B

Yüzbaşı
02 Eylül 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 104 (Bu ay: 1)
Gönderileri
AKP zihniyeti, 2001 yılında net asgari ücret o zamanki kura göre 97 dolardı, şimdi ise yükselmiş kura göre net asgari ücret tam 335 dolar yapıyor, tabi onlara verecez kime verelim diyor; 97 dolarla 335 doların alım gücüne bakmaksızın. İşte AKP ekonomisinin çöküşünü özetleyen tablo. 2001 yılındaki krizden 1 yıl önce net asgari ücretle 15 grama yakın altın alınabiliyorken günümüzde 8 gram bile alınabiliyor. Kaldı ki 2001 krizinde bile paranın alım gücü 10 gramdan fazlaymış.

Asgari ücret an itibariyle 7,875 grama düşmüştür.

Gram altına oranla yıllara göre net asgari ücretin alım gücü
Biliyorsunuz Tanzim'de soğanın kilosu 2 TL'den satılıyor.

Tarım Kredi'nin Şubat ayında soğanın kilosunu çiftçiden alış fiyatı aşağıdkai gibidir.

Ankara: 2,60
İstanbul: 2,90

Bunun içinde nakliye masrafları ve tanzimde çalışan görevlilerin maaşları, kurulan çadırların masrafları olacak. Yani sadece soğan için minimum maliyet 4 TL, diğer sebzelerde de durum üç aşağı beş yukarı bununla benzerlik gösteriyor.
Eskişehirde Çöp Toplayan Kadın

Sanıyorum herkes bu haberi görmüştür, okumayanlarda bugünün haber sitelerinde görebilirler.

Kemal Kılıçdaroğlu çöp toplaayn kadın üzerinden uzuz bir siayset yapmaya çalışmış ve tabiki yine yaptığı bu ucuz siyaset ak partiye prim yaptırmış.

Vatandaş olarak bazı soruları sormak lazım;

Birincisi akparti belediye başkan adayı ile cumhurbaşkanının fotoğrafının önünde bu çöp konteynırının yatık bir şekilde ne işi var. Bu soruyu şunun için soruyorum Eskişehir'de artık bu çöp konteynırlarının kullanımı yasak bildiğim kadarıylada hiçbir mahallede de kullanılmıyor. Bu konteynırın burada ne işi var öncelikle buna bir açıklık getirmek gerekiyor.

İkincisi ise yaşlı teyzenin konuşmalarından çok koyu bir akp sempatizanı olduğu anlaşılıyor, belkide sadece ona öğretilenleri konuşuyor. BİR CÜMLESİ: "Kılıçdaroğlu ödediğin tazminatlar dağları aştı bir de bana öde de aklın başına gelsin" Sadece hayvanlar için çöp toplayan yaşlı bir teyze, çok ilginç değil mi?

Üçüncüsü, 20 yıldır Eskişehir'i CHP yönetiyor, CHP lideri neden CHP'nin belediyesinin olduğu bir yer için böyle bir fotoğraf yayınlar ve bunun üzerinden ucuz bir siyaset yapmaya kalkışır. Neden bunu istanbulun varoş akp belediyelerinde yapmazda, yine Büyükerşen'in kaznama ihtimalinin çok yüksek olduğu eskişehir gibi modern bir şehirde yapar.
Üyeliği olanlar PM gödnerebilir mi? Zaman zaman görsellere ihtiyacım oluyor şu an olduğu gibi sürekli indirebileceğim bir arkadaş arıyorum.
Bilgisayara taktığım flash diski Bilgisayarım ve Disk Yönetimi ekranında göremiyorum.

Sadece belirli bir flash diskte bunu yapmaktadır, diğer flash diskler çalışıyor.

Taktığım ve çıkarttığım zaman aygıt sesi çıkartıyor.

