Mesela ben bilgisayarın başında oturmuş bir anime izliyorum odaya annem,kardeşim,babam geldiği zaman ''oğlum kaç yaşındasın hala böyle saçma sapan çizgi filmler mi izliyorsun'' diyorlar. Arkadaşlarıma diyorum şöyle bir anime var izle falan. Diyor lan çocuk musun sen falan sonra farklı bir gözle bakıyorlar. Deli yada çocuk muamelesi yapıyorlar. Halbuki kendileri hiç izleyip bilmediği için bu zevki anlayamıyorlar. Sizde de böyle şeyler oluyor mu? Oluyorsa ne yanıt veriyorsunuz? Birde bende bazen anime izlerken diyorum lan acaba ben harbi sorunlu muyum bu yaşta böyle şeyleri izliyorum
valla 2 sene oldu anime dünyasına gireli.o günden bu yana acayip japonca kastım.cogu zaman altyazı olmasa bile anlıyorum ve bazen de japonca birkac sey söylediğim oluyor(genellikle replikler felan).annem ilk baslarda yukarıda yazdıgın gibi aynısını bana söyledi ben de ona ne gzel japonca ögreniyorum dedim.o gündür bu gündür birsey demiyorlar
bundan 4 sene önce iş için (halı alım satımı) Japonya ya gittiğim zaman anime ile tanıştım. yaş oldu 26. arkadaşlarıma anime izlediğimi söylemiyorum. söylesem fena dalga geçerler. bi ikincisi işler kötü gidince eş dost çevresi bi şeylere bahane üretmeyi seviyor.
örnek : yozgat halılarımın satışı yüzde 15-20 düşse bizim elemanlar başlarlardı. çizgi film izleyeceğine işine baksaydın işlerin bu hale gelmezdi. diyeceklerini tahmin ettiğim için anime izlemeyi sır olarak saklıyorum. 4 sene önce naruto ile başlayıp. efsane olmuşları izliyorum. bu arada kendimi de fazla kaptırmamaya özen gösteriyorum.
bu arada Japonya da anime konuları çok farklı bi gözle bakılıyor. orada 40 yaşındaki adam naruto izliyorum dese hiç kimse gülüp adamla dalga geçmiyor. bayağı ilginç. ayrıca biz muhabbet arasında hangi takımı tutuyosun deriz. fb liyim, gs liyim falan. onlar o tür muhabbetlerde hangi animeleri izliyorsun diyorlar. belki de naruto ya ayrı bi gözle bakmamın sebebi şu japonlardır. ayrıca orada naruto, op, bleach daha iyi gibisinden rekabetleri sadece çocuklar yapıyor.
işin aslı bi ara japoncayı öğrenip oralara yerleşmeyi düşünsem de, 2 ay kaldıktan sonra oralarda yapamayacağımı farkettim.
Wataşiwanna go japanya
Bir arkadaşım o da tam anime hayranı,birlikte konuşurken diğer arkadaşlar
- oyun mu konuşuyorsunuz?
dediklerinde; yok yok,karton hakkında diyorum.
Hmm diyip gidiyolar.
Aslında sorun onları çocukca gördüğünden değil. Bak izlet onlara onlarda bağımlısı olurlar. Sen orta içimde söylediğinden o arkadaşların sırtından prim yapıp cool olmaya çalışıyorlar. Kansız hepsi
quote:
Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tensho
Wataşiwanna go japanya
artik gunluk kelimeleri cok rahat ceviriyorum galiba kanji mi calissak
3-5 bin bölüm daha izlersem kendi derdimi anlatacak kadar Japoncam olacak.
Anime izlediğimi arkadaşlarıma söylemem gerçi okulda anime/manga kulübümüz var onlarla gayet rahat konuşuyorum ama arkadaşlarım kadar da yakın değiller.
Evde ise sadece annem gördüğü için bir sorun olmuyor. İzlerken ingilizceme yardımcı oluyor diyorum, üstüne bir de japonca kursuna başlayınca ses çıkarmaz oldu .
quote:
Orijinalden alıntı: DARTS
Ben de biri ne hakkında konuşuyorsunuz diye sordu mu çizgi dizi derim. Anime demeye gerek yok. Sonra 1 saat izah et nedir diye Aileler zamanla alışıyor dert etmeyin herkes geçti bu yoldan
quote:
Orijinalden alıntı: Mr. Crowley
quote:
Orijinalden alıntı: DARTS
Ben de biri ne hakkında konuşuyorsunuz diye sordu mu çizgi dizi derim. Anime demeye gerek yok. Sonra 1 saat izah et nedir diye Aileler zamanla alışıyor dert etmeyin herkes geçti bu yoldan
Beni izlerken gördüklerinde kaç yaşındasın hala bunu izliyorsun diyorlardı.Sonra bir ki Japonca konuştum artık her gördüklerinde Japoncanı mı geliştiriyorsun diyorlar.
