Şimdi Ara

130.000 Liraya Kadar Volvo Araç Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ayağımı yerden kesecek ve şehir dışı yapmayacağım 130 bin liraya kadar volvo marka bir araç önerir misiniz?

Biliyorum günümüz şartlarında 130 bin liraya tofaş satılıyor ama biraz bakındım volvo araçlarda var lakin hangi model iyidir bilemiyorum.

Önerileriniz olursa sevinirim.

İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • Türkiye'de Volvo "Ayağımı yerden kessin" diye alınmaz hocam.

Her şeyden önce ucuz bir Volvo, pahalı bir Volvo'dur. Ucuza alacağınız bakımsız kalmış bir Volvo ocağınıza incir ağacını dikebilir. Çünkü orijinal parçaları oldukça pahalıdır ve bu araba yan sanayi parçayı da sevmez. Aldığınız Volvo iyi bakılmış temiz bir Volvo ise ömrü dolan parçaları değiştirerek sorunsuz bir şekilde yolunuza devam edebilirsiniz. Evet gene maliyetlidir ama aynı yaşta hangi arabayı alırsanız alın o masraflar çıkar. Ancak ucuza alacağınız bir Volvo'da yüksek ihtimalle yağ / su belki triger-baskı balata gibi klasik bakımlar yapılmıştır. Ömrü dolup değişmesi gereken parçalar ya hiç ellenmemiştir ya da ucuz muadil parçalarla ikame edilmeye çalışılmıştır.

Hepsini bir kenara bıraktım, piyasadaki en temiz, en sorunsuz, en iyi bakılmış Volvo'yu aldınız. Gene ayağımı yerden kessin diye alınmaz. Evet teknoloji çağındayız abidik gubidik bir parça olmadıkça her parça 1-2 güne kapınızda ama bu arabanın dilinden anlayan usta sayısı az. Büyük şehirlerde bile sıkıntı var. Yani anlayan usta var ama ustaların bir kısmı "Büyük dağları ben yarattım" modunda. Evet küçük dağlar değil direkt büyük dağları ben yarattım modundalar.

O yüzden ayağımı yerden kessin diye Volvo alınmaz, ucuz bir Volvo hiç alınmaz. Günlük binilmez mi? Tabii ki de binilir ama bakımı, arızası v.b geldiği zaman bir Fiat kadar kaygısız olmazsınız.

• 130.000 Liraya Kadar Volvo Araç Önerisi

Bu araç var kardeşim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

teşekkürler hocam

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o fiyatlara alınacak volvo pek yok gibi. Ayrıca baktıracağın düzgün bir ustan varsa ve kendin araçlardan anlıyorsan alabilirsin ama çok anlamıyorsan ve sırf volvo olsun diye alıyorsan seni hem araç hem sanayide ustalar üzebilir.

Premium istiyorsan o fiyatlara 190 e bakabilirsin 90 model civarı 2.0 klimalı düzgün bir araç bulunabilir. Hem ekonomik hem keyiflidir.lpgde dikkat etmen bir kaç husus var onun dışında problem de yaşamazsın.

Her şeyden önce ucuz bir Volvo, pahalı bir Volvo'dur. Ucuza alacağınız bakımsız kalmış bir Volvo ocağınıza incir ağacını dikebilir. Çünkü orijinal parçaları oldukça pahalıdır ve bu araba yan sanayi parçayı da sevmez. Aldığınız Volvo iyi bakılmış temiz bir Volvo ise ömrü dolan parçaları değiştirerek sorunsuz bir şekilde yolunuza devam edebilirsiniz. Evet gene maliyetlidir ama aynı yaşta hangi arabayı alırsanız alın o masraflar çıkar. Ancak ucuza alacağınız bir Volvo'da yüksek ihtimalle yağ / su belki triger-baskı balata gibi klasik bakımlar yapılmıştır. Ömrü dolup değişmesi gereken parçalar ya hiç ellenmemiştir ya da ucuz muadil parçalarla ikame edilmeye çalışılmıştır.

Hepsini bir kenara bıraktım, piyasadaki en temiz, en sorunsuz, en iyi bakılmış Volvo'yu aldınız. Gene ayağımı yerden kessin diye alınmaz. Evet teknoloji çağındayız abidik gubidik bir parça olmadıkça her parça 1-2 güne kapınızda ama bu arabanın dilinden anlayan usta sayısı az. Büyük şehirlerde bile sıkıntı var. Yani anlayan usta var ama ustaların bir kısmı "Büyük dağları ben yarattım" modunda. Evet küçük dağlar değil direkt büyük dağları ben yarattım modundalar.

