Şimdi Ara

Alman arabaları dünyada bir numara diyip Fransıza çöp diyip burun kıvıranlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda bakıyorum sürekli Fransız çöp, çok cebim yandı almam aldırmam beş para etmez diyenler var.

Bunu diyenler cidden merak ediyorum neye dayanarak söylüyor bunu?

Renault 12 ve bir zamanların kronik sorunlu arabası Peugeot 307 modeli yüzünden’mi bu söylenenler?

Yere göğe sığdıramadığınız premium Mercedes motoru Renault’dan alıyor, BMW motoru Peugeot’dan alıyor, daha düne kadar Opel motoru Fiat’tan alıyordu şuan Peugeot himayesine girdi.

geriye ne kaldı, vw audi porsche, vw şimdi Renault’dan ve Peugeot’dan çok çok daha’mı iyi?

Kimse kusura bakmasın ama Fransız arabalarına çöp diyen adamlar tartışmaya girilecek yada bilgi alışverişi yapılacak adamlar değil, diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Renault symbol var 2009 model ne ariza acti ne yolda birakti. Aldigimizdan beri tek olagandisi masrafi buji kablosu oldu. Bir silindire giden kablo bozulmus lpg li araclarda olan standart durum. Aku omrunu doldurdu bunun disinda 5 kurus masraf etmedik.

Bu arabanim bakimlari aksatildi , cat pat cukura tumsege girildi ne on takim ne motor masraf acti. Koy yollarinda alti surten sagi solu dokulmeye baslayan ariza acan polo gordukten sonra yemisim kalitesini. Araba dedigin ozgurluktur ozgurlugunu kisitliyorsa arabanin esiri olursun.
  • olay motordan mı ibaret küçük hacimde fransızlar cok iyi şu an.

almanların işçiliği ve malzeme kalitesi, yalıtımı genel olarak bi tık daha iyi olmuştur eskiden fark vardı artık pek kalmadı

• 3 tane fransız kullandım şu andada fransız var yakıtından cok memnunum özellikle .

fikrimi degiştirecek büyük bir konu olmadıkca renault ve peugeot tercihlerim arasında olacak her zaman ...

Edit : kim cöp diyor onuda anlamadım ?
    Forummu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7dreaMSoLdier_ -- 27 Şubat 2018; 20:46:19 >
  • 307 kullanan arkadasim daglara ates ediyordu, ben 407 aldim, 1.6dizel hic satmadim, sonra da bu paraya satacagina sonuna kadar binerim sonra da hurdaya veririm diyerek binmeye devam ettim.

ceyrek milyon km'i gecti, genis rahat ve dizel. Uzerine 1 dizel 2 benzinli araba daha aldim. Benzinli arabaya binerken ufaktan bir aci hissediyorum. Dizel kullanmasini bilen her arabayi sorunsuz kullanir. Hic bir arabamda cozulemeyen bir sorun yasamadim, motor falan yaptirmadim. Hala ekonomi olsun ve salas bir yerlere gitmek istedigimde bunu kullaniyorum. Digerleri garajda duruyor.

• 4 senedir fransız malı bi arac kullaniyorum.Konforlu,donanımı bol,guvenli (çarpışma testlerine bakarak)yakıtı makul,motor yönünden tek sorun yaşamadım lpg ile ilgili..Oyle milletin dediği gibi iç mekanıda 3 5 sene sonra dökülmedi,yumusak malzeme fetisleri için söylüyorum içi komple yumuş yumuş..Satmaya kalksam bundan gelecek parayla asla daha iyisini alamam.o yüzden binmeye devam

• Bu konuların başlığından sizin açtığınız belli oluyor artık.

Eskiden çok daha fazla fark vardı ama teknoloji gelişince ve Peugeot atak yapınca azaldı. Citroen’in rezilliği değişmedi ama. Ayrıca hala Almanlar daha iyi maalesef ve hiçbir zaman değişeceğini sanmıyorum.

• Alman otomobillerinin iyi olduğu kanaati sanırım dünyada da yaygın. Hemen her ülkede alman otomobili görebiliyorsun. Bizde de bunun yansımaları mevcut. Alman otomobilleri kaliteli ancak fransız otomobilleri de çöp değil. Bence parasının karşılığı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araba sadece motor değildir.

