Şimdi Ara

1.4 TSI 122 HP motorlar için % 100 LPG ile çalışan VIALLE LPdi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
723
Cevap
12
Favori
272.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: diskriminant
    bu hangi firmanın sistemi arkadaşlar?

landi-renzo
    elektronik mühendisi - GOLF 1.6 FSI
  • anlamak istediğim şey şu, tüm tsi lere mi takılabiecek bu lpg sistemi
  • Bende resimleri görünce lpdi sanmıştım.

Biraz rahatsızım, ama işe de gitmek zorunda kaldığımdan felaket tükendim, foruma da giremedim. En kısa zamanda tam kapasite ile geri dönmeyi arzuluyorum.

Sayın kdr_

Bizim için Otogaz Fuarına gidip LANDIRENZO'nun 1.4 TSI 122 HP motorlu SKODA'ya yapılan uygulamayı resimlediğimiz için çok teşekkür ederim. Resimlerden bunun hem benzin, hem LPG ile çalıştığını (BIVALENT), evaporatörlü olduğunu ve enjektör rayı kullanıldığını, enjektörlerin de içi su soğutmalı peteklerin olduğu emme manifolduna uygulandığını görebiliyorum.

BRC, PRINS ve LANDIRENZO'nun kullandığı çözüm SIRALI LPG sistemi, benzinle beraber kullanılan bir uygulama. Aracın soğutma suyu sistemime ve emme manifolduna müdahalede bulunuluyor. LPG ile beraber benzinin de kullanılması dezavantaj. Fiyatının VIALLE LPdi'den biraz daha ucuz olması pahalı benzini az da olsa kullanmaya devam etmesini haklı çıkarmaz bence. Karışık ve sıralı sisteme bu kadar para verildikten sonra bence biraz daha ödeme ile % 100 LPG ile çalışan ve benzine hiç ihtiyaç duymayan sistem tercih edilmelidir.

Doğrudan yakıt püskürtmeli araçların sayısı arttıkça bunlara uygun LPG sistemlerine olan ilgi de doğal olarak artacaktır, hele ki benzinin 2 Euro/3 Dolara yaklaştığı bir ülkede bu zaten kaçınılmaz bir durum.

Açıkçası VIALLE'nin LPdi sistemine 3.000 TL'yi gözden çıkardım. Bu şu anda benim için çok fazla para, 2 yılda yaptığım 15.000 km için bile bu kadar para vermemişimdir. Fakat faturasını gider olarak işyeyebileceğim, aracın bir parçası olacak, envanterine girecek, % 100 LPG ile çalışması, sıvı LPG kullanılması, denemiş, uygulanmış ve onaylanmış bir sistem olması, aracımı daha uzun yıllar kullanmak istemem, şehiriçinde kullandığım yolların yakıt tüketimi ortalamamı arttırması, ve genel olarak aracıma PAHALI bir yakıt almak istememem, HESAPLI alternatif tercih etme eğilimimden ötürü VIALLE LPdi sistemini Türkiye'ye geldikten, montaj, uygulama örnekleri, fiyat ve garanti gibi durumların açıklığa kavuşturulmasından sonra taktırmayı düşünüyorum.

Hayırlı olur inşallah.

Saygı ve sevgilerimle,

Taner Göde

• Arkadaşlar şimdi vialle bayileri ile görüştüm ve malesef ki aracım FSI ve vialle lpdi sistemi fsi için gelmeyecekmiş,

bu çok kötü bir durum ve fsi araçlar üretilmiyor diye bu sistemi fsi için uyarlamayı düşünmüyormuş vialle,

peki tsi motoru yarın vw değiştirirse ne olacak bu çok büyük bir yanlış,

ayruıca fsi motor 4 yıl üretildi ve yeteri kadar araç var piyasada,

bayi fsi lpg için talep olmadığını söyledi bu yanlış bir bilgi,

1.4 TSI 122 HP motorlar için % 100 LPG ile çalışan VIALLE LPdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w.antilles -- 4 Nisan 2010; 23:27:47 >

• Teşekkürler Sayın diskriminant. GAg şirketi sanırım endüstriyel fikri mülkiyet hırsızlığı olmasın diye resimlerin büyük boyutlusunu eklemiyor. Aşağıdaki linkte VIALLE LPdi olarak 3 araca takılmış olan var (1 Passat ve 2 Golf, sizin resimlerini ekledikleriniz de var). Daha büyük ve kaliteli resimler beklerdim ama demek ki böyle uygun görmüşler.

