Şimdi Ara

1997 Model Polo 1.6 Comfortline tavsiye lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
34.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar. 1997 model 1.6 hb comfortline benzinli full (sunroof vs. ) kazasız 170 bin km de araç 12.250 tl. Daha pazarlık yapılmadı. Yanlız araştırmalarımda poloların 1997 modellerinin kasalarında problem olduğu, ayrıca kelebek boğazınının sık sık temizlenmesi gerektiği gibi sorunlarla karşılaştım. Fiyat performans ve yakıtı hakkında kullanıcılar aydınlatırsa sevinirim. İlk arabam olacak sıkıntı yaşamak istemiyorum.

-Araç çok seridir öncelikle.Gaza dokununca uçuyordu adeta.0-100 u 10-11 saniyede bulur.
    -Kasada problem derken ne olduğunu anlamadım ama 6 yıl boyunca öyle bir problem yaşamadık.Boğaz kelebeği kronik sorundur.Belli sürelerde temizletmeniz gerekir(kendinizde elinizden gelirse temizleyebilirsiniz),ilk aldığımızda boğaz kelebeği sorunluydu gidip çıkma bir orjinal parça taktık hiçbir sorun olmadı 6 yıl stop etme falan gibi.
    -Motoru,kasası taş gibidir aracın,sağlamdır.Satarken araç teste girdi.75 beygirlik motor daha 1 beygir güç kaybına uğramamıştı 75 beygir olarak çıktı testten ağzım açık kalmıştı 13 yıllık araba sonuçta.
    -Fiyat fazla yalnız.ben otomatik vitesini 11e sattım.ama klima falan yoktu araçta boş versiyondu.11-11.500 ideal bence.
    -Yakıt konusunda otomatik vitesi 100kmde 10-11 litre yakardı.Düz vites daha az yakar ama kullanmanıza bağlı tabi.
    -Lpg ye uyumluluğunu iyi araştırın.Motor kodu AEE ise lpg de çok stop eder.ha düz vites olunca debrija basar çalıştırırsınız ama ben otomatik vitese taktırmadım bu yüzden.

Başka bir sorunuz varsa yardımcı olabilirim.Bence iyi bir tercih hala özlerim eski arabamı

• heaw42 çok teşekkür ederim, zahmet verip ayrıntılarıyla açıklamışsın. Arabanın motoru 100 beygir, fakat bahsettiğin yakıt tüketimi çok geldi bana, ayrıca 170 bin km de olması sorun yaratır mı?
    geçen sene 98 modelini 135bin 10 milyara zor sattım.

yeni başlık açıp hazıra konmak yerine önceki başlıklara biraz göz gezdirirseniz benim ve birçok kişinin bu marka modelle ilgili çok sayıda mesajına rastlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi permanganat26 -- 22 Kasım 2010; 14:04:32 >

• Fiyat Çok Fazla Alınmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: heaw42

araç polo classic mi yoksa hatchback mi hocam?170 binde olması doğal yani sonuçta 13 yıllık araç.bi ustaya baktırın motoruna.ama 170bin bu araçlar için normal bence

Hatchback hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: permanganat26

yeni başlık açıp hazıra konmak yerine önceki başlıklara biraz göz gezdirirseniz benim ve birçok kişinin bu marka modelle ilgili çok sayıda mesajına rastlayabilirsiniz.

2008- 2009 tarihli konulardan bahsediyorsunuz. Fiyatları hiç mi değişmiyor bu araçların! Teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz ve olumlu üslubunuz için!
    Daha Fazla Göster
  • iLK önce fikir vermesi açısından 1998 model polo otomatik 48 000 km de ( araç yatmış ) iki kapıda boya var değişen yok , 11700 e aldık araç 75hp ve klimalı , ayrıca 1997 modellerde 1.6 100 hp olduğunu sanmıyorum iyi araştırım , sedanlarda var ama hatcbaklerde yok diye biliyorum.....
    Yenimahalle - AnkarA
    erginates@gmail.com
  • Teşekkür ederim yorumlarınız için.
    97 model polo 2004-2005 model palio ya da albea. Fiyatları birbirine çok yakın olmasının sebebi nedir böyle? Tamam VW kalitesi ortada ama bu kadar eski bir aracın aynı fiyatta olması çok garip geliyor. Arabadan anlamadığımdan olsa gerek
  • 2008de 97 model manuel hb polom vardı. 6n serisi diye geçmekte bu modeller. Araç 1.6 motor ama 75hp olması ilk başlarda beni düşündürüyordu, çünkü bi önceki aracım corsa 1.2 idi ve 80 hp idi! Ancak araç 8v motor ve max gücünü ve torkunu çok düşük devirlerde veriyor, bunun yanında 75 hp ye göre çok yüksek bi torku var (135nm), bu da özellikle ara hızlanmalarda aracı ok gibi yapıyor. Kasa da hafif ve küçük olduğu için araç gerçekten çok seri ve yakıt tüketimi çok fazla değildi, hele uzun yolda çok az yakıyordu. Boğaz kelebeği kronik sorunudur, bunun yanında direksiyonu hidroliktir ama çok serttir. Pedalları da biraz serttir pek kullanışlı değildir. Taş gibi araba işte, kapısını kapatırsın o tok sesi duyarsın, yalnız orjinal lastikleri 13"tir ve yol tutuş berbattır, darbe emişi güzeldir ama her vw gibi. Corsaya geçtiğimde polonun yumuşaklığını aramıştım baya bi. Ben bu fiyatlara 2004 civarı palio 1.2lerden tavsiye ederim, çünkü çok eski dizayn bi araba alacaksınız, cam kumandaları filan konsoldadır ne bileyim eski araba ne kadar vw de olsa. Kasko hayatta yaptıramazsınız bana 2bin tl fiyat çekmişlerdi o zaman için 11binlik arabaya.

