Şimdi Ara

Algida aşırı kalitesizleşmiş (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
9
Favori
10.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
137 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Dondurma olması gerektiği gibi olsa SADE dondurma yani bana 1 kg maliyeti 16-17 tl olur.

    Bu adamlar kâr yapacaklar falan derken 1 kg dondurmayı en az 80-90 tl ye satmaları lazım. Türkiye'de kaç kişi 1 kg dondurmaya 80-90 tl verebiir ?

    Ben sadece malzeme parası koydum işçilik,soğutma,mesai saymadım.


    İşçilik,Taşıma,Soğutma,Personel Giderleri bir sürü ek masraf var. dondurmayı olması gerektiği gibi yaparlarsa 80-90 hatta 100 tl 1 kg dondurmayı satması lazım.


    Adamlar satamayacağını biliyor 1 kg dondurmamsı şeyi 925 ml dondurmayı 18 tl ye satıyor.

    https://www.migros.com.tr/carte-dor-classic-kaymak-925-ml-p-b0acf6



    İçindekiler

    Su,şeker,kaymak(süt ürünü),(%12),pastörize yağsız süt,yağsız süt tozu,süt proteini,peynir altı suyu tozu(süt ürünü), kıvam arttırıcı(keçiboynuzu gamı), emülgatörler(yağ asitlerinin mono ve digliseridleri).İz miktarda fındık, fıstık,ceviz,badem çeşitleri,susam yağı buğday proteini soya lesintini ve yumurta içerebilir.


    Dondurmanın içine %12 süt ürünü süt bile değil. Soya,Emülgatör kıvam artırıcı ne işi var ? 1.5 sene önce yaptığım vişneli dondurma mesela bozulmadı 2 ay önce yedim içinde katkı maddesi de yok.

    Pahalı malzemeyi az koyup diğer ürünlerle çoğaltıyorlar aromayı basıyorlar ve satıyorlar. Almayın ya kendiniz yapın yada bilinen kaliteli yapım pastane dondurmaları var oralardan alın. Benim hesabıma göre yapsa en az 75-90 tl ye satması lazım. Bu yüzden gramajı farklı malzemelerle artırıp aroma basıp 14-15 tl ye 1 kg dondurma satıyorlar. Çocuğum olsa kesinlikle yediremem





  • bence de

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pazarçarı

    Hocam belediyeyi çağır asfaltı tuzlasınlar.

     


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Almanya'da yaşıyorum Türkiye'ye geldim , ne nutella nutelle ne algida algida, hepsinin içerikleri Almanya'dan farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Ben kendim yapıyorum hazır dondurma yemiyorum. %100 süt'den 1 oturuşta 500-700 gr dondurma yapıyorum.Haftada 10-12 kg kadar dondurma tüketebiliyoruz. Kilo ve şişme yapmıyor hazır dondurma gibi hemen kesmiyor içerisinde sadece SÜT var.

    1 kg süt

    180 gr şrker

    10 gr Saf Salep

    1 paket krema - şart değil

    Vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya


    Hepsi bu kadar. Çikolatalı veya Meyveli yapılacaksa vanilya koymayın. Limonlu yapacaksanız en son limonu yavaş yavaş ekleyin.


    1 Kg Dondurma maliyeti kremasız 12 lira kremalı 17 lira

    Ülkede ekonomik kriz var yıllardır , dolar euro yüksek maliyetler yüksek ya Algida zam yapacak yada malzemeden kısacak


    Şimdi sizin cevabınıza göre yakında herşeyi kendimiz yapmak zorunda kalacağız çözüm bumu? Dışarıda İskender yiyemiyorum diye evde inek mı besleyecegiz? Baklavayı evde mi açacağız? B segment araba 200 bin TL evde mi yapalım kendi otomobilimizi


    Tıpkı reno Clio otomobiller gibi son kasada Dacia ile aynı torpido kullanılmış , sert plastikler coşmuş şimdi reno mu kaka? Hayır maliyet yetmiyor ya zam gelecek yada malzeme gidecek