O yüzden ayağımı yerden kessin diye Volvo alınmaz, ucuz bir Volvo hiç alınmaz. Günlük binilmez mi? Tabii ki de binilir ama bakımı, arızası v.b geldiği zaman bir Fiat kadar kaygısız olmazsınız.

2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• Listedekiler fiyat aralığında size hitap eden cinsten... https://www.sahibinden.com/s/WT996sLx

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    350 bine kadar araç tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    50 Bin TL En iyi Dizel Araç
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o paraya alacağın volvo iyi masraf açar.

o paraya ayağını yerden kesecek şekli şemali biraz düzgün olsun tofaş olmasın diyosan corsa d van bakabilirsin.

1989 veya 1990'da Şahin 46 milyonken, Accord 48, Volvo 240 52 milyondu. Dipnot olarak dursun :)

Bence bakım ve basit tamirleri kendiniz yapabiliyorsanız böyle bir şeye girin. Bu durmda da 240 tavsiye edebilirim. Diğer modellere göre açık ara farkla parçası kolay bulunabilir. Buick, Citroen, Mercedes, Rover, Volvo v.b. ucuza alınmamalı. Kendi döneminin lüks modelleri lahana gibidir, açtıkça açılır, söktükçe sökülür. Kaplumbağaya bile lastik üretilmeyen Türkiye'de yorucu olabiliyor. Parça bulunmadığında veya maliyeti yorduğunda hala yürümeye en yakın model 240 serileri. Doğru görünmese de idare edebilir. Fren teli, klima gibi aksamlar nispeten basittir. Mesela yan camları düz, diğerleri de küçük. Biri kırılacak olsa en kötü ihtimalle sanayide kestirilebilir.

• Şu araç nasıl sizce?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-model-yukseltmek-icin-satiyorum-1065360653/detay

Aslında 2.0 atmosferiğine bakıyorum ama ne o ne de 1.8 olanı bulunduğum şehirde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 17 Aralık 2022; 20:56:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Araç önden ağır kazalı sanırım, yolcu hava yastığı açmış çünkü. Genel olarak pek içime sinmedi boyası, çizgileri vs.

Kazasız ise bile arabanın bu km'de bakımsız kalmış olma ihtimali bir hayli yüksek, fiyatı emsallerine göre düşük çünkü. Motorun sağlığı yerindeyse bile ıvır zıvır, alt takım vs. 10-15k masrafı gözden çıkarmak lazım.

Aslında sadece bu araç değil bütün volvolarda alış fiyatının %10-15'ini alır almaz tamir/bakım masrafı olarak gözden çıkarmak gerekli. Parçalar ve işçilik fiyatları çok yükseldi maalesef.

Ciddi düşünürseniz mutlaka bir volvo özel servisinde kontrol ettirin. Normal ekspertiz volvolar için yeterli olmuyor, yaygın araçlar olmadığı için anlamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 18 Aralık 2022; 2:2:15 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

hocam yanlışınız var gibi

yerli ile ithal aracın arasında çok az fiyat farkı var doğru bilği değil gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de pek beğenmedim hocam. Bulunduğunuz ilde cidden almaya niyetleneceğim bir Volvo bulamadım. Bu arada ilana attığınız aracın ön camı orijinal ön cam, hava yastığı açsaydı %99 ön camı kırardı. S40'larda kırıyor çünkü. O yüzden hava yastığının olduğu yer bence Antalya güneşinde kendini salmış. Benim 2 sene önce sattığım arabada da hava yastığının çıkacağı yerlerin izleri hafiften belli oluyordu.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-kerem-autodan-volvo-s40-kusursuz-1065191243/detay

Bunun kaporta çizgileri düzgün ama içi biraz hor kullanılmış. Ön kaput değişmiş diyor ama çizgileri çok düzgün.

