Şimdi Ara

1 ay sonunda 1988 Model Honda Accord aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maddi sorunlardan dolayı 2009 1.2 full paket symbolü sattıktan sonra 70 bin lira bütçeyle 1 ay içinde araba kovaladım. Bu süre zarfında edindiğim tecrübeler ;

- Bitik ve yağ yakan motorlar

- Mekanik sorunlar debriyaj ve şanzıman

- Yürüyen macun yığınları ve ağır kazalı araçlar

- Altı sağı solu çürük çarık dolu araçlar

- Söylenen yalanlar ve eğitimsiz tayfalarla uğraşmalar

- Oynanmış km ler

- Al-satçılar

Sağa sola git, plaka sorgula cart curt... derken 1000 tl ye yakın param gitti. Parayı geçtim verdiğin emek, yorgunluk ve giden zaman bayağı koydu 1 ay sonunda 1988 Model Honda Accord aldım 

Buradan bu bütçeyle araç alacaklara tavsiyem muhakkak whatsapptan motor, kokpit, kapı menteşeleri ve arkadan tamponun oradan çekilmiş araç tabanı resimlerini isteyin boşuna yorulmayın iyi kötü fikir verir. Tofaş olsun başka bir model olsun işin gücün arasında kendinize eziyet etmeyin ve mümkün mertebe uzaklara şehir dışına araç almaya gitmeyin. Çünkü çok el değiştirmiş, eski ve yorgun araçlar.

Sonunda nasip kısmet işi Ankara'da bir tane 3.sahibinden honda accord 1988 12Valf 90Hp araç aldım. 315.000 km de ve trameri tertemiz. Motor revizyon görmüş, iç aksam ve kaporta mükemmel temizlikte. Serseri maganda ve genç tayfanın falan eline düşmemiş, yaşını başını almış bir adamdan alınmış. Uçmuyor kaçmıyor lakin çok hoşuma gitti ve içime sindi. Aracı 66 bin liraya aldım, resimlerini paylaşmıyorum nazar değer maşallah 1 ay sonunda 1988 Model Honda Accord aldım 1 ay sonunda 1988 Model Honda Accord aldım 1 ay sonunda 1988 Model Honda Accord aldım 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-accord-1015224719/detay/

Örnek ilan yukarıda paylaştım. Bu aracıda aradım anladığım kadarıyla km oynanmış ve sahibi güven vermedi. 26.000 km gösteriyormuş. Eski araba km önemli değil diyor, km önemli olmaz olur mu arabanın her şeyidir km 1 ay sonunda 1988 Model Honda Accord aldım 

Neyse yakın zamanda bakalım bir inceleme yapmayı düşünüyorum haydi kalın sağlıcakla.

• Hayırlı olsun öncelikle. Eski araç almak gerçekten zor iş. Bunları tecrübe etmeyen bilemiyor.Aklıma gelince canım sıkılıyor. Eski ve üzücü bir anımı anlatayım.

Yıllar önce abimin kızı olunca araba almaya niyetlenmişti, ben de İstanbuldaydım. Durumu çok iyi değildi ama büyük arabaları seviyordu. O zamanlar 8bin parası vardı.

Buluyor ucuz bir ilan, görüşüyor, pazarlık yapıyor benden gidip bakmamı istiyor. Bir gün esenyurta gidiyorum, bir gün çerkezköye, bir gün kadıköye. Araçların ilandaki resimleriyle alakası olmuyor. 95model kia sephia, 93 model nissan primera, 94 corona, 93 model toyota starlet vs falan. Adi, suratsız, yalancı pis insanlar. Hepsi kazıklama derdinde. Arabaların hepsi çöp. Kimisi çürümüş, kimisi dökülmüş halde. İlanlarda tabii hepsi temiz.

Çok sıkıldım sonra abime sen parayı gönder ben sana alacağım dedim. 8bin gönderdi. Üzerine borçlanarak 12.300'e gittim bir tane 2006 model daihatsu sirion 1.0 aldım. Şirin bir arabaydı. içi falan tertemiz, kaportası düzgün. Arabanın noter, sigorta, maraşa götürme parası hepsi benden çıktı. Bana masrafı çok oldu.

