Şimdi Ara

2011 En iyi Motor ödülleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
7.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gazetecilerin oyları ile yapılmıs bir değerleme ne kadar gercekci olabilir ??? SAÇMA...
  • quote:

Orijinalden alıntı: muccio

Elbette dediğiniz diğer faktörler de önemli ancak, ödülleri silip süpüren Fiat 500 motorunu ele alalım. Bildiğim kadarı ile diğer tüm motor seçenekleri ile aynı yapıda, aynı vites kutusunu kullanıyor.

Ayrıca En iyi Motor ödülü için uygun gördüğünüz testler nelerdir? Yanlış anlaşılma olmasın aklıma gelmediği için soruyorum. Çünkü motor araçtan sökülmeden hangi testler ile en iyi motora karar verilebilir?

Bu kıyası aynı marka çatısı altındaki diğer motor seçenekleri ile yapamazsınız. Farklı markaların aynı hacimdeki motorlarını kullanan, aynı segment ve benzer güçteki modellerin, performans ve yakıt tüketimi farkları büyük oranda şanzıman ve aerodinamik yapı kaynaklıdır.

2. kısıma cevap vermiyorum çünkü yanlış yazmış olduğumu bu mesajınızı okuduktan sonra farkettim.

• Bmw gönüllerin birincisi herzamanki gibi.....
  • mühendislik eğitimi almış olan arkadaşlardan cevabı almak istedim ama maalesef alamadım. sonuç olarak pek çok bileşenden oluşan aracın ne son hızı ne hızlanması ne yakıt tüketimi sadece motora bağlı değildir. motorun tork-beygir grafiği, belirli yük altındaki çalışması, belirli yük ltındaki yakıt tüketimi vs testleri yapılarak motor hakkında en doğru bilgiler elde edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harun

mühendislik eğitimi almış olan arkadaşlardan cevabı almak istedim ama maalesef alamadım. sonuç olarak pek çok bileşenden oluşan aracın ne son hızı ne hızlanması ne yakıt tüketimi sadece motora bağlı değildir. motorun tork-beygir grafiği, belirli yük altındaki çalışması, belirli yük ltındaki yakıt tüketimi vs testleri yapılarak motor hakkında en doğru bilgiler elde edilir.

Bravo, ben de bunu demek istiyorum aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

Elbette dediğiniz diğer faktörler de önemli ancak, ödülleri silip süpüren Fiat 500 motorunu ele alalım. Bildiğim kadarı ile diğer tüm motor seçenekleri ile aynı yapıda, aynı vites kutusunu kullanıyor.

Ayrıca En iyi Motor ödülü için uygun gördüğünüz testler nelerdir? Yanlış anlaşılma olmasın aklıma gelmediği için soruyorum. Çünkü motor araçtan sökülmeden hangi testler ile en iyi motora karar verilebilir?

Bu kıyası aynı marka çatısı altındaki diğer motor seçenekleri ile yapamazsınız. Farklı markaların aynı hacimdeki motorlarını kullanan, aynı segment ve benzer güçteki modellerin, performans ve yakıt tüketimi farkları büyük oranda şanzıman ve aerodinamik yapı kaynaklıdır.

2. kısıma cevap vermiyorum çünkü yanlış yazmış olduğumu bu mesajınızı okuduktan sonra farkettim.

Açıkçası motorların sökülerek yapılan testlerde hangisinin daha iyi olduğunu görmek teorik olarak çok mantıklı olsa da, pratikte anlamsız kalıyor. Şöyle ki, dünyanın en performanslı, en çevreci, en az yakıt tüketen motorunu icat ettiğinizi varsayalım. Ancak motorunuz 5 ton. Bu motor tek iken çok başarılı iken, hangi araca koyarsanız koyun sonuncu olacaktır.

Tabii ki bu çok uç bir örnek olsa da, motorun sadece yalın hali ile düşünüp en iyiyi bulmak mühendislik egosunu tatminden öteye gidemez. Otomobillerde günlük hayatta kullanılan araçların içindeki motorlar kriterleri belirler. Bunun için de Touareg V10 TDI bir örnek olabilir. Aynı motor Audi'ye Le Mans yarışlarını kazandırmıştır. Ancak Touareg ile bu performansın esamesi bile okunmamıştır. Şimdi bu motor iyi mi kötü mü siz karar verin.

• hiç süpriz yok
    sıralama, gazetecilerin sürüş izlenimlerinden verdikleri puanların toplamıyla oluşturulmuş
    adı aralarda kalmış ama gönüllerin şampiyonu yeni bmw 535d kulanılan, 3 litre 313 hp 630 nm 5.6 tüketimli 5.5 hızlanmalı dizel
  • quote:

Açıkçası motorların sökülerek yapılan testlerde hangisinin daha iyi olduğunu görmek teorik olarak çok mantıklı olsa da, pratikte anlamsız kalıyor. Şöyle ki, dünyanın en performanslı, en çevreci, en az yakıt tüketen motorunu icat ettiğinizi varsayalım. Ancak motorunuz 5 ton. Bu motor tek iken çok başarılı iken, hangi araca koyarsanız koyun sonuncu olacaktır.

Tabii ki bu çok uç bir örnek olsa da, motorun sadece yalın hali ile düşünüp en iyiyi bulmak mühendislik egosunu tatminden öteye gidemez. Otomobillerde günlük hayatta kullanılan araçların içindeki motorlar kriterleri belirler. Bunun için de Touareg V10 TDI bir örnek olabilir. Aynı motor Audi'ye Le Mans yarışlarını kazandırmıştır. Ancak Touareg ile bu performansın esamesi bile okunmamıştır. Şimdi bu motor iyi mi kötü mü siz karar verin.

o zaman en iyi motor ödülü diye de bir şey verilmemeli.

• Arkadaşlar gazeteci derken bu adamlar profesyonel otomobil gazetecileri. Bu adamlar bu konunun uzmanları. Bu adamlar kia ceed iyi araba deyince İngiltere'de kia ceed çok satar, bu adamlar grande punto'nun içi çok basit deyince punto evo'da içine dikkat edilir, bu adamlar VW Beetle yaramaz deyince Beetle iyi satmaz vs..

Yani gazeteci dediysek konunun uzmanı olanlar. siz fatih altaylı sandınız herhalde.

Bu arada küçük hacimli motorlarla önceden silecek motoru diye dalga geçmeye çalışanlar şimdi 1.2 tsi, 1.4 tsi, 1.3 multijet, yine aynı 1.3 cdti arabaları almak için sıraya giriyorlar. o nedenle kimse büyük konuşmasın. artık motor teknolojisinde yeni eğilim küçük hacim + turbo...
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

o zaman en iyi motor ödülü diye de bir şey verilmemeli.

Cümle konusunda haklısınız. "Motoruyla en iyi uyumda çalışan en iyi otomobil" ödülleri verilmeli. Ama bu kadar uzun bir isim yerine daha kısa tutmuşlar diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

ben renonun pek girdiğini görmedim listeye....

motor yapmayı bılmedıgı ıcındır.. Gercı bır tane bıle arabada yapabıldıgını gormedım ya neyse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: husam74

quote:

motor yapmayı bılmedıgı ıcındır.. Gercı bır tane bıle arabada yapabıldıgını gormedım ya neyse

Biraz ağır olmuş. Listedeki bazı markaların yarış pistlerinde esamesi okunmazken Renault motorları ile fırtınalar estiriyordu. Renault 5 Turbo gibi efsaneleri es geçmek haksızlık olur. Şu anda orta düşük seviye araçlara yönelmiş olması Renault'un genel olarak kötü bir marka olduğunu göstermez.
  • quote:

quote:

baya abartılı bir saldırı olmus ve haksızlık edilmiş reno ya...
  • Bakıyorumda bazı arkadaşlar sırf kendi markaları ödüllerde gözükmediği için saçma gibi yorumlar yapıyorlar.Yok gazeteciymiş yok mühendis değilmiş.Siz nesiniz peki otomobil mühendisimi?Akşama kadar burada ahkam kesmeyi biliyorsunuz.Yok o motor kötü bu motor iyi.Kullanmadan etmeden hemde konuşuyorsunuz ayetmiş gibi.Siz anlıyorsunuzda motordan bu adamlar mı anlamıyor?

O gazeteci dediklerinizi ne zannediyorsunuz acaba.Köşe yazarı mı?.Hepsi bu konuda uzman insanlar.Emin olun sizden çok daha iyi biliyorlar.Yinede ben inanmıyorum diyorsanız o zaman burada sizin hayatınızda görmediğiniz motorlar hakkında kesin konuşmalarınıza ne diyelim?İRONİ nin son safhasındayız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 29 Temmuz 2011; 2:24:23 >
  • Japonlar nerede yaw gören var mı??

Avrupa ve özellikle almanlar işi bitirmiş her zamanki gibi.İtalyanlarıda unutmayalım VW BMW ve Fiat en iyileri olmuş.VW in her dalda neredeyse başarılı motorları var.BMW zaten bildiğiniz gibi.Fİat ise motor işine çok yatırım yaptı meyvelerini topluyor.Japonlar 90 larda kaldı.Bİr ara japon motorları piyasayı belirliyordu.Fakat durum tam tersine dönmüş vaziyette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLVR61

Japonlar nerede yaw gören var mı??

Avrupa ve özellikle almanlar işi bitirmiş her zamanki gibi.İtalyanlarıda unutmayalım VW BMW ve Fiat en iyileri olmuş.VW in her dalda neredeyse başarılı motorları var.BMW zaten bildiğiniz gibi.Fİat ise motor işine çok yatırım yaptı meyvelerini topluyor.Japonlar 90 larda kaldı.Bİr ara japon motorları piyasayı belirliyordu.Fakat durum tam tersine dönmüş vaziyette.

+1907.

• Benim kullandığım marka 2011'e damgasını vurmuş gibi gözüküyor. Hatta "best engine of the year" ödülünün de sahibi olmuş ama ben yine de bu ödüllerin saçma olduğunu düşündüğümü ve sebebini anlattım.

Evet, bu ödüller çok saçma.
  • quote:

quote:

bakmak ile görmek aynı şey değildir

o renaultun değil sizin ayıbınız oluyor..
  • Green Engine Of The Year

1- 92 gr/km CO2

2- 89 gr/km CO2

3- 0 gr/km CO2

Sıfır emisyona sahip motor en çevreci 3. motor seçilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 29 Temmuz 2011; 4:07:30 >
  • En iyi motor - en çevreci motor - en performanslı motor

NISSAN
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.