Satış fiyatı 100 bin TL. 200 bin TL. 300 bin TL. 500 bin TL. Her neyse bir aracın ortalama pazarlık payı nedir. Atıyorum 100 bin TL'ye satılan bir arabada 5 bin TL pazarlık payı varken, 300 bin TL araçta 3 katı 15 bin TL pazarlık payı mı olacaktır. Yoksa aracın fiyatı arttığı oranda pazarlık payı artmaz mı. |
2. el arabada pazarlık payı nedir?

-
-
Yanlış anlamayın saçma bir soru.
300 milyarlık arabaya 5 bin pazarlık da olur
35 milyarlık arabaya 5 bin pazarlık da olur. Tamamen satıcı alıcı arasındaki diyaloga bağlı. Kimi insan var 5 kuruş inmez. Öyle.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyle bir durumdayız ki, anlam veremiyorum.
Kısa bir örnek vereyim, 2 gün önce 180b istenen arabaya daha öğlen vaktinde 165b den aşağı olmaz dendi. 150b teklif verdim. Doğal olarak kabul etmedi. Şimdi siz ölücü olduğumu düşünebilirsiniz ama sarı sitede favorimdeydi araç. Ve 155b fiyatından, 1 ay içinde 180b ye kadar çıktı.
Demem o ki, kim kime, dum duma. Kim ne fiyata kime satarsa satıyor.
Ama bir aracın piyasasını belirlemiyor bu fiyatlar.
Eskiden araba pazarına giderdiniz, ahmet 30b yazardı, 2 parça boyayla, siz boyasız aracınıza 32b fiyat yazardınız. Birazda pazarlıkla 31b ye alırdınız arabayı.
Şimdi sarı site çıktı meydana, mertlik bozuldu. tek diyeceğim budur hakim bey.
(180k Yazmayı doğru bulmuyorum, çünkü :
Aslında K harfi rakamların yanında 1000'i ifade ediyor. 8K sayısının, açılımı 8000'dir. Sayının 1000 ile çarpılmasını ifade eder ve İngilizce dilinde bu şekilde ifade edilir.
bu sebepten 180b, 150b yazdım)
-
Düşebildiğin tutar kadardır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Satacağım zaman ortalama fiyat araştırıp kafamda bir rakam belirliyorum. Fakat insanlar illa pazarlık yapacaklar diye 3 5 fazla söylüyorum kafamdaki fiyat gelene kadar da satmam. Çok düşük ise cevap bile vermem.
O yüzden 50 binlik arabada 5 bin de olur 300 bin lik arabada 2 bin de. Düz bir oran yoktur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
adama/ilana göre değişir.
-
2010'dan beri aldığım sattığım araçlarda pazarlık payındaki makas hep 2 ile 3 bin lira arası oynadı. 2018'e kadar üç defa 100 bin üzeri pazarlık yaptım. Bugün arabamı satacak olsan yine benzer bir pazarlık payı bırakırım.
-
Bizim millette gerçek pazarlık diye bir şey yok adamın kafasındaki fiyat 180 ise 183 yazıyor son ne olur dediğinde ise 180 olur diyor ulan zaten satmak istediğin fiyat 180 neyin kafası bu
Ben satacagim en yakin rakama 1 2 bin ekleyip oyle ilan giriyorum 174 yazdigim araca son 173 diyorum adamlar triplere giriyor en son ilana yazdim son oluru 173 bunu bilerek arayin diye
ben alırken pazarlık etmeyi sevmediğim için satarken de pazarlıksız fiyat yazarım. Örnekle anlatayım: 2007 yılında Tipo satacaktım. Takasta yeni arabayı alacağım yer 7.000'e sayarım dedi, 7.500'den ilan açtım ve ilana da "galeri 7000 veriyor" yazdım. Arayıp 6.500 teklif ettiler("galeri 7bin veriyorken size neden 6.500den vereyim?" dediğimde "o zaman 6.700 vereyim" dediler :) )... O günden sonra sarı siteye ilan koymadım... Çevremden almak isteyen olursa onlara sattım, olmazsa takasa verdim... Bir tek dün vava'ya sattım arabamı çünkü takasa girmeyecektim...
