Şimdi Ara

AMD Fx 6300 İşlemci Değerlendirmesi ( Kullanıcı Yorumları )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba değerli forumdaşlarım Bu konuda ortalama satış fiyatı 300TL olan Fx 6300'ün incelemesini yapacağım ve fx 6300'ü kendi yorumlarımı katarak değerlendireceğim. AMD'nin 2009'lu yıllarda temelini atmaya başladığı mimariyi içinde barındıran bu 6 çekirdekli işlemci hakkında değerlendirme yapacağız.

AMD'yi tek çekirdek performansında Intel işlemcilere göre benchmark testlerinde daha düşük görürüz, bu doğrudur. Aslında AMD işlemcilerin çok satılma nedenlerinden biri de her ne kadar tek çekirdek performansı düşük olsa da çok çekirdek performansı sayesinde rekabet edebilmesidir. AMD vishera fx işlemciler 2. nesil intel i serisi işlemcilere göre tek çekirdek performansında daha az başarılıdır ancak çok çekirdekleri olduğu için f/p olarak adlandırılırlar. Bir elin nesi var iki elin sesi var atasözünü kullanabiliriz burada amd işlemcilerin çekirdek sayısı için. Çok çekirdekli oldukları için çok çekirdek destekleyen oyunlarda veya programlarda aynı fiyattaki intel işlemcilerden daha yüksek performans verir amd işlemciler. Burada konu başlığımız fx 6300, tek çekirdek performansı güncel intel işlemcilere göre düşük olduğu doğrudur ancak 2010 yılından kalma bir AMD Athlon II X3/X4,AMD Phenom II X4/X6'ya göre kesinlikle daha iyidir. Lütfen amd'nin eski işlemcileriyle aynı kefeye koymayınız. Tek çekirdekli oyunlarda eski athlon ve phenom'lar gibi çakılmaz. Bu işlemciden iyi performans almak istiyorsanız 100TL civarında bir soğutucu almak zorundasınız. Ki böylelikle işlemci için harcanan para 400+ TL'yi buluyor.

Bkz(Cinebench R15 Kendi Test Sonuçlarım) :
    Fx 6300 3.5GHz + Stok Fan --> 421 puan
    Fx 6300 4.4GHz + Cooler Master Hyper 212 Evo --> 523 puan

Fx 6300 4.4GHz + Cooler Master Hyper 212 Evo sistem boşta sıcaklık:
     AMD Fx 6300 İşlemci Değerlendirmesi ( Kullanıcı Yorumları )
    18°C

Fx 6300'ün overclock kabiliyeti yüksektir fakat alınırken overclock yapmak için yanında 100tl fan ile alınmaz, alınmamalı. Onun yerine 4. Nesil intel i5 işlemcilere bakmalısınız, o fiyata çıkabiliyorsanız. Ama bütçniz kısıtlıysa, ki bu, bu işlemciyi alma nedenimiz, fx 6300 aldıktan sonra elinize para geçerse güzel bir işlemci soğutucusu alınmalı ve overclock yapılmalı.

Analtmak istediğim başka bir nokta, Fx 6300'ün klasik 7200Rpm bir hdd ile masaüstü performansı gerçekten çok iyidir. Forumda gezerken de 6 çekirdek sizi hiç üzmez. Fx 6300'de 3 modül bulunur ve her modülün içinde 2 çekirdek bulunur. Yeni alan arkadaşlar görev yöneticisinde 3 çekirdek görünüyor diye şaşırmasın

Stok fanla bile işlemci boştayken fanı doğru taktıysanız işlemci sıcaklığı 15-20c yi geçmez. Aklınızda soru işareti kalmasın diye bunu da belirtmek istedim. Bu işlemciyi 970/990 çipset anakartlarla kullanabilirsiniz. 700 serisi çipsetleri almamalısınız çünkü elde kalan eski anakartların am3+ ile düzgün olmayan bir şekilde uyumlu hale getirilmeye çalışılmasıyla oluşan çipsetlerdir. Konu ilerde editlenebilir. Konuyu açma amacım bu işlemciyi alacak arkadaşların akıllarındaki soru işaretlerini gidermektir. Tamamen tarafsız yaklaşarak değerlendirme yapmaya çalıştım. Saygılar, sağlıcakla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 26 Şubat 2015; 17:58:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok güzel açıklamışsın eline sağlık.Bende FX6300'ın fabrika çıkışlı ocli hali FX6350 yi kullanıyorum.1 ay oldu alalı ve bir çok kere işlemci testlerine soktum ve uzun süreli hiç ama hiç ısı sorunu yaşamadım.Gerçi Cooler Master Hyper TX3 EVO soğutucu ile kullanıyorum.Şu anda piyasadaki tüm yeni oyunları tek tek oynuyorum ve daha ultra ayarlarda hiç takılmadım tabi bu biraz ekran kartıylada alakalı ama sonuç olarak hiç üzmedi en azından şimdilik.AMD işlemci alıpta,parası olmayan kullanıcılara çok yanlış bilgiler veriliyor.Bu işlemcileri afedersiniz b.. yerine bile koymuyorlar.Ben zaten kendimce 2 çekirdekli İntelllerle kıyaslayanları hiç kaale bile almıyorumda bence millette almasın.Yeterki şu işlemcileri kendi sınıfndaki işlemcilerle kıyaslasınlar.Benim Fazladan 350 tl ve anakart içinde fazladan 200 tl param olsaydı zaten bende amd almazdım belki ama sonuçta ben bu kadar paraya böyle bir performans alıyorsam ne mutlu.

• Bende yaklaşık 8 aydır bu işlemciyi kullanıyorum. Gerek oyun, gerek günlük işlem performansı için gayet tatmin edici bir işlemci. Xigmatek Red Scorpion takılı üzerinde. Boşta sıcaklık değerleri 35-37 arası, %100 yükte 46 dereceden yukarı çıktığını görmedim. 4.2GHZ OC yaptım o şekilde de test ettim 49 dereceye çıktı maximum. Fakat ocyi daha sonra bozdum çünkü kullandığım anakart mosfet soğutucuları olmadığından voltaj dalgalanması yaşıyordu. İmzamda ki anakart olan MSI 970A-G43 modelini bu işlemciyle kesinlikle almamanızı öneririm. Bakın anakartı almayın diyorum işlemciye lafım yok. 4.2GHZ yukarısında OC yapamazsınız bu anakart ile bu işlemciye. Bilginiz olsun. Sebebi ise voltaj dalgalanması, 4.2 ghz yapıp 1.47 voltaj vermek zorunda kalıyorum. Çünkü yükte işlemci voltajı 1.41'e geriliyor yani asıl vermem gerekene geriliyor. Boşta ise yine 1.47 çalışıyor ve bu çok zararlı. O sebeple bu anakart ile kesinlikle bu işlemciye OC denemeyin.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodello -- 1 Şubat 2015; 22:40:06 >

• myalperen kullanıcısına yanıt
    biraz geç kalmışsın bunları yazmakta ben zaten çok söyledim ama fanların bi kulağından girdi diğerinden çıktı şimdi eşek gibi pişman olanlar var ama çaktırmıyorlar
  • dediklerinize biri haric katiliyorum.o da su: phenom II X4 ve X6 dan kesinlikle daha iyi demissiniz. buda sizin hic phenom II X6 1100T BE,1090T BE ve 1075T kullanmadiginiz gösterir. zaten bu islemcilerden birini kullanmis olsaydiniz degil fx-6300, fx-8320 ye bile gecmezdiniz emin olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertyagci

Çok güzel açıklamışsın eline sağlık.Bende FX6300'ın fabrika çıkışlı ocli hali FX6350 yi kullanıyorum.1 ay oldu alalı ve bir çok kere işlemci testlerine soktum ve uzun süreli hiç ama hiç ısı sorunu yaşamadım.Gerçi Cooler Master Hyper TX3 EVO soğutucu ile kullanıyorum.Şu anda piyasadaki tüm yeni oyunları tek tek oynuyorum ve daha ultra ayarlarda hiç takılmadım tabi bu biraz ekran kartıylada alakalı ama sonuç olarak hiç üzmedi en azından şimdilik.AMD işlemci alıpta,parası olmayan kullanıcılara çok yanlış bilgiler veriliyor.Bu işlemcileri afedersiniz b.. yerine bile koymuyorlar.Ben zaten kendimce 2 çekirdekli İntelllerle kıyaslayanları hiç kaale bile almıyorumda bence millette almasın.Yeterki şu işlemcileri kendi sınıfndaki işlemcilerle kıyaslasınlar.Benim Fazladan 350 tl ve anakart içinde fazladan 200 tl param olsaydı zaten bende amd almazdım belki ama sonuçta ben bu kadar paraya böyle bir performans alıyorsam ne mutlu.

hocam sizin de intel sistem toplamak için fazladan 550tl ye ihtiyaciniz yoktu.siz imzadaki sisteminizin fiyati ile i5-4460 veya i5-4590 li bir sistem toplayabilirdiniz.

• spellforce37 kullanıcısına yanıt
    Toplayamıyordum maalesef ben o imzamdaki sisteme işlemci+anakart 371+319=690 tl verdim. İntel 4460 ın fiyatı ise 510 tl benim alacağım intel ise 4690k ve fiyatıda 700 tl olacaktı. intele alacağım orta seviye yüksek performans kart ise 550 tllik bir asustu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fx lerin devri kapanali cok oluyor daha alinmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertyagci

Toplayamıyordum maalesef ben o imzamdaki sisteme işlemci+anakart 371+319=690 tl verdim. İntel 4460 ın fiyatı ise 510 tl benim alacağım intel ise 4690k ve fiyatıda 700 tl olacaktı. intele alacağım orta seviye yüksek performans kart ise 550 tllik bir asustu.

yani hocam i5-4690k ya bütce yetmiyor diyerek fx-6350 almadiniz umarim.fx-8320 kullanan biri olarak oyun anlaminda i5-4460la bile kiyaslayamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: black37

Fx lerin devri kapanali cok oluyor daha alinmaz

Cahil misin troll musun çözemedim ben seni

• quote:

Orijinalden alıntı: SS10

quote:

Cahil misin troll musun çözemedim ben seni

Arkadaşın i7 ye kafa tutan G3258 i var. Rahat bırakın onu.
  • 2 Yıldan uzun bir süredir teknik destek kısmında dolanırım. Fx serisi ki özellikle 6300 ve 6350 serisi işlemcilerin verdiği mavi ekran hatalarından millet başını kaldırmaya fırsat bulamaz hale gelmiş.. İntelde güllük gülistanlık değil ancak istatistiğe vurduğumuzda her 10 fx işlemcisinden 6-7 adeti nedeni tespit edilemeyen mavi ekranla boğuşurken bu oran intelde 10 bilgisayarda 2-3 oranında kalıyor. Üstelik inteller piyasada daha sıklıkla tercih edildiği ve meraklısı daha çok ortalarda göründüğü için mavi ekran hatalarının tespiti ve giderilmesi bakımından daha şanslı. Ayrıca intelin işlemcileri ile düz ovada kapışamayacağını kabul eden amd nin yine çamura yatması ile fabrika çıkışı oc li gelen işlemcilerin mavi ekran hataları ile hiç uğraşılmaz, doğrudan çöpe atmak insanı sinir hastası olmaktan kurtarabilecek tek çözüm yolu. En çok gördüğüm hatalardan biride kullanıcının oc yapmak istememesine karşın kurulan programların otomatik oc yapması ki ocyi yapıyorlar ama voltaj ayarlaması yapmayı beceremedikleri için ucube bir oc oluyor, sonunda da sistem dayanamayıp çozutuyor, sonrada ayıkla ayıklayabilirsen pirincin taşını.

Amd fx serisi alınmaz mı, alınabilir ama yanında bir kutu sinir hapı ile birlikte.. Eğer şanslı kesimdenseniz hiç bir problem ile karşılaşmadan uygun bir ücret ile iyi bir performansa sahip olabilirsiniz, şanslı kesimde değilseniz teknik destekte sizinle görüşürüz..

Bu arada konu ile ilgisi yok ancak eklemek isterim. Apu denilen bela ile uğraşmaktan artık gına geldi, her 10 apu satın alandan 10'da şikayet edip duruyor. Güya çok çekirdekli amd işlemcinin grafik gücünü gösterecek bir zımbırtıymış. Ne kadar apulu bilgisayar geldiyse hepsinde de aynı sözler : yavaş-donuyor-explorer dahi açamıyorum-ofis açıyorum 1 dakika kendine gelmesini bekliyorum-abi format atsak düzelir mi-niye bu çok yavaş-benimkini 2 yıl önce aldım daha format yüzü görmedi, hanıma aldık ama hanım internete zor giriyor benimkisi 980 TL hanımınkine 1600 TL verdik (arada gülüşmeler)-hızı artmazmı bunun

