Şimdi Ara

40.000 liraya araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yazdığım gibi 40.000 lira civarına(max 2 bin fazla olabilir) lpg li veya dizel, az km de, ciddi boyası ve değişeni olmayan, 2.elde satarken zorlanmayacağım bir araba arayışındayım. İlk tercihim Sedan fakat hb de olabilir.

Chevrolet Cruze ve Hyundai accent era modelleri bu fiyat bandında gözüme iyi geldi bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz sizce alınır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dsg şanzımana tam otomatik yazan insanlar var sen de onlardansın belli oldu.

Hadi bak devrelerini yakayım senin, bak bakalım şu ilanın teknik veri kısmına,

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-bayan-ogretmenden-otomatik-acill-satilik-572003479/detay

Bu arada otombillerle çok uğraşma. Rusyadan kız bulmaya bak kendine, ne biliyim türk kızları niye sürekli evlenmek istiyor falan onu çöz... Kimlere cevap veriyormuşuz ya kendimden özür diliyorum. Bir daha bu seviyede bilgisizce yorum yazan birine cevap vermeden önce geçmiş konularına bakacağım, karar verdim...
  • Citroën C-Elysée 1.6 HDi
    Peugeot 301 1.6 HDi
    Hyundai Accent Blue 1.6 CRDI

Citroen c-elysee modelini pek düşünmüyorum açıkçası, çoğunlukla şirket aracı olarak kullanılan araçlarda temiz bulmanın zor olduğunu düşünüyorum.

Hyundai accent blue ve Peugeot 301 için de maalesef 40 bin liraya aradığım kriterlerde ve temizlikte bulmak çok zor.

Cruze ve accent era hakkında ne düşünüyorsunuz?

temiz megane 2 veya symbol, hyundai era veya getz , E130 corolla , ES6 civic , MK4-MK5 polo , MK5 golf , fiesta Mark V , focus II

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S1000XR

Cruze den uzak dur derim , arızasını parçasını geç yakıtına yetişemezsin

temiz megane 2 veya symbol, hyundai era veya getz , E130 corolla , ES6 civic , MK4-MK5 polo , MK5 golf , fiesta Mark V , focus II
    Ne kadar yakıyormuş?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

*Çook uzun uzun yazanları *Sürekli mark/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    350 bin tl araba önerisi
    3 ay önce açıldı
    600,000 TL ARAÇ ÖNERİSİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    10 ortalama litenin üzerinde LPG taksan başına bela

Subap sorunu da var, 60-80.000km sonra sıkıntı olur o da en son 1500tl ye çözülüyordu. Ekonomi hedefleyen adam sıkıntıyı da çeker, o parayı da severek verir. Yapılan ekonomi düşünüldüğünde çok para değil.

Benzer araçlarda var subap sorunu çıkartan, tek Cruze değil...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

*Çook uzun uzun yazanları *Sürekli mark/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın.
  • Bu civarda bütçe ile, tartışmasız bir şekilde, alınabilecek en iyi araçtır cruze. Beğendiyseniz alın geçin. Era ile kıyas falan götürmez.

Orijinalden alıntı: Panthér

Teknik değeri AT 10.5lt olduğuna göre, dediğini yakıyormuş yani! O zaman sorun yok, süpriz yaratmayan durumu var.

Subap sorunu da var, 60-80.000km sonra sıkıntı olur o da en son 1500tl ye çözülüyordu. Ekonomi hedefleyen adam sıkıntıyı da çeker, o parayı da severek verir. Yapılan ekonomi düşünüldüğünde çok para değil.

Benzer araçlarda var subap sorunu çıkartan, tek Cruze değil...
    hangi araba teknik yani fabrika verisini tutturabilmiş ki bu ülkede onların hepsi hikaye gerçekte hiçbir araç fabrika verisini tutmaz ,

10 litre den fazla ile kastım 12-13 litre

manueli 10.5 yakıyor

otomatiğide sıkıntıdır.

zaten fabrika verisini bile tuttursa 10.5 litre kim yakmak ister ki bu devirde ?