130.000 Liraya Kadar Volvo Araç Önerisi
    130.000 Liraya Kadar Volvo Araç Önerisisahibinden.com
    Volvo / S40 / 2.0 T / VOLVO S40 OTOMATİK BİNİCİDEN sahibinden.comda - 1064038191
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-volvo-s40-otomatik-biniciden-1064038191/detay

Bu da nispeten düzgün duruyor. Tabii iki aracın da motor mekanik durumunu bilemiyorum. Yine iki araç da sadece Antalya'dakiler arasından düzgün duranlar yoksa içime sindiğini söyleyemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 18 Aralık 2022; 12:52:16 >
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• Bi 130 daha gömerim diyorsan al hocam 130'a Volvo.

Bizi bu hale getirenler utansın ya.

2017 yılında 600 bin liraya İstanbul'da 3+1 ev alınıyordu.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Siz de sağolun. Ben araç alırken galeriden olanları direkt eliyorum. En azından 2-3 senedir biniciden kullanılmış, düzgün bir Türkçe ile açıklaması ve başlığı yazılmış, kaput tavan şasi podye direkler orijinal olacak şekilde ilanlara bakıyorum. Gerisinde boya değişen olabilir. Antifriz koyulmuş olması da önemli. Böyle aracı bulmak da bu yaştaki Volvolarda çok zor. Bulsam yüksek fiyatını veririm.

Şehirdeki en büyük özel Volvo servisinde yıllardır ustalık yapan kişiyi tanıyorum. O iyi, düzgün bir adam ama servisteki baş usta olsun servisin sahipleri olsun sanayide başka hiçbir yerde görmediğim ölçüde artist tipler. Sıradan sanayi çakallığı da değil, onun üstüne daha ayrı bir rahatsız edicilikleri var. Tabi rekabet az, müşteri portföyünün maddi ortalaması yüksek; adamlar her türlü iyi para kazanıyor. Düşünüyorum şunlarla fazla muhatap olmak zorunda kalsam ya aracımı satarım ya da mekanikte çoğu şeyi kendim evin önünde aletlerle, YouTube tutorial’larla, İngilizce volvo forumları yardımıyla, araç manual’i ile vesaire kendim çözmeye çalışırım. İngilizce forumlarda ciddi bilgi paylaşımı ve yardımlaşma gerçekleşiyor. Veya olmadı başka şehirde usta ararım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 18 Aralık 2022; 14:23:43 >

• En doğrusunu yapıyorsunuz.

Ben ustalarla direkt bir sıkıntı yaşamadım ama sadece volvo ustası değil, genel olarak sanayiye farklı ve basit herhangi bir iş için gidince araç ne diye sorulunca volvo olarak cevap verince muamele farklı oluyor. Fiyatlar değişiyor vs. Bunun için ben de elimden gelen her şeyi kendim yapmaya başladım. İlk zamanlar acemilikle beraber bayağı problemler (maliyetler açıdan) yaşadım, iş bilmeyen volvo servisleri, benim parçacı piyasasından haberdar olmamam vs. Fakat zamanla, kendim de bir sürü şey öğrenip uygulayarak kafa rahat binebilecek hale getirebildim arabayı. Yanlış olmasın, belki unuttuğum ufak tefek arızalar olmuştur ama son 3-4 senedir falan rutin bakım dışında dokunmadım arabaya. Ondan öncesinde durum tam tersiydi.

Yani volvo alacaksanız uzun süreli binme şartıyla alın. Ve piyasadaki (temiz gözüken araçlar dahi) %90'ı mutlaka bir yerlerinde eksiği, problemi olan araçlar. Bir de piyasası diğer markalara göre uygun olduğu için, üst sınıf araba yürütemeyecek kişilerin (parça maliyetleri ve işçilik, kalitesiz yedek parça sevmez bu araçlar) uydur kaydır çözümleri, arabaları sorun yumağı haline getiriyor.

Bir nevi restorasyon gibi. Bizim ülkede eski volvolara kafa rahat binebilmek için volvo'nun fabrikada amaçladığı kondisyona getirmek gerekiyor yani. O da maliyet ve bazı durumlarda bir kaç sene gerektiriyor. Bu yüzden uzun süreli binilmesi gereken arabalar, yoksa elden ele değişik bir hale bürünüyor araçlar.

Edit: Eğer bu mantıkla binilmiş bir araca denk gelirseniz, en tutulmayan model/motor bile olsa direkt kapın derim130.000 Liraya Kadar Volvo Araç Önerisi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 18 Aralık 2022; 14:48:18 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.