< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Android Tv Box için tavsiye. (1290. sayfa)

-
-
Hocam cevap için çok teşekkür ederim. N11 kuponlarını nereden takip edebilirim?
-
next playbox 2.el yerine sıfır Next Start 4 k aldım.
-
Ancak gördüm. Evet ben Tv yi ve cihazı ayrı kumandadan kullanıyorum.
-
Kendi sitesinden takip edeceksiniz. Genelde günde 3 kez belirli saatlerde veriyorlardı. Uzun bir zamandır bakmadım. Daha önceleri 9:00, 14:00, 20:00 da veriliyordu. Şimdi değişmiş olabilir
-
6nm ile üretilen S905X5,Mali-G310 işlemci duyuruldu.
https://www.cnx-software.com/2023/09/18/amlogic-s905x5-armv9-tv-box-soc-av1-h-266-ai-sr/
-
s905x5 işlemci ile tv box aygıtlarda ilk defa 6 nano metre'lik işlemci kullanılmış olacak.
s905x5 işlemciye bütünleşik gelen ve giriş seviyesi Mali-G310 GPU biriminde ise, 7 nano metre'ye inildiği görülmektedir ;
https://chipguider.com/?gpu=mali-g310-mp6
s905x5 işlemcinin, AV1 ve H266 video codec destekli bir işlemci olması, pratikte bir anlam ifade etmese bile, gelecekçi bir cihaz olacaktır.
s905x5 işlemcilerle üretilen tv box aygıtlar, SEI Robotics firması tarafından üretilecekmiş.
s905x5 işlemcili cihazların piyasaya çıkmasıyla birlikte, henüz piyasaya çıkmayan ama 2024 başında satışa sürülmesi beklenen, 12 nano metre'lik s928x işlemcili cihazları şimdiden gözden düşürdü diyebiliriz.
-
Hiremco Smart Life
HAKO Pro 4/64
Homatics Box R 4K Plus
Bu üçünün arasında kaldım arkadaşlar kafayı yiycem sonunda yardımcı olur musunuz lütfen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kafayı yiyecek ne var butcen yetiyorsa homatics in olduğu listede neyi secmeyi bekliyorsun daha al gec.
İyi de hocam HAKO Pro nun iki katı fiyatı olunca değer mi o kadar parayı vermeye bilemedim o yüzden ikilemde kaldım.
Bende Hiremco Matrix Pro cihaz alma arefesindeyim ve yorumunuzu görünc eyazmak istedim. Botech Wzone cihazın uydu tarafı gerçekten çok sıkıntılı ve geri dönüşler iyi dğeil, cihazın türkçe versiyonunda bile yarısı ingilizce yarısı türkçe. Dreamstar A5 modleini şimdi inceledim, Andorid 9.0, 2 gb ram, 16 gb hafıza kullanıyor, matrix pro tarafında bu değerler androdi 10, 4 gb ram, 64gb hafıza idi. 2si arasındaki fiyat fatkı yaklaşık 600tl hiremco matrix pro daha pahalı.
O halde hibrit modeller arasında bir cihazda benden gelsin
Mecool Kt1 Dvb
Andorid 10, 2 gb ram, 16gb hafıza fiyat olarak türk sitelerinde 1900 tl bandında. Bu cihazın uydu tarafının nasıl olduğunu henüz araştırmadım. Ancak Botech Wzone'yi kesinlikle tavsiye etmiyorum uydu hiç stabil çalışmıyor.
-
2000tl ye kadar hangi cihazı tavsiye edersiniz arkadaşlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hibrit cihazlar arasında Hiremco Matrix Pro sanırım en iyi cihaz gibi duruyor, sadece android tv derseniz 3090 TL bandında tabiki çok daha iyi cihazlar var ama hibrit değiller bu nedenle sanırım bende Hiremco Matrix Pro cihazını satın alacağım. Kullanan varsa deneyimlerini yazarsa sevinirim.
Bu cihazı tercih etmemin sebepleri:
- Balkonda kullanacağım Samsung M5 monitörümde dahili bir uydu alıcısı bulunmuyor,
- Kumandanın Bluetooth ile çalışması çok iyi,
- Air kumanda özelliğinin Pro versiyonda eklenmesi çok iyi olmuş,
- Güçlü bir işlemci, RAM ve okuma-yazma hızlarının piyasada rakipsiz olması,
- 5 Ghz ve Wifi 6 desteklerinin bulunması,
- Hibrit modeller arasında piyasadaki rakipsiz en iyi TKGS seçeneğine sahip olması, kanalları gruplandırabilmekte,
- L1 lisansına sahip olması,
- En son olarak kaliteli yerli bir markanın desteklenmesi.