Otmobilde Kalite sırası şöyledir:

Alman

Japon

Fransız

İtalyan

Fransız araçları çöpten bir tık üsttedir. Fiat hayranı olan birinin bunu anlaması beklenemez. Muhtemelen çok gençsin veya çok az araba kullandın. Bir vw ile pejo arasındaki kalite farkı bile muazzam.

Almanlar makine üretiminde bir numaradır. Amerikada bile alman malı makine değerlidir. Kardeşim almanyadan amerikaya makine satıyor. Alman malı diye direk alıyorlar

• Çöp demeyeyim ama cidden sorunlu ve sıkıntılı Fransız araçları. Çöp diyenlerde %100 haksız sayılmaz zira ağzı yanan ve parasıyla rezil olan (şahsım kısmen dahil) tecrübe yaşamış kişilerdir. En azından Peugeot ve Renault şikayet siteleri ve forum portallarına baktığımda hatrı sayılır miktarda küfür yiyen, ve tecrübe ile sabit olmak üzere elektronik/şanzıman/aktarma ve mühendislik konusu dahil olmak üzere tasarım haricinde hala tam anlamıyla yabancıların reliable diye tabir ettikleri o stabil imajı yakalayamadılar. Forumda bu araçları övenlere baktığımızda %90'ının çekici iç-dış tasarım ve düşük yakıt tüketimine tav olarak yorum yaptıklarını görmek hiç de zor değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Şubat 2018; 23:24:37 >
  • ailemizin ilk arabası 0 olarak aldığımız reno 12 idi 400 bin km ye kadar motor yaptırmadan kullandık,1989 senesinde sattık.1985 senesinde yine 0 olarak reno 9 aldık 260 km de sorunsuz kullndık 9 sene sonra sattık ve yerine reno 19 europa aldık yine 0 olarak, tam 21 sene bilfiil kullandık kilometresi 230 de idi geçtiğimiz ağustos ayında sıfır sıkıntıyla sattı aracı bir kere bile yolda kalmadık kullandığımız süre zarfında.alan adam geçen arayıp teşşekkür etti.şimdide 2009 model clio3 kullanıyorum 94000 km de en az 10 sene sıkıntısızca binerim tahminimce.yani kısaca fransız araçları bilinenin aksine oldukça sağlam ve dayanıklıdır .bunlar 1973 senesinden beri araba sahibi olan biri olarak söylüyorum.heleki şimdi araçlar arasında uçurum falan kalmadı çok az farklarla üstünlük kurabiliyolar birbirlerine.son olarak hoşunuza gitmiş ve içinize sinmişse gönül rahatlığıyla alabilirsiniz fransız araçlarını kullanmayan insanlara da itibar etmeyin.

• evet. dünyanın en kaliteli malları alman malıdır, bildiğiniz ve satın alıp hayatın her alanında kullandığımız mallar alman malıdır. türkiye'ye en çok yatırım yapan, en çok ihracat yaptığımız, türkiye'de binlerce firması bulunan ülke almanya'dır. ayrıca yaklaşık 3 milyon türkün yaşadığı ve ekmek yediği, ticaret fazlası veren, ABD, Çin ve Japonya'nın ardından dünyanın en büyük 4. ekonomisidir. diğer çoğu alanlarda olduğu gibi alman otomotiv endüstrisi de dünyada 1 numaradır ve daha çok uzun yıllarda böyle devam edecek gibi görünüyor. fransızlar otomotivde son yıllarda almanları taklit ederek epey yol aldılar. ama daha çok fırın ekmek yemeleri lazım. hiçbir zaman bir renault, bir citroen ya da peugeot, bir mercedes, bmw, porsche, audi ya da volkswagen olmamışlardır ve olamayacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 27 Şubat 2018; 22:28:26 >
  • Fransız arabalarda yalıtım kötü.Elektrik aksam kanser gibi.Ufak bir elektrik-elektronik problem çıkarttı mı mutlaka devami geliyor.

Benim en sevmediğin yönü ise 3 Fransizda da debriyaj yukarda kavrıyor.Alışılır mı?Evet.Alır mıyım?Hayır.

• Kimin ne dediği önemli değil. Araç alacağınız zaman illa milletten yorum isterseniz hayatında en az birer kere sıfır km alman ve fransız aracı almış en az birer yıl kullanmış insanların yorumlarını dinleyin.

