Birkaç ay önce Algida Keyif aldım, tadı bildiğin dondurulmuş musluk suyundan farksızdı. Herhalde bunda sorun var diyip başka bir marketten Antep Fıstıklı - Vanilyalı Keyif aldım bunun da tadı musluk suyundan farksızdı. İnternete bakınca çoğu kişinin de aynı rahatsız edici tattan muzdarip olduğunu gördüm. Sonra gidip Algida Maraşı deniyeyim belki onun tadı değişmemiştir dedim ve onun tadı da aşırı kötüydü. Yaklaşık birkaç aydır yani bu kötü tecrübelerden sonra artık Golf yiyorum, özellikle Golf Maraş ve Algida Maraş arasında dağlar kadar fark var. Golf Maraşı yiyince gerçekten o keçi sütü tadını alıyorsunuz. Gerçi şuan Çanakkale'de olup bizzat üreticisinin sattığı dondurmaları yemek vardı, aah ahhh. |
Algida aşırı kalitesizleşmiş



-
-
Ben kendim yapıyorum hazır dondurma yemiyorum. %100 süt'den 1 oturuşta 500-700 gr dondurma yapıyorum.Haftada 10-12 kg kadar dondurma tüketebiliyoruz. Kilo ve şişme yapmıyor hazır dondurma gibi hemen kesmiyor içerisinde sadece SÜT var.
1 kg süt
180 gr şrker
10 gr Saf Salep
1 paket krema - şart değil
Vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya
Hepsi bu kadar. Çikolatalı veya Meyveli yapılacaksa vanilya koymayın. Limonlu yapacaksanız en son limonu yavaş yavaş ekleyin.
1 Kg Dondurma maliyeti kremasız 12 lira kremalı 17 lira
-
Bende geçen baktım tarife, elimde salep yoktu internetten sipariş vericektim sonra üşendim birde çok karıştırmak gerekiyormuş yaparken o yüzden üşenmiştim birazda ama bu beş para etmez dondurmalara para yedirmektense biraz uğraşıp kendin yapmak en iyi seçenek.
-
-
Derin Dondurucuya koyduktan 1 saat sonra karıştır sırası ile 1 saat,2 saat 3 saat aralıklar ile karıştır sabah başlasan akşama dondurma hazır yenecek kıvam geliyor.
1 günde 6-7 kere karıştırsanız ve güzel kaynatırsanız buzlanma olmaz. karıştırma süresi de 5-6 dakika falan hepsi bu kadar.
Euro düşerse dondurma makinesi alacağım o kendisi karıştırıyor bu iş için 3.500 tl ayırdım.
Ciddi lezzet farkı oluyor. Hazır dondurma da doğru düzgün süt de yok beni 200 gr dondurma normalde keser şişkinlik yapar kendi yaptığım dondurmanın 500 gr çok rahat yiyorum ve 3 senedir bu tarifi yapıyorum
-
Şekersiz donduma olsa keşke
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Benim verdiğim tarife şeker koymayın
-
Güzel olmuyor işte o
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
tüm yorumları okudum insanlar görsün bence
-
o zaman şeker koyacaksın ne yapalım kardeş
bal dersen bal koy ben denemedım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHANBen kendim yapıyorum hazır dondurma yemiyorum. %100 süt'den 1 oturuşta 500-700 gr dondurma yapıyorum.Haftada 10-12 kg kadar dondurma tüketebiliyoruz. Kilo ve şişme yapmıyor hazır dondurma gibi hemen kesmiyor içerisinde sadece SÜT var.
1 kg süt
180 gr şrker
10 gr Saf Salep
1 paket krema - şart değil
Vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya
Hepsi bu kadar. Çikolatalı veya Meyveli yapılacaksa vanilya koymayın. Limonlu yapacaksanız en son limonu yavaş yavaş ekleyin.