    Avrupa'da recaro koltuklu Ford Fiesta gördüm herhalde Avrupa özel modeliydi




    Yanlış anlamayın dondurmayı evde yapmanız çok güzel bir iş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 12 Ağustos 2020; 13:46:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evde yaparsınız veya yapmazsınız ayrı bir konu ama size soruyorum soya'nın dondurma içinde ne işi var ? Miktarı artırmak için ekliyorlar

    Ben çocuğum olsa kesinlikle yediremezdim yapamıyorsanız bile bilinen iyi pastahanelerden falan dondurma alın belki bu kadar çok karışım kullanmazlar.

    evde yapma konusu tamamen zevk sağlık falan bahane çok fazla paketli ürün alıyorum ama dondurma içeriğine baktıktan sonra vazgeçtim sütlü olsun diye pahalı dondurma alıyordum baktım %10 falan süt var değmez diye düşündüm.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    Çok sağol bu ara sık gidiyorum yerim. Topu 3 TL bedava eğer gerçek dondurma ise, izmirde 6 tl'den yiyorum ben.


    Sadece malzeme olarak düşünmemek lazım maliyeti, kira stopaj eleman vs.



    Alıntıları Göster

    Gercek hocam tadindan belli gligoz süt tozu birşey yok yogun meyve tadi geliyor.Zaten sira var deli gibi kücücuk yerde.1 tlden veya 3 5 tlden satilan yerler var tadi tamamen kimyasal bunları yiyip hasta olacagina topuna 5tl ve uzeri verirsin gerçek dondurma yersin ben oyle dusunuyorum.1 2 tl diye sürekli yenmenin anlami yok 1 2 kere yersin ayda maddi durumun yoksa en azindan gercek dondurma yersin.Bu tür yerlerin artmasi lazim cok az malesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 12 Ağustos 2020; 14:18:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Twisterın tadı bildiğin acı. Kimyasalı fazla kaçırmışlar heralde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonmohikan oturanboğa

    Maraşlılar da mı bilmiyor hocam sanki. genelde kervandan alıyoruz.
    Yaşar da iyidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Paramedik kullanıcısına yanıt
    Zaten aynı yerden çıkıyor ama tabu orijinal dövme dondurması en lezzetlisi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • physFx kullanıcısına yanıt
    Sigara mı içiyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mitrovic kullanıcısına yanıt
    Hocam Avrupa çikolatasının doğal bir şekilde o aromada olmasına imkan yok, ben supertaster bir insanım o çikolataları yerken kendimi kaybediyorum. Nadiren yiyor olmamız daha hayırlı bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto

    Ben Almanya'da yaşıyorum Türkiye'ye geldim , ne nutella nutelle ne algida algida, hepsinin içerikleri Almanya'dan farklı.

    Ben adamlara kızmıyorum. Yasalar izin veriyor halkta tepkisiz kalıyor. Ben olsam bende aynısını yaparım. Maliyeti 2 liraykende satışlar aynı 1 liraykende. Ben 3-4 yıldır algida yemiyorum. Bilinmiş pastanelerin dondurmasını ayda 1 kez alsam bana yetiyor. O kadar alışmışım ki 6 ay İngiltere'de kaldım 1 kerede algida alasım gelmedi. Burda kola içmezken orada her gün kola içmeye başladım. Türkiye'de en son 25 yıl önce öyle kola üretilmiştir. Halk olarak tepki göstermediğimiz sürece daha kötü paketli ürünler almaya hazır olun.

  • Siz Algida marka dondurmamı alıyordunuz, Ya golf alıyorum ya da hakiki maraş dondurması. Algida kim oluyor ki çöp marka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma sapan dondurmalardan yiyeceksiniz Frigo hepsine basar. Kimse kusura bakmasın. Frigo bitter ve Frigo klasik on numara yapay dondurmalar. İkinci sırada da AOÇ gelir. Halis muhlis Süttozu dondurması. 1984'den beri değişmeyen lezzet.

    Gerçek dondurma için düzgün, namuslu pastane lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende geçen seneden beri kesinlikle algida almıyorum.