okulda çok elit bi ortam var valla bi kişi de çıkıp demedi ki olum çocuk musun diye. he dalgasına diyen var o ayrı. ailem de arada bir der de bir zamanlar online oyun bağımlısı olduğumdan şimdi bu anime olayı onlara daha bir hoş geliyor
quote:
Orijinalden alıntı: TuranCan.
okulda çok elit bi ortam var valla bi kişi de çıkıp demedi ki olum çocuk musun diye. he dalgasına diyen var o ayrı. ailem de arada bir der de bir zamanlar online oyun bağımlısı olduğumdan şimdi bu anime olayı onlara daha bir hoş geliyor
Aynen aynen. Evdekilerin en azından oyun oynamıyorsun dediklerini duymak güzeldi .
Evdekiler birşey demiyorlar deseler bile takmıyordum.Okulda sunum bile yaptım anime hakkında.Anlamadılar ama olsun kimse birşey diyemedi diyemez de lafı ağızlarına tıkarım fazla da muhabbetim yok kimseyle onunda etkisi var. Laf edenede senin seviyen zaten almaz kapasiten kaldırmaz devrelerin yanar sen git muhteşem yüzyıl izle der geçerim
Ailem bişey demez, arkadaşlarım da "çizgi film mi izliyon la sen" tarzı seviyesiz insanlar değiller o yüzden hiç sıkıntı çekmedim. Ayrıca gidip Türk dizisi izleyen birine de laf ettirmem anime izlememle ilgili.
quote:
Orijinalden alıntı: Deníz
Laf edenede senin seviyen zaten almaz kapasiten kaldırmaz devrelerin yanar sen git muhteşem yüzyıl izle der geçerim
Bu çok güzelmiş.
B... s.. git allah aşkına diyorum geçiyorum
Kimin ne dediği pek önemli değil eninde sonunda anlatabiliyorsun ama belli bir seferden sonra insanın artık canı sıkılıyor aynı şeyi ellinci kere anlatmaktan. Animeye çizgi filim değil de genelde manga okuduğumdan mangaya texas tombix muamelesi oluyor bende
Seinen 青年 kelimesini bilmeyen adam bana anime izlerken çocuk musun derse cahilliğine verir izlemeye devam ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: By.Kerem.86
bundan 4 sene önce iş için (halı alım satımı) Japonya ya gittiğim zaman anime ile tanıştım. yaş oldu 26. arkadaşlarıma anime izlediğimi söylemiyorum. söylesem fena dalga geçerler. bi ikincisi işler kötü gidince eş dost çevresi bi şeylere bahane üretmeyi seviyor.
örnek : yozgat halılarımın satışı yüzde 15-20 düşse bizim elemanlar başlarlardı. çizgi film izleyeceğine işine baksaydın işlerin bu hale gelmezdi. diyeceklerini tahmin ettiğim için anime izlemeyi sır olarak saklıyorum. 4 sene önce naruto ile başlayıp. efsane olmuşları izliyorum. bu arada kendimi de fazla kaptırmamaya özen gösteriyorum.
bu arada Japonya da anime konuları çok farklı bi gözle bakılıyor. orada 40 yaşındaki adam naruto izliyorum dese hiç kimse gülüp adamla dalga geçmiyor. bayağı ilginç. ayrıca biz muhabbet arasında hangi takımı tutuyosun deriz. fb liyim, gs liyim falan. onlar o tür muhabbetlerde hangi animeleri izliyorsun diyorlar. belki de naruto ya ayrı bi gözle bakmamın sebebi şu japonlardır. ayrıca orada naruto, op, bleach daha iyi gibisinden rekabetleri sadece çocuklar yapıyor.
işin aslı bi ara japoncayı öğrenip oralara yerleşmeyi düşünsem de, 2 ay kaldıktan sonra oralarda yapamayacağımı farkettim.
Hocam şu yazdığın son cümleyi biraz daha açar mısın? Yani oralarda yapamayacağının sebepleri neler? Benim de bu konuda ciddi düşüncelerim var da.