Selamünaleyküm kıymetli üstatlarım başlıkta da belirttiğim gibi AMD freesync açık/ En iyi iyileştirilmiş Arasındaki fark nedir acaba
Bu ikisinin arasındaki fark tam olarak nedir kıymetli abilerim ben çözemedim gitti bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim saygılarımla
Konsollarda hangi Vsync teknolojisi kullanılıyor ?
Arkadaşlar merhabalar yıllardır merak ettiğim bir konu var internette de araştırmama rağmen bunla ilgili bilgi bulamadım
konsollarda hangi vsync Teknolojisi kullanılıyor acaba oyunların geneli 30 veya 60 fps olmasına rağmen bilgisayardaki yüksek fps alan oyunlardan daha akıcı ve keyifli oluyor bunu sağlayan şey nedir acaba
60fps de oyun oynayamıyorum yardım lütfen 6700xt
arkadaşlar herkese merhabalar bende 144hz gsync monıtor ve 6700xt li bir sistem var ben 60 fps frame limitli şekilde vsync off gsync vb ayarlar off ekılde 60 fps de oyun oynamaya cvaştıgım zaman tazeleme hızı ne olursa olsun 60 75 100 120 144hz fps kilidini60 a sabitleyınc görüntüde bozulmalar oluyor yukarıdan aşağıya dogru yatay bir çubuk iniyor buda çok rahatsız edıyor - vsync gsync vb şeyleri acında bu seferde gecıkme oluyor ben bu tarz ayarlara bır turlu ısınamadım cunku hıkaye modu degılde onlıne fifa 24 oynuyorum bu yuzden konsoldakı gıbı 60 fps de vsync ayarı vb ayarlar kapalı ıken yanı gecıkme yapacak her turlu ayar kapalı iken eşi şartlarda oynamak ıstıyorum ama bu seferde goruntu bozuluyor yıllardır ne yaptım ne ettiysem sorunu aşamadım , radeon gecıkme onlmeyi acıyorum vsync gsync acıyorum derken hıssıyat gıdıyor yayvan sekılde oyuncular hereket edıyor kosamıyorlar - lütfen bana yardımcı olunuz
yanı soyle bır durum da var 144hz tzeleme fps lımıtı 143 120 falanda yapınca yıne vsync kapalı ıken goruntu bozuluyor , ps5 dekı gıbı 60fps gecıkme ve goruruntu bozolmadan nasıl hangı ayarı yapmam gerekıyor lutfen bana yardımcı olunuz :( , şimdiden çok teşekkür eder hayırlı günler dilerim , saygılarımla
Ekran kartı neden oyunlarda %99 çalışmıyor .
Arkadaşlar merhabalar benim yakın zamandır dikkatimi çeken bir türlü anlam veremediğin bir durum var bu konu hakkında da siz uzman arkadaşların cevaplarını merak ediyorum
yani bu ekran kartı markası modeli olarak sınıflandırma yapmıyorum mevcut ekran kartım 6700xt ondan önce de muadili sayılacak 3070 vardı
Örnek veriyorum Battlefield beşte online oynarken gecikmeyi en azı indirmek için grafik ayarlarını hepsini medyumu yapıyorum bu şekilde yapınca ekran kartı kullanımı %100 olmuyor sürekli inişler çıkışlar oluyor ama ben böyle olmasını istemiyorum ayarlar düşük de olsa tam performansta çalışmasını istiyorum
yani en yüksek ayarlarda 100 alıyorsa fps olarak orta ayarlarda da full çalışsın iki yüzce 203 yüzce 300 fps de oynatsın ama bu şekilde olunca orta ayarlarda ekran kartı kullanımı da düşüyor ben hiç keyif alamıyorum bunun çözümü nedir acaba
Şimdiden çok teşekkür eder hayırlı akşamlar dilerim
Herkese merhabalar hayırlı günler keyifli forumlar
sistemim bu şekilde
lg 27gl830b 144hz Monitor
GeForce RTX™ 3070 Phoenix V1
amd 5600x
gskill 3600mhz 32gb
Aerocool KCAS 750W 80+ Gold psu
arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi tam olarak neyin nereden kaynaklandığını anlayamadığım bir acayip görüntü ve performans problemi var ilk bu durumun FIFA 23 de fark ettim belki dedim online da oluyordur offline modda da oluyor Ve tecrübe ettiğim bütün oyunlarda oluyor GTA Battlefield Need for Speed forza
