Huawei ax3 dual core 3000 mbps wifi 6 w7100 router alacak arkadaşlara rehber ,bilgi olması açısından tecrübelerimi paylaşıyorum.Kullanan arkadaşlarda paylaşım yaparsa sevinirim.
https://www.acwifi.net/9665.html Farkı görmek için Huawei AX3 ve AX3 Pro parçalarına ayrılarak karşılaştırılır.
CPU, HiSilicon'un HI5651T, Lingxiao dört çekirdekli 1.4GHz'idir ve aynı zamanda Honor pro 2 , Huawei WS5200 dört çekirdekli sürümü , Huawei A2 ve Honor Hunter gibi kablosuz yönlendiricilerde de kullanılır . CPU'nun sağ alt tarafında model numarası RTL8211F olan bir Gigabit ağ kartı yongası bulunur; CPU'nun sağ tarafında ise 256MB kapasiteli NT5CC128M16JR model numaralı bir bellek yongası bulunur. Huawei AX2'de RTL8211F ve bellek yongası bulunmuyor. Belleğin üstünde 128 MB kapasiteli 25N01GVZEIG model bir flash bellek yongası bulunur. Sağ üst köşedeki küçük NFC çipinin model numarası FM11NC08'dir ve onu tanımıyorum.
AX3'ün CPU'sunun yanında pro'daki gibi bellek yongası ve RTL8812 ağ kartı yongası yok. Kalkanın altında gizlenmiş yalnızca CPU şeklinde bir gölge var. CPU modeli HI5651L, Lingxiao çift çekirdekli 1.2GHz'dir (üzerinde belirtilmiştir). dış ambalaj) yanında bellek yongası yoktur, dolayısıyla 128MB bellek, içine entegre edilmiş HI5651L'dir.
Sağ tarafta flash bellek yongası var, model W25N01GVZEIG, proda kullanılanın aynısı ve kapasitesi 128MB.
Kablosuz çip, aynı zamanda HI1152'dir. Hem 2x2mimo 2.4G hem de 2x2mimo 5G'yi destekler. Her ikisi de maksimum 573Mbps 5G desteğine sahiptir. 160MHz bant genişliği ve maksimum 2,4Gbps hızına sahiptir. Ona bağlanan 5G, 2,4Gbps'ye ulaşabilir. Huawei Mate20, WIFI5'tir ancak 160MHz bant genişliğini destekler, dolayısıyla AX3/AX3 pro'ya bağlanan 5G, 1,7'ye kadar kablosuz hıza sahiptir. Gbps'ye gücüm yetmiyor, bu yüzden en uygun cep telefonu terminaline sahip değilim.
256 M bellek ve 128 M RAM'e sahiptir ; 7200 megabit süper hızı da destekleyen Huawei'nin kendi geliştirdiği Wi-Fi 6+ teknolojisi yükseltilmiştir; sektörün ilk çift bantlı 4x4 4K QAM çift modlu paralel teknolojisi; WiFi sinyal kapsamını büyük ölçüde artıran 8 adet yüksek performanslı sinyal amplifikatörü ile donatılmıştır; 4'ü LAN ve WAN portu olan 4 adet uyarlanabilir 10/100/1000 M portu; kullanışlı oyun hızlandırma, Wi-Fi kapsama alanı ısı haritası, tek dokunuşla bağlantı ve diğer Hongmeng özelliklerini destekleyen Huawei Huawei Internet Care; fiyatı 549 RMB ;
Huawei'nin şu ana kadarki en güçlü Huawei yönlendirmesi olan AX6, yalnızca teknik düzeyde yükseltilmekle kalmayıp aynı zamanda özellikler ve deneyim açısından gerçek hayata daha da yakın olup, hayattaki sorun noktalarını çözmeye yardımcı olmak için akıllı yaşam APP yönetimiyle, özellikle çocukların İnternet koruması, gereksiz güvenlik riskleri ve müdahalelerden kaçınmak için akıllı cihazların kullanımının makul şekilde kontrol edilmesi, tüm ailenin güvenliğini çevrimiçi hale getirmesi kesinlikle çok önerilen bir Yönlendirmedir.