1 Kg Dondurma maliyeti kremasız 12 lira kremalı 17 lira
Hocam musait bi gununuzde tam tarifi verir misiniz nasil yapildigiyla alakali? Bir de cikolatali severim evdekilerde sade sever . cikolatayi ( kakaoyu) ne zaman dokmeliyiz? Ayrica kremali oldugu zaman nasil bir tat farki aliyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesaopp -- 10 Ağustos 2020; 10:5:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
10 sene dondurma yemesem aklima gelmez
Ne ögreniyorsunuz şu dondurmadan hayret
Onun yerine karpuz ya da kavun alin daha iyi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1 Kg Dondurma için malzemeler
1 kg süt
10 gr saf salep
1 su bardağından 2 parmak az şeker
vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya
200 gr krema koyarsanız iyi olur ama maliyeti 5-6 lira yükseltir.
1. Süt'ü kaynatın
2. Salep,Şeker ve Vanilya'yı bir tabakta karıştırın.
3. Süt kaynadıktan sonra hazırlanan karışımı kaynar sütün içine ekleyin takribi 40 dk kadar durmadan karıştırınız.
4. kepçeyi karışıma batırıp çıkartın kepçe tamamen saleple kaplanıyorsa yani delik delik olmuyorsa karışım hazır olmuştur.
5. karışımı soğutun.
6. 1 gün önce derin dondurucuya attığınız buz ve tencereyi çıkartıp karışımı bu tencereye alın ve 30-40 dk kadar karıştırın.
7. ilk 3 karıştırma işlemini 1 er saat aralıklar ile 6-7 dakika kadar karıştırın
8. 4. ve 5. karıştırma işlemini 3 er saat aralıklar ile 6-7 dakika karıştırın
9. 6-8 karıştırma işlemini de duruma göre 1-2 saat aralık ile karıştırın.
10. bütün işlem bu kadar dondurma yemek için hazır oluyor.
Karıştırma ve kaynatma önemli iyi yapmazsanız buz tutacaktır.
çikolata veya meyve ekleyecekseniz vanilya eklemeyin.
Limon ekleyecekseniz limon beyazı eklemeyin sadece suyunu ekleyin. Limon suyunu karışımı ocaktan aldıktan 10 dk sonra yavaş yavaş ekleyin.
Çikolata ve kako'yu karışım iyice karıştıktan sonra ocaktan almaya son 6-7 dk kala eklerseniz daha iyi olur. Krema eklerseniz daha yumuşak kıvamlı oluyor. Ben normalde süt kaymağı + krema kullanırım ama pandemi döneminde açık süt almıyorum. Hazır süt ile denedim güzel oldu.
%100 sütlü dondurma hazır olacaktır.
-
Valla bende mini magnum alıyordum hep ama bu yıl yüzüm gülmedi. Tatsız olmasını geçtim buzlu ve puturlu hep içi yenmiyor bile
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHAN1 Kg Dondurma için malzemeler
1 kg süt
10 gr saf salep
1 su bardağından 2 parmak az şeker
vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya
200 gr krema koyarsanız iyi olur ama maliyeti 5-6 lira yükseltir.
1. Süt'ü kaynatın
2. Salep,Şeker ve Vanilya'yı bir tabakta karıştırın.
3. Süt kaynadıktan sonra hazırlanan karışımı kaynar sütün içine ekleyin takribi 40 dk kadar durmadan karıştırınız.
4. kepçeyi karışıma batırıp çıkartın kepçe tamamen saleple kaplanıyorsa yani delik delik olmuyorsa karışım hazır olmuştur.
5. karışımı soğutun.
6. 1 gün önce derin dondurucuya attığınız buz ve tencereyi çıkartıp karışımı bu tencereye alın ve 30-40 dk kadar karıştırın.
7. ilk 3 karıştırma işlemini 1 er saat aralıklar ile 6-7 dakika kadar karıştırın
8. 4. ve 5. karıştırma işlemini 3 er saat aralıklar ile 6-7 dakika karıştırın
9. 6-8 karıştırma işlemini de duruma göre 1-2 saat aralık ile karıştırın.
