< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Fiyat vermemişsiniz ben 2015 BMW 7.60Li diyorum
![]() |
Ben de B sınıfı HB araçtan geçtim.. Aslında Mitsubishi Colt tek çocuklu aile için gayet yeterli idi. Ancak eşim çocuk olduktan sonra arkada yolculuk eder olmuştu ve doğru düzgün kimsenin binmediği bu koltuklar hem sert hem de dik bir oturma pozisyonuna sahipti.. Üstüne sert süspansiyon da eklenince rahatsız olmaya başladı.. Söylenmeler başladı..
Sonraki aşamada çocuk koltuğu, bebek çantası, ıvır zıvırlar arabanın içinde ciddi kalabalık yapmaya başladı.. Bir yere giderken yola çıkmadan önce 5dk eşyaları boyut ve şekline göre bagaja sığdırmaya çalışmak farketmediğim ama sinir bozucu bir iş olmuştu.. Çocuk koltuğu sonrası aracın arkası anneve çocuğa tahsis olmuştu adeta.. Gerek şaft tüneli.. Gerekse ön koltuğu çok geriye hareket etirememek bizi bezdirdi.. Şimdi bu forumda şu anlattıklarımı anlayabilecek insan sayısı cidden çok azdır.. O nedenle ayrıntılı yazıyorum ki empati kurabilsinler.. Siz 3 çocukla Punto ile devam ediyorsanız belki gündelik hayatta araç ihtiyacınız belki pek yoktur.. Eşler ile de alakalı.. Kimisi mesele yapar kimisi yapmaz.. Benim ki hem anlamaz arabadan ama hem kullanacam der hem de fütursuzca eleştirir.. MArkası modeli yoktur yani.. Picassoya geçerken 5 kişili istiyordum.. 11cm fazla olduğunu öğrenince ve tertemiz bir 7 kişilik denk gelince aldık gitti.. İnanın arabayı park edildiği yerden çıkartmaya korkuyordum o kadar.. Öyle büyük ve geniş gelmişti ki.. Ben bununla İstanbulda ne yapacağım diye ürktüğümü hatırlıyorum.. Kendime güvenmedğimden satın almadan tur bile atmadım.. Çarparım bi yere diye.. Aracımı İstinye bayii aracılığı ile onların bir müşterisinden aldım.. Alır almaz hava kararmaya yakın sahilde 5km gezdim.. Çok kısa sürede aslında sürmenin çok basit olduğunu farkettim.. Uzun uzun arabayı anlatmak niyetim değil.. Aslında Hb araçtan geniş araca geçince neler oldu onu anlatmak istiyorum ama af uzadı biraz.. İlk başta araca inmenin binmenin kolay olması.. pek çok gösteriş odaklı donanımdan daha işime yaradığını farkettim.. Benim için pek çok sensörden daha elzem oldu bu.. Picassonun arka kapısını açtığınızda araca iniş ve biniş şeklyle sedan ve SUV araçların ergonomik olarak ne kadar özürlü olduğunu anlıyorsunuz.. Diğer mevzu şaft tüneli olmayan ve diz mesafesi geniş olan bir araçta anne ve çocuğun ne kadar rahat yolculuk ettiğini görüyorsunuz.. bu sefer otomobil geti götür dışında başlı başına bir keyif aracı olmaya başlıyor.. Kim arkasına yaslanıp, bacak bacak üstüne atarken tepesindeki dev gibi camdan ağaçları, gökdelenleri, köprü ışıklarını izlemek istemez ki.. Bu bahsettiğim zevk.. Ancak evli ve belki de çocuklu ailelerin nlayabileceği birşey.. Araba camdan baktığınızda sizi sürmeye davet etmeli derler ya.. Bunu illa 0-100 7 san olan arabalara isnad etmemek gerek bence.. Mışıl mışıl uyuyan minikler eşliğinde bu şekilde yolculuk etmek de size aracı sevdiriyor.. Bagaj: Öncelike bayanlar için litre bazında hiçbir değer yeterli değildir.. Buraya öyle fotolar koyarım.. 1 çocukla bu bagaj nedir.. Görgüsüzlük, bilinçsizlik veya cahillik dersiniz ama hakikaten Türk milleti olarak herşeyimiz ile seyahat etmeyi seviyoruz.. Çocuk arabası,park yatak, bisikletler, play oyuncakları, piknik malzemeleri, tadilat malzemeleri, son dakka kararı ile alınan halı-çekmece veya masa ne olursa olsun.. At arkaya götür kafası çok güzelmiş.. 6 kişi bir yere gidiyorduk.. 6 koltuk açıktı.. buna rağmen kalan boşluğa 5 adet siesta plastik koltuğu DİK bir şekilde arkaya koydum biliyor musunuz? Eşimin kardeşi askere gönderirken ben-eşim-baldız-koltuğunda oğlan-asker-kayınpeder-kayın valide.. Hep birlikte rahatça sığdık araca.. Hep derim.. otomobil sahibi olunca elde edilen özgürlük ve konfor ne ise buna yepyeni bir boyut kazandıran şey 7 kişilik araçlar.. Ben alırken ya efendim bagajı 7 kişiye yeterli değil diyorlardı.. E iyi de bu pek çok MPV ve SUV için geçerli.. 2 yıl önce ABD'ye gittim 6 kişi ile.. 7 kişilik araç kiralarken o Escalade,Tahoe'leri falan tek tek gördüm.. Yarma gibi araçlar 7 kişilik kullanımda arkaya 2 valiz alıyor.. Zaten gerek de yok.. Koy port bagaja git gerekiyorsa... Demem o ki.. Picasso olur olmaz beni ilgilendirmez.. Ama eşinize,çocuklara eziyet etmeyin.. Alın bir 7 koltuklu araç.. 1 ay sonra yine görüşelim :) |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tu1907 -- 1 Mart 2016; 18:17:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|