Şimdi Ara

200 BİN 2. el için bile artık PARA etmiyor... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
4
Favori
27.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
431 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben çözüm için fikirlerinizi merak ettim.

• reno symbol lüks araç bu ülkede

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoyWalsh

Bayilerin önüne iki üç tane assalar böyle, alırımmm.  

Alıntıları Göster

Onu oradan sağlam alana veriyolarmış, Vinç vs çağırmak yok diyolarmış.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seneye 300.000 ondan sonraki sene 400.000 böyle gider. Araba eskiden zarar ettirirdi artık yatırım aracı.

• quote:

Orijinalden alıntı: erc44

Ülkede artan bir şeyin fiyatı düşmüyormuşmuşmuş. Forumda son günlerin en çok kullanılan cümlesi. Düşer kardeşim. Bal gibi düşer. O zaman her ay arabaların üstüne 3 bin 5 bin gelsin. Yok öyle bir dünya. Ekonominin durumunu anlamadığınız için bu yorumu yapmanızı yadırgamıyorum

Kardeşim senin dediğin şeyler teorikte. Pratikte burası Türkiye. İşler öyle yürümüyor. Hele ki ÖTV nin hala insafsızca saplanmaya devam edildiği yerde 2.el asla düşmez. O yüzden hayallerde yaşamayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

ekşi sözlükte bir başlıkta görmüştüm çok hoşuma gitmişti.

2016: BMW-Mercedes-Volvo, iphone , otel tatili

2020: 1.0 motor, xiaomi telefon, kamp yapmak süper.

2024: araba sağlıksız yeaa ben bisiklete biniyorum, ankesörlü telefon, tatillerde köy gibisi yok.

Bunun canlı örneğiyim.

2016 da az biraz kendimi zorlamayla Volvo almak üzereyken Peugeot 308 aldım. 20.000 km de. Birkaç ay sonra Audide güzel bir kampanya oldu test sürüşü yaptım çok iyi de fiyat verdiler sırf LPG takılmıyor ve 1.0 motor diye almadım. 2019a kadar hep iPhone kullandım. Otel tatiline de gittim araba kiralayıp free takılarak Mersin'den Bursaya kadar bütün sahilleri de 10 günde dolaştım. 10 günde 3 denizde yüzdüm.

2020: 1.0 TCe Clio 5 aldım. Bütün maaşım kredilerine gidiyor. Daha 9 ay böyle devam edecek. Arabayı aldım benzin alacak param yok. Geçen hafta biriken puanlarımla benzin aldım. Yılbaşından beri Xiaomi Mİ9 kullanıyorum. Ve garantili yurtiçi cihazı da değil yurtdışı cihazı. Tatile gelince kamp tatilini ciddi ciddi düşündüm. Ona bile gidemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 21 Ekim 2020; 7:41:43 >

• İktidarı destekleyenlerde şu anda ağlıyorsa vay halimize.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 205/2106 model Nissan SUV alınabiliyor dizel

• Bugün bırakıp defolup gitseler bile bunların pisliğini 10 yıl çekeceğiz. Kolay kolay adam olmaz bu ülke artık.

• Trajıkomik. 200.000 TL biriktirmek eskisinden kolayda değil belki daha zor artan işssizliği düşününce. %10 luk bir kesim hariç %90 hayal oldu araba sıfırdan araba almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 21 Ekim 2020; 9:48:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Teknolojik olmayan seyler de ulasilabilir degil ki. Ickiden keriz vergisi aliyorlar. Et sut gibi temel gidalar da pahali.

Tek koruduklari kuru ekmek. Ekmege zam gelecegi zaman ahaber bir hafta bunu tartismisti. Neyse ki ekmege dokunmadilar da ulke insani hayat kaynagindan mahrum kalmadi  

Alıntıları Göster
    Hocam ekmeğe kim dokunmadı diyor? Daha yeni zam geldi ekmeğe. Piyasa şaştı. 2 liradan alıyoruz. Ekmeği bıraktık artık. Lavaş yiyoruz. 50 krs eksik. Ekmeğe zam gelince poğaça börek ürünlerine otomatik olarak zam geldi. Bir lokma poğaça 1,75 oldu. Bunların hepsi yeni oldu.

Bugün buğday, arpa, mısırda gümrük vergisi sıfıra indirildi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Ahh keske size güzel ve basit seyler söyleyebilseydim. Cözüm memurlar ordusunun doyurulmadigi, devlete bu kadar asiri kutsiyet atfedilmeyen, bu kadar vergisinin hesabini sormaktan aciz millet olmamak ve seffaf bir sekilde toplanan paranin hesabini veren rejimleri iktidara tasimak lakin bundan da önce üretmek üretmek üretmek. AB ile ve ABD ile iyi iliskiler gelistirebilmek, ticareti ve refahi arttirabilmek.

