Şimdi Ara

30-60 FPS olayı(Bununla ilgili bir tezim var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
223
Cevap
1
Favori
25.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 30 fps oynuyorum çok iyi ya da 50 fps ile bile rahat edemiyorum 100 fpsden altı kurtarmaz muhabbetine girmeyeceğim...

şöyle bir fikir geldi aklıma...

Bildiğiniz gibi her insanın bazı fiziksel ve psikolojik şeylere karşı tolerans noktası vardır...

Mesela şehirde doğup büyüyen bir çocuğu arı soktuğunda çocuk, aşırıtepki verebilir; Vücudu beklenmeyen şeyler gösterebilir... Ancak köyde bir arıcının çocuğu için ise arı sokması çok sıradan bir şeydir...

Aynı şekilde birinin içtiği bardaktan su içmeyenlerin yanında; Bulduğu şeyi yiyen insanlar da vardır...

ŞİMDİ KONUYA GELELİM...

Arkadaşlar kimsenin yalan söyleyecek hali yok... bana slayt gösterisi gibi geliyor derse doğrudur... BElki psikolojik belki de fizyolojik... Belki o arkadaşlarımız bizden daha iyi bir göz sistemine sahip ve belki de buralarda harcanıyor... Belki de savaş uçağı pilotu olmalılar...

mesela ben 25 fps üstünde hiçbir sıkıntı çekmem hele 30 üstünde yağ gibi...

Sizin de düşüncelerinizi alabilir miyim

• Konu baya bi dolaşmış ama benim için 35 Fps üstü kafidir.
  • Olay oyunun motoruna ve oyunda ki motion blur gibi ayarlara,monitörün yenilenme hızına ve fps'nin dalgalanmasına bağlı daha çok.
  • Daha çok ani düşüşler can sıkıcı oluyor. Örneğin 45 fps senin için çok iyi bir değer olabilir ancak 60'tan 45'e ani bir düşüş gözü çok rahatsız eder. Önemli olan 30 ve üstünde stabil gidebilmesidir
  • Savaş oyunlarında kasmalar çok sinir bozucu oluyor.Gerçi benim içinde limit 30 fps idi ama Gta IV yüzünden artık 20 fps de bana akıcı geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Olay oyunun motoruna ve oyunda ki motion blur gibi ayarlara,monitörün yenilenme hızına ve fps'nin dalgalanmasına bağlı daha çok.

Fraps programını hiç bulmamış olmasam sanırım 2003-2005 yılları arasındaydı 30-35 nedir bilmezdim ne olduysa o programdan sonra oldu windows yükledikten sonra ilk işim fraps şimdi 60 altına indiğinde çok rahatsız oluyorum sağ alt tarafta o 60 yazısını görmek için bf3 de gölgeler ile köşe kuşatmalarını kıstım hafif bir ruh hastası konumuna doğru gittiğimi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Olay oyunun motoruna ve oyunda ki motion blur gibi ayarlara,monitörün yenilenme hızına ve fps'nin dalgalanmasına bağlı daha çok.

Fraps programını hiç bulmamış olmasam sanırım 2003-2005 yılları arasındaydı 30-35 nedir bilmezdim ne olduysa o programdan sonra oldu windows yükledikten sonra ilk işim fraps şimdi 60 altına indiğinde çok rahatsız oluyorum sağ alt tarafta o 60 yazısını görmek için bf3 de gölgeler ile köşe kuşatmalarını kıstım hafif bir ruh hastası konumuna doğru gittiğimi düşünüyorum.

Evet arkadaşlar işte ben buna psikolojik kasma diyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • FPS vs. akıcılık oyun motoruyla çok alakalı. 30 fPS oyun süper akıcı gelir mouse çevirirsin ne tırtıklanıyormuş gibi gelir başka oyun vardır 40-50 fps seni rahatsız eder ne yaparsan yap.

