Şimdi Ara

1.4 TSI 122 HP motorlar için % 100 LPG ile çalışan VIALLE LPdi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
723
Cevap
12
Favori
272.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
  • arkadaşlar temsayla tekrar konuştuk, bir haftaya kadar kitler gelecekmiş, fiyatıda 2.600'den daha az olacakmış.tam bilmiyorlar ama

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Önce 1.4 TSI 122 HP motor için geliştirildi ve sırası ile diğer TSI motorlar için de çıkacak. FSI motorlar için VIALLE'den ziyade diğer markalara yönelmek gerekiyor. Bu hususta BRC'ye güveniyordum fakat onlar da araç ECU'sunu okumadan bir şey söyleyemiyorlar, umarım LANDIRENZO öyle değildir ve kapısını herkese açar.

quote:

Orijinalden alıntı: kelmiker

arkadaşlar bu gelecek sistem tüm tsi lere olacakmı acaba

@Taner Gode

BRC ilk olarak FSI ve TSI araçlara sistem montajı yapmaya başladığında (sene 2007) oldukça deneyimsizdi.Şimdi ECU kodlarına falan bakmıyoruz.
    Araca OEBD cıhazını bağlayarak 100 150 mt yol yapıyoruz ve kararımızı veriyoruz.

Ve kontrol ettiğim tüm araçlara sistem takabileceğimizi gördüm.
    Haa hepsine takabildimmi ? takamadım tabiiki ama takılamadığından değil, fiyatın yüksek oluşundan dolayı takamadım ve BRC camiası olarakta aynı şeyi yaşayıp duruyoruz.
    Montaj sayımız biraz artış gösterse fiyatlardada bir gevşeme olacaktır diye düşünüyorum. Enazından biz montajcılar kârlarından biraz fedakarlık yapabiliriz.

Ama fiyatların düşmesini bekleyen müşterilerimede Benzinle gezdiğiniz hergün cebinizden fazla bedel ödüyorsunuz diye bir mesaj yolluyorum buradan
    Şimdi Skoda araçlarla yaptığımız OEM anlaşmasına göre FSI ve TSI lerde artış yakalayacağımızı umud ediyorum.
    Bu konuda yazılarınız olduğunu görünce sizi bilgilendirmek istedim, burada (Sizin yazılarınızda)takılamıyor ibarelerini gören okurlar bizim topiclerimizde bizi sorguluyor

http://forum.donanimhaber.com/m_28596745/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39092978

Saygılar.

• http://www.2a-lpg.com/forum/jetta-fsi-icin-lpg-uygulamasi-t3808p3.html arkadaşlar bu topiği iyice okumanızı tavsiye ederim.. tabii faruk bey kendi forumunda yazılanları sildirmez ise.. yıllarca fahiş fiyattan kit takmaya çalıştılar.. diğer arabalara 1600 lira vwlere 2600 lira... nasıl olsa rakip yok mantığı... arkadaşımda inadına atiker taktırdı.. çokta memnun.. aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz... tsi motorlar için daha mükemmel bir sistemi taner beyden öğrendiğiniz üzere vialle ve prince getirecek hem daha mükemmel bir sistem (brcninki hem benzin hem gaz kullandığı için verimsiz) hemde aynı fiyata.. karar vermeden evvel bekleyin derim.. bu arada taner beylede arkadaşım şahsen tanışıyorlar ve taner bey bu passatı bizzat test etti.. herşeyiyle süper araç.. taner bey bu arada arkadaşımın selamı var.. :-))) herkese saygılarımla...

http://forum.donanimhaber.com/m_33544185/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_36287121/mpage_7/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyelite -- 14 Nisan 2010; 9:19:51 >

• Merhaba Eyelite,

LPG'li araç kullanmanın zaten ilk amacı tasarruf yapmaktır. Aynı anda hem benzin, hem LPG kullanan (8/92, 10/90 veya 20/80) bir sistemde de benzin ibresinin (daha yavaş da olsa) düşmesini görmek akla "LPG'yi neden taktırdım o zaman?" sorusunu da getirecektir. Sistemler içerisinde gördüğüm kadarı ile şu anda sadece VIALLE'nin LPdi sistemi % 100 LPG ile çalışıyor. Diğerleri hem benzin, hem LPG ile çalıştığını BRC ve LANDIRENZO gibi doğrudan ifade ediyor veya PRINS gibi bilgilendirme veya montaj esnasında müşteriye belirtiyor (bilhassa PRINS'in VSI-di sisteminin de BIVALENT bir sistem olduğunu ancak epeyce araştırdıktan sonra öğrenebildim).

VW'nin tüm markalarında kullandığı 1.6 MPI 102 HP motora ATİKER de takılabildiği gibi BRC de mükemmel uyum gösteriyor. Her ikisi sistemin de takıldığı araçları gördüm, resimleri de var. BRC'nin enjektör rayı motor ve radyatör arasında, ATİKER'in enjektör rayı ise motor kapağının altında kalmış ve ATİKER takan diğer örneklerde de aynı şekilde uygulama yapıldığını gördüm.

BRC, PRINS ve LANDIRENZO'nun enjektörleri benzinle soğutan sistemi tercih etmekten ziyade VIALLE'nin LPdi sisteminin patentini (FSU adlı parçanın) almış olmasından da kaynaklanıyor. Lisans ücreti vermemek için bu markalar SIVI SİSTEM LPG yerine SIRALI SİSTEM LPG'yi FSI/TSI motorlara modifiye ederek kullanmaya devam ediyorlar.

Bu markaların uygulamaları yayılınca daha çok ve aydınlatıcı bilgi alabileceğimizi düşünüyorum. Bilhassa da VIALLE'nin LPdi sisteminin ülkemize gelmesi, onaylanması, satışa sunulması, uygulanması ve kullanılmasını bekliyorum. İfade ettiğim gibi fiyat, montaj, garanti ve kullanım tecrübeleri Avrupa'da (Hollanda ve Almanya bilhassa) var ancak ülkemizde henüz yok.

Saygılarımla,

Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: eyelite

http://www.2a-lpg.com/forum/jetta-fsi-icin-lpg-uygulamasi-t3808p3.html arkadaşlar bu topiği iyice okumanızı tavsiye ederim.. tabii faruk bey kendi forumunda yazılanları sildirmez ise.. yıllarca fahiş fiyattan kit takmaya çalıştılar.. diğer arabalara 1600 lira vwlere 2600 lira... nasıl olsa rakip yok mantığı... arkadaşımda inadına atiker taktırdı.. çokta memnun.. aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz... tsi motorlar için daha mükemmel bir sistemi taner beyden öğrendiğiniz üzere vialle ve prince getirecek hem daha mükemmel bir sistem (brcninki hem benzin hem gaz kullandığı için verimsiz) hemde aynı fiyata.. karar vermeden evvel bekleyin derim.. bu arada taner beylede arkadaşım şahsen tanışıyorlar ve taner bey bu passatı bizzat test etti.. herşeyiyle süper araç.. taner bey bu arada arkadaşımın selamı var.. :-))) herkese saygılarımla...

http://forum.donanimhaber.com/m_33544185/tm.htm

• BIVALENT yani brc,prins ve landirenzonun sistemi malesef direkt enjeksiyonlu araçlar için çözüm değil.En sağlamı viallenin MONOVALENT yani sadece lpg ile çalışan sistemi.Ben de diğer firmaların lpg yi sıvı olarak benzin enjektörlerinden püskürtme işine gireceklerini sanıyorum ama herhalde şuan patent işi bunu engelliyor.

Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Vialle 1.2 TSI motorlara da lpg uygulamaya başladı.Yukarda verdiğim linkte görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w.antilles -- 21 Nisan 2010; 21:23:19 >

Orijinalden alıntı: diskriminant

http://www.autogas-boerse.de/aktuelles/archiv/ami-2010-vialle-das-lpdi-system.html

Vialle 1.2 TSI motorlara da lpg uygulamaya başladı.Yukarda verdiğim linkte görebilirsiniz.

100 km'de ortalama 6 litre yaksa, gazın litresi 2 tl desek.

120 tl ile 1000km gidilir.

Çok mu iyimser oldu.

• Teşekkürler sayın Diskriminant,

Değerli ve ayrıntılı açıklamalar var linkte. VIALLE'nin bu işi Türkiye'de ses getirecek, talep yaratacak ve tavsiye edebilecek bir şekilde yapmasını çok isterim. Adana VIALLE Bayi TEKBAŞ Otomotiv'den İhsan beyle görüştüm, ithalatın yapıldığını, eğitimlerin devam ettiğini belirtti. TEMSA'nın şu aşamada dahi çok sessiz kalması düşündürücü. Umarım en kısa zamanda medya ve reklamlarda bu yenilikçi teknolojiyi tanıtır ve otomobil sektöründe bilinen bir marka olarak insanların aklında yerleşir.

VIALLE'ninwww.vialle.com.tr sitesine baktım; aynı tas ve aynı hamam ne yazık ki. Hiçbir gelişme yok.

VIALLE'ninwww.vialle.nl sitesinin Almanca dil bölümü altındaki açıklaması ise şöyle:

Mit Eingang von dem 1. April 2010 wird Vialle Alternative Fuel Systems anfangen mit liefern von LPdi Anlagen. Wir werden nur liefern an bestimmten Vialle Center die Training bekommen haben aber auch eine Anlage bei uns im Haus eingebaut haben. Die Anlagen dürfen nur von geschulten Vialle Center eingebaut werden. LPdi-Anlagen dürfen also nicht an Stutzpunkten geliefert werden.

Geschulten Vialle Center:
    -Autohaus Döhring
    -Auto Becker
    -VW Autohaus Tolke & Fischer
    -Roland Wirthmann ( ab 25.03.2010)

Wenn Sie Fragen oder Bemerkungen haben, senden Sie bitte eine Email an info@vialle.nl

Özetle. 01 Nisan 2010 tarihinden itibaren VIALLE yeni LPdi teknolojisine sahip kitleri bunun özel montaj eğitimini alan yetkili LPG dönüşüm servislerine teslim edilecektir ya da VIALLE'nin kendi tesisinde takılacaktır. LPdi sistemleri eğitim almamış dönüşüm servislerine, toptancılara, depolara veya perakende satılmayacaktır.

Beklemeye devam. TEMSA kalkıp "bu işten iyi para kaldırırız" şeklinde quasi-kurumsal bir yaklaşımla fiyatı kabul edilemeyecek bir şekilde belirlerse büyük hata yapar. Umarım LPi'den (çok) daha fazla olmaz. Bence sınır 3.000 TL, ondan fazla herşey iktisadi olarak geri dönülmesi için çok fazla zaman veya kilometre gerektirir.

• Bu arada 1.4 TSI için ilk kitler 10 gün içerisinde türkiyede olacakmış.Bakalım fiyatlar ne olacak!!
    Fiyat konusunda 3000 li rakamlar çıkarsa kiti taktıran çok az olur.Geri dönüşü taner hocamın söylediği gibi uzun zaman alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w.antilles -- 21 Nisan 2010; 21:53:05 >

LPdi de 3.000 TL'den satılırsa bu araca bir yatırım olacak ve LPG kullanabileceğimden araçla daha fazla gezeceğim, büyük olasılıkla yılda 10.000 km'ye kadar kilometre yaparım. LPdi sistemine verdiğim para LPG kullanımından elde edeceğim tasarrufla karşılanacağından benim 3.000 TL'lik LPG almam değil, 3.000 TL'lik tasarruf yapacak kadar LPG ile gitmem gerekir, bunu da hesaplamak için benzin tüketimini baz almak zorundayım. Benzin yerine daha ucuz olan LPG alacağımdan fakat benzin alıyormuş gibi düşünerek ödemediğim parayı aslında LPdi sistemine ödediğimi (kanalize ettiğimi) düşünmek zorunda olacağımdan tasarrufun gerçek anlamda geri dönmesi ancak normal sürenin 2 katı (% 50 tasarruf x 2 dönem = % 100 geri dönüş) yol yapmak zorundayım. Demek ki en geç 3-4 yıllık kullanımdan sonra (kaba hesap) LPdi'ye ödediğim 3.000 TL'nin tamamı LPG kullanımından ötürü elde edeceğim tasarrufla kendini amorti edecek.

Çok kısa sürede çok falza kilometre yapanlar tasarrufun maddi avantajını doğal olarak çok daha kısa sürelerde hissedeceklerdir. Yılda 20 veya 30 bin kilometre üstü yol yapanlar için çok cazip.

• 3000 li bir fiyat kesinlikle düşünülmez bile,

ben uzun zaman lpg sistemlerinin hem teknik hemde müşteri bazlı içerisindeyim ve 2500 tl nin üzerine çıkacak her rakam müşteri kaybı demektir,

dolayısılada müşteri kaybı yaparak fiyatı yüksek tutmak ile fiyatı ucuz tutup müşteri kaybetmemek aynı kapıya çıkıyor,

ki ticarette müşteri yeterki dükkanıma girsin ve bişey almasın diye kabul edilir bunun kararını temsa kendisi versin ne kadar profesyonel tüccar göstersin bakalım,

şunuda unutmasın ki tekel olan vialle sıvı lpg sistemi bir süre sonra diğre firmalar tarafından da üretilir,

şu an diğer firmaları lisans sorunları engelliyor olabilir ama bu hiç bir ürün için ilelebet engellenebilir bir çözüm olmamıştır ve rakipler bir şekilde bu proseduru aşmıştır,

o zamanda müşteriyi kendisine çekemeyen temsa yapsın hesabını....

kolay gelsin

• Maliyet hesabı yaparken ruhsata işletme bedeli ve de yıllık kasko bedelindeki değişiklikde önemli olabilir sanırım. Kasko bedelinde lpg li ve lpg li olmayan araçlar arasındaki fark hakkında bilgisi olan varsa ve bilgi verebilirse sevinirim. Bildiğim kadarı ile lpg ye geçen araçların kaskoya verdikleri ücret değişiyor.

Ruhsata işletmek için (muayane hariç ) yanlış hatılamıyorsam 70-80 TL bir masrafı oluyor.

Muayane biliyorsunu 126 TL

quote:

Orijinalden alıntı: pervaz2

Maliyet hesabı yaparken ruhsata işletme bedeli ve de yıllık kasko bedelindeki değişiklikde önemli olabilir sanırım. Kasko bedelinde lpg li ve lpg li olmayan araçlar arasındaki fark hakkında bilgisi olan varsa ve bilgi verebilirse sevinirim. Bildiğim kadarı ile lpg ye geçen araçların kaskoya verdikleri ücret değişiyor.

• ben sadece zeyilname yaptırmıştım ilk takılınca yani kaskoda bir fark yok, ancak mutlaka zeyilname yaptırın sonra araç bir şekilde kaza sonucu yanarsa sigortacılar hemen lpgden yandı diye yan çizebilirler.

1.4 TSI 122 HP motorlar için % 100 LPG ile çalışan VIALLE LPdi

• Selam arkadaşlar bir bilgi duydum ve ne kadar doğru bilemiyorum bir forumdan okudum,

prins te sıvı lpg sistemini üretmiş ve avrupa tip onay bekliyormuş,

yani vialle sistemi gibi %100 lpg sistemi üretmiş diye duydum,

okuduğum forumda prinsin sitesinde duyuru yaptığı yazıyordu ama prinsin hangi sitesinden yapıldı onu araştımak lazım.

zaten kaç sitesi vardır ki en fazla yetkili 2-3 sitesi vardır,

ama dil problemi olduğu için araştırma yapamadım sizlerde bir göz atın bu çok iyi bir haber olur sıvı lpg de rekabet lazım,

zira ben vialle den ümidi kestim daha adamların sitelerinde bir tek açıklama bile yok,

PRINS AUTOGAS bir Hollanda şirketi. Web sitesini ve diğer siteleri de inceledim. PRINS'ın SIVI LPG sistemi geliştirdiğine dair en ufak bir bilgi ne yazık ki yok. Web sitelerinde EN SON HABERLER adında bir kısım var ve SIVI LPG hakkında burada da bir bilgi yok.

Saygılarımla,

Taner Göde

http://www.prinsautogas.com/nl/pers/laatste_nieuws/laatste_nieuws.html

quote:

Orijinalden alıntı: corobo

Selam arkadaşlar bir bilgi duydum ve ne kadar doğru bilemiyorum bir forumdan okudum, prins te sıvı lpg sistemini üretmiş ve avrupa tip onay bekliyormuş, yani vialle sistemi gibi %100 lpg sistemi üretmiş diye duydum, okuduğum forumda prinsin sitesinde duyuru yaptığı yazıyordu ama prinsin hangi sitesinden yapıldı onu araştımak lazım. zaten kaç sitesi vardır ki en fazla yetkili 2-3 sitesi vardır, ama dil problemi olduğu için araştırma yapamadım sizlerde bir göz atın bu çok iyi bir haber olur sıvı lpg de rekabet lazım, zira ben vialle den ümidi kestim daha adamların sitelerinde bir tek açıklama bile yok,

• quote:

Orijinalden alıntı: corobo

Selam arkadaşlar bir bilgi duydum ve ne kadar doğru bilemiyorum bir forumdan okudum,

prins te sıvı lpg sistemini üretmiş ve avrupa tip onay bekliyormuş,

yani vialle sistemi gibi %100 lpg sistemi üretmiş diye duydum,

okuduğum forumda prinsin sitesinde duyuru yaptığı yazıyordu ama prinsin hangi sitesinden yapıldı onu araştımak lazım.

zaten kaç sitesi vardır ki en fazla yetkili 2-3 sitesi vardır,

ama dil problemi olduğu için araştırma yapamadım sizlerde bir göz atın bu çok iyi bir haber olur sıvı lpg de rekabet lazım,

zira ben vialle den ümidi kestim daha adamların sitelerinde bir tek açıklama bile yok,

Prinsin sistemi brc ninki gibi karma sistem.Uzun sürede patent sebebi ile vialleden başka bir firma sıvı lpg olayına zor girer.Vialle yaptıgı arge maliyetini biraz çıkarsın sonradan diger firmalarda da bu sistemi görürüz

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.