden üst kapak açılmaz) fiyat normal kabul edilir. (Çünkü silindir kapağı contası da işin içine girer, triger kayışı da değişir kapak yıkanır vs vs. )

Keşke arızanın ne olduğunu tam öğrenip, bununla beraber araca yapılacak işlemin de tam olarak ne olacağını öğrenseydiniz. Durumu tam olarak anlar ona göre yorum yapabilirdik.

• pog P kullanıcısına yanıt
    Bu sevsler braz arc sahiplerni dusunse sanayiler nal toplar ama servslerde kus beyni mevcut neden peki?arizayi bile tesbit icn 60 tl para aliyolar bole it osurdukca para alinir musteriye kabarik fatura ciksrirsan kimse servse gitmez

Subap lastikleri aracınız 16v'se , araçta 16 tane bulunur ve küçük küçük contalardan ibarettir.

yanan şey eğer silindir contası ise bu subap lastiğinden çok bağımsız bir parçadır. Ve aracınızın arızası nedeniye usta eğer üst kapağı açtıysa 16 adet valf (diğer adı subap) değişim gerektirebilir. (kararma ve bükülme ihtimali vardır)..

ve eğer üst kapak komple açıldıysa bu fiyat çok ama çok normal.

c

ihtimaller , ihtimalller... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaVu! -- 29 Aralık 2014; 23:53:34 >

motor yağı 60 tl
    yağ filtresi 20 tl
    üst kapak contası 30-40 tl
    silindir contası 50-60 tl.
    subap lastikleri 20 tl
    eğer değişecekse subaplar 200 tl.
    triger seti 140 tl
    kapakçıya giderse 100-200 tl arası onun masrafı.

gerisi de ustanın işçiliği.

eğer silindir kapağı işçiliği güzelce yapılırsa 2 sene de değil 10 sene götürür rahat. :)

Evet üst kapak açıldı. Kazıklanmayimda parayı veririm ben. Birde kayınpeder o arabayi elinden çıkar artık düzen tutmaz diyor. Gercekten tutmaz mı 2 sene binmem lazım.

Duzgun yapilirsa duzen tutar.Bence bu tarz onarimlari yetkili serviste yaptirmak daha iyi.Ozel servise yag,su vb. degisim-ekleme,silecek vb.aracta zamanla eskiyen dis parcalar icin gidilmeli.Mumkun mertebe motorla yetkili servis ilgilenmeli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

2005 model Peugeot 407 aracım vardı. 2.0 Benzinli. LPG yok... Neden yok ? motora zarar verir diye... Her haftasonu cumartesi günü oto yıkamacıya gider. Bir tane bile çiziği yoktur. Sanki fabrikadan 100.000 km de çıkmış gibi düşün. Aşırı temiz yani... (sahibinden temiz. Yani sahibinden bile temiz )

Ben bu arabayı 7 ay önce sattım. Nedeni de sizin yaşadığınız sorundu... O lanet olası 3. silindir. Sanırım kronik bir sorun bu.
    (Bu arada o 16 tane değişecek olan şey yağ tappetleri , yani yağ iticileri) Soğuk havada yağ henüz ısınmamışken yağı motora göndermekte biraz sıkıntı yaşıyor.

Benim yaptırdığım işleme gelirsek. Ben motoru baştan aşağı yeniledim. Size öyle söyleyeyim. Değişmedik parça nerdeyse kalmadı. (Yağ tappetleri dışında) benim tappetler 1800 civarı tutuyordu. Artık arabaya ayıracak param kalmamıştı.

Arabayı sattığım kişiyede bu problemi olduğu gibi anlattım. Bugüne kadar düzelttiğimiz yada değiştirdiğimiz parçaları da söyledim. Adam aldı arabayı. Şu an malum sitede satılık. Yani alan adam da satıyor....

Ben çözemedim... Keşke çözebilseydim. Caaanım arabam yine benimle olurdu... :/

• Bu tarz tamirleri eve garaj kurup yapma taraftariyim.

Disariya pek guven olmuyor.

• sübap nasıl gider ya ustan seni kekliyor olmasın.

intel Haswell 4670k | Asrock Extreme 4 z87 | 7870 Xt [Tahiti] | Corsair Vengeance Ddr3 2x4 1600 Mhz | Corsair Cx 750 [Moduler] | Corsair Air 540 Case | Corsair 128 Gb Gs Ssd | Corsair H100i [Pull~Push] | Asus Vn247h 1920x1080p Full Hd Monitör | qCk Fnatic edition Mouse Pad | SteelSeries Kinzu v2 Pro | Logitech G105 Gaming Keyboard | Thermaltake Shock Gaming HeadSet
  • quote:

Evet üst kapak açıldı. Kazıklanmayimda parayı veririm ben. Birde kayınpeder o arabayi elinden çıkar artık düzen tutmaz diyor. Gercekten tutmaz mı 2 sene binmem lazım.

üstünü peder veriyorsa neden olmasın
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.