10. bütün işlem bu kadar dondurma yemek için hazır oluyor.
Karıştırma ve kaynatma önemli iyi yapmazsanız buz tutacaktır.
çikolata veya meyve ekleyecekseniz vanilya eklemeyin.
Limon ekleyecekseniz limon beyazı eklemeyin sadece suyunu ekleyin. Limon suyunu karışımı ocaktan aldıktan 10 dk sonra yavaş yavaş ekleyin.
Çikolata ve kako'yu karışım iyice karıştıktan sonra ocaktan almaya son 6-7 dk kala eklerseniz daha iyi olur. Krema eklerseniz daha yumuşak kıvamlı oluyor. Ben normalde süt kaymağı + krema kullanırım ama pandemi döneminde açık süt almıyorum. Hazır süt ile denedim güzel oldu.
%100 sütlü dondurma hazır olacaktır.
Cok tesekkur ederim hocam elinize saglik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Rica ederim, eğer yapacaksanız 1 kg'dan yapmayın 1 kg malzeme baz alıp en azından 2-5 kg arası yapın daha iyi olur
hazır dondurma içinde çok az süt var çok fazla emülgatör,kıvam artırıcı bir sürü gereksiz içerik var ve insanı hemen kesiyor.
-
Katılıyorum ben izmitte süttenden alıyorum 1 litresi 30 tl keçi sütlü sadesinden alıyorum meyveli istersem içine meyve karıştırıyorum limonlu istersem limon sıkıp öyle yiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten çöptü hocam hiç iyi olmadı ki.
Ben kendim yapıyorum hazır dondurma yemiyorum. %100 süt'den 1 oturuşta 500-700 gr dondurma yapıyorum.Haftada 10-12 kg kadar dondurma tüketebiliyoruz. Kilo ve şişme yapmıyor hazır dondurma gibi hemen kesmiyor içerisinde sadece SÜT var. 1 kg süt 180 gr şrker 10 gr Saf Salep 1 paket krema - şart değil Vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya Hepsi bu kadar. Çikolatalı veya Meyveli yapılacaksa vanilya koymayın. Limonlu yapacaksanız en son limonu yavaş yavaş ekleyin. 1 Kg Dondurma maliyeti kremasız 12 lira kremalı 17 lira |
1 Kg Dondurma için malzemeler 1 kg süt 10 gr saf salep 1 su bardağından 2 parmak az şeker vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya 200 gr krema koyarsanız iyi olur ama maliyeti 5-6 lira yükseltir. 1. Süt'ü kaynatın 2. Salep,Şeker ve Vanilya'yı bir tabakta karıştırın. 3. Süt kaynadıktan sonra hazırlanan karışımı kaynar sütün içine ekleyin takribi 40 dk kadar durmadan karıştırınız. 4. kepçeyi karışıma batırıp çıkartın kepçe tamamen saleple kaplanıyorsa yani delik delik olmuyorsa karışım hazır olmuştur. 5. karışımı soğutun. 6. 1 gün önce derin dondurucuya attığınız buz ve tencereyi çıkartıp karışımı bu tencereye alın ve 30-40 dk kadar karıştırın. 7. ilk 3 karıştırma işlemini 1 er saat aralıklar ile 6-7 dakika kadar karıştırın 8. 4. ve 5. karıştırma işlemini 3 er saat aralıklar ile 6-7 dakika karıştırın 9. 6-8 karıştırma işlemini de duruma göre 1-2 saat aralık ile karıştırın. 10. bütün işlem bu kadar dondurma yemek için hazır oluyor. Karıştırma ve kaynatma önemli iyi yapmazsanız buz tutacaktır. çikolata veya meyve ekleyecekseniz vanilya eklemeyin. Limon ekleyecekseniz limon beyazı eklemeyin sadece suyunu ekleyin. Limon suyunu karışımı ocaktan aldıktan 10 dk sonra yavaş yavaş ekleyin. Çikolata ve kako'yu karışım iyice karıştıktan sonra ocaktan almaya son 6-7 dk kala eklerseniz daha iyi olur. Krema eklerseniz daha yumuşak kıvamlı oluyor. Ben normalde süt kaymağı + krema kullanırım ama pandemi döneminde açık süt almıyorum. Hazır süt ile denedim güzel oldu. %100 sütlü dondurma hazır olacaktır. |