Ürün Açıklaması
HUAWEI Wi-Fi AX3 Quad-Core Wi-Fi 6 Plus ile bir adım daha ileri Wi-Fi 6 döneminin başlangıcı Wi-Fi 6 (802.11ax) bir süredir mobil cihazlarda kullanılan yeni bir standarttır. Wi-Fi 6, Wi-Fi 5'e kıyasla artan talebi daha hızlı ve verimli bir Wi-Fi sağlamak için birçok iyileştirme sunar. Ürün detayları: Kablosuz: 802.11ax/ac/n/a 2 x 2 & 802.11ax/n/b/g 2 x 2, MU-MIMO Kablosuz hız 2976 Mbps'ye kadar (2,4 GHz: 574 Mbps; 5 GHz: 2402 Mbps) İşlemciler: Gigahome-Quad-Core. e-CPU 1,4 GHz WAN: 1 x 10 / 100 / 1000 Mbps Ethernet bağlantısı LAN: 3 x 10 / 100 / 1000 Mbps Ethernet bağlantıları LED gösterge: 1 x durum göstergesi lambası güç kaynağı: 12 V DC, 2 A; tüketim güvenliği: TrustZone güvenliği, anti-ruteforce algoritmaları, WPA3, Firewall, DMZ, PAP / CHAP, DMZ / DoS saldırı koruması yazılım fonksiyonları: App: HUAWEI AI Life App düğmesi: 1 x H tuşu tek tuşlu eşleştirme ve WPS uyumlu, 1 x bağımsız sıfırlama Ölçüler: 225 mm x 159,2 mm x 39,7 mm Ağırlık: 403 g Zahmetsiz bağlantı, devrim niteliğinde deneyim. HUAWEI Share ile AX3'ü sadece bir dokunuşla akıllı telefona bağlayın ve güvenilir misafirlerin sorunsuz bağlanmasını sağlar. HUAWEI HomeSec ile ağınızı koruyun. TEE (Trusted Execution Environment) ve mikro çekirdek ile etkinleştirilen AX3, ana işlemcisi içinde hem yazılım hem de donanımın korunması için kullanıldığı güvenli bir zenginlik sunar. Ayrıca CC EAL5 ile donatılmıştır, yani ticari bir ortamda güvenli bir şekilde çalıştırılabilir ve cihazlarınıza büyük güvenlik sağlar.
Cihazı 2 li aldım.4 çekirdekli olan modelide varmış.Benim aldığım 2 çekirdekli olan modeli. Oldukça güzel bir tasarımı var beğendim. Web ve mobil arayüzü sade ve epeyce detaylı hoşuma gitti.
Harmonyos connet ile 2 cihaz mesh oluyor.Wifi çekimi ve bantlar arası geçiş gayet güzel.
Orjinal yazılımı ile ayrı ayrı farklı odalarda kablosuz olarak ağ genişletici olarak kullanılabiliyor. Bu özelliğini de beğendim çoğu mesh cihazında yok.
Mobil arayüz,
Mobil arayüz,
https://techinfodepot.shoutwiki.com/wiki/T-Com_Speedport_Smart_3 teknik özellikleri.
https://geizhals.de/telekom-speedport-smart-3-40769531-a1835408.html Telekom Speedport Smart 3 - 4x4 Mu-Mimo - NFC - CPU1 Intel (Lantiq) PXB 4583 vdsl chipset - Entegre Dect - Voip - Home otomasyon var. FB 7590 muadili. Tüm ayarlar açık ama VLAN ID bölümü yok. Köprü modu açık köprü modunda modem olarak kullanılabiliyor. Ya da wifi router gibi kullanılıyor. 2 kullanımda da güçlü donanım özelliklerinden tam olarak faydalanamıyorum. Vlan idi kitleyip mahvetmişler.
Modemim güncel yazılımı ve ayarlar yedeği var, yapabilecek arkadaşa gönderebilirim.
Bir arkadaş dosyaya baktı... binwalk yükledim herhangi bir şekilde dosyaya bir işlem yapmıyor bir tür sertifikayla iş yapiyorlar muhtemelen o sertifika da açık kaynak değilse birşey yapılmıyor dedi.
Modem vdsl hattımı oldukça stabil tutuyor.Hattımda şu ana kadar aldığım en yüksek hızı alabiliyorum.
Şu an modem köprü mosunda arayüze bağlanabilsem detaylı hat değerlerimi görmek istiyorum.
Donanımı vs çok iyi bir modeme benziyor.Vlan id konusunda yardımcı olacak arkadaş olursa mennun olurum.
Modemin güncel yazılımı,
https://dosya.co/xi9uqhcaiyfk/firmware-speedport-smart-3-v010137-5-1-001-0.bin.html
Modemin ayarlarının yedeği,
https://dosya.co/wqjd6hq4o1tt/Speedport_Smart3_010137.5.1.001.0_03.10.17_1208.bin.html
https://geizhals.de/telekom-speedport-smart-3-40769531-a1835408.html
Zte zxhn h1601 türk telekom premium wifi 6 destekli vdsl modemi kullanan arkadaş varsa yorum yapabilirmi?
Güzel bir cihaz bir kaç gün test ettim.Saha dolabım lantiq benim hattımla uyum sağladı. Stabil.Dx3200 göre daha az ısınıyor.
Bilgi buldukça ekleyeceğim.