Dezavantajları:
- USB 3 desteğinin olmaması, USB'den veya harici HDD den okuma yazma hızlarının zayıf kalması. (Dahili hafızasının SSD hızlarında çalışması bu eksiği fazlasıyla kapatmakta)
- İşlemcinin eski model olması ve biraz zayıf kalması. (Chipsetin hibrit ile uyumu ve hızı bu eksiği bir nebze kapatmakta)
-
Hocam yaklaşık 1 yıldır botech wzone type-c ile, 4 aydır homatics box R 4k, wzone type-c ile kullanıyorum.
Birini yaşlı insanlar kullanıyor diğerini ben. Uydudan daha verimli ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum.
Siz ne sorun yaşıyorsunuz.
Ek olarak hiremco zayıf donanımlı sistemler satıyor. Bazı YouTuber lara para yedirip yazılımsal hızlı ifadesi kullandırıyor, bu da çok komik
Edit,
Mecool Kt1 Dvb s905x4 cihaz android 10 görünüyor, halen sürüm güncellemesi almadıysa çok yazık.
Botech ve homatics ile görüşmelerim sonucu yıl sonuna kadar bendeki 2 cihaz da Android 12 ye yükselmiş olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30A640B69 -- 22 Eylül 2023; 9:51:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mecool KT1 cihazı ve uydu tuner'li olarak piyasaya sürülmüş ne kadar hibrid model android cihaz varsa, tamamında iptv'den uydu kanallarına geçiş sıkıntılıdır. Sebebi; android yazılımla uydu tuner'i arasında uydu frekanslarına kilit atma sorunu bulunmaktadır.
Android hibrid cihazların uydu tarafının yazılım modülü, enigma2 yazılımlar gibi yazılmamıştır. Yani android cihazlar için uydu modülünün yeniden derlenmesi gerektiği kanaatindeyim. Böyle bir radikal çalışma yaparlar mı, bilemem.
Ancak kesin bildiğim bir şey var ki, uydu cihazı satışı günden güne azalıyor. Yani her geçen yıl, daha fazla sayıda insan, izleme kaynağı olarak ip içinden gelen içerikleri izlemeye başladı. Tercih eğilimleri iptv yönünde olduğu için de, android hibrid cihazları için, linux e2'de olduğu gibi uydu modülü derlemesi yapılmaz diye değerlendirmekteyim.
Hibrid android cihazlar içinde, uydu tarafının en kapsamlı olduğu cihaz, gt media gt combo 4K hibrid android cihazdır. Uluslararası forumlarda bu cihazın uydu tarafı için, çok iyi destek de vardır. Ancak tuner 'den sinyal alınamama aksaklığı bu cihazda da gözlenmektedir.
Özetle; android cihazlarla uydu yayını da izleyecekler, hibrid cihaz alıp da, boşuna üzülmesinler. Ağırlıklı olarak uydu yayını izleyeceklerin, ayrıca uydu cihazı satın alması zarureti vardır.
-
Bir önceki mesajımda hibrid android cihazların neden satın alınmaması konusuna değindim. Konuya bir de matrix pro özelinde değinmem gerekirse;
Android cihazların işlemcilerinde teknoloji seviyesi( nm ), en kritik kriterdir. Link'teki mesajımda, android cihazlar 6 nm seviyesine indi ;
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156902239
Bundan bir önceki seviye 12 nm seviyesi idi.
Sizin bahsettiğiniz matrix pro cihazdaki işlemcinin teknoloji seviyesi 28 nm'dir.
İşlemcinin teknoloji seviyesi, codec'lerden tutun da, cihazın daha az ısınması ve daha hızlı çalışmasına varıncaya kadar, bir çok yenilik ve kolaylığı da beraberinde getirir.
Bu itibarla, android cihaz satın alırken, işlemcisinin teknolojisi seviyesini( nm ) bilerek almak önemlidir.
Bakınız buradaki konunun son iki - üç sayfasındaki gelişmeleri okuyacak olursanız, burada bahsi geçen 28 nm'lik android cihaza sürüm yükseltmesi verilince, cihazdan istifade büyük ölçüde kısıtlandı ;
https://forum.donanimhaber.com/android-tv-box-icin-tavsiye--108948920
Anlaşılacağı üzere, cihazın işlemcisi günümüzün gereklerini karşılayabilecek teknolojiyi bünyesinde barındıran bir işlemci olsaydı, cihazdan verim alınabilecekti.
Artık buradan cihazlarda kullanılan işlemcilerin teknoloji seviyesine bakararak, aynı çıkarımı matrix pro cihaz için de yapabilirsiniz.
