En iyi performans motoru: bnm 3. sıraya girmiş demek fena değilmiş
Fiat'a Allah euro ya kulum demiş
Vay be fıat 5 ayrı dalda aldığı birinciliklerle şov yapmış.bmw nin 4 birinciliği var.
Beni en çok şaşırtan mercedes'in 1.8 4 silindirli 204hp 310torkluk 250cgi koduyla kullandığı motorun listeye girememesi.
Bu listede beni en şaşırtan sonuç tsı den sonra çıkan fıat ın multiair motorunun tsı motorun ardından 2. olması oldu.Çünkü bildiğim kadarıyla multiair motor tsı motora göre daha yeni bir teknoloji.
Kısa bir durum degerlendirmesi: Bmw ezmiş,fiata tebrikler ne kadar fiat 500 beş para etmez bir araba olsa da
Renaultun adı bile geçmiyor bu arada
quote:
Orijinalden alıntı: ykaya1983
Bu listede beni en şaşırtan sonuç tsı den sonra çıkan fıat ın multiair motorunun tsı motorun ardından 2. olması oldu.Çünkü bildiğim kadarıyla multiair motor tsı motora göre daha yeni bir teknoloji.
Daha yeni; ama daha iyi mi?
benim 335'in motoruna bak ferrariyle aynı kategoride
ferrari mühendisleri ile çalışınca demekki fiat tan neler çıkıyor 1.3 multijet ile ezdi geçti sıra burda:D
fiat-bmw-vw damgası var, alışıldık.
Multiair tek turbo mu yoksa çift turbo mu?
Eğer tek turboysa TSI'ye göre çok daha başarılıdır bana göre. Tek aşırı beslemeli TSI'den çok daha güçlü, neredeyse çift aşırı beslemeli TSI Twincharger'a yakın performans veriyor.
Ama çift aşırı beslemeli ise TSI daha iyi demektir.
quote:
Orijinalden alıntı: ykaya1983
"36 ülkeden 76 gazetecinin jüri üyeliği yaptığı yarışmanın sonucunda İtalyan üreticinin 875 cc hacmindeki motoru düşük emisyon değerleri ve düşük yakıt tüketiminin yanı sıra etkileyici gücüyle jüriden iyi puanlar aldı ve ‘En iyi motor’, En çevreci motor’, ‘En iyi 1 litreden düşük hacimli motor’ ve ‘2011 Uluslararası yılın motoru’ ödüllerini topladı.
Fiat’ın şu anda 500 modelinde kullandığı turbo beslemeli minik motor 85 hp güç üretiyor. Markanın ilerleyen dönemlerde bu motorun 65 hp güç üreten bir atmosferik seçeneğini ve 105 hp güç üreten turbo beslemeli bir seçeneğini üretmesi planlanıyor."