|
Konu dışına açmak istemedim bu konuyu. Çünkü mümkünse reşit insanlarla bu konuyu tartışmak istiyorum. Son zamanlarda kendim dahil çevremde böyle bir gözlemim oldu. Evet eskiden arabaya önem veren kadınlar vardı ancak hiç biri 2022 yılı gibi olmadı ve hiç bir kuşak kadın z kuşağı gibi metaya önem vermedi. Kadınlar artık arabaya çok fazla önem veriyor (marka değil sadece araba olsun yeter.) Arabasız erkeği adam yerine koymuyor. Bizzat ben bile şahit oldum 25-30 yaşında bir erkeğin arabası yoksa başarısız bir erkektir ve kendine bile hayrı yoktur sözlerini. Bir kızla tanışıyorsun ve buluşacaksın hemen konu arabaya geliyor. Çok uzak orası ben otobüse binemem , senin araban yok heralde. Metro ve dolmuşa binsen surat ifadeleri bir değişiyor falan. Geçen gün yiğenim bile anlattı henüz 16 yaşında bizim lisede kızlar bile arabası olan erkeklere daha çok ilgi duyuyor çünkü gezmek istiyorlar diyor. Gerçekten ilginç bir dönem yaşıyoruz. Z kuşağı kadınlar (1995 ve sonrası) bildiğiniz arabası olmayan erkekler ile görüşmek istemiyor artık ne sevgili ne arkadaş olarak. Arabası olmayan erkeği başarısız ve işe yaramıyor gibi görüyor. Flört aşamasında bu konu üstü kapalı bir şekilde gündeme geliyor ve arabasız buluşmalara gidince surat ifadeleri değişiyor. Daha buluşmadan orası çok uzak , nasıl gideceğiz, eve nasıl döneceğim ve otobüse binemem gibi laflar duyuyorum. Buluşmaya ikna etsen otobüse ve metroya binince suratları asılıyor. Şunun sevgilisinin arabası var hafta sonu şuraya gitmişler gibi kıyaslamalar başlıyor. Siz ne düşünüyorsunuz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merso556 -- 29 Nisan 2022; 11:38:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
Hızlı