Şimdi Ara

Antalya Finike de yazlık almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Antalya Finike de yazlık almayı düşünüyorum. 800bin civarı evler diğer yerlere daha uygun fiyatlı.

yazlık olarak kullanmak, aylık haftalık kiraya vermek amaçlı Finike'den yazlık almak mantıklı mı?

çok turistik bir yer değil galiba ama yaşamak nasıl olur orada?

kapalı pazar yerinin oralarda birkaç tane uygun eşyalı çok eski olmayan katta daire var. oralar nasıl?

insanları nasıl, finike dışından gelen bizlere nasıl, türk yabancı turist durum nasıl? çevre, market vs fiyatları, kültür vs mülteci durumu nedir?

denizi nasıl, ulaşım, finike içi ulaşım (araba olmadığı zamanlar taksi dolmuş vs)

bilgisi olan , tavsiyesi olanlardan yardım rica ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 20 Temmuz 2022; 15:24:26 >

iki aile ortak bakıyoz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 20 Temmuz 2022; 16:21:35 >

ben 2018'de ev aldım, benden çıkan mebla sadece peşinat idi, gerisi kredi. evi satan adamın parası yoktu, aldığı parayı peşinat yapıp 2 kat pahalı ev aldı kredi ile.

ben şu an evi satsam elime ciddi bi para geçecek, o parayı peşinat yapıp 2 milyon değerde bir eve bile girebilirim teorik olarak. bunu yapacak olsam, biri bana bakıp: "oha bu çocuk bu parayı nerden buldu lan!" diyecek. halbuki bende o para YOK. ben şu anki evimi zaten 10 sene kredi ile aldım, elimden çıkan toplam para enflasyon nedeniyle çok çok düşük kaldı. evi bugün satıp 2-2.5 milyonluk başka bi ev alacak olsam gene cebimden pek para çıkmayacak, sadece ödediğim taksit miktarı birkaç kat artacak ama enflasyon nedeniyle o taksit de 2-3 yıla kadar düşük bi meblaya dönüşecek. bugün 2 milyona alacağım evi 4 sene sonra enflasyonun etkisi ile 8 milyona satacak olsam, başkası bakıp: "oha 8 milyonluk ev" diyebilir ama ben öyle bir ev satın almadım aslında.

olay kaba taslak bu. özetle: ben 2018'de ev aldığım için bana evi satan adam da ev aldı. bu iki işlemde toplamda 700 bin TL'den büyük hacimli satışlar gerçekleşti. 2018 rakamı bu. kayıtlara geçen rakam 700 küsur bin TL. ama, benden minik bi peşinat çıktı sadece, bana evi satan adam ise ek bi para çıkartmadı bile. sonuç? sonuç şu: toplam 700 bin TL'lik iki adet ev alım işlemleri yapan iki kişi aslında ceplerinden 100 bin TL bile çıkarmadılar. ama evler satın aldındı. peki aradaki 600 küsur bin TL'lik fark nasıl ödendi? cevap: kredi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-430D04FC4 -- 20 Temmuz 2022; 16:30:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konya için otel tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Finikede büyümüş biri olarak söyleyebilirim ki ne istediğine bağlı.

Kurban bayramında arkadaşımın yanına gittim.

2000'li yıllardaki ingiliz turist akını zaten artık yok.Eskiden her köşe başında pansiyon vardı.

Benim çocukluğumdaki tenhalıkda fazla kalmamış.Her bataklığı kurutup ev dikmişler.Sonradan keşfedilen bir yer haline gelmiş.

Açıkcası onca okul arkadaşımda sadece 1 tane gördüm.Herkes çok yabancı çünkü yazlıkçılar vs... doldurmuş finikeyi.

Nasıl bir yer dersen iyi yada kötü diyemem kışları ölü.İnsan görmek zor.

Yazlarıda geniş sahilleri olduğundan dolayı yazlıkçılar ile dolu.Ayrıca yüzme bilmeyenler için kumsalları çok ideal 200mt gidiyorsun hala beline gelen bir su var.

Yüzmek isteyenler için kayalık plajlar var. mendikli, göksu yada daha ilerisinde bir ton denize girilebilecek çok güzel yerler(ancak arabayla gitmek gerek,araç yoksa traktörden bozma belediyenin çek-çek dedikleri plajlara turist taşıyan bir hizmeti var) var denizide tertemizdir çünkü ticaret yok.

yani Finikede nerede ev alırsan al denize yürüyüş mesafesindesin. Şahsen ben severim finikeyi ama artık sürekli yaşamak için çok boş bir yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatistan -- 21 Temmuz 2022; 15:10:26 >

• 2009-2011 arası orada üniversite okudum. Pek yaşanılacak bir yer değildi. O zamanlar bayağı ucuzdu ama şimdiyi bilmem. İnsanı iyi değildi. İmkanlar kısıtlı. Ulaşım zor. Antalyaya bile 110 km uzaklıkta.

Bizim zamanımızda yabancı turist yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesela diyelim ki ev krizden önce 500 bin tl idi.. 1.250 bin tl oldu. birkaç sene sonra enflasyondan dolayı taksitleri ödemek kolaylaşsa bile sonuçta o ev 2 kattan daha fazla bir paraya alınmış oldu, çünkü o kısa bir süre önce 500 bin tl idi. yani taksitleri öderken ki o enflasyon avantajını evin 2 kattan daha fazla artan fiyatı alıp götürüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.