Şimdi Ara

4 mevsim lastik tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımda 185/65 R15 Michelin Cross Climate 2 lastikler takılı ancak ön sol lastik kaza sonucu parçalandı. Bu vesileyle ön iki lastiği değiştirmek istiyorum.

Araç Ankara'da kullanılıyor.

Yine aynı marka almak gibi bir gereklilik var mıdır?

Eğer şart değilse CC2 lastiklerin kuru hava performansından çok memnun olmadığım için en azından farklı bir lastik denemek istiyorum, daha uygun fiyatlı da olabilir.

Tavsiye verirseniz sevinirim teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team McLaren -- 30 Eylül 2025; 23:4:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• doğu anadoluda senelerce yaşadım. Kış lastiği , yaz lastiği, 4 mevsim, kar lastiği , buz lastiği ve varsa kullandım. Net bir şekilde şunu ifade edebilirim: istanbul ve civarında yaşıyorsanız ve kışın soğuk bölgelere uzun yolculuk yapmıyorsanız 4 mevsim lastik alıp geçin. 4 mevsim lastiği, lastik değildir diyeni de fazla dinlemeyin. Lastik testi yapan sitelerdeni kanallardan görüp öyle söylüyorlar. Ancak o testlerde aşırı ekstrem şartlarda rekabete sokuluyor lastikler. Siz şehiriçinde buzsuz yolda sakin sakin giderseniz yada uzun yolda viraja girmeden önce hız keserseniz yada yağmurlu havada gaza abanmak yerine yumuşakça basarsanız ortalama bir 4 mevsim lastik işinizi görecektir. Veyahut uzun yolculuğa çıkmıyorsanız iyi bir yaz lastiği alın, istanbul ve çevresinde yeterli olacaktır.

• Ben de Crossclimate 3 almayı düşünüyordum.

235 55 18 XL 104V

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ön çeker ise araç arkaları önlere alıp diğer ikisi için idareten bir lastik de bakabilirsiniz. CC2 yüksek puanlı performansı iyi bir lastik yeniyse daha verimli kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 30 Eylül 2025; 23:49:10 >

Ben özellikle sıcak havada yol tutuş ve fren performansını çok sevmedim... Araba arkayı kolay bırakıyor ve fren mesafesi görece uzun geldi. Olumlu olarak ise ıslak zeminde - hava soğuk ama tabi aşırı soğuk değilse - kış lastiğini pek aratmıyor. Sessizlik ve sağlamlık konusunda memnun kaldım. Yani tamamen olumsuz bir deneyimim olmadı.

Dediğiniz gibi lastikler yeni olsa önlere alabilirdim ama artık eskidiği için önü yenileyeyim direkt diye düşündüm

Bende Clio 4 aracımda Aralık 2023'den beri Falken As210 kullanıyorum. İlk 1.5 yıl fena değildi çok nadir patinaja düşüyordu. Ancak son 1-2 aydır lastikler dış görünüş olarak iyi olmasına rağmen çok sık patinaja düşmeye ve virajlarda sert girersem arkadan kopmalar olmaya başladı. Siz de olan bir durum mu? Bu lastikleri değiştirmeyi düşünmeye başladım. Dizel 3008 aracıma da 1 yıl önce Falken As220 almıştım. Onlarda patinaj çekme olmuyor ancak bu yaz bir keresinde sert manevra ile dönüş yaparken onda da arkadan kopma yaşadım.

@Fredd_35 Benim lastikler henüz 1. yılını doldurmadı patinaja düştüğüm bir çakıllı yol var park ettiğim yerden çıkarken gaza hafif basmazsam partiye düşüyor. Sürüş genelinde rahatsız edecek bir pati atma olayları olmadı. Arkayı atma bu lastik özelinde diğerlerine kıyasla aynı geldi virajlarda sakin ve yumuşak alırken sorun yok kullandığım araç sert ve hızlı girince her türlü arkayı salmaya başlar. O konuda Nokian Wetproof yazın ne kadar verim verdiyse bunlarda ona yakın performans verdi diyebilirim.