Sıra geldi bu sistemi Türkiye'de de görmeye (inşallah). 1.8 TSI 160 HP için bu yıl da VIALLE'den uygun bir sistem çıkacak.

http://www.gag-autogas.de/?seite=fahrzeuggalerie&marke=VW&tank=vialle_lpdi

http://www.innovationplus.eu/technik/

LPi sistemi = 4. jenerasyon LPG sistemi
    LPdi sistemi = 5. jenerasyon LPG sistemi

Biraz daha iyi bir resim, FSU (Fuel Selector Unit) (Patentli Yakıt Seçme Ünitesi), giren benzin ve LPG hortumu, çıkan yakıt hattı daha iyi görülüyor:

Das LPdi-System von Vialle
    Nach 3 Jahren Forschung in der hauseigenen F&E-Abteilung und in enger Kooperation mit dem Automotive Powertrain der HTW des Saarlandes, ist es
    VIALLE gelungen, ein serienreifes Direkteinspritz-Autogas-System zu entwickeln. Damit konnte sich VIALLE erneut als technologischer Marktführer
    behaupten und kann weltweit als erstes Unternehmen ein solches System anbieten.

Das LPdi-System arbeitet wie ein Benzin-Einspritzsystem. Dabei wurde die bewährte LPi-Technik konsequent weiterentwickelt. Dieses unterscheidet sich
    von allen am Markt befindlichen "Verdampfersystemen" dadurch, dass kein Eingriff in den Kühlkreislauf des Aggregates notwendig ist, welches
    zwangsläufig Leistungseinbußen mit sich bringt.

Darüber hinaus arbeitet das System wartungsfrei, da keine Kraftstofffilter gewechselt werden müssen. Somit kann es auch zu keinen Verstopfungen und
    in der Folge zu Systemstörungen oder sogar Ausfällen kommen.

Das System der 5. Generation kommt bei direkteinspritzenden Motoren zum Einsatz und nutzt das OEM-Hochdruck-Kraftstoffsystem. Das System verfügt
    über eine Technik zur Umschaltung der Kraftstoffsorte am Eingang der Hochdruckpumpe. Eine hydraulische Umschalteinheit verbindet Benzin,
    Vorlaufleitung oder beide Autogas-Leitungen mit der Hochdruckpumpe.

Die Euro 5 Norm bleibt sowohl für ab Werk gelieferte Fahrzeuge aber auch für Nachrüstlösungen erhalten. Im praktischen Einsatz senkt die LPdi-Technik den Autogasverbrauch und führt zu einer weiteren Einsparung von CO2 Emissionen.

Aktuell ist das LPdi-System für vier 1,4 TSI Modelle des VW Konzerns verfügbar. Details erfahren Sie als Vialle-Partner in unserem Shop. Weitere
    Fahrzeugmodelle befinden sich bereits in der Entwicklungsphase, so dass Mitte 2010 ein Großteil der Modellpalette für die 1,2 bis 2,0 TSI und TFSI Aggregate verfügbar sein werden.

