Şimdi Ara

Amd işlemcilerin dahili gpu kıyaslaması var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni işlemci anakart ram alacağım. Oyun oynamadığım için ekran kartı almayı düşünmüyorum. Zaten iyi bir ekran kartı anakart+ ram+ işlemci üçlüsü kadar pahalı. İşlemcilerde dahili grafik birimi var. İşlemcideki gpunun gücünü, piyasadaki hangi ekran kartına eşdeğer olduğunu gösteren bir site var mı? Ekran kartlarının, işlemcilerin performansını listeliyorlar ya onun gibi birşey arıyorum.

İşlemcideki gpulardan pek birşey beklenmez de internette gezinmek, video izlemede sorun çıkarır mı?

• Sorun olmaz gunluk her isi gorur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Ekran kartlarının performansını ölçüp yayınlayan sitelerde neden gpular için araştırma yapmıyorlar ki? Kasa toplayan birisinin belki parası ekran kartına yetmeyecek sonra alırım diyecek. Elimde eskiden kalma 4gb rx460 var işlemcinin gpusu bundan iyiyse ekran kartını takmam. İleride iyi birşey alırım.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9700x/22.html

Oyun oynamayacaksan her türlü işini görür.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

9600, 9600x veya 7600x düşünmüştüm. Elimde r5 1600 var. Alışveriş mantığım alacağım işlemci eldekinin 3 katı performanslı olması. Zaten 5-6 senede bir alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 12 Temmuz 2025; 4:28:53 >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Oyun oynamayacaksan işlemci değiştirmeye de gerek yok. iGPU'larda APU olanlarda oyun oynanabiliyor.

AMD Ryzen 7 8700G işlemcide AMD Radeon 780M ekran kartı var. 720p oynatıyor olması lazım, kontrol etmek lazım. Dizüstündeki RDNA 3.5 mimarili iGPU'lar gelse baya iş görür.

https://www.anandtech.com/show/21485/the-amd-ryzen-ai-hx-370-review/9

RX 8060s baya iddialı ama laptoplarda en üst segment ürünlerde var sadece. Bir de laptop işlemcili mini pc'lerde oluyor ama sistem dizersin zaten o kadara 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.