4 mevsim lastik
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • goodyear vector iyi.

Ben Clio 4 aracımı yaklaşık 2 yıldır Samsun'da kullanıyorum. Bu kış oldukça sağlam kar yağan dönemde bile oldukça dik yokuşlarda işimi rahatça gördü ancak son 1-2 aydır bu patinaja kalkma beni kışın kar yağması durumunda endişelendirmeye başladı, umarım bir sıkıntı yaşamadan kullanırım

en iyi sonucu alan pirelli sf3

en uzun ömürlü olan conti as2

herşeyin ortalaması olan michelin cc2

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

pirellinin spf3 mü ne öyle bir modeli var ıslak zemin değeri daha iyi mesela o da olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 1 Ekim 2025; 11:2:50 >
  • Araba kullanırken en çok güvenmemiz gereken şey lastiklerdir. Çünkü koca aracın yola değdiği tek nokta onlardır. Şimdi pazarlamacılar bize diyor ki, “Tek set lastik alın, yazın da kışın da rahat edin.” Yani 4 mevsim lastikler. Kulağa pratik geliyor, kabul. Ama işin gerçeği öyle değil.

Bakın, yaz lastiği ile kış lastiği arasındaki fark öyle basit bir detay değil. Yaz lastiği sert bir hamurdan yapılır, sıcak asfaltta yola sıkı sıkı tutunur. Fren mesafesi kısa olur, hızlandığınızda araç daha güvenli davranır. Ama bu lastiği kışın kullanmaya kalkarsanız hamur taş gibi kesilir, lastik yol tutmaz, araba kaymaya başlar. Kış lastiği ise tam tersi. Soğukta esnek kalabilsin diye daha yumuşak bir hamur kullanılır. Karın üstünde, buzda tutunur. Ama bu lastiği yaz sıcağında kullanırsanız hem çok çabuk erir hem de yol tutuşu bozulur.

Şimdi düşünün; bir lastik aynı anda hem +35 derecede hem de -10 derecede en iyi performansı nasıl verebilir? Mümkün değil. Fizik buna izin vermez. O yüzden 4 mevsim lastikler aslında ikisinin ortasında bir hamur seçer. Ne yaz kadar serttir, ne kış kadar yumuşak. Yani tam anlamıyla ortaya karışık bir çözüm. Sonuç? Hiçbir zaman en iyisi değilsiniz. Yazın gerçek bir yaz lastiği kadar güvenli değilsiniz, kışın da gerçek bir kış lastiği kadar.

Peki niye bu kadar pazarlanıyor? Çünkü kulağa ekonomik geliyor. “Tek lastikle tüm yıl idare et, depolama masrafın olmasın, ekstra takım alma derdin olmasın.” Bu tüketici için cazip. Ama şunu söylemek lazım: Bu ekonomi aslında güvenlikten çalıyor. Evet, İstanbul gibi karın neredeyse hiç yağmadığı, kışların hafif geçtiği yerlerde belki iş görür. Ama biraz sert kış olan bir şehirde 4 mevsim lastik takmak, güvenliği ikinci plana atmak demektir.

Sonuçta mesele basit: 4 mevsim lastikler pratik olabilir ama en güvenli seçenek asla değildir. “Her işten biraz anlarım” mantığıyla üretilmiş lastiklerdir. Ama iş lastik olunca, güvenlik söz konusu olunca, “biraz” yetmez

genede tercih meselesi

• doğu anadoluda senelerce yaşadım. Kış lastiği , yaz lastiği, 4 mevsim, kar lastiği , buz lastiği ve varsa kullandım. Net bir şekilde şunu ifade edebilirim: istanbul ve civarında yaşıyorsanız ve kışın soğuk bölgelere uzun yolculuk yapmıyorsanız 4 mevsim lastik alıp geçin. 4 mevsim lastiği, lastik değildir diyeni de fazla dinlemeyin. Lastik testi yapan sitelerdeni kanallardan görüp öyle söylüyorlar. Ancak o testlerde aşırı ekstrem şartlarda rekabete sokuluyor lastikler. Siz şehiriçinde buzsuz yolda sakin sakin giderseniz yada uzun yolda viraja girmeden önce hız keserseniz yada yağmurlu havada gaza abanmak yerine yumuşakça basarsanız ortalama bir 4 mevsim lastik işinizi görecektir. Veyahut uzun yolculuğa çıkmıyorsanız iyi bir yaz lastiği alın, istanbul ve çevresinde yeterli olacaktır.

95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • yorum yapan herkese teşekkürler arkadaşlar. Goodyear vector ile Falken arasında fiyat karşılaştırması yaparak karar vermek istiyorum, internette tavsiye ettiğiniz site var mıdır lastik alışverişi için? ya da normal lastikçilere gitmemi mi tavsiye edersiniz?

marmara ve ege bölgesi için 4 mevsim düşünülebilir ama ankara'dan ötesi ve bol yağışlı karadeniz için gittiğin mevsimin şartlarına göre her zaman risk var...

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • Team McLaren kullanıcısına yanıt

goodyear falkeni döver.

Onun farkındayım hocam 😄 ama f/p olarak işime gelirse 2 sene falkeni kullanıp sonra 4 lastiği birlikte değişebilirim diye düşünüyorum. Sonuçta 4 lastik birden değişmeyeceğim ve arka lastikler de fena durumda değil. Bir ara çözüm gibi yani, araç da zaten sakin kullanılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team McLaren -- 1 Ekim 2025; 16:30:46 >
  • crafter a vector cargo 4 seasons taktım. mercedes sprinter ın orijinal lastiğiymiş. üstünde MO-V yazıyor. memnunum.

https://www.reddit.com/r/TyreReviews/s/peuxfjuzWR

CC2'nin genel testlerde ıslak zeminde tüketiciyi memnun etmediğini birçok yorumda görmüştüm. Cc3'ün ise mucizevi ilerleme kaydetmedigi soyleniyor ancak yine de en iyi 4 mevsim lastiklerde başı çekiyor bence.

4 mevsim lastik tavsiyesiTyre Reviewsyoutube
    I've performed the world's first test of the new Michelin CrossClimate 3 and CrossClimate 3 Sport all season tires, putting them up against two of the leading competitors, the multiple test winning Pirelli Cinturato All Season SF3 and the excellent dry and wet focused Bridgestone Turanza All Season 6. As always I've tested them in the dry, wet, noise and comfort, and I have rolling resistance and snow data to show you exactly how the two new Michelins compare to some of the best competition in the segment. Test size is 225/40 R18 and the test vehicle is a VW Golf GTI. You can find all the data here: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/Michelin-CrossClimate-3-and-3-Sport-VS-Rivals.htm This category of tires is called all weather in North America. ===== Please consider reviewing your tires at www.TyreReviews.com 💖 You can support Tyre Reviews at https://www.patreon.com/tirereviews Follow Tyre Reviews on instagram: https://www.instagram.com/tyre_reviews Really love tires? Come join us on Reddit: https://www.reddit.com/r/TyreReviews You can read about the Tyre Reviews testing ethics, and commitment to unbiased, open testing here: https://www.tyrereviews.com/Article/Tyre-Reviews-Review-Ethics.htm = Chapters 0:00 Introduction 1:37 Wet Grip 6:03 Dry Grip 9:32 Noise and Comfort 11:40 Snow Grip 13:18 Rolling Resistance / Energy Use 13:55 Tread Life Thoughts 14:21 Final thoughts / Conclusion
    https://www.youtube.com/watch?si=g-W4S3_HbI2cFULX&v=SEmqXb1TpQA&feature=youtu.be

Ben de 4 mevsim alacağım ve testlerde gözüme kestirdigim 2 ürün Pirelli ve cc3.

4 mevsim lastik tavsiyesi

• Seçenekler arasında Continental AllSeasonContact olmalı

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.