İntel ile amd yi karşılaştırmak çok güç, bir yanda yılların tekelcisi milyar $ bütçeli intel bir yanda ona kafa tutmaya çalışan intelin ancak %8 i büyüklüğünde bir değere sahip amd. Kabul birbirlerinin dengi değiller ama bu kadar da dandik bir üründe yapılmaz ama...Hürmetler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 2 Şubat 2015; 3:12:36 >

• quote:

Return of the duduklu tencere

• suan fx6300 ve 270x toxic kullanıyorum bf4 multide işlemci stok halde ekran kartını kadıramıyor gpu kullanımı %75 iken cpu kullanımı %97 oluyor sistem kasılmıyor ama ekran kartıda tam performans çalışmıyor akşama birde oc yapıp deneyeceğim bakalım durum ne olacak
  • quote:

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cahit37

dediklerinize biri haric katiliyorum.o da su: phenom II X4 ve X6 dan kesinlikle daha iyi demissiniz. buda sizin hic phenom II X6 1100T BE,1090T BE ve 1075T kullanmadiginiz gösterir. zaten bu islemcilerden birini kullanmis olsaydiniz degil fx-6300, fx-8320 ye bile gecmezdiniz emin olun

Merhaba hocam, söylediklerinize katılıyorum, Phenom II X6'dan fx 6300'e geçmenin bir anlamı yok. Ama benim şuan kullandığım Phenom II X4 B40'ın tek çekirdek performansı iyi değil, Fx 6300 olan bilgisayarımla karşılaştırdığımda. Oynadığım tek çekirdek destekleyen oyunlarda oyunun grafikleri ne kadar düşük olsa da 2 işlemci de darboğaz yapıyor. Ancak bu phenom'da ileri düzeyde. Tabii bu benim kullandığım işlemci için geçerli. 128watt tdp ye sahip olması da cabası
    valid.canardpc.com
    AMD Phenom II X4 B40 @ 3041.18 MHz - CPU-Z VALIDATOR
    http://valid.canardpc.com/n47ex0
    Phenom II X6 serisi iyidir ancak yeni mimarinin getirdiği teknolojiler de vardır diye düşünüyorum. Fx 6300'e iyi overclock yapınca tek çekirdek performansını da etkiliyor zaten.

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam her dedigine katılıyorum fakat apu olayına katılmıyorum desem bozuşurmuyuz ? Bence apu sistemler amd nin yaptıgı en iyi başarılar arasında. Şöyle ki ben amd a8 6600k işlemcimi 300 tl ye satın aldım. Ekran kartı birimi bir kenara 4 çekirdekli bir işlemci. Aynı yıl üretilen FX4300 serisi işlemci 250 TL. AMD A8 6600k işlemcim FX4300 ile cpu konusunda aynı performansı veriyorlar. Ben tek bir oyun oynuyorum ve sabit 60fps alıyorum. Şimdi aynı bütçe ile intelde tercih edecegim 4 çekirdekli işlemci i3 4150 olacaktı. Onunda fiyatı 350 TL civarlarında ve bana istediğim şeyi veremeyecekti. Şuanki 60 fps bir hayal olarak kalırdı. Kesinlike işlemci konusunda intel bir numara.Bizzat amd kullanıcısı olarak söylüyorum bunu yürekten fakat apu sistemleri heba etmek dogru değil. APU lardada şöyle bir dengesizlik var gidip A10 alınıp 500TL verilmez. O bütçe ile i3 4150+r7 250 alınır çok daha fazla performans alınır. Sistem donmaları gibi sorun hakkında şöyle bir şey söylemek istiyorum bilgisayarımı alalı 2 ay oldu ve 3 defa dondu. Direkt power tusundan kapatıp açmak zorunda kaldım. Benim için bana en iyi fiyat performns olayını amd a8 6600k ile sundu. Ve şöyle bir artımın olması güzel. Oyun mu oynamak istiyorum ? İşlemci hızı 3.9 GHZ şuan. Çekerim bunu 4.4 GHZ e birde harici ekran kartı istedigim oyunu oynarım Şuan amd de alınacak işlemciler belirli zaten FX6300 ve FX8320

• Çok düz mantık olacak fakat hangi işlemcinin daha iyi olduğunu anlamak için 2 tane kasa toplamak gerekiyor :)

Şahsen AMD FX 6100'ü sayısal verilerine güvenerek aldım ama umduğumu bulamadım. 160 TL daha fazla vererek i5 4690 aldım çok daha memnun kaldım. İndirimli olarak aldım ayrıca.