-
pazarlığın adabı olur. 600 liraya koyduğum ürüne "pazarlık varmı" diye soru geldi. bende "indirim yapabilirim" dedim. "son ne olur" dedi. bende "500 yaparım düz" dedim. "bak kardeş temizinden helalinden 100 TL veririm, işine gelirse" dedi. şimdi bu arkadaşa ne demeli.
-
Çünkü sen piyasanın en düşük fiyatını da yazsan yine pazarlık yapmak isteyecekler. O yüzden kafandaki fiyatın 2-3 bin fazlasını yazmak iyidir.
-
her arabada yuzde 3 ile 10 arasi pazarlik payi vardir
LetGo dan ürün satmaya çalışırsan o şekil cevap gelmesi normal.
-
2016 model passata 420 istersen bunun pazarlık dilimi olmaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
satıcının aciliyeti, alıcının iyi pazarlıkçı olmasıyla alakalı..
ama bir çok arkadaşım da 2-3 bine takılıp arabasız kaldı şimdi o arabalar kafadan 20 30 bin üstüne koydu..
araç içe siniyorsa, gerçekten parayı hak ettiği düşünülüyorsa alan her zaman karlıdır bu memlekette..
aha euro olmuş 10,70 tl , fiyatlar yine artacak.. benim arabamın kasko değeri 113.000TL , 13000TL hasar kaydı var , yetkili servisten fiyat aldım yapılacak ufak tefek çizik ve göçükler için istedikleri rakam 4000TL (sanayide 1000TL ye hallolur) , bunları çıkartınca 96.000TL ediyor. Bu mallar euro olarak ithal edildiğinden aklımdaki rakam düz 9000 euro , birileri "döviz mi harcıyorsunuz" demişti evet TL kazanıp döviz harcadığımız için döviz üzerinden hareket etmek gerekiyor yerine yenisini koyabilmek için. Trajikomik bir durum ama evet 1 euro 20TL olsa TL bazında isteyeceğim fiyat 180.000TL gibi absürt bir rakama ulaşacak.
ÖTV faktörünü de düşününce çok istediğimi düşünmüyorum çünkü Almanya'daki 2.el fiyatı da 7.000 euro seviyesinde.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=330596599&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=DIESEL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=19000&makeModelVariant1.modelId=10&minFirstRegistrationDate=2013-01-01&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&searchId=15f135b9-2fdb-d1aa-9ac5-155750707de7
-
kafamdaki rakam neyse o fiyatın altına satmam bu kim olursa olsun
bizim insanımız ilanda 175 satıştaki aracı 173 almaz aynı araç 185 ten ilan aç 177 alır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Yanlış anlamayın saçma bir soru.
300 milyarlık arabaya 5 bin pazarlık da olur 35 milyarlık arabaya 5 bin pazarlık da olur. Tamamen satıcı alıcı arasındaki diyaloga bağlı. Kimi insan var 5 kuruş inmez. Öyle. |
Öyle bir durumdayız ki, anlam veremiyorum. Kısa bir örnek vereyim, 2 gün önce 180b istenen arabaya daha öğlen vaktinde 165b den aşağı olmaz dendi. 150b teklif verdim. Doğal olarak kabul etmedi. Şimdi siz ölücü olduğumu düşünebilirsiniz ama sarı sitede favorimdeydi araç. Ve 155b fiyatından, 1 ay içinde 180b ye kadar çıktı. Demem o ki, kim kime, dum duma. Kim ne fiyata kime satarsa satıyor. Ama bir aracın piyasasını belirlemiyor bu fiyatlar. Eskiden araba pazarına giderdiniz, ahmet 30b yazardı, 2 parça boyayla, siz boyasız aracınıza 32b fiyat yazardınız. Birazda pazarlıkla 31b ye alırdınız arabayı. Şimdi sarı site çıktı meydana, mertlik bozuldu. tek diyeceğim budur hakim bey. (180k Yazmayı doğru bulmuyorum, çünkü : Aslında K harfi rakamların yanında 1000'i ifade ediyor. 8K sayısının, açılımı 8000'dir. Sayının 1000 ile çarpılmasını ifade eder ve İngilizce dilinde bu şekilde ifade edilir. bu sebepten 180b, 150b yazdım) |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X