Maraşa gidince abim hiç ama hiç mutlu olmadı. Arabaya binmek bile istemedi 1.0 görünce. Maraşta ilana koydum, 13bin verdiler. 1-2 ay sonra da askere gideceğim. Abime istersen satıp paranı vereyim, istersen askerden sonra halledelim dedim. Askerden gelince hallederiz dedi.

Askerlikte maddi olarak rezalet günler geçirdim. Borca girip gitmiştim, borcum iyice arttı. Askerliğim boyunca hiç aramayan abim askerliğimin 4. ayında beni aradı. Hal hatır sormak için değildi tabii :) Ben bu arabaya binmek istemiyorum dedi. Askerden dönünce hallederiz demiştik dedim. Ben istediğim arabaya binemeyecek miyim dedi. Başka bir araba beğenmiş, onunla kafa kafaya takas etmek istiyormuş. Bulduğu araba 99 model mitsubishi carisma. Tabii abim çer çöp araba görmemiş, salak salak insanlarla muhatap olmamış bilmiyor durumu. Takas etmek istediği araba 9bin lira, benim sirion en az 13bin lira. Sonra tek tek aradım arkadaşları, patronu falan böyle durum var para lazım diye. 9bin lira daha borçlandım. Abime paran hazır, arabamı getir sana 9bin lira vereceğim dedim. Ben bursada askerlik yapıyorum. Babamla maraştan geldiler, beni bursada karakoldan aldılar. Edremit'e abime mitsubishi carisma almaya gidiyoruz. Bursadan çıktık, arabayı bana verdiler sür diye. 100km kadar gittik, benzin bitti. Petrolde durdum, benzin aldım. Ne babam ne abim ödemeye yanaşmıyor. O kadar borcun içinde ektresini ödeyemediğim kredi kartımla bir de benzin aldım. Edremit'e geldik. Tabii araba hoşaf olmuş. Abimin surat düştü. İlandaki tertemiz araba yoktu. İçi dökülmüş, gaza basınca küt diye vuruntuyla ses çıkaran, kaportası bitmiş bir araba. Tabii ki almadı. Kahramanmaraş'tan edremite kadar boşu boşuna gitti. Bir dünya zarar etti. Maraşa da eli boş gitti.

Askerden sonra sirionu sattım 14bine, borçlarımı kapattım. 3-4 ay sonra da eczacı ilk sahibinden cillop gibi 2001 model avensis aldım 18.500tl ye. Eski araba alırken çok el değiştirmemiş, türkçesi düzgün, konuşması düzgün insanlardan almak lazım. Ucuza kaçmamak lazım.

Hayırlı olsun.

Km önemli değil konusu doğru, eski modelde son bakılacak şey km. Yeni modellerde bile oynanmış gösterge çok fazla, 2013 öncesi tramer yok. Piyasada 30 yaşında 200-300 km olan mercedes dolu mesela, önemli kısmı 300-400 bin düşmüştür, bazısı milyon devirmiştir. Aracın kondisyonu önemlidir.
  • Eski Honda'lar her zaman çok karakteristik geliyor bana. Hele 90 model civarı makyajlı CRX'lere bitiyorum. Bu devirde mantıklı olanı yapmışsınız. İyi günlerde kullanın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende sizin gibi öyle aynı fiyatta araçlara bakıyorum sonuç hep hüsran bir tane vardı en kötü kümes yaparım dedim adam7 ay önce 103 binden ilana koydu düşe düşe 70 bine düştü piyasa fiyatını verdim kabul etmedi öyle bekliyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Km önemli değil konusu doğru, eski modelde son bakılacak şey km. Yeni modellerde bile oynanmış gösterge çok fazla, 2013 öncesi tramer yok. Piyasada 30 yaşında 200-300 km olan mercedes dolu mesela, önemli kısmı 300-400 bin düşmüştür, bazısı milyon devirmiştir. Aracın kondisyonu önemlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Km ye gelirsek evet piyasadaki cogu arac oynanmis ve dusurulmus. Normal bir kullanici senede 10-12 bin km yapar oradan hesap ederim. Kondisyonda km ye gore degisiyor dokuluyor,yipraniyor ve yaşlanıyor.

