Şimdi Ara

Aisin 6 ileri tam otomatik şanziman?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
12.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. Bugünlerde yeni araba arayışı içerisindeyim. Hanımında büyük etkisiyle x1 ve tiguan arasında gidip gelirken ikinci el, 2017 model, 20 bin km'de Bmw 2 active tourer'e denk geldim. Mevcut ve önceki arabalarımda mpv olduğundan bu sınıfi çok severim.Rengi,jantlari,koltuk ve döşemeleri,donanım sınıfi ve ilave opsiyonları ile oldukça hoşuma gitti. Araba dizel ve 6 ileri aisin tam otomatik. İlgilenenleriniz duymuştur. Bmw artık x1 ve 2 serisinde 7 ileri çift kavramalı yari otomatiğe geçti. Yeni gelecek orta donanim dizel otomatik x1 ile bu araba arasında yaklaşık 100bin TL fark var. Doğrusu 10cm yukarıda oturmak için bu farkı vermek pek istemiyorum. Sizlerden öğrenmek istediğim aisin'in bu şanzımanı sorunsuzlukta ne durumda. Bmw dışında peugeot ve mazda'da da kullanıldığını biliyorum. Her şekilde yarı otomatiklerden iyidir ama gözü kapalı alınabilecek bir sistemmi? Dün test ettiğim showroom'daki eleman düşük viteste titreme şikayetinden bahsetti ama ben arabayı kullanırken birşey hissetmedim. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Aisin genel olarak çoğu markada kullanılan ve başarılı bir şanzıman, o araçta kullanılan model tam olarak nedir bilmiyorum ancak marka olarak güvenebilirsiniz. Düzgün kullanıldığı ve bakımları aksatılmadığı sürece uzun yıllar sorunsuz çalışır diye düşünüyorum.
  • Hocam ne fiyat aldınız sakıncası yoksa paylasarmısınız bende 2 serisi bakıyorum,kafamda 3 silindir olması hariç soru işareti yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanzuman diyince piyasada anilan en başarili iki markadan biridir Aisin.Digeri bildiginiz gibi ZF dir ve Bmw nin agırliklı olarak kullandığı şanzumandir, yani hep en iyilerini kullaniyor Bmw,yaş tahtaya basmıyor . Ayrica Volvo da uzun yillardir Aisin şanzumanları kullanıyor ve şu anki tum modelleri Aisin 8 ileri.8 ileriden oncede Powerschift li birkaç model hariç 6 ileri olanları kullandı ve halende kullanıyor.Önceki aracim V60 6 ileri idi, herhangi bir sorun yaşamadığım gibi sorun yaşayanada rastlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anki aracımda var



    1 ve 2yi biraz hissettirir...normaldir..oda çift kavramaya göre biraz hissettirir..selam verdirmez yani...diğer vitesler pürüzsüzdür



    Piyasadaki en sağlam en konforlu şanzımanlar dan..evladiyelik..başına iş gelmesi çölde kutup ayısı misali...



    Kararsızlık yaşamaz...



    Çok memnunum ....marka takintim yok...bugün araç değiştireyim..birbirine yakın 5 6 marka model arasında gidip geleyim(tip yakıt güvenlik fiyat servis dayanıklılık)



    Hangisinde bu sanzuman varsa onu alırım öyle diyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volvo, Aisin ile 60 seneden fazladır beraber çalışıyor. Powershift ve manueller hariç volvo'nun bütün otomatikleri(bir kaç istisna dışında) Aisin tarafından üretildi ve üretiliyor. Bir kaç kronik sorunlu model dışında(mesela 2005 öncesi s60) durup dururken arıza çıkaranı duymadım.

    Kendi aracımda Aisin AW55-50 5 ileri şanzıman var. Araç 17 yaşında ve 285 bin km'de. 1>2 geçişini biraz hissettiriyor ama diğer viteslerde son derece konforlu ve hızlı geçiş yapıyor. Hatta çoğu zaman vites attığını bile fark etmiyorsunuz.
    Ciddi bir kararsızlığa düştüğü de olmadı hiç.

    Ekleme: 60-80 bin km'de bir yağını değiştirmeyi ihmal etmezseniz sorun çıkma riskini daha da azaltmış olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 22 Mart 2018; 17:34:39 >
  • Kesinlikle memnun kalırsın piyasada için rahat alabileceğin bi kaç otomatik şanzuman türünden biridir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunlu tam otomatik yok günümüz araçlarında,İçiniz rahat alabilirsiniz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar mesajlarınız için çok teşekkürler. Gönül rahatlığıyla alabilirim o zaman. Hem ciddi fiyat farkı hem de bu şanzıman nedeniyle beğendiğim arabayı görmeye gideceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015'ten beri Peugeot tarafından da kullanılan bu şanzımana rahatlıkla güvenebilirsiniz.



    Servisteki Peugeot yetkilisi En ufak bir şikayeti olmadığını söyledi



    Ben de gerek yeni 308 gerek yeni 3008'de de çok memnun olarak kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda2007

    Hocam ne fiyat aldınız sakıncası yoksa paylasarmısınız bende 2 serisi bakıyorum,kafamda 3 silindir olması hariç soru işareti yok.

    Dostum arabanın sahibiyle telefonda konustum sadece. Oldukça naif güvenilir biri izlenimi edindim. Aklıma gelen bazı hususları sordum sadece fiyat konuşmadık. Araba İzmir'de ben İstanbul'dayım. Haftasonu İzmir'li yakın bir arkadaşım gidip fiziksel kontrol yapacak. Bana onay verirse teknik denetleme ve muhtemel satın alma için İzmir'e gideceğim. Malum sitedeki İzmir plakalı kırmızı 216d sport line. Fiyatı 159bin gözüküyor. Fiyatta biraz ikram olur umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Geçen yıl bu zamanlar 122.000 tl dediler adana borusanda 2015 model 12.000 km de granit rengi.3 silindir kafamı karıştırdı,bende gittim megane 4 aldım edc icon dci,şimdi hanımın arabayı değiştireceğim mini cooper yerine 2.16 aktive tourer da karar kıldım,bende Çukurova tarafını araştırıyorum.İnşallah sizin için hayırlısı olur.Ağız tadıyla kazasız belasız kullanmak nasip olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arabada 8 ileri aisin yok mu AWF8F35 olmali.



    bmw2 on teker ceker bir Arac sanirim.



    aisin 6/8 speed fwd diye aratirsaniz kodunu bulup hangi arabalarda kullanildigini bulabilir onlardan bilgi alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arda2007 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Daha iyisi size nasip olur inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hassey

    2015'ten beri Peugeot tarafından da kullanılan bu şanzımana rahatlıkla güvenebilirsiniz.



    Servisteki Peugeot yetkilisi En ufak bir şikayeti olmadığını söyledi



    Ben de gerek yeni 308 gerek yeni 3008'de de çok memnun olarak kullanıyorum

    Sizin sözünüze itibar edilir elbet ama servis / bayi yetkililerine zor. Prim almak için binbir yalan dolana başvuran kişiler var sektörde malum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Mart 2018; 22:20:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.