24-25 fps üstünü insan gözü algılayamaz olaylarına zaten girilmesin, bu insanın ardı ardına gösterilen resimlerin insana akıcı gelmeye başladığı değer olarak kabul edilmiş. Yoksa 24 fps film izlerken kamera yavaş-normal arası bi hızla hareket ederken kontrast farkının daha çok olduğu yerlerde nesnelerin takılır gibi tırtıklanır gibi olduğunu zaten farkedersinz. Önemli olan kişinin buna kafayı takıp takmadığı, bi şekilde böyle bişeyden haberdar olup olmadığı ve izleme keyfini ne kadar etkilediğidir. Rahatsız ediyorsa uygun programla 30fps 50fps 60 fps ye çıkartırsınız filmi. Oyun da buna benzer, kimisine tırtıklanmalar hiç koymaz, kimisi ise sinirden küplere biner.

60hz lcd ekran için, oyunda FPS nin artı bir etkisi yoksa (oyun fiziğine etkisi vs. ) 60 civarından çok fazla uzaklaşmaya FPS herkez için kafidir denilebilir. Ama denildiği gibi ani FPS düşüşü olunca, 60 dan 40'a düşünce biraz aşinalığı olan biri akıcılık farkını anlar o da rahatsız eder. Çözümü ya min. fps yi belli bi eşiğin üstünde tutacak kadar donanım veya ayar düşürmek.

Yoksa E-350 ile crysis oynuyorum diyen de var, i5 gtx 580 ile de.

• Oyunla ve oyun motoruyla alakalı bence, GTA IV'de 25fps ve üstü benim için akıcı olurken Crysis Warhead'de 40fpsden sonrası akıcılık hissini vermişti. First person shooter oyunlarda 60fps civarında akıcılık sağlanırken diğer tarz oyunlarda 30fps civarı gayet akıcı olabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

FPS vs. akıcılık oyun motoruyla çok alakalı. 30 fPS oyun süper akıcı gelir mouse çevirirsin ne tırtıklanıyormuş gibi gelir başka oyun vardır 40-50 fps seni rahatsız eder ne yaparsan yap.

24-25 fps üstünü insan gözü algılayamaz olaylarına zaten girilmesin, bu insanın ardı ardına gösterilen resimlerin insana akıcı gelmeye başladığı değer olarak kabul edilmiş. Yoksa 24 fps film izlerken kamera yavaş-normal arası bi hızla hareket ederken kontrast farkının daha çok olduğu yerlerde nesnelerin takılır gibi tırtıklanır gibi olduğunu zaten farkedersinz. Önemli olan kişinin buna kafayı takıp takmadığı, bi şekilde böyle bişeyden haberdar olup olmadığı ve izleme keyfini ne kadar etkilediğidir. Rahatsız ediyorsa uygun programla 30fps 50fps 60 fps ye çıkartırsınız filmi. Oyun da buna benzer, kimisine tırtıklanmalar hiç koymaz, kimisi ise sinirden küplere biner.

60hz lcd ekran için, oyunda FPS nin artı bir etkisi yoksa (oyun fiziğine etkisi vs. ) 60 civarından çok fazla uzaklaşmaya FPS herkez için kafidir denilebilir. Ama denildiği gibi ani FPS düşüşü olunca, 60 dan 40'a düşünce biraz aşinalığı olan biri akıcılık farkını anlar o da rahatsız eder. Çözümü ya min. fps yi belli bi eşiğin üstünde tutacak kadar donanım veya ayar düşürmek.

Yoksa E-350 ile crysis oynuyorum diyen de var, i5 gtx 580 ile de.

ocam güzel açıklamışsınız... 24 üstünü anlayamıyoruz sonuçta...

Bir de hani 60 tan 40 a düşme olayı var ya... Burada aslında 40 a düşmüyor belki 15 e düşüyor bir anlık ancak o yazmıyor sol üstte...

mesele nfs the run oynuyorum... abartmıyorum takıldı sandım bilgisayar...