Km yuruyen aksam,sanziman,motor ve ariza cikarma ihtimalini etkiliyor. 2013 sonrasi gorulmuyor ama aliciya iyi kotu fikir veriyor.1992 mazda 323 baktim km orjinal 230.0pp lerde fakat motor bitmis once kondisyon sonra km dogru ama km yi soracan al satciysa bilmez eski araba sorulmaz der gecer 1 ay sonunda 1988 Model Honda Accord aldım 

Daha Fazla Göster
  • Profes124 kullanıcısına yanıt
    90-2000lerin japonlarına bayılıyorum hocam

• Hayırlı olsun. Manuel vites mi? Aracın FB gruplarına üye olmayı öneririm, eğer varsa. Parça bulunabilirliği nasıl, motor mekanik akşam parçaları bulunabiliyor mu? Yani motor ölse yapılabiliyor mu? Böyle eski ve özellikle az bulunan Honda’larda mekanik parça sıkıntısı olabiliyor. Motor toplanması gereken ama parça sıkıntısından ötürü yatan araç biliyorum.

Senin dediklerin shuttle,s2000 vb. dir TR pazarina az gelenler. Bu accordlar zamaninda bayagi satmis o zamanlarin zenginlerinin aldigi arabalar.

Motor gayet goturuyor kasayi cekisi guzel 1.6 12valf 90hp motor kullanmislar. Renault 19 europa sedan baktim kullandim 1.4 80hp 8valf motor yokuslarda bayiliyordu bu aracta bayilma yok devrini koruyor, cok dik yokuslarda 2.vitese atiyorsun cekiyor. Ucmuyor kacmiyor ama kasayi guzel tasiyor sasirdim kaldim.

Zor bulunan parcalari ic trimler alirken onlara dikkat edecen. Kaporta desen kaportaci yapar cekicler duzlestirir macunlar falan. Amerika ve Kanada da cok satmis, motorda 2. depo yani yedek su deposu bile var. Dış stoplar, kaporta plastik aksamları desen al muadili 3D yazici veya fiberciler kalıp döküp yapar. 2009 renodan daha konforlu ve saglam geldi 1 ay sonunda 1988 Model Honda Accord aldım 1 ay sonunda 1988 Model Honda Accord aldım 1 ay sonunda 1988 Model Honda Accord aldım 

• Klimalı mı?

• Evet klimali ex paket en dolusu abs nin atasi alb mi ne varmis japonlarin kendi icadi. Bazen hizli giderken yavaslama yaparken pedal titreme yapiyor fren diski yamuk sandim meger alb varmis bugun yapmadi garip bi sistem. Baktim piyasaya fiyatta uygun almisim eski sahibi 3 ay once 57 bine almis masraf ettim zararsiz satiyorum demisti. 70 bin lira altina baktim otomatik vites ve yikik dokuk ilanlar cikti. Otomatik kullanamiyorum manuel en iyisi 1 ay sonunda 1988 Model Honda Accord aldım 

Japonlar 90 larda efsaneymis motor ve otomotiv konusunda. Mazda 323 hb, hondalar,toyotalar... adamlar iscilikte hic ucuza kacmamis. 1990 Mercedes E serisiyle rahat rekabet eder.

şaka bir yana accord iyi arabadır.. çok uzun yıllar önce '83 2 dr hb ve '89 4 dr sahibi olmuştum. Özellikle 89 çok güzel araçtı, saklı farlar sunroof, klima, 2.0 motor vs.. iyi bakılırsa milyon milleri görenler vardı o zamanlarda. 1 ay sonunda 1988 Model Honda Accord aldım 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 25 Haziran 2022; 14:16:45 >

Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne de Türkistan, vatan büyük ve müebbet bir ülkedir; Turan!
  • 1988 model araba alıp trameri temiz demekte ne bileyim :)

Tamam şaseleri sağlam mı bakılır ağır kazasına bakılır ama 35 yaşında arabanında boyası trameri sorgulanır mı bilmem sorana git sıfır al derim

30-35 yaşında arabanın 200-300 binde olduğununa gerçekten inanıyor musunuz? 1 milyonu geçmiş sıfırlanmış sonra 200-300 bin olmuştur , 30-35 yaşında arabanın km orjinal mı diye soranada gidip sıfır almasını tavsiye ederim :)

Yıllar önce abimin kızı olunca araba almaya niyetlenmişti, ben de İstanbuldaydım. Durumu çok iyi değildi ama büyük arabaları seviyordu. O zamanlar 8bin parası vardı.