Çok büyük bir yanlışınız var. Fakirleşmeyle kesinlikle alakası yok. İngilterede 440ml 4 lu paket 24 liraya geliyor ( https://www.tesco.com/groceries/en-GB/search?query=magnum&icid=tescohp_sws-1_m-sug_in-magnum_ab-226-b_out-magnum ) Türkiyede 4 tane tekli alırsan 400ml 24 lira yada ufak 6lı 345ml 22.5tl https://www.migros.com.tr/magnum-classic-100-ml-p-b0a220 Bizde her türlü İngiltere'den pahalı. + Kalitesiz malzeme koyduklarından ve asgari ücretin 6 -7 kat daha ucuz olmasından maliyeti kat kat ucuz. Adamlar sırf kar uğruna millete dandik ürün yediyor. Halk almayıp tepki koymazsa sittin sene bu düzen değişmez. |
Derin Dondurucuya koyduktan 1 saat sonra karıştır sırası ile 1 saat,2 saat 3 saat aralıklar ile karıştır sabah başlasan akşama dondurma hazır yenecek kıvam geliyor. 1 günde 6-7 kere karıştırsanız ve güzel kaynatırsanız buzlanma olmaz. karıştırma süresi de 5-6 dakika falan hepsi bu kadar. Euro düşerse dondurma makinesi alacağım o kendisi karıştırıyor bu iş için 3.500 tl ayırdım. Ciddi lezzet farkı oluyor. Hazır dondurma da doğru düzgün süt de yok beni 200 gr dondurma normalde keser şişkinlik yapar kendi yaptığım dondurmanın 500 gr çok rahat yiyorum ve 3 senedir bu tarifi yapıyorum |
Konuya bu açıdan bakarsak sadece Algida değil çoğu yabancı ve yerli firmada bu durum mevcut. Küçülen porsiyonlarda cabası. Geçen yurtdışındaki Fanta ile ülkemizdekinin karşılaşmasını görmüştüm içler acısıydı. Ama üzülmüyorum, çünkü alan olmasa bu kadar reklamı dönmez. İnsanlar kaliteyi ve damak tadını umursamıyor, durum böyle olunca da kalitesizlik normalleşiyor. Son birkaç senedir çok nadir abur cubur alıyorum zaten cips dışında. Alaturka ve taco kendi yaptığım soslu yoğurtla çok iyi gidiyor, vazgeçemiyorum. |
hahahaha 12 liraymış. sana sahlepi saf diye satan esnaftan uzak dur derim sadece 10gr sahlep 100 lira çünkü |
Pek dondurma yiyen biri değilim. Birkaç ay önce öyle kardeşim almış şu Twister'da. Neredeyse hiç tat yok. Sanki suyu dolaba koymuşum dondurmuşum da buz yiyormuşum gibi. |
Aslında doğru söylüyorsunuz. Dilimi ortalama 1,25 e filan tekabül ediyor ama işte fakirlik bizimkisi de :) Valla son zamanlarda ne yediğim dondurmadan ne içtiğim çaydan tat alabiliyorum. Psikolojik mi acaba diye düşünüyordum ama herkes aynı düşüncedeymiş... 3.sınıf mal durumu inş.zamanla düzelir(bir umut) |
Benzer içerikler
- boğazı ekmek yırtması ne iyi gelir
- mokoko ne demek
- en iyi tohum markası
- djarum black
- omega 3 faydaları
- ets 2 türkiye haritası
- dc açıldı mı
- çay bardağı emojisi
- prompt mühendisliği nedir
- en ilginç rekorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X