Örnek verirsek FIFA da offline modda Oyunu yüksek fps oynuyorum Bir anda ana fps 160vs iken %99 fps değeri 110lardan 35lere 55lere düşüyor Ve bu durum olurken oyun yavaşlıyor gibi ağır çekim oluyor gibi sonrasında birkaç saniye sonra oyun değerleri yükseliyor oyunda hızlanıyor muş gibi oluyor bir hafta önce böyle bir şey yoktu ama son bir haftadır olmaya başladı
Ve bunun yanında monitörün bize yansıttığı görüntünün içindeki bir görüntü sanki sürekli titriyormuş gibi görüntünün içinde bir görüntü varmış gibi ve sürekli bir şey görüntüyü içerden yukardan aşağı yatay bir şekilde dalgalandırıyormuş gibi oluyor şöyle örneklemek gerekirse Önlü ve arkalı bir dikdörtgen olarak düşünün görüntüyü öndeki değilde iç taraftaki dikdörtgenden yukardan aşağı o görüntüyü dalgalandıran bir şey var titreme midir dalgalanma mıdır tam olarak da anlayamadım
Sorun monitördandır diye düşündüm farklı monitör denedim diğer oyunlarda aynı şekilde test ettim yine ani düşüşler oluyor ve görüntüde rahatsız edici bir hissiyat oluyor
Ve bunun yanında yüksek değerler olurken bile oyun hissiyat bazında akıcı değilmiş gibi oluyor
dilim döndüğünce durumu sizlere iletmek istedim aynı durumu benim gibi yaşayan var mı acaba sorunun çözümü konusunda bana yardımcı olursanız minnettar kalırım sorun tam olarak neyden kaynaklanıyor acaba
Hatta bunu en net gt ada gördüm fotoğraflarına da şu şekilde paylaşıyorum
ekran ve görüntünün tam ortasında yatay şekilde düz bir şerit halinde siyah siyah sıralı bir şey mevcut
Özellikle bunu en net görebildiğim an yeşillik olan bir yere gittiğimde çok bariz şekilde görünüyor
Ben videosunu da çektim ama video yüklenmiyor nedense
arabayla yeşillik yanımda kalacak şekilde yavaş yavaş gidiyorum o siyah şeyleri çok net görüyorum
görüntüdeki rahatsız edici içteki dalgalanma ve görüntü sıkışıyormuş gibi olma durumunu da arabayı böyle yavaş yavaş sürüyorum sanki bir şey görüntüyü içerden Zıplatıyor muş gibi oluyor biraz uzun bir yazı oldu ama sorunu size detaylıca açıklamak istedim
Yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla
Rtx 3070 arızalı mı sağlam mı yardım lütfen
Arkadaşlar herkese merhabalar ben ekran kartı olarak
gainward rtx 3070 Phoenix v1 LHR Kullanmaktayım kasım Ayı’nın biri itibari ile iki yıllık garantisi dolacak şu süre zarfında en ufak bir sıkıntı bile yaşamadım ekran kartında ama geçen günlerde FIFA 23’te bir şey dikkatimi çekti belki de daha önce oluyordur ama garanti bitimi yaklaştığı için benim şimdi dikkatimi çekti diğer oyunlarda tabi buna benzer bir şey görmedim belki oyunla alakalıdır
sanki görüntünün arkasında başka bir hareket oluyor muş gibi sanki kare kare ya da yatay bir çizgi geçiyor muş gibi oluyor menü geçişlerinde dikkatimi çekti bunu fotoğrafla da gösteremiyorum çünkü sanki görüntünün hiç arkasında bir şey varmış gibi ya da yokmuş gibi ben de tam anlayamadım
oyunlarda herhangi bir takılma performans düşüklüğü bir anda görüntünün kitlenmesi yüksekisi gibi bir şey hiç yaşamadım
İki gün içerisinde on beşer dakika olacak şekilde toplamda dört tane furmak testi de yaptım ısı hiç 67’yi geçmedi artifact yapmadı ama sanki bana öyle geliyor belki de FIFA 23 menülerinden kaynaklıdır artifact olacakmış gibi his var içimde garantiye göndereyim mi göndermiyim mi orda da ne kadar ilgileniyolar süreç nasıl işliyor bilmiyorum hele konumumuzdan kaynaklı paramız değer kaybetti için sadece ekran kartını takıp görüntü alıp hiçbir şey yok diyip yollamaları da Seçenekler arasında