-
cihazın stabil ve hızlı çalışmasıyla ilgili işlemci tek başına kriter değildirki, birincisi ROM okuma ve yazma hızları, ikincisi RAM hızı ve kapastesi, üçüncüsü chipsat uyumu. Hiremco Matrix Pro bu bakımdan rakiplerinin önünde görünüyor. Ben bu cihazı 32inçlik bir monitörde kullanacağım, bu nedenle dahili uydusu olmayan tvler ve monitörler hala hibrit cihazlara ihtiyaç duymakta. 2 farklı cihaz alarak her tarafı kablo ve kumada kirliliğyle doldurmak ne kadar mantıklı, ayrıca ip yayınlar hiçbir zaman uydu yayınlarının kalitesine ulaşamayacak. uydu yayınları her zaman bir adım önde olacak. içerik olarak taibiki ip daha zengin bir içeriği sahip ama kalite uydu yayınlarının hep bir adım gerisinden devam ediyor. Ortalama bir android cihazım olsun, 4k netflix izlemesemde olur fullhd yeterli diyenler ve uydu yayınlarından vaz geçemeyenler için hiremco matrix pro ortalamanın üzerinde bir cihaz gibi görünüyor. Dünden beri araştırıyorum, bahsettiğiniz cihazlarında tanıtımlarını izledim ve özelliklerine baktım. Benim tercihim matrix pro oldu ve yaklaşık yarım saat önce 3.090 TL'ye satın aldım.
-
3090 TL'ye baya bi ütülmüşsünüz. Tabi android cihazlar bağlamında belirtiyorum. Çünkü 28 nm teknolojisi, 10 yıl önceki bir teknoloji seviyesidir.
Cihazlar da elbet tek kriter işlemci( CPU ) & GPU değildir. Diğer kapasitif donanımlar da cihazın sağlıklı çalışması için önemlidir. Ancak android cihazlarda bütün görevleri üstlenen motor( yani işlemci )'dur. Motor eski teknoloji olunca, eski teknolojinin üzerine, iyi kalite RAM, ROM koymak, tek başına bir anlam ifade etmez.
Mesela; matrix cihazdaki işlemcinin AV1 codec desteği var mı? diye sorarlar. Neden sorarlar ? Çünkü günümüzün ihtiyaçlarına yanıt verip - vermediğini bilip anlamak gerekir.
Örnek verdiğim mi box cihazın işlemcisi de 28 nm'lik teknoloji düzeyine sahip bir işlemcidir. Cihaza android 12 verdiler ve kullanıcıları cihazdan istifadesini kısıtladılar. İlgili konu başlığını okumanızda yarar var.
Uydu yayını ya da ip tabanlı izlemelerin hangi cihazla yapılacağını aşağıda belirttiğim mantığa göre kategorilendirmek daha akılcı olur.
Ağırlıklı olarak uydu yayını izlenecekse, uydu cihazlarını,
Ağırlıklı olarak ip içinden gelen içerikler izlenecekse, android cihazları ya da bu amaçla üretilmiş media box türü aygıtları tercih etmek en akılcı seçim olacaktır.
Bu seçimlere hibrid android cihazların da eklenmesi düşünülüyorsa; "ağırlıklı olarak ip içinden gelen içerikler izlenecekse, hibrid android cihazlar da tercih edilebilir." Ne de olsa, cihazın ip tarafından, uydu tarafına geçildiğinde, sinyal yok hatası karşılaşılması durumunda, cihaz restart edilerek, uydu tarafından sinyal alması temin edilebilir. Tabi bu seçim, ağırlıklı olarak ip içinden gelen içeriklerin izlenilmesi durumunda geçerlidir. Ağırlıklı olarak, uydu yayını izlenecekse, hibrid android cihazlar yine doğru edinim olmayacaktır.
Umarım özümsemişsinizdir.
Uydu cihazı maksatlı üretilmiş cihazlarda, cihazın ip içinden gelen içerikleri izletmesi cihazın tali işlevidir.
IP maksatlı üretilmiş cihazlarda, cihazın uydu tuner'inden gelen yayınları izletmesi, cihazın tali işlevidir.
Yani özetle ; cihaz seçimlerimizi yaparken, tali işlevlere göre değil, ana işlevlere göre seçimlerimizi yapmalıyız.
-
Hocam saygılar.
Çizdiğiniz 6nm sınırın ısrarını tam anlayamadım.
Diyelim bir üretici 10nm üretime başlasın, sonrasında bazı koşullar sebebiyle o çip 5nm üretime devam etsin. O çip sadece zar boyu küçülecek ve az ısınıp, daha az enerji tüketecek. Performans aynı.
Size göre şimdi Tegra X1+/x1, S905x4/y4 çöp mü oldu, anlamadım
Öğrenmek için soruyorum.
Bir de android tuner konusunda; homatics telegram kanalında çalışanları var.
Feedback topluyor ve beta güncellemeleri hızlı şekilde gruptakilere veriyor. Olacaksa süreç bu şekilde iyileşebilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mi Box 2.Rd ile Homatics 4K plus arasında kararsız kaldım.
Mi Stick ile son 2-3 aydır bağlı internet yok hatası ile uğraşıyorum. Bu yüzden Mi Box’a karşı önyargılıyım. Fiyat olarakta aralarında ciddi fark var 😞
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X