Şimdi Ara

Aile Aracı MPV Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
15.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bebekli bir aileyiz. Alacağım aracı 3-4 sene kullacağım. MPV sınıfı araç kullanan var mı? 37-38 bütçem var. en az 2007 model 150-200 bin km ye kadar olur. Pert olmaz.
    Bütçeme uygun 2007 Citröen C4 Grand Picasso, Renault Grand Scenic arasında kaldım. Kafam Kia Sorento da diyor ama onlar biraz ağır gelir bana. Vergi ve bakım vs.

İkinci olarak da Nissan Note, Renault Scenic.Focus C-Max. Renault Megane Sport Tourer, Skoda Roomster.

Bu araçları kullanan var mı.

• Tam bütçenize uygun araç Kia Venga. Bir buçuk yıldır kullanıyorum tavsiye ederim. Aradığınız fiyata kmsi yüksek olmayan 2011 cam tavanlı Kia Venga alabilirsiniz.

Venga konusundaki yazımı aşaı yapıştırıyorum size fikir verir umarım;

Bir buçuk yıldır Kia Venga kullanıyorum ve iyiki almışım diyorum. Ben alacağımda benzer değer ve yakın donanımlı 308, İ30 vardı sadece birde daha boş donanımlı ve hasar kayıtlı C4 ve Focuslar vardı. 308 lere güvenemedim, arkadaşlarımın yaşadığı abuk subuk elektronik arızalar yüzünden fransız araçlarına güvenemiyorum. Eski kasa İ30 hem yüzü eski bir araç hemde bagaj sorunu olacaktı.

Kia Vengayı canlı görüp bir deneyin derim.

Venganın artıları;

Panoramik cam tavan,

128 beygir güçlü motor,

Geniş bagaj (koltuklar dik konumda 440 lt) 6 yaşındaki oğlumun bisikletini koltukları yatırmadan rahatça taşıyabiliyorum araçla. Uzun yolda da bagaj yetiyorda artıyor bile.

Kızaklı arka koltuklar, arka koltukları 4-5 kademede dikleştirebiliyorsunuz. Koltukları yatırmadan bile bagaj iyice büyüyor. (550lt oluyor) Koltukları yatırınca zaten devasa bir yükleme alanı ortaya çıkıyor.

Bagaj kullanımı çok fonksiyonel. Stepnenin üstünde çok gözlü bir eşya kutusu var. Bagaj zeminini ayarlı tabla sayesinde düz veya daha derin yapabiliyorsunuz. Bagajda file ve fileyi sabitleyecek kantlanır saplar var.

Yüksek oturma posisyonu (mpv olduğu iin muadil C sınıf araççlardan az daha yüksek sürüş posizyonuna sahip. Elbette bir crossover değil.

Araç B sınıfı MPV olmasına rağmen C sınıfını aratmayan iç mekan genişliğine sahip. Arka koltuktakiler için uzun yolculuklar cam tavan ve geniş yaşam alanı sayesinde daha az yorucu.

Yol tutuşu ve hızlanması tatminkar. Yüksek hızlarda güven veriyor B sınıfı araçlar gibi değil. Defalarca 180 kmye çıktım rahat hızlanıyor.

Araçta ikisi önde biri bagajda olmak üzere üç tane çakmak girişi var.

Makyaj aynası ışıklandırmalı.

Arka koltukların tavanında iki ayrı ışıklandırma var.

Büyükçe bir torpido gözü var.

Önde ve arkada kol dayama mevcut.

Deri direksiyon simidi ve vites topuzu var.

Kapılardaki gözler gayet büyük ve kullanışlı.

Eksileri ne derseniz;

Sürücü koltuğu tek kolla ayarlanıyor, daha fonksiyonel olmalıydı bence.

Koltuk döşemeleri çok kaliteli değil çabuk leke tutuyor.

Cruise Control olmaması aracın en eksik yönü bence. ( Bu arada Rusyada bazı kişiler CC takmayı ve çalıştırmayı başarmış, orjinal direksiyondan kumandalı kitler e-bay de mevcut getirip denemeye vakit bulamadım. İlerde takmayı düşünüyorum.)

• 3-4 sene kullanılacak tek çocuk için 7 kişilik MPV'lere bakmanıza gerek yok... Station bir C sınıfı da işinizi görür... Ancak MPV'ler malum daha kullanışlı araçlar scenic ve picasso da işinizi görürde 5 kişilik ile 7 kişilik arasında çok fiyat farkı olmayınca insan 7 kişiliklere niyetleniyor haliyle... Siz listeye Ford B-max'i de ekleyin...
  • Peugeot 2008

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yazık ki bütçe ile en fazla bunları bulabildim. Yılda 3 kere buyuk ailecek şehir dışı gitmeyi istiyorum. Bebeğin eşyaları benim 3 katım. Nasip se ikinci de gelecek :-)
    Venga da listem de ama çok az var. Önceki aracim 407 idi. Fransız lar. Bu konuda MPV tek. Ülkemizde sedan takıntısı var.

• Paran kadar c-max al pişman olmassın
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

Peugeot 2008

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni çocuklu aile için araç ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2012 grand scenic full ünü sordugumda o zaman 55 bin tl demişlerdi hey yavrum hey şimdi clio 55 bin aklıma geldi ama içi çok genişti salon gibi cam tavanmı sunroof mu ne vardı ferah olmusut
  • fiyatlar uçtu. Yada bizim maaşlar küçüldü
    C-Max 5 mi 7 Kişilk mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni bir şey isterseniz yeni kasa Opel Meriva'lara bakabilirsiniz
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Fiyat uçtu gelir hep aynı

5 Kişilik hocam,Donanım olarak titanium al bak keyfine
  • Opel Meriva ya da Ford Galaxy.
  • bence en mantyklysy caravelle. hem geni? iç hacim hem iyi yol tutu? hem 8 ki?ilikler artyk otomobil kabul ediliyor duble yolda sykmaz hem de sakin kullanyrsa az yakar
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Titanium çok az daha çok trend daha fazla var. Olmuşken 7 kişiliği olsun diye düşünüyor insan.

• Verso kullanıyorum memnunum .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam o fiyat aralığına doblolara bakardım. Tamam biraz garip olacak fakat o fiyat aralığında alınan hiç bir araba doblo kadar genişlik ve konfor vermez.

Temsili örnek : Fiyat Doblo Panorama 1.3 MultiJet Premio
    İlan No: 469656388
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-panelvan-fiat-fiyat-doblo-panorama-1.3-multijet-premio-469656388/detay

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    O araçlar güzel ama fiyatları da yüksek. 2012 65/70 bin civarında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meriva al geç..
  • Tek çocuk Getz ile idare ettim. İki çocuk olunca bütçemiz dahilinde bravo aldım. Yukum fazla olursa pandizotu çıkarıyorum tavana kadar bagaj hacmi oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: yksln

O araçlar güzel ama fiyatları da yüksek. 2012 65/70 bin civarında.

Mesajımın üzerinden 1,5 sene geçmiş.O Zamanlar 38-40 Bin liraya 2009-2010 1.6 Tdci Alınabiliyordu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.