Aygıt yöneticisinden baktığımda ise Disk sürücülerinde flash disk görünmüyor ancak evrensel seri yolu denetleyicilerine USB Bileşik Aygıt diye bir seçenek ekleniyor, buna girdiğimde ise aygıt düzgün çalışıyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim, bir program ya da yöntem öneriniz var mı?
Herkese selam pazartesi gunu kismet olursa ankaraya arac almak icin gelecegim ankarada plaka basim yeri olan soforler cemiyetine yakin yogun olmayan bir noter oneriniz var midir? Anladigim kadariyla artik tescil belgelerini noterler veriyormus. Verilen plaka basim belgesiylede plakayi bastirdiktan sonra yola cikmakta yarar var sanirim. Keske plakalarida noterler basip verseymisti hepsi tek noktadan oyle muthis olurduki ama mumkun degil. Plakasiz aracla 250km yol yapmakta buyuk risk. Nasil cozebiliriz bu meseleyi 2018 yilinda ankaradan arac alanlar bilgilendirebilirse sevinirim. Bide farkli ilde farkli ilin plkasini soforler cemiyeti basabiliyormu o da ayri bir muamma yarina kadar yanit veren olmazsa bakalim yasayip gorecegiz bu yeni sistemin nasil oldugunu.
Bu konuda geçmişte siyasiler ne demiş günümüzdeki durumu ne olmuş örnekler vereceğiz. Fazla espiriye kaçmadan gündem konularından veya eski konulardan örnekler verebilirsiniz. 3 tane benden gelsin, Melih Gökçek'in istifası, aktivistlerin serbest bıraklılması ve gezi olayları. Bu 3 olayda biribiriyle bağlantılar içermektedir.

1. Melih Gökçek 2015'de fox tvdeki bir sabah programında sunucuyla tatlı sert tartışıyor, sen tarafsız değilsin ak partiyi çok fazla eleştiriyorsun, chplisin diyor. Sunucuda chp mi diye gülüyor, efendim öyle olsa ak partiden neden kovuldum o zaman diyor, melih gökçekde kovulduğun için öyle yapıyor olabilirsin diyor. Sunucuda efendim öyle yapmış olduğum için, tarafsız olabildiğim için kovulmuş olmayayım diyor. Gelelim günümüze, Melih Gökçek tabiki tarafsız olduğu için kovulmadı ya da istifa ettirilmiyor ancak onun günümüzdeki durumunu herkes biliyor zaten.

2. 2012'de Recep Tayyip Erdoğan, tutuksuz yargılanması gereken insanlar, aylardır hapiste, toplum yargıya olan güvenini kaybediyor, yargı devlet içinde devlet gibi davranıyor diyor. Aktivistlerin 4 aydır tutuksuz yargılanması gerekirken, tutuklu yargılanıyor ve bugün delil yetersizlilğinden delillerin toplanana kadar tutuksuz yargılanmalarına karar veriliyor.

3. Gezi olaylarında vatandaşa biber gazı sıkan polisinde fetöcü olduğu söyleniyor. gezi olayları neydi, çevreyi ve ekolojik dengeyi korumakla başlayan minik bir direniş, polisin müdahaleleriyle devasa bir direnişe dönüştü. Recep Tayyip Erdoğan'da o dönemde parmak göstererek siz istesenizde yapacağız istemesenizde siz kimsiniz ki diyordu tıpkı polisin dediği gibi, bu polisler halkı kışkırtmaktan dolayı fetöcü oldu acaba kimin emirleriyle polis bu kadar sertti. Şimdi bakıyorumda aynı biber gazı 2015 yılındaki melih gökçek'e sıkılıyor. İnşaat sektöründen sağlanan rantta artık son bulmak üzere, bakalım sıradakiler yastık altındaki altınlarımız mı olacak. Neden istifa ettiriliyor bu belediye başkanları, birisi de çıkıp açıklama yapmıyor, ne suç işledi, hani halkın seçtiği kişiyi halk indirebiliyordu. Yok öyle bir şey halk yanlış kişileri seçebilir, yanlışı farkedilince de bağımsız yargılar cezasını vererek indirir, öyle gizli kapaklı istifa ettirip, biz yaptık onlar yaptıya getirmeyi bırakalım. Spekülasyon istemiyorsakta çıkıp adam gibi açıklayalım, metal yorgunluğu nedir yaaa? Kardeşin kardeşi taht için katlettiği Osmanlı devletini mi yönetiyorsunuz siz?

Başlıkta lütfen hakim ve savcıların devlet memuru olduğunu, onları devletin yönettiğini sanan kişiler örnekler vermesin. Çünkü aktivistlerle ilgili bir başlıkta geçen konuşmalar aynen şu şekilde:

quote:

Beraat ettiğini kim söyledi ki :)

Başından beri olması gereken şimdi yapılıyor, 4 ay sonra.

quote:

Devlet önce terbiye eder sonra gerekeni yapar

quote:

Beraat ettiğini kim söyledi dedim?