    Golf maraşım ve royal meyveli bir harika..


    algida maliyetlerin artması yanı sıra üstüne bence kurnazlık da yapmaya başladı..

    Denetim yok, kalite kontrol yok yok oğlu yok..


    inşallah satamazlar diyeceğim ama bizim halkımız ucuz diye yer yine yer...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    1 Kg Dondurma için malzemeler


    1 kg süt

    10 gr saf salep

    1 su bardağından 2 parmak az şeker

    vanilyalı yapılacaksa 2-3 paket vanilya

    200 gr krema koyarsanız iyi olur ama maliyeti 5-6 lira yükseltir.


    1. Süt'ü kaynatın

    2. Salep,Şeker ve Vanilya'yı bir tabakta karıştırın.

    3. Süt kaynadıktan sonra hazırlanan karışımı kaynar sütün içine ekleyin takribi 40 dk kadar durmadan karıştırınız.

    4. kepçeyi karışıma batırıp çıkartın kepçe tamamen saleple kaplanıyorsa yani delik delik olmuyorsa karışım hazır olmuştur.

    5. karışımı soğutun.

    6. 1 gün önce derin dondurucuya attığınız buz ve tencereyi çıkartıp karışımı bu tencereye alın ve 30-40 dk kadar karıştırın.

    7. ilk 3 karıştırma işlemini 1 er saat aralıklar ile 6-7 dakika kadar karıştırın

    8. 4. ve 5. karıştırma işlemini 3 er saat aralıklar ile 6-7 dakika karıştırın 

    9. 6-8 karıştırma işlemini de duruma göre 1-2 saat aralık ile karıştırın.

    10. bütün işlem bu kadar dondurma yemek için hazır oluyor.


    Karıştırma ve kaynatma önemli iyi yapmazsanız buz tutacaktır.


    çikolata veya meyve ekleyecekseniz vanilya eklemeyin.

    Limon ekleyecekseniz limon beyazı eklemeyin sadece suyunu ekleyin. Limon suyunu karışımı ocaktan aldıktan 10 dk sonra yavaş yavaş ekleyin.


    Çikolata ve kako'yu karışım iyice karıştıktan sonra ocaktan almaya son 6-7 dk kala eklerseniz daha iyi olur. Krema eklerseniz daha yumuşak kıvamlı oluyor. Ben normalde süt kaymağı + krema kullanırım ama pandemi döneminde açık süt almıyorum. Hazır süt ile denedim güzel oldu.


    %100 sütlü dondurma hazır olacaktır.

    Hocam tarifiniz için teşekkür ederim deneyeceğim fakat bişey kafama takıldı. 6.maddede 1 gün önceden dolaba konmuş buz ve tencere demişsiniz. Yani karışımı daha sonra soğuk ve içi buz dolu bir tencereyemi boşaltacağız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mertekin kullanıcısına yanıt

    Karışım 1 gece soğuduktan sonra 2. gün sabah mümkünse önceden soğutulmuş bir tencereye alıp 10-15 dk kadar karıştıracaksınız. Buz hazırlarsanız buzları tencerenin altına ve yanlarına ekleyip tencereyi karıştırma anında soğutursanız daha iyi sonuç alırsınız.


    Salı günü yaptığım vanilyalı dondurmayı kontrol ettim. Vanilyalı dondurma için 10 gr salep fazla gelmiş çünkü içinde katkı olarak Meyve,çikolata yok ayrıca krema kullanmamıştım. 6 gr saleple tekrar deneyeceğim.


    Vanilyalı dondurma'da hafif buzlanma var ama çok hafif muhtemelen krema kullanmadım bu nedenle hafif bir buzlanma oldu.

  • salep nasıl bir şeymiş ? kilosu 800-1000 tl nasıl oluyor ? 10 gr filan mı alıyorsunuz ? 

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Şimdi anladım hocam çok sağolun.Bende kremasız denemeyi düşünüyordum ama madem buzlanma riski var krema ile deneyeyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.