Zte zxhn h1601 Teknik Özellikler:
- Bağlantı Türü: VDSL2
- Maksimum İndirme Hızı: 1.5 Gbps
- Maksimum Yükleme Hızı: 300 Mbps
- Wi-Fi: Wi-Fi 6 (802.11ax), 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarında 4×4 MU-MIMO desteği
- Güvenlik: WPA2-PSK, WPA3-PSK
- Portlar: 1x Gigabit WAN, 4x Gigabit LAN, 1x Telefon (RJ-11), 1x USB 3.0
- Ek Özellikler: Ebeveyn Kontrolü, Misafir Wi-Fi, WPS, IPv6 desteği
- İşlemci: Broadcom BCM63158
- Bellek: 256 MB DDR3
- Depolama: 128 MB Flash
- Güç Kaynağı: 12V/2A
- Boyutlar: 218 x 168 x 40 mm
- Ağırlık: 600 gr
Huawei home gateway hg633 vdsl modemi bugün aldım.Triductor işlemcisi sahip benin saha dolabım Infineon (lantiq) hattımla bu modem iyi uyum sağlıyor. 2,4 ve 5 ghz desteği var.
Adguard dns si girdim çalışıyor.Ev içi wifi çekimi gayet iyi.Crc ve feci gösteren bir bölümü varmı ben göremedim.
Kullanan ve teknik özelliklerini detaylı bilen arkadaşlar katkıda bulunabilirler.
Root şifresi varsa denerim.
128 mb ram var.
https://turkish.alibaba.com/product-detail/Huawei-HG633-4LAN-Wifi-VDSL-Home-1600064296695.html bazı bilgiler buldum.
08.12.2023 hat değerlerim,
Kulladığım modemlerde bu menü var?125 m2 evde köşe odalarda video,dizi izlerken sık sık kopma olmaması için 2 cihazla kablosuz bağlantıyı olabildiğince stabil yapmak istiyorum.
Elime bir çok modem geçti.Bir çoğunda bu menü var ama ya telekom tarafından kısıtlanmış veya ben ayar yapamadım.
Bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
Örnek Arcadyan ARC-VLAX1800 Wi-Fi 6 AX1800 Premium VDSL Modem
Arkadaşlar Arcadyan Arc-Vlax1800 Wi-Fi 6 Ax1800 Premium Vdsl Modem kullanan varmı? Modem bugün elime geçti,hızlı bir arayüzü var,test ediyorum.Wifi çekimi gayet iyi.İnternet stabil kopma olmadı. Kullanan arkadaşlar varsa bilgi paylaşımı yapalım.
-Oos ayarı varmı?
-Elle dns girilebiliyormu?
-Hat değerleri nerden bakılıyor?
-Telekom abonesi kullanan varsa güncel sürümü nedir?
Arcadyan ARC-VLAX1800 Wi-Fi 6 AX1800 Premium VDSL Modemde dikkatimi çekti.
Hem 2,4 hemde 5 ghz de ax var gibi gözüküyor.
Modem arayüz resimleri,
bu easy mesh veya diğer dx3200 modemimdeki pro meshin ne işe yarar.Çalışıyormu,çalışmıyormu, nasıl ayarlanıyor,çözemedim.
Zyxell 3625 modem kullanıyorum.Telnetle vs bir şekilde saha dolabımı öğrenme imkanım varmı?
Extra dsl modemim var.Modeme 1 veya 2 oda uzaklıkta kullanacağım routere ihtiyacım var. Duvar vs nedeniyle modemden eternet kablosu çekme imkanım yok.
5 ghz li aşağıdaki 2 router arasında kaldım.Wifi de sık sık kopma olmasın benim için yeterli? Aralarında çokta fark yok.+/- 80 tl.Fiyat/performans olarak birini alacağım.
https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-wifi-ac1200-router-4a-giga-version-1167-mbps-2-4g-5g-cift-bant-4-antenli-p-HBV00000MK46E?magaza=Just%20Original 20 tl indirim var 130 tl ye geliyor.1167 Mbps 2.4G 5G Çift Bant 4 Antenli. Bir de alternatif olarak modemle aynı marka mesh olarak https://www.hepsiburada.com/keenetic-city-750-mbps-3x5dbi-cloud-vpn-wpa3-menzil-genisletici-access-point-fiber-wifi-mesh-router-p-HBV00000N22OD var 210 tl ye geliyor .750 Mbps 3x5dBi 3 antenli.
Değerli arkadaşlar objektif yorumlarınıza ihtiyacım var.
|
Meslek: Ziraat Mühendisi
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 12 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.972
İkinci El Bölümü Mesajları: 374
Konularının görüntülenme sayısı: 40.640 (Bu ay: 1.904)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 477 (Bu hafta: 6)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar