Şimdi Ara

AMD Fx 6300 İşlemci Değerlendirmesi ( Kullanıcı Yorumları ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Orijinalden alıntı: black37

Fx lerin devri kapanali cok oluyor daha alinmaz

Return of the duduklu tencere

Her konuda aynı şeyi yazıp duruyor,bloklayıp geçin hayatımda gördüğüm en gereksiz üyelerden
  • Ben fx6300 2 ay önce 265 tl almıştım.Alırken çok kararsız kaldım hatta uzunca yıllar intel kullanmış birisi olarak "acaba"dediklerim zamanlarda oldu.Online oyun sevdam yok fx6300 ihtiyaçlarıma cevap verebilir düşüncesiyle geçtim.Şimdiye kadar beni pişman edecek davranıl hal ve hareketlerde bulunmadı fx 6300 inşAllah bundan sonrada bulunmaz.AMD sisteminde pişmanlığım varmı evet MSI gaming 970a anakart alıp PCI-E slotunu çıkardım dikkatsizliğimden.Mecbur iade ettim tabi ellerinde o sıralar olmayınca UD3P aldım
    herkes kendi ihtiyaclarını belirledikten sonra sistemini dizmeli
    team 8 GB DDR3 CL9 1866 mhz ram
    fx 6300
    Giga. Ud3p anakart
    sonradan 150 tl mal olan Ocz Fatal1ty 750W güç kaynağıyla beraber 975 tl çıktı cebimden.(Anakart+İşlemci 535 tl )Bu fiyata İntel bilgisayar dizebilirmiydim dizsem bile fx 6300 performansı alabilirmiydim bilmiyorum ama şuan için gayet memnunum.Son olarakta Ud3p smart programıyla fanı ayarladım stok fanın gürültüsünden kurtuldum hoş yükte 60 dereceleri geçiyor ama odamın konumundan dolayı soba ile kasa arasında 2 metre var içeriside çok sıcak oluyor
    BIOS'tan bazı paylaşılan ayarları yaptım voltajı düşürdüm tüm çekirdekleri 4.10 ghz çıkardım
    tamam tü kaka belki İ5 işlemcilerin yanında ama o kadarda gömülmeyi hak etmiyor FX 6300
     AMD Fx 6300 İşlemci Değerlendirmesi ( Kullanıcı Yorumları )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 2 Şubat 2015; 20:04:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Bane

quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Orijinalden alıntı: black37

Fx lerin devri kapanali cok oluyor daha alinmaz

Return of the duduklu tencere

Her konuda aynı şeyi yazıp duruyor,bloklayıp geçin hayatımda gördüğüm en gereksiz üyelerden

Atalarımız ne güzel insanlar hiç boş lafları yok misal:Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar

• Hocam zaten intel 4690k olmuş 725tl.Buna oc yapacak olsanız düzgün bir soğutucu ve uygun bir anakart diyene kadar komple amd li bir sistem dizilir.Birkaç yıl daha işlemciye düşen görevin altından fx6300 ün rahat kalkacağını düşünüyorum.Bütçeye göre en uygun işlemci bana kalırsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 2 Şubat 2015; 20:22:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cahit37

dediklerinize biri haric katiliyorum.o da su: phenom II X4 ve X6 dan kesinlikle daha iyi demissiniz. buda sizin hic phenom II X6 1100T BE,1090T BE ve 1075T kullanmadiginiz gösterir. zaten bu islemcilerden birini kullanmis olsaydiniz degil fx-6300, fx-8320 ye bile gecmezdiniz emin olun

Phenom x6 lara resmen hakaret olmuş daha oc yapmadık yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 2 Şubat 2015; 20:16:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

quote:

dediklerinize biri haric katiliyorum.o da su: phenom II X4 ve X6 dan kesinlikle daha iyi demissiniz. buda sizin hic phenom II X6 1100T BE,1090T BE ve 1075T kullanmadiginiz gösterir. zaten bu islemcilerden birini kullanmis olsaydiniz degil fx-6300, fx-8320 ye bile gecmezdiniz emin olun

Fotoya bakılırsa biraz öyle olmuş evet

Overclock'lu halini de görmek istiyoruz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

quote:

Fotoya bakılırsa biraz öyle olmuş evet

Overclock'lu halini de görmek istiyoruz hocam

Anakartım müsait değil stok haliyle idare ediyorum

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=82012998&p=1

Bu konuda var 4 ghz civarında 600 cb oluyor iyi değerleri var fx8350 4 ghz 635 cb almış mesela incelersin.Tabi işlemci sadece cb değerleriyle incelemek biraz yanlış olurda fx6300 ile o kadar uçurum yok ondan attım ss

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MB-CLS kullanıcısına yanıt
    Yok bozuşmayız , hatta bir hatamı düzeltme yoluna sevk etiğiniz için teşekkür ederim. Evet her apu yu suçlamamak gerekir bu konuda haklısınız, güzel bilgiler için teşekkür ederim.
  • @MB-CLS arkadaşım da bahsetmiş minik bir düzeltme yaptım o konuda. Masaüstü ve belirli modeller için apu düşünülebilir (bir miktar daha araştırma yapıp görmem gerek kesin bir şey söylemek için ama hemen kaldırıp çöpe atalım demek yanlış olmuş, haklısınız) ancak notebooklar için tam bir hezimet. "Notebook için apu düşünülmez" sözünüze katılıyorum ancak Türkiye'de ki sıradan kullanıcıdan söz ediyoruz, maalesef herkes sizin ve forumdaki pek çok üye kadar bu işlerde bilgili değil. Satıcılar ne söylüyor ise hemen kanıp satın alınıyor sonuç ise gerçekten bir hezimet. Gelen apu sorunlu bilgisayarların tamamı notebook bilgisayarlar, henüz masaüstü apu şikayeti ile gelen bir bilgisayar olmadı. Ve gerçekten alıp kendimde incelediğimde kullanıcının sonuna kadar haklı olduğunu değil bu işler ile ilgilenen biri sıradan bir vatandaş dahi anlayabilir diyorum. Paylaşımlarınız, bilgilendirmeler ve minik düzeltmeler için size ve @MB-CLS tekrar teşekkür ederim. Hürmetler..

• -Bane kullanıcısına yanıt
    Tek kelimeyle ÇÜŞ
    Ben o fiyataPusu-fx6300-ud3p aldım be nereye gidiyor bu bileşenler hayra alamet değil sonumuz.Oyun makinası toplayacak olsak 95 model şahin parası çıkacak
  • İbretlik konu olmuş nerede gönüllü amd satıcısı pazarlamacısı varsa toplanmış kendini ifşa etmiş helal olsun size
    Arar ara yapın böyle şeyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zobu1907 -- 20 Şubat 2015; 10:25:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zobu1907

İbretlik konu olmuş nerede gönüllü amd satıcısı pazarlamacısı varsa toplanmış kendini ifşa etmiş helal olsun size
    Arar ara yapın böyle şeyler

AMD pazarlamacısı olsaydım daha fazla bütçeniz varsa i5 4460 alın yazmazdım. Bu da sizin konuyu okumadan yorum yaptığınızı gösteriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• myalperen kullanıcısına yanıt
    Bro bende bir teste i3 fx 6300 ü geçmiş deyince sen bana direk intel pazarlamacısı felan laflar söyledin.Bak bende senin yaptığını yapıyorum fx için konu açmışsın direk amd pazarlamacısı diyorum sana. senin yaptığın hareketin aynısını uyguladım.Ayrıca league of legends de bir tabir vardır " Flame " yapmak. Amd ciler intel için en ufak bir yorum yazana flame yapıyorlar.
    Not : ekran kartı olarak da amd kullanıyorum.Hangisi performanslı ise o firmanın mallarını kullanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zobu1907 -- 20 Şubat 2015; 13:52:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zobu1907

Bro bende bir teste i3 fx 6300 ü geçmiş deyince sen bana direk intel pazarlamacısı felan laflar söyledin.Bak bende senin yaptığını yapıyorum fx için konu açmışsın direk amd pazarlamacısı diyorum sana. senin yaptığın hareketin aynısını uyguladım.Ayrıca league of legends de bir tabir vardır " Flame " yapmak. Amd ciler intel için en ufak bir yorum yazana flame yapıyorlar.
    Not : ekran kartı olarak da amd kullanıyorum.Hangisi performanslı ise o firmanın mallarını kullanırım.

Ok bro canın sağolsun Bir işlemci için insanları kırmaya değmez

• bu islemci ne ucuz ne de f/p islemcisi. dh kadar abartildigi bir yer de yoktur.
    vatanin sitesinden bakip bu 300 tl, 4690k 700 tl deyip gecmekle olmuyor. bir kere zaten rakibi 4690k degil. i5 4460 ile karsilastirsaniz bile fx6300 icin insafsizlik olur.
    forumda bu islemciyi kullananlarin cogu m5a97 kullaniyor ya da o ayarlarda bir sey cunku platform eski. eski oldugu icin hayvan gibi isinan sorun yaratmaya yaktin kuzey koprusu var. intel haswell icine vrm bile sikistirdigi icin 3 fazli 5 kapasitorlu dandirik anakartlar bile tikir cikir calisirken fx'lere stabil voltaj saglamak icin anakartlarin cok daha iyi olmasi gerekiyor. ucuz anakartlar stok hizinda dahi sorun yaratirken overlock icin iyi anakart ve sogutucu parasi veriliyor. harici kontrolcuyle saglanan yarim yamalak usb 3.0 ve sata 3 de bu anakartlarin fiyatina katki sagliyor tabi. bu durumdayken 4460+h81 nasil oluyor da fx6300'lu amd platformuna gore luks kaciyor anlamiyorum.

intel gibi surekli soket degistimeyip kullanici dostu olmak istediler belki ama artik bu durum tuketicinin aleyhine islemeye basladi. yil sonu soket degistirip fm2 soket anakartlar gibi basarili anakartlar ve cekirdek basina dusen peformansi artan islemciler gelirse herkes icin iyi olur. intel i3 fiyatlandirmasiyla, amd yetersiz islemcileriyle gercekten performans bekleyenleri en az i5'e zorluyor ve dolar kuruyla birlikte fiyatlar aldi basini gitti.

