Şimdi Ara

1.4 TSI 122 HP motorlar için % 100 LPG ile çalışan VIALLE LPdi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
723
Cevap
12
Favori
272.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
  • Arkadaşlar 2 veya 3 markada bu sistemin bulunması bizim gibi ülkelerde bir anlam ifade etmiyor ki,bu 3 şirketin CEO ları bir akşam yemeğinde bir araya gelir,anlaşırlar, atıyorum kimse 3 bin TL den aşağı takmayacak diye. Serbest piyasa serbest piyasa gibi çalışmıyor ki bizde.
  • PRINS, LANDIRENZO ve BRC kendi sistemlerini TSI/FSI motorlar için geliştirmiş ve şimdi ya da kısa sürede piyasaya sürmeye hazır hale getirmişlerdir. Ancak VIALLE'nin LPdi sisteminden daha ucuza piyasaya sürecekleri bir gerçek. Neticede LPG silindirlere sıvı olarak değil, emme manifoldundan kendi enjektörleri ile gaz halinde püskürtülüyor. Mevcut bir sistemin özel bir amaç için uyarlanmış hali.

PRINS, LANDIRENZO ve BRC bu özel sistemlerini VIALLE gibi 3.000-3.500 TL fiyatla değil de 2.000 TL civarında (acı sınırına yakın) bir meblağla piyasaya sürerse geriye sadece sistemlerin benzin enjektörlerini soğutmak için kullandıkları benzin miktarının maliyetini hespalamak kalıyor.

• VIALLE LPdi = LPG'yi silindirlere doğrudan ve sıvı olarak püskürten sistem
    • PRINS VSI-DI = Doğrudan püskürtmeli motorlara uygun sıralı LPG sistemi
    • LANDIRENZO DI = Doğrudan püskürtmeli motorlara uygun sıralı LPG sistemi
    • BRC Sequent Direct Injection = Doğrudan püskürtmeli motorlara uygun sıralı LPG sistemi

1.4 TSI 122 HP motorlar için % 100 LPG ile çalışan VIALLE LPdi

• Abi TSI zaten az yakmıyor mu?

• Uzun yolda, 100 km/h sabit hız, hız sabitleyici devrede ve 6. viteste 5 l/100 km kadar az yakıyor Coşkun. Şehiriçinde, dur/kalk ve sıkışık trafikte az yakamıyor. Ama yine de 8.6 litre genel ortalamam var, 8 aydır hep şehiriçinde kullandım. Daha iyi değerler elde eden 1.4 TSI 122 HP kullanıcıları var. Tamamen kullanım tarzı ve şekli ile ilgili.

quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Abi TSI zaten az yakmıyor mu?

eğer olursa lpg dizel den daha mantıklı geliyor bana....

Audi A5 Coupe 3.0 TDI S Line 7 Speed
    B7 Audi A4 3.0 TDI Quattro Tiptronic 6 Speed
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Uzun yolda, 100 km/h sabit hız, hız sabitleyici devrede ve 6. viteste 5 l/100 km kadar az yakıyor Coşkun. Şehiriçinde, dur/kalk ve sıkışık trafikte az yakamıyor. Ama yine de 8.6 litre genel ortalamam var, 8 aydır hep şehiriçinde kullandım. Daha iyi değerler elde eden 1.4 TSI 122 HP kullanıcıları var. Tamamen kullanım tarzı ve şekli ile ilgili.

quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Abi TSI zaten az yakmıyor mu?

Abi anlıyorum ama 8.6 da çok değil ki. Bir de şu var, sen sanırım kısa mesafelerde kullanıyorsun. Gazla kullansan da çok fazla tüketim yapabileceğini zannetmiyorum, en azından kısa mesafede. Ben İstanbul'da mazotlu kamyonetimle şehiriçi 7.0lt ortalama gördüm mü zil takıp oynuyorum. 7.0'nin altını ise ya gündüz ölü saatlerde ya da geceleri görebiliyorum.

• coşkun abi senin caddy e de takalım cng falan belediye otobüsü gibi 5 liraya gez 1 gün.
  • ya tam bi rezalet.... baktım web sitesinde hayır yok bayileri arıyayım dedim. birini güvenlik açtı. birinin daha bayi olduğundan haberi yok adam biz bayi deeğiliz diyor. diğeri LPdi nedir ne değildir bilmiyor. velhasıl bu forumda yazılanlardan başka bi bilgi yok. Allah razı olsun hepinizden.

quote:

Orijinalden alıntı: fasemtr

ya tam bi rezalet.... baktım web sitesinde hayır yok bayileri arıyayım dedim. birini güvenlik açtı. birinin daha bayi olduğundan haberi yok adam biz bayi deeğiliz diyor. diğeri LPdi nedir ne değildir bilmiyor. velhasıl bu forumda yazılanlardan başka bi bilgi yok. Allah razı olsun hepinizden.

Yıl: 1985
    Yer: ADANA
    Marka: SONY
    Ürün: 68 EKRAN TRINITRON RENKLİ TV Stereo/Teletext/Remote Control
    Sorun: Sağ Kolondan Ses Gelmiyor...

Bırakın ADANA'yı, TÜRKİYE'de SONY RESMİ YETKİLİ DİSTRİBÜTÖRÜ, SATIŞ, SERVİS ve YEDEK PARÇA yoktu...! TV'yi 2.400 Hollanda Florinine hem de özel finans kuruluşundan 12 ay kredi kullanarak almıştık. Tren vagonuyla Hollanda'dan Ankara'ya gelmişti, oradan da FORD kamyonla Adana'ya. Ama sağ kolondan ses gelmiyordu.

Hollanda'daki SONY distribütörüne mektuplar yazdım, Japonya'ya mektup gönderdim, neler yapmadım ki, bana Türkiye'de temsilciliklerinin olmadığını söylediler, hatta Japonya'dan televizyonun ses devresinin şeması bile geldi. Ama yok, servis namına sadece mahalle "televizyoncuları" var ve onlara da dokundurmam.

Bir yerde tesadüfen garip bir SONY marka TV gördüm, 56 ekran ama arka etiketinde PROFİLO/TELRA yazıyordu. SONY LİSANSIYLA TELRA TESİSLERİNDE ÜRETİLMİŞTİR diye! "Aha" dedim "buldum!" çünkü evimize yakın bir yerde PROFİLO DEPOSU vardı, açılır açılmaz oraya gittim, kapıcı ve çaycı dahil herkese derdimi uzun uzun anlattım. Sonunda müdür yardımcısı beni kapıda gördü (daha 17 yaşındayım) ve neden yüksek sesle (!) konuştuğumu sordu (ancak öyle dikkatini çekmiştim). SONY Servisi aradığımı söyledim. Elimde SONY 1986 kataloğu da vardı ve kalemini ceketinin cebinden çıkartarak bana derginin arka sayfasına Adana'daki SONY Servisinin adını, adresini ve telefonunu yazdı, bir de krokisini çizdi.

WOW!

Gelelim koca SONY Televizyonu taşıyacak taksi bulmaya... Yok! RENAULT TSW'ye sığmıyor, KARTAL da keza. Bir minibüs bulduk bir yerden ve servise götürdük (halen de aynı yerdedir), Atatürk Caddesinde PROFİLO/TELRA ELEKTRONİK YAZAR KASA tamir servisi...!

Televizyonu yaptılar. İçinde ufak bir tel kopmuş, o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 29 Nisan 2010; 20:00:40 >

• LPDI uygulanmış SKODA OCTAVIA 1.4 TSI

http://autogasblog.de/skoda-oktavia-14-liter-tsi/

2009 Passat 1.4 TSI
  • Burayı lütfen tıklayın

http://www.vialle.com.tr/

Sayfa açıldığında LPi dışında LPdi hakkında da birşeyler çıkarsa, yenilik, haber, tanıtım, reklam veya promosyon gibi, o zaman amaç nihayetine arz etmiş demektir. Ama 6 aydır site aynı site, server bile "neden beni güncellemiyorlar?" şeklinde meraklanmaya başlamıştır. Sıkıntıdan patlıyordur...

Ne yazık ki TEMSA hiçbir girişim, bilgilendirme veya fiyatlandırma gibi hususlar hakkında açıklama yapmıyor. Ne öğrendiysek Hollanda ve Almanya sitelerinden ve dönüşüm servislerinin resim ve broşürlerinden öğrendik. Halbuki sistem basit olduğu kadar dahiâne ve basit, fakat Almanya'da 3000 Euro'dan fazla, Türkiye'de de 3000 TL civarında veya daha fazla bir bedelle sunuluyor/sunulacağı tahmin ediliyor.

Çok yüksek bir meblağ....

quote:

Orijinalden alıntı: tda7264

Bu konu çok iyi gidiyordu birden duruldu. Haberi olan varmı 1.4 TSI LPG dönüşümünden ?

• Aklıma birçok komplo teorlileri geliyor, bunların içinde Doğuş veya VW bu ürünü şimdilik Türkiye'ye sokmak istemiyor da var.
    Ticari bir karı her firma gibi Temsa - Vialle firması da ister. Teknik, gümürk, eleman eğitimi vs. bunların hepsi isteyince aşılabilecek sorunlar.
    VW ve Doğuş'un 1-2 yıl sonraki planlarını tahmin edemeiyorum eminim bu planlara göre şekillenecektir.
    1 Yıl önce 1.4TSI passatı alırken yaklaşık 10.000 fazla vermiştim motor farkı olarak. Halbuki bu fark diğer VW modellerinde 4 bin liraydı, şimdi anlıyorum ki aradaki 6 bini doğuş cebe bir güzel indirmiş şu andaki 1.6 benzinli motorun kalkmasıylada kendine güzel bir fiyat aralığı açmış. Afferin sana Doğuş..!!!
    Saygılar...
  • VW mevcut arabaları çatır çatır satarken niye yatırım yapıp bu sistemi getirsin. Sizce kaç kişi 3000 TL civarına lpg'ye dönüşme kailiyeti olan arabaya hucüm eder. Ki bu araba zaten sınıfında lider, zaten iyi satıyor, alanların kaçının aklında acaba eli kulağında lpg de geliyor düşüncesi vardır.

Velhasıl bence lpg işi görünür gelecekte yok.

Olsa bile makul fiyatlara yapacaklarını hiç sanmam. Çünkü zaten motor özellikli, birde üzerine bunun alıcı kitlesinin satıcılarda uyandırdığı paralı, titiz kullanıcı algısı var.

Kısaca zor.
  • samsun berlin mühendisliğin(vialle bayisi) ortaklarından makine mühendisinden bilgi aldık.henüz seminerlere gidilmemiş.vialle avrupadaki yoğun talebi karşılayamadığı için türkiye pazarına henüz kiti sokamamış...ancak türkiyede bir ay içerisinde uygulama aşamasına gelmesi bekleniyormuş...
  • LPDI uygulanmış 2009 model audi a3 1.4 tfsi.
    http://img218.imageshack.us/g/12052010315.jpg/

Üstteki linkte resimleri bulunan aracın kullanıcısının yorumlarıda aşağıdaki linkte.Almanca olduğu için pek anlayamadım.Ama genelde memnun duruyor sadece lpg tankındaki lpg pompasının sesli çalıştığından şikayet ediyor gibi.En doğru çeviriyi taner göde arkadaşımız linke bakarsa anlayabiliriz

http://www.motor-talk.de/forum/erfahrungsbericht-vialle-lpdi-1-4-t-f-si-t2711762.html

• Sayın diskriminant, resimleri ekledim. Size ve Dr. Ozi'ye teşekkürler.
    KOnuyu okudum. Gün içerisinde buraya Türkçe özetini çıkartacağım.
    Kullanıcısına da Almanca bir PM attım, bazı sorular sordum. Umarım
    en kısa zamanda cevaplar. Elbette onları da burada paylaşacağım.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.