GDİ motolarda da subap sorunu var , benim önerdiğim araçlarda subap sorunu kronik olan bir araç yok.

• 6 yıl 75 bin km kullandım otomatik cruze, satarken yol bilgisayarı 10.4 gösteriyordu 24 km ortalama hızla, İzmir şehir içi. Subap sorunu yaşamadım.

Rakipleri 7-8 yakıyordu da bi cruze mu bu kadar yakıyordu? Focus, golf falan 1 litre daha fazla yakıyordu bu araçtan, hiç bahseden yok.

Önerdiğiniz araçlarda subap sorunu olmayabilir ama cruze'un yanında araba değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 26 Mayıs 2018; 19:29:40 >
    LPG kullanmadıysanız subap sorunu yaşamazsınız zaten

ben daha hiç ne gördüm ne duydum focus ve golf'ün bundan fazla yaktığını

fabrika verilerine inanma tutmaz ama yine de yazayım

Ford Focus 1.6 atmosferik motor CVT şanzıman Yakıt Tüketimi (Şehir içi / Şehir dışı) 8,7 lt / 5,5 lt

Volkswagen Golf atmosferik motor DSG şanzıman Yakıt Tüketimi (Şehir içi / Şehir dışı) 8,8 lt / 5,5 lt

Chevrolet Cruze 1.6 Otomatik Yakıt Tüketimi (Şehir içi / Şehir dışı) 10,5 lt / 5,6 lt

haklıymışsınız Focus ve Golf Fabrika verilerine göre bile daha fazla yakıyormuş

bana sorarsanız cruze şöyle anlatayım

opel motor , mekanik + daewoo kasa = al başa bela

hayatımda cruze sahibi olup mamnun olan bir tek kişi görmedim, kendim tamirciyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S1000XR -- 26 Mayıs 2018; 19:53:35 >

• Tüplü kullandım 75 bin km. Focusun verisi manuel şanzıman olanı, otomatiği fabrika verisi cruze ile aynı, gerçekte daha fazla yakıyor çünkü 4 ileri. Golf de fabrika verisi 11.5 litre. Zamanında cruze almadan önce hepsine bakmıştım. Zaten doğru bilgiye ulaşmak isteyen herkes ulaşır bu verilere. Öyle zuhaha muhaha demeden önce yazdıklarınızdan emin olun.

Zaten daewoo muhabbeti de başladığına göre otomobil bilgi birikiminiz ortada. Tamirci olmanız bişeyi değiştirmez kendine usta diyen ne tipler var, ben daha çok ustayım.

Gerçi cruze yerine symbol, era, getz, polo falan öneren birinden çok bişey bekleyemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 26 Mayıs 2018; 20:26:39 >

hangi araba teknik yani fabrika verisini tutturabilmiş ki bu ülkede onların hepsi hikaye gerçekte hiçbir araç fabrika verisini tutmaz ,

10 litre den fazla ile kastım 12-13 litre

manueli 10.5 yakıyor

otomatiğide sıkıntıdır.

zaten fabrika verisini bile tuttursa 10.5 litre kim yakmak ister ki bu devirde ?

GDİ motolarda da subap sorunu var , benim önerdiğim araçlarda subap sorunu kronik olan bir araç yok.

Alıntıları Göster
    Ben 2 tane sıfır Cruze AT aldım kullandım, hiç bir sıkıntı yaşamadım. 27 ortalama hız ile 9.5-10lt yi geçmedim, Antalya da manuel kullanan arkadaşım da 8.5-9lt yakıyordu.

Başkaları başka şehirlerde başka kullanım tarzları ile 12-13 yakmış, benim çokta ilgilendiğim bir durum değil. O onların sorunu!!.

Kişi araca/teknik değerlerine bakar, sonra yaşadığı şehir ve trafik şartlarını göz önünde bulundurur, sonra kendi kullanım stili/alışkanlıklarını da ekler, alacağı aracın "kabaca ne tüketeceğini hesap eder"; isterse alır istemezse almaz.

Ona buna bakmadan hesap bile etmeden alıp geçen adam 10.5lt fabrika verisi olan araca 12lt yakıyorum diye ağlanır ise; ağzının ortasına fırıncı küreği ile vurmak şart olur.

Hesap kitap bilmeyen adam zaten araba almasın, gitsin otobüse binsin.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Focus'un verisi otomatik olan için CVT yazdım zaten

Golf 'ün ki verisi de otomatik sanzıman için DSG yazdım,

inanmayan sahibinden de teknik özellik kısmından teyit alabilir , kimseyi zorla inandiracak halimiz yok !

Cruze fan boylugunun alemi yok , doğruları yazıyoruz biz burda

Eminim ustasınızdır.

O bütçeye göre, " temizi alına bilecek hızlı satılan , az sorun çıkartan " araçları yazdım ben

Yazdığım araçların hem parçaları cruze göre bedava hem sorunsuz hem hızlı satılır hemde daha az yakarlar

Yedek parçalarına ulaşma kolaylığı da cabası

Cruze nin kasasını Deawoo tarafından yapıldığını bir çok kişi bilmez haklısınız , bu da benim bilgi birikimimi gösteriyor teşekkürler ...

• Teknik veri için sahibindene bakacak kadar ustasın demek. Bu arada focus 1.6 benzinlide cvt yok, 4 ileri tork konvertörlü var sayın ustam. Bu arada sattığım aracı övsem ne olacak, elime ne geçecek ? Neyse, sana verilen her cevap zaman kaybı.

Hayırlı işler "ustam"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 26 Mayıs 2018; 20:58:47 >
    Sütçü beygiri gibi araba kullanırsanız tabi 10 lt'yi geçmesiniz

Müşterimiz sıfır cruze otomatik aldı yıl 2011 ,

Otomatik şanzıman 20 bin km de gitti , garantiden değişti

45 bin km de tekrar gitti garanti 2. Defa aynı yerden arızayı karşılamadı sahibi Nalet etti

Bu memlekette hangi araç fabrika verisini tutturabiliyor ?

Fabrika verisinin nasıl hesaplandığı bile bilmiyorsunuz boş konuşuyorsunuz

Fabrika verilerinin hangi şartlar altında hesaplandigini bile adam zaten fabrika verisi altında yaktirdım demez

Sütçü beygiri gibi araba kullanırsanız tabi 10 lt'yi geçmesiniz

Müşterimiz sıfır cruze otomatik aldı yıl 2011 ,

Otomatik şanzıman 20 bin km de gitti , garantiden değişti

45 bin km de tekrar gitti garanti 2. Defa aynı yerden arızayı karşılamadı sahibi Nalet etti

Bu memlekette hangi araç fabrika verisini tutturabiliyor ?

Fabrika verisinin nasıl hesaplandığı bile bilmiyorsunuz boş konuşuyorsunuz

Fabrika verilerinin hangi şartlar altında hesaplandigini bile adam zaten fabrika verisi altında yaktirdım demez
    Ne yapalım Usta(!)cığım!
    Seni memnun etmek için senin her şeyine hee! mi diyelim?

Ben neyin ne olduğunu biliyorum, DH troll'ü mü sandın bizi??

Şuradan bakarsın, oku oku bitmez...
    Ana konuyu oku, sonra yakıt/bakım konularına geçersin, belki? azcık sanayi kafası ve düz mantıktan çıkarsın...
    https://forum.donanimhaber.com/forumid_646/tt.htm

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 26 Mayıs 2018; 21:5:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Teknik veri için sahibindene bakacak kadar ustasın demek. Bu arada focus 1.6 benzinlide cvt yok, 4 ileri tork konvertörlü var sayın ustam. Bu arada sattığım aracı övsem ne olacak, elime ne geçecek ? Neyse, sana verilen her cevap zaman kaybı.

Hayırlı işler "ustam"
    Daha cevap vermeye gerek yok

Sadede gülümseyin

40.000 liraya araç tavsiyesi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.