• Bende 2 senedir kullanıyorum işlemciyi herhangi bir sorun yaşatmadı şimdiye kadar, Bu fiyata bu performansı veren işlemciye laf söylenmez aynı fiyatta olan başka bir işlemci ile karşılaştırılıp kötüymüş denilebilir ama gidip 100-150 tl fazla verip bu kesinlikle daha iyi demenin bir anlamı'da yok büyçe ile alakalı durumlar tamamen bende o zaman intel işlemci alabilirdim ama o zamanda ekran kartını kısacaktım mecburen çünkü bu fiyat aralığında bu performansı veren işlemcisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

bu islemci ne ucuz ne de f/p islemcisi. dh kadar abartildigi bir yer de yoktur.
    vatanin sitesinden bakip bu 300 tl, 4690k 700 tl deyip gecmekle olmuyor. bir kere zaten rakibi 4690k degil. i5 4460 ile karsilastirsaniz bile fx6300 icin insafsizlik olur.
    forumda bu islemciyi kullananlarin cogu m5a97 kullaniyor ya da o ayarlarda bir sey cunku platform eski. eski oldugu icin hayvan gibi isinan sorun yaratmaya yaktin kuzey koprusu var. intel haswell icine vrm bile sikistirdigi icin 3 fazli 5 kapasitorlu dandirik anakartlar bile tikir cikir calisirken fx'lere stabil voltaj saglamak icin anakartlarin cok daha iyi olmasi gerekiyor. ucuz anakartlar stok hizinda dahi sorun yaratirken overlock icin iyi anakart ve sogutucu parasi veriliyor. harici kontrolcuyle saglanan yarim yamalak usb 3.0 ve sata 3 de bu anakartlarin fiyatina katki sagliyor tabi. bu durumdayken 4460+h81 nasil oluyor da fx6300'lu amd platformuna gore luks kaciyor anlamiyorum.

intel gibi surekli soket degistimeyip kullanici dostu olmak istediler belki ama artik bu durum tuketicinin aleyhine islemeye basladi. yil sonu soket degistirip fm2 soket anakartlar gibi basarili anakartlar ve cekirdek basina dusen peformansi artan islemciler gelirse herkes icin iyi olur. intel i3 fiyatlandirmasiyla, amd yetersiz islemcileriyle gercekten performans bekleyenleri en az i5'e zorluyor ve dolar kuruyla birlikte fiyatlar aldi basini gitti.

Katılıyorum.Çok değil yahu 2.5 ay önce ben Fx6300 işlemci ile Anakartı 530 tl aldım o zamanlar 4460 tam fiyatına denk geliyordu.Yani f/p oranı hiçte fena değildi.Ama şuan 360 tl hatta 390 tl satan yerleri gördüm fx6300
    bu dakikadan sonra dolar düşmez fx6300 ya fiyatı kırılacak yada elde patlayacak.260 TL aldığım işlemciye gelen zamma bak
    yanlız Asus'un H81 de olmuş 180 tl

• Ben 290TL'ye almıştım fx 6300'ü. Asus m5a97 r2.0 da 220-240TL gibi bir fiyattan satılıyordu. Dolar yükselince fiyatlar da yükseldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu işlemciyi gtx970 i ilk aldığımda işlemciyi satmadan önce denedim ve çok iyi sonuçlar aldım, testler forumda da var konusunu açtım. 4.0 ghz sabitledim ki işlemci turbolasa 4.2 oluyor, hani millet sabit bir değer görüp oc var yiaaa diye söylenmesin diye yapmıştım. gtx970 i neredeyse her oyunda %99 da tutabildi, tutamadıklarını da 2 k açtım yine %99 kullanım gözlemledim. bunların da test tablolarını paylaştım.

fx6300 için işlemci kullanımı %90 ekran kartı %70 diyen işlemciden yakınmasın çünkü o pcde ters giden birşeyler program vs vardır. yok yet another cleaner yok system optimizer yok cart curt yüklerseniz ne kadar abidik gubidik yazılım varsa sonra vay efendim kasıyor. bilmiyor ki anakart işlemci değiştirince format atıyor da o programlardan kurtuldu diye hızlanma görüyor -_-

parada sıkıntı olmayan elbette intel alsın ama fx6 serisi üzmez kullanıcısını, gtx970 başka anakartta ne aldıysa bende fx6300 ile en fazla %5 fark ile aynı değerleri gördüm. amd intel kadar iyi değil ama çöp de değil. dx12 sonrasında destekli oyunların yazılmasıyla eski denilen amd işlemciler yine kullanıcısının yüzünü güldürecektir eğer dx12 vaatleri doğruysa.

• Sen ne zaman almıştın hocam işlemciyi?
    Bunlar doğru değil onlara göre hocam FX6300 Gtx 970i beslemez ne kadar kanıt göstersende bu işlemci çöptür onlara göre kullanmayanlar dışında kimse neyin ne olduğunu bilmiyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.