benim ekran kartında herhangi bir arıza olup olmadığını ben bir kullanıcı olarak nasıl anlayabilirim detaylı olarak ne yapmam gerekiyor acaba bu konuda tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olursan minnettar kalırım garantiye göndereyim mi göndermiyim mi ne yapayım hiç bilemedim iyice de huzursuz oldum garanti bitimine yaklaştığı için maddi olarakta bu kadar sıkıntımız var
Şundan da korkuyorum hiçbir şey olmaz olmaz garantisi biter bir ay sonra sıkıntı çıkar bundan da çok korkuyorum artık her şeyde planlı Eskitme yaptıkları için çekiniyorum açıkçası ama garantiye göndereyim mi göndermiyim mi bunuda bilemedim bana yardımcı olursanız minnettar kalırım biraz uzun bir yazı oldu ama dilim döndüğünce açıklamaya çalıştım
NVIDIA FPS SABİTLEME FIFA 23 AKICILIK YOK
Arkadaşlar herkese merhabalar yıllardır bilgisayarda FIFA oynuyorum ama hiçbir zaman konsol hissiyatında pürüzsüzlüğünde ve akıcılığında maalesef ki oynayamadım bilgisayarımın bileşenlerinin fazlasıyla yeterli olmasına rağmen denemedigim çözüm yolu kalmadı bir türlü çözümü bulamadım sizlere danışmak istiyorum benim yaşadığım acı tecrübeyi yaşayıp da çözüm bulan forum daşlar varsa yardımlarınızı rica ediyorum aşağıda yaşadığım sıkıntıyı detaylıca sizlerle paylaşmak istiyorum
sistem
nvidia rtx3070
32 ram
amd 5600x
lg 27gl83a-b 144hz 1ms
Ben bilgisayarımda ekranda yırtılma olmadan pürüzsüz bir görüntü kalitesiyle anlık da giriş gecikmesi hissiyat kaybı hantallık olmadan gecikme olmadan konsollardaki akıcılıkla oyunu oynamak istiyorum
vsync Aktif olunca görüntü pürüzsüz oluyor ama bu seferde oyun çok hantallaşıyor ben tuşa basıyorum resmen bir saniye sonra tepki veriyor / Kapatınca bu seferde ekranın tazeleme hızından fazla kare sayısı olduğu için ekranda yırtılmalar meydana geliyor
gysnc / Uyarlanabilir Senkronizasyon / nvidia Hayırlılarından düşük gecikme oranı açık veya ultra / Zamanlamalı gpu hızlandırması vb Her şeyi denedim bu ayarları da aktif edince yine gecikme devam ediyor yayvan bir hissiyat oluyor
nvidia denetim masasından FIFA 23 için maksimum kare sayısını 120 yapıyorum Geri kalan her şey varsayılan yapıyorum oyun 120’den yukarıya çıkmıyor ama bu seferde yine anlık olarak mikro takılmalar oluyor oyunun akıcılığı yine ölüyor görüntüde teklemeler oluyor sanki ekran kartı o sınırı aşmak için çabalıyor gibi oluyor
Oyun konsolları da 60 kare saniyesinde oynanıyor diye ben de monitörümü 60 hz tazeleme yapıyorum
Bu seferde oyunun görüntüsü slowmotion gibi oluyor topun arkasından sanki bir kopyası daha geliyor gözümü bozacak gibi oluyor
monitörü 144 tazeleme de bırakıp yine FIFA 23’ü ekran kartı denetim masasından maksimum kare hızını 60 yapıyorum bu seferde yine akıcılık olmuyor görüntüde bozulma oluyor yani ben ne yaptım ne denediysem bir türlü konsoldaki pürüzsüz görüntüyü ve bununla birlikte herhangi bir gecikme olmadan anlık hissiyatı bir türlü yakalayamadım
Bu konuda kesin çözüme Ulaşmış forumdaşların yardımlarını bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim
FIFA 23 ü PC’de konsol akıcılığında oynama rehberi
Bölüm yöneticilerinden ricam lütfen konuyu silmeniz belki bir kişinin bile sorununun çözülmesine vesile olur saygılarımla
Arkadaşlar cümleten selamünaleyküm
benim bilgisayar bileşenlerimin iyi olmasına rağmen ben bir türlü konsol akıcılığında FIFA oyunları oynayamıyordum oyuna girdiğim vakitlerin abartısız %80’i yazılımla düzgün ayarlar yapıp hem görüntü kalitesinde yırtılma olmadan hem de gecikme ve tepki süresi en düşük şekilde FIFA‘yı oynamaya çalışıyordum bu durum o kadar beni huzursuz ediyordu ki keyif alayım derken sinir stres sahibi oluyordum
Aslında çözümü çok kolaymış dün itibari ile elhamdülillah bu sorunu çözmüş bulunuyorum benim gibi bilgisayar bileşenleri iyi olupta hantallık sorunu yaşayan kişilere çözüm olması amacıyla bu rehberi paylaşayım dedim inşaALLAH Sizlerde keyifle konsol akıcılığında ve yırtılma olmadan düşük gecikme ile oyunu oynayabilirsiniz
Oyun indirime girdiğinde ben ilk önce steam den almıştım
ama steam Oyun kollarına müdahale Edip Orjinal hissiyatı bloke ederek kendi yazılımdaki ölü bölge ve tetik ayarlarını kullandığını düşündüğüm için belki de öyle değildir ama bana öyle geliyordu İnci kere FIFA 23’ü gittim origin Üzerinden satın aldım sizin bunu yapmanıza gerek yok
Çözümü en aşağıda paylaşacağım merak etmeyin
Ekran kartı ayarları fabrika ayarlarında iken oyunun ayarlarından 60fps ye (monitör 144 ise maksimum 144 oluyor ama ben 120’de kullanıyorum ) Sabitliyorum olmuyor hantallık oluyor bu sefer limit yok seçiyorum oyun hızlanıyor ama görüntüde yırtılma oluyor
nvidia Denetim masasından maksimum kare hızını 120 yapıyorum düşey senkronizasyonu kapalı yapıyorum düşük gecikmeyi açık yapıyoruml tura yapıyorum hızlı yenileme yarım yenileme uyarlamalı hepsini deniyorum deniyorum hep bir şey eksik olduğunu fark ediyorum
En son aklıma şu ayarı geldi elhamdülillah sorun çözüldü
Windows on için anlatıyorum arkadaşlar ekran kartınızın üreticisi önemli değil yeterki fabrika ayarlarında tutun
Ben iki kağıda ultra ayarlarda oynadığım için monitör 144 tazelemeye sahip olsa da ben 120’de kullanıyorum ve hdr Açık olarak
Şimdi yapmanız gereken tek ayar
Windows un masaüstündeki ekran ve grafik ayarlarında
gpu hızlandırma Ayarını etkinleştirmeniz gerekiyor arkadaşlar bu ayarı etkinleştirdikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın
https://www.teknohall.com/donanim-hizlandirmali-gpu-zamanlama-etkinlestirme//
ve Oyuna girin 60fps ye sabitle seçin düşey senkronizasyon açık olduğu halde tepki süresi yok denecek kadar az belki de yoktur oyuncular çok güzel hareket ediyor ve tam performans koşa biliyorlar eğer ki limit yok seçerseniz bu sefer oyuncular jet gibi koşuyor bildiğin araba gibi hızlı oluyorlar hiç keyifli olmuyor ben bir çok ayarı denedim gerçek futbol akıcılığında bu şekilde sonuç aldım
Yani nereden baksanız yüzlerce saat bu işle uğraşmışımdır bir çok ayarı yapıp denedim en doğru ayarın bu olduğunu kendi tecrübelerim ne söyleyebilirim
Elhamdülillah benim işime yaradı inşaALLAH Benimle aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşların da işine yarar
Mesela bu ayar kapalıyken oyuncular tam performans koşamıyordu koşma tuşuna basıyorum ama Bir türlü konsol videolarında izlediğim gibi depar atamıyolardı sanki patinaj çekiyorlar arkadan gizli bir güç futbolcuları tutuyor muş gibi oluyordu ama şimdi konsoldaki gibi koşuyorlar saygılarımla
Arkadaşlar selamünaleyküm başlıkta da belirttiğim gibi Rivatuner Scanline sync Nasıl aktif edilir nasıl doğru şekilde kullanılır bu konuda tecrübe ve bilgi sahibi olan arkadaşlar bana yardımcı olursalar çok sevinirim
Sistemim şu şekilde
27gl83a LG 27 2k 144hz
rtx 3070
Arkadaşlar ben bilgisayarda rekabetçi online olarak FIFA oynuyorum bu yüzden de benim için önemli olan ve aktif edilmesi gereken ama doğru şekilde aktif edilmesi gereken ayar scanline sync ( vsync ve gsync gibi Aşırı derecede gecikme yapan bu iki ayarı kullanmak istemiyorum)
scanline yi Tam olarak nasıl kullanırım nasıl aktif ederim yardımcı olursanız sevinirim bundan dört yıl önce forumda bunla ilgili bir konu açılmış ama okuduğumdan da hiçbir şey anlayamadım kafam hiçbir şey olmadı bana basit şekilde anlatabilecek olan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa gerçekten ama çok gerçekten çok sevinirim
Yaşadığım sıkıntı şu FIFAyı bir türlü konsol akıcılığında ve görüntüde yırtılma olmadan oynayamiyorum sistem yüksek olduğu için FIFA da fps 300lere Çıkıyor ama bu seferde ekranda yırtılmalar oluyor
fps 144 e Sabitleyinca bu sefer görüntüde yırtılma olmuyor ama gecikme süresindan dolayı kamyon gibi dönüyor futbolcular ve Hep ezik taraf biz oluyoruz resmen adamlara puan kazandırmak için figüranlık yapıyoruz
nvidia Kontrol paneli ndeki düşük gecikme ayarının hiçbir espirisi ve artısı yok bunların hiçbirini kullanmak istemiyorum ben sadece scanline ile Yırtılma olmadan ve gecikme olmadan konsol akıcılığında oyunu oynayabilmek istiyorum saygılarımla
Amd 5600x CPU hızı 400 MHz’lere düşüyor Yardım Lütfen
Selamünaleyküm arkadaşlar hayırlı forumlar hayırlı günler
Başlıkta da belirttiğim gibi 5600 X işlemci var bende ama işlemci hızı 400 MHz’lere kadar Düşüyor aşağıda görsellerini de yükledim
Yaptığım işlemler belki Düzelir diye
Windows 10 en son güncellemeyi yaptım
Bios Güncelledim
amd Çipset sürücüsünü güncelledim
Çarpanı 45 yaptım 4500 hızla sabit dedim sonuç değişmedi
Voltajı 1.27 Yaptım değişmedi
Her şeyi fabrika ayarında bıraktım değişmedi
pbo core boost Aktif yaptım kapalı yaptım değişmedi
cpu idle Aktif yaptım değişmedi
Bunun altında bir tane daha ayar vardı güçle ilgili onu aktif yaptım kabul yaptım değişmedi şimdi İngilizcesi aklıma gelmedi C-state Gibi bir şeydi sanırım
Hani normalde standart hızı 3700mhz ya Her şey standarttır bıraktığım halde yine 400lere Düşüyor sıkıntı acaba neden kaynaklıdır konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim
sistem
msi b500 tomahawk
rtx 3070
aerocol 750 gold psu
4x8 32 Gskill trident neo z 3600
“ اَشْهَدُ اَنْ لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَاَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ” Eşhedü el lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlü 🇹🇷🤝🇵🇸 FİFA PC origin id SchizophreneTURK |
“ اَشْهَدُ اَنْ لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَاَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ” Eşhedü el lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlü 🇹🇷🤝🇵🇸 |
Son Giriş: 37 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 1 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.099
İkinci El Bölümü Mesajları: 289
Konularının görüntülenme sayısı: 116.592 (Bu ay: 1.821)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.805 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun