Şimdi Ara

Algida aşırı kalitesizleşmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
9
Favori
10.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
137 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birkaç ay önce Algida Keyif aldım, tadı bildiğin dondurulmuş musluk suyundan farksızdı. Herhalde bunda sorun var diyip başka bir marketten Antep Fıstıklı - Vanilyalı Keyif aldım bunun da tadı musluk suyundan farksızdı. İnternete bakınca çoğu kişinin de aynı rahatsız edici tattan muzdarip olduğunu gördüm. Sonra gidip Algida Maraşı deniyeyim belki onun tadı değişmemiştir dedim ve onun tadı da aşırı kötüydü.


    Yaklaşık birkaç aydır yani bu kötü tecrübelerden sonra artık Golf yiyorum, özellikle Golf Maraş ve Algida Maraş arasında dağlar kadar fark var. Golf Maraşı yiyince gerçekten o keçi sütü tadını alıyorsunuz. Gerçi şuan Çanakkale'de olup bizzat üreticisinin sattığı dondurmaları yemek vardı, aah ahhh.




  • Ben kendim yapıyorum hazır dondurma yemiyorum. %100 süt'den 1 oturuşta 500-700 gr dondurma yapıyorum.Haftada 10-12 kg kadar dondurma tüketebiliyoruz. Kilo ve şişme yapmıyor hazır dondurma gibi hemen kesmiyor içerisinde sadece SÜT var.

    1 kg süt

    180 gr şrker

    10 gr Saf Salep

    1 paket krema - şart değil

    Vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya


    Hepsi bu kadar. Çikolatalı veya Meyveli yapılacaksa vanilya koymayın. Limonlu yapacaksanız en son limonu yavaş yavaş ekleyin.


    1 Kg Dondurma maliyeti kremasız 12 lira kremalı 17 lira

    1 Kg Dondurma için malzemeler


    1 kg süt

    10 gr saf salep

    1 su bardağından 2 parmak az şeker

    vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya

    200 gr krema koyarsanız iyi olur ama maliyeti 5-6 lira yükseltir.


    1. Süt'ü kaynatın

    2. Salep,Şeker ve Vanilya'yı bir tabakta karıştırın.

    3. Süt kaynadıktan sonra hazırlanan karışımı kaynar sütün içine ekleyin takribi 40 dk kadar durmadan karıştırınız.

    4. kepçeyi karışıma batırıp çıkartın kepçe tamamen saleple kaplanıyorsa yani delik delik olmuyorsa karışım hazır olmuştur.

    5. karışımı soğutun.

    6. 1 gün önce derin dondurucuya attığınız buz ve tencereyi çıkartıp karışımı bu tencereye alın ve 30-40 dk kadar karıştırın.

    7. ilk 3 karıştırma işlemini 1 er saat aralıklar ile 6-7 dakika kadar karıştırın

    8. 4. ve 5. karıştırma işlemini 3 er saat aralıklar ile 6-7 dakika karıştırın 

    9. 6-8 karıştırma işlemini de duruma göre 1-2 saat aralık ile karıştırın.

    10. bütün işlem bu kadar dondurma yemek için hazır oluyor.


    Karıştırma ve kaynatma önemli iyi yapmazsanız buz tutacaktır.


    çikolata veya meyve ekleyecekseniz vanilya eklemeyin.

    Limon ekleyecekseniz limon beyazı eklemeyin sadece suyunu ekleyin. Limon suyunu karışımı ocaktan aldıktan 10 dk sonra yavaş yavaş ekleyin.


    Çikolata ve kako'yu karışım iyice karıştıktan sonra ocaktan almaya son 6-7 dk kala eklerseniz daha iyi olur. Krema eklerseniz daha yumuşak kıvamlı oluyor. Ben normalde süt kaymağı + krema kullanırım ama pandemi döneminde açık süt almıyorum. Hazır süt ile denedim güzel oldu.


    %100 sütlü dondurma hazır olacaktır.

    Çok büyük bir yanlışınız var. Fakirleşmeyle kesinlikle alakası yok.


    İngilterede 440ml 4 lu paket 24 liraya geliyor ( https://www.tesco.com/groceries/en-GB/search?query=magnum&icid=tescohp_sws-1_m-sug_in-magnum_ab-226-b_out-magnum )


    Türkiyede 4 tane tekli alırsan 400ml 24 lira yada ufak 6lı 345ml 22.5tl


    https://www.migros.com.tr/magnum-classic-100-ml-p-b0a220

    https://www.tesco.com/groceries/en-GB/search?query=magnum&icid=tescohp_sws-1_m-sug_in-magnum_ab-226-b_out-magnum


    Bizde her türlü İngiltere'den pahalı. + Kalitesiz malzeme koyduklarından ve asgari ücretin 6 -7 kat daha ucuz olmasından maliyeti kat kat ucuz. Adamlar sırf kar uğruna millete dandik ürün yediyor. Halk almayıp tepki koymazsa sittin sene bu düzen değişmez.

    Derin Dondurucuya koyduktan 1 saat sonra karıştır sırası ile 1 saat,2 saat 3 saat aralıklar ile karıştır sabah başlasan akşama dondurma hazır yenecek kıvam geliyor.


    1 günde 6-7 kere karıştırsanız ve güzel kaynatırsanız buzlanma olmaz. karıştırma süresi de 5-6 dakika falan hepsi bu kadar.


    Euro düşerse dondurma makinesi alacağım o kendisi karıştırıyor bu iş için 3.500 tl ayırdım.


    Ciddi lezzet farkı oluyor. Hazır dondurma da doğru düzgün süt de yok beni 200 gr dondurma normalde keser şişkinlik yapar kendi yaptığım dondurmanın 500 gr çok rahat yiyorum ve 3 senedir bu tarifi yapıyorum

    Konuya bu açıdan bakarsak sadece Algida değil çoğu yabancı ve yerli firmada bu durum mevcut. Küçülen porsiyonlarda cabası. Geçen yurtdışındaki Fanta ile ülkemizdekinin karşılaşmasını görmüştüm içler acısıydı. Ama üzülmüyorum, çünkü alan olmasa bu kadar reklamı dönmez. İnsanlar kaliteyi ve damak tadını umursamıyor, durum böyle olunca da kalitesizlik normalleşiyor. Son birkaç senedir çok nadir abur cubur alıyorum zaten cips dışında. Alaturka ve taco kendi yaptığım soslu yoğurtla çok iyi gidiyor, vazgeçemiyorum.

    Aslında doğru söylüyorsunuz. Dilimi ortalama 1,25 e filan tekabül ediyor ama işte fakirlik bizimkisi de :)


    Valla son zamanlarda ne yediğim dondurmadan ne içtiğim çaydan tat alabiliyorum. Psikolojik mi acaba diye düşünüyordum ama herkes aynı düşüncedeymiş... 3.sınıf mal durumu inş.zamanla düzelir(bir umut)

  • Ben kendim yapıyorum hazır dondurma yemiyorum. %100 süt'den 1 oturuşta 500-700 gr dondurma yapıyorum.Haftada 10-12 kg kadar dondurma tüketebiliyoruz. Kilo ve şişme yapmıyor hazır dondurma gibi hemen kesmiyor içerisinde sadece SÜT var.

    1 kg süt

    180 gr şrker

    10 gr Saf Salep

    1 paket krema - şart değil

    Vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya


    Hepsi bu kadar. Çikolatalı veya Meyveli yapılacaksa vanilya koymayın. Limonlu yapacaksanız en son limonu yavaş yavaş ekleyin.


    1 Kg Dondurma maliyeti kremasız 12 lira kremalı 17 lira

  • Bende geçen baktım tarife, elimde salep yoktu internetten sipariş vericektim sonra üşendim birde çok karıştırmak gerekiyormuş yaparken o yüzden üşenmiştim birazda ama bu beş para etmez dondurmalara para yedirmektense biraz uğraşıp kendin yapmak en iyi seçenek.

    @TulparHAN

  • Algida kalitesizleşmedi, sen fakirleştin.3 senedir bariz bir şekilde meyve ve süt oranları düşüyor.Magnumdaki çamur gibi hissin sebebi içinde süt bile olmaması.
    Algida aşırı kalitesizleşmiş
    Algida aşırı kalitesizleşmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Emperor Karl Franz kullanıcısına yanıt

    Derin Dondurucuya koyduktan 1 saat sonra karıştır sırası ile 1 saat,2 saat 3 saat aralıklar ile karıştır sabah başlasan akşama dondurma hazır yenecek kıvam geliyor.


    1 günde 6-7 kere karıştırsanız ve güzel kaynatırsanız buzlanma olmaz. karıştırma süresi de 5-6 dakika falan hepsi bu kadar.


    Euro düşerse dondurma makinesi alacağım o kendisi karıştırıyor bu iş için 3.500 tl ayırdım.


    Ciddi lezzet farkı oluyor. Hazır dondurma da doğru düzgün süt de yok beni 200 gr dondurma normalde keser şişkinlik yapar kendi yaptığım dondurmanın 500 gr çok rahat yiyorum ve 3 senedir bu tarifi yapıyorum

  • Şekersiz donduma olsa keşke

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim verdiğim tarife şeker koymayın Algida aşırı kalitesizleşmiş 

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Güzel olmuyor işte o

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendinigelistirentasrali

    Algida kalitesizleşmedi, sen fakirleştin.3 senedir bariz bir şekilde meyve ve süt oranları düşüyor.Magnumdaki çamur gibi hissin sebebi içinde süt bile olmaması.

    Konuya bu açıdan bakarsak sadece Algida değil çoğu yabancı ve yerli firmada bu durum mevcut. Küçülen porsiyonlarda cabası. Geçen yurtdışındaki Fanta ile ülkemizdekinin karşılaşmasını görmüştüm içler acısıydı. Ama üzülmüyorum, çünkü alan olmasa bu kadar reklamı dönmez. İnsanlar kaliteyi ve damak tadını umursamıyor, durum böyle olunca da kalitesizlik normalleşiyor. Son birkaç senedir çok nadir abur cubur alıyorum zaten cips dışında. Alaturka ve taco kendi yaptığım soslu yoğurtla çok iyi gidiyor, vazgeçemiyorum.





  • tüm yorumları okudum insanlar görsün bence

  • o zaman şeker koyacaksın ne yapalım kardeş

    bal dersen bal koy ben denemedım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Ben kendim yapıyorum hazır dondurma yemiyorum. %100 süt'den 1 oturuşta 500-700 gr dondurma yapıyorum.Haftada 10-12 kg kadar dondurma tüketebiliyoruz. Kilo ve şişme yapmıyor hazır dondurma gibi hemen kesmiyor içerisinde sadece SÜT var.

    1 kg süt

    180 gr şrker

    10 gr Saf Salep

    1 paket krema - şart değil

    Vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya


    Hepsi bu kadar. Çikolatalı veya Meyveli yapılacaksa vanilya koymayın. Limonlu yapacaksanız en son limonu yavaş yavaş ekleyin.


    1 Kg Dondurma maliyeti kremasız 12 lira kremalı 17 lira

    Hocam musait bi gununuzde tam tarifi verir misiniz nasil yapildigiyla alakali? Bir de cikolatali severim evdekilerde sade sever . cikolatayi ( kakaoyu) ne zaman dokmeliyiz? Ayrica kremali oldugu zaman nasil bir tat farki aliyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesaopp -- 10 Ağustos 2020; 10:5:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 10 sene dondurma yemesem aklima gelmez
    Ne ögreniyorsunuz şu dondurmadan hayret
    Onun yerine karpuz ya da kavun alin daha iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Kg Dondurma için malzemeler


    1 kg süt

    10 gr saf salep

    1 su bardağından 2 parmak az şeker

    vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya

    200 gr krema koyarsanız iyi olur ama maliyeti 5-6 lira yükseltir.


    1. Süt'ü kaynatın

    2. Salep,Şeker ve Vanilya'yı bir tabakta karıştırın.

    3. Süt kaynadıktan sonra hazırlanan karışımı kaynar sütün içine ekleyin takribi 40 dk kadar durmadan karıştırınız.

    4. kepçeyi karışıma batırıp çıkartın kepçe tamamen saleple kaplanıyorsa yani delik delik olmuyorsa karışım hazır olmuştur.

    5. karışımı soğutun.

    6. 1 gün önce derin dondurucuya attığınız buz ve tencereyi çıkartıp karışımı bu tencereye alın ve 30-40 dk kadar karıştırın.

    7. ilk 3 karıştırma işlemini 1 er saat aralıklar ile 6-7 dakika kadar karıştırın

    8. 4. ve 5. karıştırma işlemini 3 er saat aralıklar ile 6-7 dakika karıştırın 

    9. 6-8 karıştırma işlemini de duruma göre 1-2 saat aralık ile karıştırın.

    10. bütün işlem bu kadar dondurma yemek için hazır oluyor.


    Karıştırma ve kaynatma önemli iyi yapmazsanız buz tutacaktır.


    çikolata veya meyve ekleyecekseniz vanilya eklemeyin.

    Limon ekleyecekseniz limon beyazı eklemeyin sadece suyunu ekleyin. Limon suyunu karışımı ocaktan aldıktan 10 dk sonra yavaş yavaş ekleyin.


    Çikolata ve kako'yu karışım iyice karıştıktan sonra ocaktan almaya son 6-7 dk kala eklerseniz daha iyi olur. Krema eklerseniz daha yumuşak kıvamlı oluyor. Ben normalde süt kaymağı + krema kullanırım ama pandemi döneminde açık süt almıyorum. Hazır süt ile denedim güzel oldu.


    %100 sütlü dondurma hazır olacaktır.





  • Valla bende mini magnum alıyordum hep ama bu yıl yüzüm gülmedi. Tatsız olmasını geçtim buzlu ve puturlu hep içi yenmiyor bile

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    1 Kg Dondurma için malzemeler


    1 kg süt

    10 gr saf salep

    1 su bardağından 2 parmak az şeker

    vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya

    200 gr krema koyarsanız iyi olur ama maliyeti 5-6 lira yükseltir.


    1. Süt'ü kaynatın

    2. Salep,Şeker ve Vanilya'yı bir tabakta karıştırın.

    3. Süt kaynadıktan sonra hazırlanan karışımı kaynar sütün içine ekleyin takribi 40 dk kadar durmadan karıştırınız.

    4. kepçeyi karışıma batırıp çıkartın kepçe tamamen saleple kaplanıyorsa yani delik delik olmuyorsa karışım hazır olmuştur.

    5. karışımı soğutun.

    6. 1 gün önce derin dondurucuya attığınız buz ve tencereyi çıkartıp karışımı bu tencereye alın ve 30-40 dk kadar karıştırın.

    7. ilk 3 karıştırma işlemini 1 er saat aralıklar ile 6-7 dakika kadar karıştırın

    8. 4. ve 5. karıştırma işlemini 3 er saat aralıklar ile 6-7 dakika karıştırın 

    9. 6-8 karıştırma işlemini de duruma göre 1-2 saat aralık ile karıştırın.

    10. bütün işlem bu kadar dondurma yemek için hazır oluyor.


    Karıştırma ve kaynatma önemli iyi yapmazsanız buz tutacaktır.


    çikolata veya meyve ekleyecekseniz vanilya eklemeyin.

    Limon ekleyecekseniz limon beyazı eklemeyin sadece suyunu ekleyin. Limon suyunu karışımı ocaktan aldıktan 10 dk sonra yavaş yavaş ekleyin.


    Çikolata ve kako'yu karışım iyice karıştıktan sonra ocaktan almaya son 6-7 dk kala eklerseniz daha iyi olur. Krema eklerseniz daha yumuşak kıvamlı oluyor. Ben normalde süt kaymağı + krema kullanırım ama pandemi döneminde açık süt almıyorum. Hazır süt ile denedim güzel oldu.


    %100 sütlü dondurma hazır olacaktır.

    Cok tesekkur ederim hocam elinize saglik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rica ederim, eğer yapacaksanız 1 kg'dan yapmayın 1 kg malzeme baz alıp en azından 2-5 kg arası yapın daha iyi olur

    hazır dondurma içinde çok az süt var çok fazla emülgatör,kıvam artırıcı bir sürü gereksiz içerik var ve insanı hemen kesiyor.

  • Katılıyorum ben izmitte süttenden alıyorum 1 litresi 30 tl keçi sütlü sadesinden alıyorum meyveli istersem içine meyve karıştırıyorum limonlu istersem limon sıkıp öyle yiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten çöptü hocam hiç iyi olmadı ki. Algida aşırı kalitesizleşmiş 

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.