Buluyor ucuz bir ilan, görüşüyor, pazarlık yapıyor benden gidip bakmamı istiyor. Bir gün esenyurta gidiyorum, bir gün çerkezköye, bir gün kadıköye. Araçların ilandaki resimleriyle alakası olmuyor. 95model kia sephia, 93 model nissan primera, 94 corona, 93 model toyota starlet vs falan. Adi, suratsız, yalancı pis insanlar. Hepsi kazıklama derdinde. Arabaların hepsi çöp. Kimisi çürümüş, kimisi dökülmüş halde. İlanlarda tabii hepsi temiz.

Çok sıkıldım sonra abime sen parayı gönder ben sana alacağım dedim. 8bin gönderdi. Üzerine borçlanarak 12.300'e gittim bir tane 2006 model daihatsu sirion 1.0 aldım. Şirin bir arabaydı. içi falan tertemiz, kaportası düzgün. Arabanın noter, sigorta, maraşa götürme parası hepsi benden çıktı. Bana masrafı çok oldu.

Maraşa gidince abim hiç ama hiç mutlu olmadı. Arabaya binmek bile istemedi 1.0 görünce. Maraşta ilana koydum, 13bin verdiler. 1-2 ay sonra da askere gideceğim. Abime istersen satıp paranı vereyim, istersen askerden sonra halledelim dedim. Askerden gelince hallederiz dedi.

Askerlikte maddi olarak rezalet günler geçirdim. Borca girip gitmiştim, borcum iyice arttı. Askerliğim boyunca hiç aramayan abim askerliğimin 4. ayında beni aradı. Hal hatır sormak için değildi tabii :) Ben bu arabaya binmek istemiyorum dedi. Askerden dönünce hallederiz demiştik dedim. Ben istediğim arabaya binemeyecek miyim dedi. Başka bir araba beğenmiş, onunla kafa kafaya takas etmek istiyormuş. Bulduğu araba 99 model mitsubishi carisma. Tabii abim çer çöp araba görmemiş, salak salak insanlarla muhatap olmamış bilmiyor durumu. Takas etmek istediği araba 9bin lira, benim sirion en az 13bin lira. Sonra tek tek aradım arkadaşları, patronu falan böyle durum var para lazım diye. 9bin lira daha borçlandım. Abime paran hazır, arabamı getir sana 9bin lira vereceğim dedim. Ben bursada askerlik yapıyorum. Babamla maraştan geldiler, beni bursada karakoldan aldılar. Edremit'e abime mitsubishi carisma almaya gidiyoruz. Bursadan çıktık, arabayı bana verdiler sür diye. 100km kadar gittik, benzin bitti. Petrolde durdum, benzin aldım. Ne babam ne abim ödemeye yanaşmıyor. O kadar borcun içinde ektresini ödeyemediğim kredi kartımla bir de benzin aldım. Edremit'e geldik. Tabii araba hoşaf olmuş. Abimin surat düştü. İlandaki tertemiz araba yoktu. İçi dökülmüş, gaza basınca küt diye vuruntuyla ses çıkaran, kaportası bitmiş bir araba. Tabii ki almadı. Kahramanmaraş'tan edremite kadar boşu boşuna gitti. Bir dünya zarar etti. Maraşa da eli boş gitti.

Askerden sonra sirionu sattım 14bine, borçlarımı kapattım. 3-4 ay sonra da eczacı ilk sahibinden cillop gibi 2001 model avensis aldım 18.500tl ye. Eski araba alırken çok el değiştirmemiş, türkçesi düzgün, konuşması düzgün insanlardan almak lazım. Ucuza kaçmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 27 Haziran 2022; 9:13:27 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.