• ghostiki kullanıcısına yanıt

İsin zaten kotu yani tum milletin boyle olmasi bunlara hala oy veriyor olmasi. O yuzden ahmet gider mehmet gelir degisen bisey olmaz , olmamistirda. Bu toplum hep boyleydi. O yuzden tek care yurtdisi yada burdaki hayatinizi tamamen degistirecek mevkilere gelmek , kazancinizi 3-4 kat arttirmak. Yani zorlugu yine biz cekicez yapcak bisey yok ne yazikki

• Almanya'da postane pota buluna 10 kuruş zam yaptı diye kimse postayı kullanmayınca fiyatlar tekrar düşürüldü. Ama bizim ülkemizde ÖTV oranı %50 de olsa %500 de olsa o araba alınacak.

İnsanlar ÖTV konusunda itiraz etmediği, sesi çıkmadığı için aynen devam...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7F946B81C

2030 minimum araba fiyatlarının alınabilir seviye olan 2010 yıllarına gelmesi için ortalamada 2035 leri bulur, tabi 2023 yılında malum kişi ve partinin gitmesi koşuluyla, gitmeze sonsuza dek unutun

Alıntıları Göster

Bence çok yanlış bir düşünce ALTIN vuruşu yapmadan gitmemeli başımızdan kesinlikle.

Bunca sene vermedim ama bundan sonra tüm oylarımı bu yönde verecem..

Bu millet en dibi görmeden düzelmez.. ki bir daha tüp kuyruğu oldu diyemesinler, çift şerit yolun nerelerine döşendiğini anlasınlar vs vs

• Maaşlara bakalım nasıl zam gelecek? Herşey 2 katına çıktı. Araba ve ev almak hayal oldu. Kredi faizleri de yükseldi. Ben araba alma işini sıfır araçlar seri üretime geçip piyasada rahat bulunana kadar erteledim. Tavsiyem sizde öyle yapın. Göz göre göre de kazık yemenin anlamı yok.

• djtomcat kullanıcısına yanıt

insanlar gezide ses de çıkardı ama terörist ilan edildiler. şimdi gel de ses çıkar.

• acr kullanıcısına yanıt

yok estagfurullah muhalefette edebilirsiniz orada bir sikinti yok. En nihayetinde her dedigimi desteklemek gibi bir zorunlulugunuz bulunmamakta. Cari acigin bir cok sebebi var lakin sunu da biliyorum ki bizim ülkemizde arabalar bugün itibariyle, toplumda bu kadar otomobil tüketim cilginligi hissi varken, Avrupa ve ABD gibi olsun fiyatlar, cari acigimiz 2 katindan daha fazlaya cikar. Bu kesin. TR nin silahinda atimlik kursun kalmadi, yerli sirketleri kalmadi dogru düzgün. Peki bu kadar cari acik varken, bu kadar TR de ekonominin ici bosaltilmisken, zaten üretim az ve üretilenden cok daha fazla tüketim yapacak 80 küsür milyon varken, 3 bin lira alan adamda ithal araclara saldirirsa bunla nasil bas etmeyi düsünüyorsunuz ? Insanlar 4-5 sene bir arabaya calismaktan hic gocunmuyorlarken, Avrupa li ABD li gibi 4 aylik maaslari ile ikinci el temiz Mercedes i rahat rahat alabilecekleri bir ortamda yasanacak ithalat patlamasini ne ile sübvanse etmeyi düsünüyorsunuz ? Nasil cari acik olusturmaz millet saldiracak yagmalayacak ithal mallari. Karsiliginda biz hangi dünya markalarimizin satisini arttiracagiz ki cari acigimiz artmasin ? Su haliyle bile yillik 40 - 45 milyar dolardan fazla cari acigimiz var. Ama öyle ama böyle, keske ler ama lar ne olursa olsun, ülke olarak kazandigimizin cok daha fazlasini harciyoruz o zaman bu durumda dogru mu ? Bunca fahis yüksek vergilere, ötv lere, verginin vergisine vs ye ragmen. Bunlarin hicbirinin olmadigi durumu tahayyül edebiliyor musunuz neler olurdu ? Bende isterim elbette, ücüncü kez yaziyorum burada. Ülkemin insani inanc inancsizlik etnik köken, mezhep, din, ana dili vs hicbir ayrim gözetmeksizin bu ülkede yasayan herkes, dünyanin en müreffeh milletleri seviyesinde olsun ben bundan ancak mutluluk ve gurur duyarim ama nasil olacak bu ? Arabasiz kalmiyorsunuz Egea ya binin diyince 100 kisiden 90 i burun kiviriyor iyy ona mi binecegim diyor daha iyisine binmek benim hakkim degil mi diyor. Yaa elbette herkes kendi icin en iyisini isterde sonrasinda amanin param bitti, amanin ben ac kaldim acikta kaldim para kalmadi yardim dedigimizde Bulgaristan Yunanistan Romanya gibi arkamizda AB yok bize finansman saglasin. Bize kim sahip cikacak ? ABD ? Rusya ? Arap ülkeleri ?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.