1 sn den uzun süre bozuk cd gibi takıldı bilgisayar sonra devam etti... Ama fraps 10 fps ye düştü diordu... Fps aslında 1-2 lere kadar inmişti...

yani program o kadar hassas ayarlanmamış çok sistem kaynağı tüketmesin diye...

• Peki ben de şöyle söylesem:

Milyon FPS'yi ayıracak göze sahip olan birisi bile (elbette mübala yapıyorum) mübala edilen bu hızlarda, monitörünün tazeleme hızlarının üstünü algılayamaz. Çünkü monitör bu hızların üztünde ekranı tazelememektedir. Bu bağlamda genelde ortalama 60HZ olan ekran tazeleme hızı dikkate alındığında değil insan gözü, monitörün karşısına konan hiçbir teknik aygıt saniyede 60'ın üzerinde kare göremez. (eğer monitörün frekansı reelde 100Hz ise görülen FPS'de doğal olarak 100 olabilir)

doğru mu yanlış mı..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

Peki ben de şöyle söylesem:

Milyon FPS'yi ayıracak göze sahip olan birisi bile (elbette mübala yapıyorum) mübala edilen bu hızlarda, monitörünün tazeleme hızlarının üstünü algılayamaz. Çünkü monitör bu hızların üztünde ekranı tazelememektedir. Bu bağlamda genelde ortalama 60HZ olan ekran tazeleme hızı dikkate alındığında değil insan gözü, monitörün karşısına konan hiçbir teknik aygıt saniyede 60'ın üzerinde kare göremez. (eğer monitörün frekansı reelde 100Hz ise görülen FPS'de doğal olarak 100 olabilir)

doğru mu yanlış mı..?

kesinlikle doğru, eğer 60hz üstü ekrana sahipseniz, ozaman FPS 60ın üstünde olduğunda fark yaratır, yoksa 60hz monitorde 100 FPS ile 70 FPS yada 60 FPS fark etmez edemez, çünkü ekran kartı istediği kadar çok resim çizip yollasın 60hz ekran onları o hızla gösteremez.

Yukarda da değinilmiş zaten oyunda takılma hissini yaşatan ani FPS düşüşleridir, min FPS 30 olduğu şekilde ayarları ayarlayıp oynamak akıcılığın stabil olduğu oynama yöntemidir bence.

• Bu biraz alışmayla alakalı birşey bence. Yani 30fps bana çok akıcı geliyor diyen bir kimse, sürekli 30fps de oynadığı için gerçekten de ona akıcı olarak geliyor olabilir. Ama aynı arkadaşa güzel bir sistem toplasak, aynı oyunu 60+ fps ile 1 hafta oynasın, ve daha sonra 30fps ye düşürelim, o zaman aradaki farkı anlayacaktır. Bu tamamen alışkanlıkla alakalı birşey bence.

Kendimden bir örnek vereyim,

Eskiden mouse lag olayı yüzünden v-sync açamazken, şimdi tüm oyunlarda v-sync açık oynuyorum. Çünkü kendimi bu şekilde alıştırdım, ve artık mouse lag olayını neredeyse fark etmiyorum bile. Ama biliyorum ki var
  • 30 fps matematiksel oynanabilirlik üzeri ise psikolojik kişisel .............
  • Hızlı hareketli oyunlarda bırakın 60 fps yi 90 120 hatta 180 fps nin bile önemi var bence oyununa ve yerine göre. Oyun esnasında sıklıkla 180 derece dönüşler yaptığınızı farzedin, 30 fps ile 120 fps nin o anlık dönüşte size sunduğu görüntü - görünür alan- netlik aynı mıdır? O ani dönüş ve hareketlerde 30 fps ile birçok kareyi atlarken net göremezken , yüksek fps lerde bu atlama çok daha azdır ve herşey daha nettir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pustherif

quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

Peki ben de şöyle söylesem:

doğru mu yanlış mı..?

kesinlikle doğru, eğer 60hz üstü ekrana sahipseniz, ozaman FPS 60ın üstünde olduğunda fark yaratır, yoksa 60hz monitorde 100 FPS ile 70 FPS yada 60 FPS fark etmez edemez, çünkü ekran kartı istediği kadar çok resim çizip yollasın 60hz ekran onları o hızla gösteremez.

Yukarda da değinilmiş zaten oyunda takılma hissini yaşatan ani FPS düşüşleridir, min FPS 30 olduğu şekilde ayarları ayarlayıp oynamak akıcılığın stabil olduğu oynama yöntemidir bence.

Hemfikiriz zaten

Sadece merak ettiğim 60HZ monitör kullanan vatandaşların bilmemne oyununda 100FPS alırken 150 FPS veren kartlara tomarla para dökmesinin yada bench programlarında eksik çıkan 2-3 FPS'nin ardından ağlamalarının kökeninde neler olduğu...

Bu arada konuya dönersek; çok ilginçtir, her ne kadar 24 kare/sn üzerini seçemediğimiz söylende de, bırakın oyunları standart OS arayüzünde dahi monitör frekansı düşürüldüğünde rahatsızlık yaratmaktadır. 60 ya da 75'de çalışan monitörün frekansını yine 24'ün üzerinde kalacak şekilde örneğin 50'lere çekin, kullanıcıda rahatsızlık yaratacaktır. Şu 24 kare/sn üstü hikayesi yokşa bir şehir efsanesi midir.

• benim pc oyuna tıklayınca girse öpüp başıma koyuyorum, adamlar 3-5 fps nin hesabını yapıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoğun effect altında minumum 25fps gene ortalama 25 fps oynatsa kafidir.

25 fps üsütünü anlayan insanoğlu varmı bu dünyada var ise bu tür kişilerin gözleri insan üstü yaratılmıştır.

normal gözlü için 25 fps=120 fps =140 fps her zaman aynıdır.

25 fps üstü insan oğlu tarafından anlaşılmaz bir tek anlayan 3 boyut canlılardır herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nobe -- 23 Ocak 2012; 15:52:27 >
  • oyun motoru da çok etkili bu işte. Örneğin L.A. Noire 30 fps limiti olan bir oyun fakat gayet atıcı, sağa sola dönüşler falan hiçbir kasış hissettirmiyor fakat, battlefield 3'ü 30-35 fps arasında açabilmeme rağmen hiç akıcı değil. Ama bana kalırsa L.A. Norie 60 fps olsaydı aradaki farkı rahatlıkla hissederdim her ne kadar 30 fps ile akıcı bir oyun sergilese de.

Birde 15 fps'de oynayıp akıcı diyen insanlara nasıl sinir oluyorum anlatamam. hd5650m model ekran kartı olan adam skyrim'de high ayarlarda çok akıcı diyordu. Olabilir dedim, başka bir gün oynarken izledim adamı, 20 fps görmedi herhalde bana aşırı kasıyor geldi. Kişiden kişiye değişken oluyor fps işi. 40 fps altı beni bozar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nobe

yoğun effect altında minumum 25fps gene ortalama 25 fps oynatsa kafidir.

25 fps üsütünü anlayan insanoğlu varmı bu dünyada var ise bu tür kişilerin gözleri insan üstü yaratılmıştır.

normal gözlü için 25 fps=120 fps =140 fps her zaman aynıdır.

25 fps üstü insan oğlu tarafından anlaşılmaz bir tek anlayan 3 boyut canlılardır herhalde

her ne kadar insan gözü 24-25 fps görebilir deselerde ben inanmıyorum, etrafa falan bakarken kasması gerekirdi ol zaman :D göz için konuşuyorum. 4 salise tepki süresini gözümle ayırt edebileceğime inanıyorum. Bence insanlar rahatça 100 fps göze sahip ama bilimsel araştırmalar 24 diyor, inanmıyorum. Bu arada sen hiç 25 fps sınırını geçemedin mi kardeş? hiç 25 fps ile 120 fps bir olur mu?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.