Pek dondurma yiyen biri değilim. Birkaç ay önce öyle kardeşim almış şu Twister'da. Neredeyse hiç tat yok. Sanki suyu dolaba koymuşum dondurmuşum da buz yiyormuşum gibi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Algida aşırı kalitesizleşmiş (2. sayfa)

-
-
Bende geçen indirimde yakaladığım için algida viennetta almıştım(dilimli pasta şeklindeki dondurma). Eskiden gerçekten ama gerçekten kalite idi. O dondurmayı sadece zenginler yerdi :) Fiyatı hala pahalı(13₺) ama kalite yerlerde. Sanırım fiyatları daha fazla arttırmamak için kaliteden ödün veriyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyatı hala pahalı değil hocam o dondurmayı aynı kalitede üretseler 25 TL idi fiyatı. Artık 3.class mallar gelecek sadece türkiye ye
Aslında doğru söylüyorsunuz. Dilimi ortalama 1,25 e filan tekabül ediyor ama işte fakirlik bizimkisi de :)
Valla son zamanlarda ne yediğim dondurmadan ne içtiğim çaydan tat alabiliyorum. Psikolojik mi acaba diye düşünüyordum ama herkes aynı düşüncedeymiş... 3.sınıf mal durumu inş.zamanla düzelir(bir umut)
quote:
Orijinalden alıntı: Nikopoll
Katılıyorum ben izmitte süttenden alıyorum 1 litresi 30 tl keçi sütlü sadesinden alıyorum meyveli istersem içine meyve karıştırıyorum limonlu istersem limon sıkıp öyle yiyorumSerbeslerden al fakirlik yapma
-
Sanırım pek tat takıntım olmadığı için pek bir fark hissetmedim ama böyle bir şeyin olmuş olmasına inanıyorum. İsterdim ki tam kaliteyle bir ürünü yiyebileyim.
quote:
Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirinSerbeslerden al fakirlik yapma
Alıntıları GösterSütten daha pahalı ki ayrıca zamanında oradan 1 ltLik almıştım önceki sene eleman 1 tane küllah verdi 8 top dondurma için zorla aldım küllahları çingeneleik yaptı bir daha da gitmedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikopoll -- 10 Ağustos 2020; 14:0:41 >
Magnum bile kalitesizleşti. Hazır dondurma yenmez artık. Ya evde yapın ya da pastaneden alın.
-
Yargı dağıtmışsın reis ağzım sulandı. Tarifi daha detaylı yazar mısın? sade-Kakao-Limon için.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sade için sadece vanilyalı tarifi uygulayın
Kakao için saleple piştikten 30 dk sonra kepçe batrıp kaldırın göz göz olmuyor pürüssüz olduysa 4 yemek kaşığı kakao takribi 200-300 gr kadar çikolata ekleyip eriyene kadar pişirin tadına bakıp ayarlayın. Vanilya eklemeyin.
Limon için ben 1 kg'ye 4-5 limon suyu sıkıyorum vanilya koyulmaz tamamen 40-45 dk kadar kaynadıktan sonra karışımı biraz soğutun limon suyunu karıştıra karıştıra yavaş yavaş ekleyin süt kesilmesin hepsi bu kadar.
-
Dondurma falan neyse güzel yapan yerler var da düzgün kola içmek istiyorum artık. Fazladan para verecem desen de yok kendi yapma şansın da yok. Kapağı ilk açışta bile doğru düzgün asit gelmiyor.
Le cola denermisin birgün vallaha asiti falan cok daha iyi hemde ucuz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Açik dondurma olupta topu 3 tlden satip hala daha orta alt seviyede dondurmalar var.Belirli yerlerde güzel dondurma yenir onun harici yenmez.Düzcede cornetdo diye bi adam var yeni açmiş hayatimda öyle dondurma yemedim bildigin gercek meyveden yapilmiş.topu 3 tl ama efsane %90indan iyi yani dondurma.Sirf o dondurma icin bahaneyle düzceden geçicem.
Ülkede ne kaliteli ki zaten dondurma kaliteli olsun...
-
Topu 3 tl dediğin dondurmanın meyve maliyeti falan 20 tl yi geçmiyor.
1 top dondurma ortalama 50 gr oluyor yani senin de rahatlıkla yapabileceğin 20 tl lik dondurmayı sen 60 tl ye alıyorsun. Bir de yemek için gideceksin eve alsan erimeye başlar.
-
Ben twister alıyorum fena değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHANBen kendim yapıyorum hazır dondurma yemiyorum. %100 süt'den 1 oturuşta 500-700 gr dondurma yapıyorum.Haftada 10-12 kg kadar dondurma tüketebiliyoruz. Kilo ve şişme yapmıyor hazır dondurma gibi hemen kesmiyor içerisinde sadece SÜT var.
1 kg süt
180 gr şrker
10 gr Saf Salep
1 paket krema - şart değil
Vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya
Hepsi bu kadar. Çikolatalı veya Meyveli yapılacaksa vanilya koymayın. Limonlu yapacaksanız en son limonu yavaş yavaş ekleyin.
1 Kg Dondurma maliyeti kremasız 12 lira kremalı 17 lira
İnternette dondurma yapma videosu izledim. Adam dondurmayı öğütüp öğütüp dondurucuya koyuyordu, her seferinde çıkartıp tekrar öğütüyordu o kadar uğraşıyor musun?
-
2-3 saat de bir karıştıracaksın akşama dondurma hazır olur.
buzlanmaması için karıştırıllıor
-
magnum yerine yarım kilo algida maraş alıp yiyin daha iyi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X