Şimdi Ara

Amd Ryzen İşlemcilere OC Yapanlar Her An Bozulabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
4
Favori
4.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ryzen 2000 serisi için yapılan bir testte 1.4 voltta uzun süre çalıştırılan bir işlemci 3 ay sonunda degradationa uğramış yani performansı düşmüş. Aynı degradation 1.375 volt için henüz geçerli değil.
    2700x işlemciler ile 1.4 ve 1.385 voltta cortlamışlar.
    1.35volt üstüne çıkmayın derim. Gerçi bu voltajda çıkacağı nokta 4 ghz bile olmaz muhtemelen.

Otomatik ayarlarda bazen 1.5 volta kadar çıktığı oluyor. Reddit'te bir çok 3900x sahibi okuduğuma göre cpu'ları bozulmaya başlamış oc'den ötürü. Ryzenler unlocked ama dibine kadar köklenilmiş işlemciler. Zorlamaya gelmiyor kesinlikle. Burda 1.4 volt 4.2 ghz yap gitsin diye tavsiyede bulunduğum kişilerden de özür diliyorum, sakın yapmasınlar böyle bir şey. Sıcaklık değerleri düşük kalsa bile işlemci gücü düşüyor zamanla bu voltajlarda. Özellikle Ryzen 3000 serisi daha da hassas.

Stock hatta direkt 1.35 volt sabit kullanın yediği kadar hız verirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 15 Ekim 2019; 23:19:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam orda 3 ayda degrade olan işlemcileri koymuş. Uyarması benden. Burda dalga geçenler yarın birgün ağlarsa burda işlemcim 3.8 ghz'i geçince mavi ekran veriyor diye o zaman da ben onlarla dalgamı geçerim.
    Degrade yandı anlamına gelmiyor. Yapısı bozuldu, olması gereken hızda çalışmıyor demek. Intel'de bu voltajlar zaten sözkonusu değil. Amd'nin kendi Bios ayarları veriyor yüksek voltajı. İşin amd'si intel'i yok. Intel'in kusurlarını da yazarım sorun yok. Fanatikliği yapan 3 kuruşa mal alıp toz konduramayanlar.

Ryzen 1000 serisinden bahsedilmiyor. 2000 serisi ile yapılmış test. 3000 serisi ise daha da narin bunu 3700x ve 3900x bozanlardan teyit edebilirsiniz. İki gram ingilizce ve birazcık meraktan başka bir şey gerekmiyor.
  • 1 birim intele karşın 4 birim Ryzen satılıyor arasıra bozulan olacaktır.

Bu arada 1.35v ile yapabileceği mantıklı hızları yapıyor zaten Ryzen işlemciler 1.4 vermeside soğutmasıda gereksiz bir volt zaten o yüzden çok sorun değil zaten garantisi var.
  • 1.29v 4.250ghz 3700x'de sorunsuz suan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • llc max 1.3v 1.4 v kadar çıkaibliyor yükte. llc yide hesaba katın.
  • Fazla çekirdeğin zararları işte zarın içi ağzına kadar dolu olduğundan çekirdekler pişiyor nefes alamiyorlar Amd de bütçe sınırlı olduğundan bütün işlemcileri aslında r7 2700.

• bazı msi anakartlarda sorun var 1.500 voltdan aşağı inmiyor
  • Baslik biraz sert olmus hocam ya ben gunde 1-2 saat anca 1.415v veriyorum diyelim, adam 3-4 ay surekli bu voltajda calistirip cortlatmis. Son tuketici icin gecerli olacagini zannetmiyorum. Yine de dusurdum voltaji bi tik ne olur ne olmaz 50 100 mhz icin ugrasamam islemci bozulmasiyla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD ATHLON 2000 OC İLE NE OLUR.
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3900x'i olan bir insan neden oc yaparki işlemci eski yetmez olur oc işini anlarım kutudan çıkar çıkmaz oc yapmanın mantığını bir türlü çözemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReflexAction

3900x'i olan bir insan neden oc yaparki işlemci eski yetmez olur oc işini anlarım kutudan çıkar çıkmaz oc yapmanın mantığını bir türlü çözemiyorum
    işin komedi yanı oc li halinde daha az performans veriyor normal kendi halindeyken gerektiği yerlerde boost hızına çıkıyor işlemci.
  • anakartta game mode aktif edip kullanıyorum. 1.35v ile 3700x oyunlarda 4.2 hıza çıkıyor. Game mode u açmazsam kendi kafasına göre hem masaüstünde aşırı voltaj veriyor hemde oyunlarda 4.17 hızı geçemiyor. Oyunda anlamadığım bir kısımda voltaj gereğinden fazla düştüğü oluyor. 1.35 en azından benim psikolojik sınırım
  • Ucuz etin yahnisi yavan olur.
    Hahahh ben 1 senedir Xeon x5675 1.475 voltajla 4.7 GHz de kullanıyorum.
    10 tane ryzen eskitir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben bu saatten sonra pek Amd alacağımı sanmıyorum. Gayrıresmi multiplier kitli işlemci gibi gözümde şu anda.
    Biraz kurcaladım, Intel tarafında 9600K Türkiye fiyatı ile 3600'ün aralarında 300 tl var. Yurtdışında aşağı yukarı aynı fiyattalar. 5.1 ghz'de iken 9600K ile 3600 arasında multicore olarak %9 performans farkı oluşuyor yani 6 thread ile neredeyse yakalayacak 3600'ü benchmarklarda. %9 multicore performans kaybı yanında %16 tek çekirdek, dual core ve quad core üstünlüğü var bu da fps'e yansıyor oyun oynayanlar için ufak da olsa bir avantaj. Düştün gözümden Amd, 8700k bulsam delid yapıp yoluma bakacağım

• 3-5 fps 0.1 0.2 ghz için falan şu işlemcileri soktugunuz zulümlere ve voltajlara bakın

iflah olmaz insanlarsınız

kardeşim intel ile amd bir değil. oranın mimarisi overclock işinde yüksek hızlara çıkılmasına el veriyor olabilir

burada kilitli kilitsiz olayı bile yok çünkü olsa da bi anlamı olmayacak neredeyse.

takın işlemcinizi oynayın turbosu neyse. ortada oynanacak oyun da yok. neyin derdindesiniz. hadi oyun olsun. neyin fpssini alcaksın. 65 fps değil de 68 fps alınca başın göğe mi erecek

4 ghz işlemci alırsın 5 ghza çıkartırsın eyvallah derim. ama şu 3.9u 4.1 yapmak için o kadar kıçını yırtan insanı görünce gülme tutuyor beni

anasını satayım zaten sen bu 3600ü almişsin. 4.2 4.3 kaç hizinda çalişiyorsa o hızında 5 ghz 9600kya kafa tutuyorsun. daha ne istiyorsun? 12 tane threadin var. multicoreda eziyorsun. frametimelarin daha iyi. bunu 3 ghza indirsenm de bu böyle olacak. neyin derdindesin he

amcaoğlu bilmem ne bench skorunda 1000 değil de 1050 puan görecek diye voltajı basıyor.

verimlilik 0 anasını satayım.

işlemci o hıza xxx voltajla falan gelmiş sen o hızdan sadece %3 4 üstüne çıkmak için %10 15 fazla voltaj vermeye çalişiyorsun

akıl var izan var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 16 Ekim 2019; 20:57:35 >

• L.J kullanıcısına yanıt
    9600k parasına 10600k çıkıcak. 10100, 10350k, 10400, 10600k oyuncular için giriş orta, üst seviyede ilaç işlemciler olucaklar.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    İntel tarafında i7 hariç gerisi yalan.

• Konuyu okuyunca korktum, overclok falan bilmem de
    Geçen hafta Ryzen 3700x aldım , anakartım haftaya geleceği için oda da kutuda duruyor, işlemcinin hayrını göremeyeceğim diye içime bir şüphe düştü okuduktan sonra

Kutusunu falan açmadan satsam mı

• Schi20phrene kullanıcısına yanıt
    oc yapmayacaksan niye bozulsun ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.