Bi tarafından uydurup konuşuyorsun, yok devlet önce terbiye edip sonra salarmış yok aktivistler serbest bırakılsa bile gezinecek yer bulamazmış

Onları devlet mi saldı, hani yargınız bağımsızdı :) İşte buna verecek yanıtın yok, devlet tutukladı, devlet yargıladı, devlet serbest bıraktı öyle mi :) Hakimlerle savcılarda devlet memuru :)

Trollük yapmaktan ve birbirimizin verdiği örneklere yanıt vermekten mümkün olduğunca uzak duralım.
Şampiyonlar Ligi'nin Türk takımları açısından yanlış bilinen ya da hiç duyulmamış olan bazı istatistikleri.

- Şampiyonlar Ligi maçlarında bir maçta en fazla gol yiyen takım 2011-2012 sezonunda 2. ön eleme turunda Galler'in Bangor City takımı, Finladinya'nın HJK Helsinki takımına 10-0 yenilmiştir. Grup maçları ve sonrasında oynanan maçlarda ise 8 farkla yenilen Beşiktaş'ında içlerinde yer aldığı birden fazla takım bulunmaktadır.

- Şampiyonlar Ligi'nde kendi evinde en fazla gol yiyen takım geçen haftaya kadar Galatasaray'dı. Liverpool'un Maribor'u geçen hafta Slovenya'da 7-0 yenmesiyle bu ünvan Maribor takımına geçmiştir.

- Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en kötü averaj tutturan türk takımı Galatasaray'dır. 2014-2015 sezonunda Galatasaray 4 gol atıp, 19 gol yemiştir ve -15 averajda kalmıştır.

- Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en iyi averaj ve tek + averaj tutturan Türk takımı Fenerbahçe'dir. 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe 15 gol atıp, 14 gol yemiştir ve +1 averajda kalmıştır.

- Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en az puan toplayan türk takımı Fenerbahçe'dir. 2001-2002 sezonunda Fenerbahçe 6 maçını da kaybedip 0 puanda kalmıştır.

- Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında en fazla puan toplayan türk takımı Fenerbahçe'dir. 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak 11 puan toplamıştır.

- Şampiyonlar Ligi'nde ilk 2 grup maçında en fazla puan toplayan türk takımı Beşiktaş'tır. 2017-2018 sezonunda Beşiktaş 2 galibiyet alarak 6 puan toplamıştır.

- Şampiyonlar Ligi'nde ilk 3 grup maçında en fazla puan toplayan türk takımı Beşiktaş'tır. 2017-2018 sezonunda Beşiktaş 3 galibiyet alarak 9 puan toplamıştır.

- Şampiyonlar Ligi'nde katılım başına göre en fazla puan toplayan Türk takımı 7,64 ortalama ile Galatasaray'dır. Beşiktaş 6,83, Fenerbahçe ise 6,50 ortalamada kalmıştır.

- Şampiyonlar Ligi'nde maç başına göre en fazla puan toplayan Türk takımı 1,10 ortalama ile Beşiktaş'tır. Galatasaray 1,03, Fenerbahçe ise 0,98 ortalamada kalmıştır.

Şampiyonlar Ligi İstatistikleri

Merhaba, superonline fiber kullanıcısıyım. internet download manager ile google drivedan dosya çektiğimde saniyede 80-100 MB'la dosyaları çekebiliyorum. Ancak chrome ya da firefox farketmiyor, tarayıcının download programı ile indirdiğimde aynı dosya saniyede 2-3 MB arasında inmekte. Bunun sebebi nedir? Tarayıcılar yüksek hızları desteklemiyor mu? Ya da bi yerde eksik birşey mi yapıyorum.
Türkiye'de paypal kapandığı için, finansal para transferi işleri mi çözebilecek yurt dışında daimi yaşayan bir yurttaş arıyorum. Malum skrill gibi alternatiflerde var, ancak geçen hafta türkiyedeki EUR hesabıma 260 USD tutarında bir çekim yaptım 180 TL kesinti mi olur yaaa, soyguncu bunlar, paypal candı ve vaz geçemiyorum. Yurt dışında yaşayıpta yardımcı olan birisi çıkarsa Türkiye'ye geldiğinde onu yaşatırım :)
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Intel
Otomobil
Peugeot
Mobil cihaz
Nokia
Operatör
Türk Telekom
ISS
TTNET
Takım
Beşiktaş
TV
Samsung
Notebook
Toshiba
Basketbol
Beşiktaş
Kombi
ECA
Modem
Airties
Milli Takımlar
Turkiye
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.273
İkinci El Bölümü Mesajları: 85
Konularının görüntülenme sayısı: 4.791 (Bu ay: 347)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 422 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.