Sonuç, kötü araba değildir ama o fiyata daha mantıklı seçenekler var.

Bahsettiğiniz aracın km si yüksek, aracı sadece motor olarak düşünmemek lazım, 170bin km yapmış bi yürüyen aksam ve oluşan bi metal yorgunluğu var. Yeni her zaman yenidir, yeni bi araç tercih edin vw olmasın da palio olsun.

• n a v y_35 teşekkür ederim. Bana da dediğin mantıklı geliyor.

Araba tercihi ve tercih edilen arabayı bulmak oldukça zor. Hayırlısıyla şu arabayı bir an önce alabilirsem çok iyi olacak.

DÜN KUZENİME 13.500 TL'YE 2006 MODEL HATASIZ CHEVROLET AVEO SEDAN 1.2 S SATIN ALDIK. ARAC DAHA 45.000 KM'DE VE POLO'YA HER KONUDA FARK ATAR. BENDEN TAVSİYE 13.000 - 15.000 TL CİVARI PARA ÖDEYİP 13 YAŞINDA BİR ARABA ALMAYIN PARANIZA YAZIK GÜNAH. EĞER İLLAKİ KALİTE DİYORSANIZ GİDİN 1999 MODEL ALFA 156 YA DA 147 ALIN ONLARIN DA FİYATLARI 14.000 - 15.000 TL CİVARI. HİÇ DEĞİLSE OTOMOBİL ALDIM DERSİNİZ.

BU ABUK SABUK 2. EL PİYASASI İNSANLARI NE KADAR ZARARA UĞRATIYOR. SİZ O ARACI GİDİN O PARAYA ALIN SİZE YEMİN EDERİM 2 AY SONRA 9.000 TL'YE SATAMAZSINIZ.

DİPNOT : 2006 MODEL POLO 35.000 KM SIFIR HATA BOYA KAZA YOK. METALİK RENK. LPGSİZ. FİYAT : 19.000 TL.

SAYGILAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuketici06 -- 24 Kasım 2010; 18:26:04 >
  • Fiyatı çok fazla ! Biz 1998 model 1.6 motor otomatik vites 112.000 km'de 11.000 TL'ye sattık. VW'nin kendi servisi arabaya 10.500 değer biçmişti. Kaldıki 97 modellerde klimada yok. Ayrıca o aracı aldıktan sonra siz kolay kolay satamayabilirsiniz. Bana kalırsa VW olmayan daha ekonomik ve daha yeni bir model araca yönelin.
  • Bizde 2001 Polo Classic var(0 almıştık). 100lüklerden. 60binde hala taş gibi. Geçen gün arkadaş bindi oha araba ne kadar yeni duruyor falan dedi. Onlardada Polo 1.4 2006 hatchback var. Biraz özelliklerinden falan konuştuk onların 2006 model arabada ABS yokmuş bizimkinde var. :D yakıtı sanki biraz fazla gibi. Ama ben ehliyetimi 2 ay önce aldım. Bu yüzden pek ekonomik kullanamıyor olabilirim. Işıklarda kimseyi riske atmayacak şekilde hızlı kalkmayı arada patinaja düşürmeyi seviyorum. Heves işte. =) Arabanın performansı hiç fena değil bence. Gerçi şimdiye kadar çok fazla araba kullanmadım(88-Doğan, 01-Polo, 07-Focus ve 97-5.20). Kullandıklarımıda sakin kullandım seri kullanmadım. Durum bu.
  • Herkese teşekkürler tavsiyeleriniz doğrultusunda 2005-2006 model civarı albea, palio, CHEVROLET gibi yeni araçlara yöneldim. Bulunduğum ilçede bulmaya çalışıyorum ki herhangi bir problemde muhattabım olsun. Fakat araç bulmak, parayı bulmaktan çok daha zor. Eğer buralarda bulamazsam İzmir Kemalpaşa oto pazarına gidip kafama uyanı alıp dönmeyi düşünüyorum. Albea bagaj kapasitesi ve konfor açısından daha ağır basmaya başladı. Fakat sıkıntı bu araçların taksi olarak kullanılmasının yaygınlığı. Servise götürdükten sonra araca yapılan tüm işlemleri öğrenebiliyorsak orada da sorun yaşamayız inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş ben 2001 öncesi poloyu kesinlikle tavsiye etmem. Araç güzel konforlu zevkli fakat 2001 öncesi polo lar çok masraf çıkartır özellikle boğaz kelebeği sorunu yaşarsın ve işinilginç tarafı araba bi parçada arıza çıkardımı diğer parçalarda birbirine paralel arızalar çıkarmaya başlıyor. tavsiye 2001 polo al veya 2001 model üzeri başka bir araç bakman.
    İ5-2500k 3.60 GHZ Turbo Bost O.C(4.2 Ghz) ~ Z68X-UD4-B3 ~ 8 GB Kinston 1600 MHZ ~ WD Black 1 TB ~ Sapphire HD 6850 ~High Power Element 700W 80+ plus Bronze ~ A4 Tech F3 Mouse ~ 3D Extreme Pro ~ LG E22 50V Led
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.