Diğer yorumlar genelde kimbilir kaçıncı el kendine göre yüksek bir paraya aldığı aracın marka fanatikliğini yapan ve eleştirdiği diğer aracı hiç kullanmamış insanların yorumu olur ve bu yorumlar bence değersiz .

• Renault symbol var 2009 model ne ariza acti ne yolda birakti. Aldigimizdan beri tek olagandisi masrafi buji kablosu oldu. Bir silindire giden kablo bozulmus lpg li araclarda olan standart durum. Aku omrunu doldurdu bunun disinda 5 kurus masraf etmedik.

Bu arabanim bakimlari aksatildi , cat pat cukura tumsege girildi ne on takim ne motor masraf acti. Koy yollarinda alti surten sagi solu dokulmeye baslayan ariza acan polo gordukten sonra yemisim kalitesini. Araba dedigin ozgurluktur ozgurlugunu kisitliyorsa arabanin esiri olursun.

• Tukureyim Alman malına. Yok çok iyiymiş yok yolda bırakmaz mis. 2013 model 60.000 km'de olan arabam 40.000 de DSG arızası 60.000 de devirdaim arızası yaptı. Bı daha vw mi. ASLA.

• Şimdi de Fransızcı olmuş.

Fransız arabalarını sevenlere geçmiş olsun. Artık milleti deli edene kadar konu açar. İtalyancı arkadaşlar kurtuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 27 Şubat 2018; 23:2:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Araba sadece motor değildir.

Otmobilde Kalite sırası şöyledir:

Alman

Japon

Fransız

İtalyan

Fransız araçları çöpten bir tık üsttedir. Fiat hayranı olan birinin bunu anlaması beklenemez. Muhtemelen çok gençsin veya çok az araba kullandın. Bir vw ile pejo arasındaki kalite farkı bile muazzam.

Almanlar makine üretiminde bir numaradır. Amerikada bile alman malı makine değerlidir. Kardeşim almanyadan amerikaya makine satıyor. Alman malı diye direk alıyorlar

Hocam 12 senedir Fiat kullanıyorum başka marka kullanmadım, “test arabaları haricinde” benim konuda vurgulamak istediğim boş yere çamur atılmasın daha bugün Peugeot showroom’a gittim ağzına kadar dolu 3008’e bindim gayet güzel araba tiguan’dan eksiği yok ne tiguan ne 3008 kullanmadım showroomda bindiğim kadarıyla konuşuyorum.

• Tarihteki 206 ve 307 facilarini bilmeyenler bu konuda saglikli yorum yapamaz

• drmelihx D kullanıcısına yanıt
    Off hem de ne facia. Iligimi somurdu o 206. Kimse de bahsetmemiş ben fransizlari renault ve digerleri diye ayiririm. En berbati citroen ortasi peugeot. Hepsinin son modellerini topla bi japon alman etmez. Ww bora honda fd6 bile etmez. Adamlar hidrolik direksiyon bile yapamiyor yahu park halinde sertlesip hizlaninca yumsayan direksiyon olur mu arkadas ? Adamlar yapmis helal olsun ! 2000 model opelin direksiyonu 2012 model citroenden daha yumusaksa konforluysa ben daha ne diyeyim. Bu daha direksiyon !mekanik kismina girersek fransizlari kimse aklayamaz burda. Hele o 206daki kronik sorunlar yok mu. Ulan arabada her sey kronik sorun. Sert direksiyon sert debriyaj, gogus catlaği, torsiyon sorunu vs. Vs.

• Alfa Romeo, Ferrari , Masserati vb premium markaların vatanı İtalya'da bile halk Alman arabaları diyor başka bişey demiyordu. İtalya'ya gittiğimde bizzat bunu söylediklerine şahit olmuştum. Alman tasarımı, sadeliği, şıklığı ve dalga konusu olan ve buzdolabı kapağı ile özdeşleşen tok kapı sesi maalesef diğer araçlarda yok. Bu bayat espriyi yapanlara ben de buzdolabı evlerde en sağlam ve uzun ömürlü beyaz eşyadır diyorum. Evet otomobil sektöründe buzdolabı dayanıklılığı Alman araçlarında vardır ve bu bir gerçektir. Aksini iddia edenlerin bu şahsı görüşüdür derim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.