Mantıken 460 TL'ye i5 4690 alacağıma 500 TL'ye FX 8350 alabilirdim. Fakat AMD'ye güvenemediğim için i5 4690'ı denemek istedim. Bunları sadece kendi görüşümü belirtmek için yazdım. Benim için marka değil işlevi önemli. Kar yapayım diye AMD aldım 2 sene sonra 460 tl taksit ödeyerek i5 aldım. etti size 760 TL...

Bir de lütfen oyunlarda işlemci önemli değildir diyenlere itibar etmeyin. Aynı sistemsel özelliklere bağlı kalarak sadece işlemci değiştirdim dağlar kadar fark var. Ram miktarı dahi önemli. Örnek Watchdogs...
  • Merhaba;

Gold Bilgisayar'da i5 4690'ı indirimli olarak 460 TL'ye almıştım. 4460 yerine 4690'ın K sız versiyonunu tercih etseydiniz keşke.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

2 Yıldan uzun bir süredir teknik destek kısmında dolanırım. Fx serisi ki özellikle 6300 ve 6350 serisi işlemcilerin verdiği mavi ekran hatalarından millet başını kaldırmaya fırsat bulamaz hale gelmiş.. İntelde güllük gülistanlık değil ancak istatistiğe vurduğumuzda her 10 fx işlemcisinden 6-7 adeti nedeni tespit edilemeyen mavi ekranla boğuşurken bu oran intelde 10 bilgisayarda 2-3 oranında kalıyor. Üstelik inteller piyasada daha sıklıkla tercih edildiği ve meraklısı daha çok ortalarda göründüğü için mavi ekran hatalarının tespiti ve giderilmesi bakımından daha şanslı. Ayrıca intelin işlemcileri ile düz ovada kapışamayacağını kabul eden amd nin yine çamura yatması ile fabrika çıkışı oc li gelen işlemcilerin mavi ekran hataları ile hiç uğraşılmaz, doğrudan çöpe atmak insanı sinir hastası olmaktan kurtarabilecek tek çözüm yolu. En çok gördüğüm hatalardan biride kullanıcının oc yapmak istememesine karşın kurulan programların otomatik oc yapması ki ocyi yapıyorlar ama voltaj ayarlaması yapmayı beceremedikleri için ucube bir oc oluyor, sonunda da sistem dayanamayıp çozutuyor, sonrada ayıkla ayıklayabilirsen pirincin taşını.

Amd fx serisi alınmaz mı, alınabilir ama yanında bir kutu sinir hapı ile birlikte.. Eğer şanslı kesimdenseniz hiç bir problem ile karşılaşmadan uygun bir ücret ile iyi bir performansa sahip olabilirsiniz, şanslı kesimde değilseniz teknik destekte sizinle görüşürüz..

Bu arada konu ile ilgisi yok ancak eklemek isterim. Apu denilen bela ile uğraşmaktan artık gına geldi, her 10 apu satın alandan 10'da şikayet edip duruyor. Güya çok çekirdekli amd işlemcinin grafik gücünü gösterecek bir zımbırtıymış. Ne kadar apulu bilgisayar geldiyse hepsinde de aynı sözler : yavaş-donuyor-explorer dahi açamıyorum-ofis açıyorum 1 dakika kendine gelmesini bekliyorum-abi format atsak düzelir mi-niye bu çok yavaş-benimkini 2 yıl önce aldım daha format yüzü görmedi, hanıma aldık ama hanım internete zor giriyor benimkisi 980 TL hanımınkine 1600 TL verdik (arada gülüşmeler)-hızı artmazmı bunun

İntel ile amd yi karşılaştırmak çok güç, bir yanda yılların tekelcisi milyar $ bütçeli intel bir yanda ona kafa tutmaya çalışan intelin ancak %8 i büyüklüğünde bir değere sahip amd. Kabul birbirlerinin dengi değiller ama bu kadar da dandik bir üründe yapılmaz ama...Hürmetler.

hem apu hem fx serisi işlemci kullanıyorum. bahsettiğiniz sorunların hiçbirini yaşamadım. fx 2.5 sene apu yu ise 1 yıldır kullanıyorum hemen hemen bahsettiğim apu masaüstü, laptop falan diyorsanız laptop için apu kullanan en baştan hatayı yapmıştır zaten.

Kullanmayı bilmeyene ne verirseniz bozar merak etmeyin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.