Şimdi Ara

Arabalardan çok anlamak iyi birşey değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba konusu hobilerimden biri. Sürekli hangi marka hangi kasayı çıkarıyor, hangi modelde ne tür makyaj var. Yeni çıkan tasarımlar donanımlar vs. Eğer bu kadar ilgili ve bilgili olmasam basit bir Golf bile beni mutlu ve mesut ederdi. Ama olmuyor işte! Bu kadar ilgi ve bilgi artınca beklenti de arttığından mutluluk ve tatmin azalıyor.Çevremde arabdan bu kadar anlamayan ama arabasından çocuklar gibi mutlu olan çok insan görüyorum. Benim gibi düşünenler var mı?

• bu arabadan anlamakla alakalı değil insanın tatminkarsızlıgı , misal bir corolla sahibisindir dersin neden c180 nim yok sonra c180 sahibide neden e coupem yok gibi,sadece insanın sahip olduklarınla yetinmemesi ile alakalı bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz1111 -- 20 Kasım 2011; 15:03:04 >
  • Kesinlikle katılıyorum sana. Arkadaşlarla yolda yürürken herhangi bi modelin en dolusunu görüyorum, 'vay bee arabaya bak' deyince, 'ne varkı var diğer arabalardan' diyolar. Anlatsamda anlamıyorlar zaten:) Bir araba gördüğümde en ufak detaya bile gözüm takılıyor. Artık öyle bi durumdayım ki, bana arabanın farını göster, sana o arabanın tüm özelliklerini, atalarını anlatıym. Ben de sıkıldım bu durumdan:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

98 model bi Japon'a biniyorum, en kral konfor ekipmanı klima ve 4 cam otomatiği, gel gelelim ben de biliyorum soğutmalı torpidodan adaptif farlara her türlü donanımın varlığını, bu benim aracımdan tatmin olmamam için bir neden değil, olmamalı, arabamı kusurlarıyla seviyorum.
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • daha iyisine sahip oluncaya kadar en iyisi bu diyemeyenlerdensin sanırım .

en iyisini almak değil önemli olan bu paraya en iyisini alabilmek.

anlayanla anlamayan farkı budur.

Şahinde beni tatmin eder golf te. Verdiğim paraya göre aldığım arabanın ne olduğunu bilirim. Gerisi keyfini çıkar. Kimi araba limitlerde tad verir, kimi normal kullanımda kimisi ise sakin sakin giderken.

Önemli olan aracı tanımak bence.
  • Bir arkadaş söylemiş. Arabadan iyi anlayan biri tatminsilik yaşamaz. Ancak maymun iştahlı biri bunu yaşar. Anlayan biri arabasının ne olduğunu, ne yapıp ne yapmayacağını bilir. Elindeki bütçeyle en iyi fiyat performans aracını seçer. Servis, parça, 2. el, yakıt, vergi, güvenlik, konfor, donanım, yol tutuş, performans, malzeme kalitesi, bagaj kapasitesi, kullanışlılık, görüş açısı, direksiyon tepkisi, fren performansı....... say say bitmez. Tüm bunlardan iyi anlayan biri bütçesine göre hangi seçeneklerin kendisi için önemi fazlaysa onu seçer ve mutlu olur. Biri bişey söylese şu şu nedenlerden dolayı onu değil bunu aldım der. Sorun yok bence iyi anlamaktan ve bilinçli tüketici olmaktan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husam74 -- 20 Kasım 2011; 17:42:58 >
  • Bu tatminsizliğin sebebi biraz da otomobillerin kendilerine has karakterlerinin kalmamış olması. Çoğu otomobil ortak parçalar kullanıyor ve kaporta tipleri bile giderek birbirine benziyor. Eskiden her otomobilin markaya has motor, şanzıman iç aksam vs vardı, standartlaşma geliştikçe artık çoğu parça aynı sınıftaki araçlarda neredeyse aynı ya da muadil. Bir araba aldığınızda artık eksiksiz olarak alıyoruz, eskiden teyp için bile araştırma yapılır farklılık yaratılırdı.

Orijinalden alıntı: quattroporte'S

Kesinlikle katılıyorum sana. Arkadaşlarla yolda yürürken herhangi bi modelin en dolusunu görüyorum, 'vay bee arabaya bak' deyince, 'ne varkı var diğer arabalardan' diyolar. Anlatsamda anlamıyorlar zaten:) Bir araba gördüğümde en ufak detaya bile gözüm takılıyor. Artık öyle bi durumdayım ki, bana arabanın farını göster, sana o arabanın tüm özelliklerini, atalarını anlatıym. Ben de sıkıldım bu durumdan:))

Oda birşey mi gece far stop ve ayna sinyallerinden araçları ayırabiliyorum uzaktan :)
    1995 Opel Calibra Turbo 4x4 C20let Getrag 297 HP Dyno (chip+filtre+turbo+katalizör iptali...)

• aslında bunu avantaja çevirmek bizim elimizde karakterimize en uygun aracı seçebiliyoruz bu şekilde tamam kabul ediyorum insignia benim karakterime uymuyo ama mecburiyetten biniyorum daha çok ford f150ye binmek isterdim ama eldeki imkanlar kısıtlı
  • aynen katılıyorum bende de fazlasıyla maymun iştah var ,sanırım hayalimdeki aracı alana kadar tatmin olamayacağım.
  • Evet iğrenç bir şey. Bazı insanlar çok pahalı modelleri anlamıyor. Daha doğrusu aradaki farkı görmüyorlar, teknolojindende bir haber oldukları için çok paraları olsada gidip B-C sınıfı arabalar kullanıyorlar.

Milyon dolar serveti olupta böyle yapan adamlar etrafımda var. Bir tane akrabam prensip olarak böyle yaptığını söyledi. "Lüks evde otururum ama asla lüks araba almam, prensibim bu" diyor.

Gerçektende Trilyonluk evde otururlardı bir zaman, ama arabaları Şahin'di. Şimdide Fluence felan bakıyorlar.

quote:

aslında bunu avantaja çevirmek bizim elimizde karakterimize en uygun aracı seçebiliyoruz bu şekilde tamam kabul ediyorum insignia benim karakterime uymuyo ama mecburiyetten biniyorum daha çok ford f150ye binmek isterdim ama eldeki imkanlar kısıtlı

Valla T.C'de böyle bir kesimde var. Bütün markaları modelleri bilen ama şartlar yüzünden ulaşamayan. Yukarıdaki örneğin tam tersi, ama Abd'deki yakıt ve araç fiyatları bu kesimin elinde olsa olacakları hayal bile edemiyorum.

$35.000'e Camaro SS satsalar bizde genç nüfus epey azalır. Üniversite puanları düşer.

• Sadece otomobil değil her konudan fazla anlamak mutsuz ediyor bazen.

Ne demişler "cehalet mutluluktur" bazen düşünüyorumda harbiden öyle ha. Adam en dandik şeye sahip olsa bile mutlu olabiliyor, ama sen daha iyisine ulaşamadığın için mutsuz oluyorsun.
    yani öğrenmen gerekan başka birşeylerde var ve onu öğrenememişsinde,
    o yüzden mutsuzsun diye düşünüyorum.
  • her zaman en güzel arabanın sahip olduğuma araba olduğuna inadım.+ ve - yönleri ile benimsedim.31,500 TL ye panaromik cam tavanlı,digital klimalı,cruise controllü, esp li otomatik vitesli sıfır bir araç daha ne isteyeyim.fiat, vw, veya röno ne olduğu önemli değil, benim olması önemli.Çünkü beğendiğimi elde edemiyordam elimde olanı beğenirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 21 Kasım 2011; 13:18:20 >

Orijinalden alıntı: laax

quote:

Orijinalden alıntı: quattroporte'S

Kesinlikle katılıyorum sana. Arkadaşlarla yolda yürürken herhangi bi modelin en dolusunu görüyorum, 'vay bee arabaya bak' deyince, 'ne varkı var diğer arabalardan' diyolar. Anlatsamda anlamıyorlar zaten:) Bir araba gördüğümde en ufak detaya bile gözüm takılıyor. Artık öyle bi durumdayım ki, bana arabanın farını göster, sana o arabanın tüm özelliklerini, atalarını anlatıym. Ben de sıkıldım bu durumdan:))

Oda birşey mi gece far stop ve ayna sinyallerinden araçları ayırabiliyorum uzaktan :)

ahanda benden bir tane daha varmış

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.