• diskriminant dostum bu golf 5 motoru acaba fsi mi tsi mi,

bildiğin gibi golf 5 te iki motorda mevcut,

benim aracım da golf 5 fsi,

vialli bayisine telefon ettim ve fsi için sistem olmuyor dediler,

cevaplarsan memnun olurum.

kusura bakma cevabı kendim vermiş oldum,

ama yinede sorayım fsi çin bir bilgi geldimi kulağınıza,

lpdi ve fsi ?
  • Sayın diskriminant'ın müsaadesi ile cevaplamak istiyorum. Resimdeki Golf 1.4 TSI 122 HP ve takılan sistem VIALLE LPdi (en alttaki resimden görülüyor, buraya tıklarsanız montajı yapan siteye gidersinizhttp://www.gag-autogas.de/?seite=fahrzeuggalerie&marke=VW&tank=vialle_lpdi).

VIALLE belki FSI'lere hitap etmiyor ama diğer üreticiler benzin/LPG karışık kullanan sistemle FSI'lere de dönüşüm yaptırmak istiyorlar. Buna örnek BRC ve LANDIRENZO.

quote:

Orijinalden alıntı: corobo

diskriminant dostum bu golf 5 motoru acaba fsi mi tsi mi, bildiğin gibi golf 5 te iki motorda mevcut, benim aracım da golf 5 fsi, vialli bayisine telefon ettim ve fsi için sistem olmuyor dediler, cevaplarsan memnun olurum.

• Şunuda ekleyeyim temsada oldukça vıalle türkiyede iş yapamaz kaldı ki fuarda bile yoktular . .

Satış ve Ürün Destek için lütfen size en yakın bayimiz ile iletişim kurunuz.

» Vialle LPi Bayi Listesi

Temsa Global, gerçekleştirdiği anlaşma gereği Vialle Alternatif Yakıt Sistemlerinin Türkiye tek distribütörüdür. Kurumsal iletişim için Temsa Global iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz.

» Temsa Global

quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

Şunuda ekleyeyim temsada oldukça vıalle türkiyede iş yapamaz kaldı ki fuarda bile yoktular . .

Bayiler

ADANA TEKBAŞ OTOMOTİV Mersin Yolu Üzeri 9. KM. Atermit Fab. Yanı
    T. 0 322 441 16 96 / F. 0 322 441 08 79

ANKARA AZİZOĞLU İstanbul Yolu Üzeri 8.KM. No:312 Batıkent
    T. 0 312 252 70 70 / F. 0 312 252 64 64

ERZURUM ARAZ OTOMOTİV Tortum Yolu Üzeri Sanayi Çıkışı
    T. 0 442 242 70 30 - 31 / F. 0 442 242 70 39

GAZİANTEP ELİT OTOMOTİV Araban Yolu 3.KM. Bahaeddin Nakiboğlu Bulvarı Otogar Civarı Şehitkamil
    T. 0 342 328 97 50 / F. 0 342 328 97 56

MY OTOMOTİV Kocaoğlan Mh. Kenan Evren Blv.No189
    T. 0 342 227 57 77 / F. 0 342 227 57 71

İSTANBUL \ EYÜP MAR OTO Merkez Mah. Silahtarağa CD. No.77 Eyüp
    T. 0 212 616 29 29 / F. 0 212 563 79 63

İZMİR YÜKSELİŞ Üniversite CD. No:72 Bornova
    T. 0 232 342 17 00 - 0 232 342 59 20 / F. 0 232 342 35 10

SAMSUN BERLİN MÜHENDİSLİK Gülsan Sanayi Sitesi 38. Sokak No:43
    T. 0 362 238 08 88 / F. 0 362 238 08 19

TRABZON ADNAN OTOMOTİV Çimenli Mevkii Havaalanı Pisti BitimiNo:42
    T. 0 462 334 43 45 / F. 0 462 334 19 39

Temsa Global Kısıklı Cad. Şehit Teğmen İsmail Moray Sok. No:2/1 34662 Altunizade - İstanbul / Türkiye
    Tel: +90 216 544 52 00 / Fax: +90 216 325 60 40 / E-posta: info@temsaglobal.com

Temsa Global, gerçekleştirdiği anlaşma gereği Vialle Alternatif Yakıt Sistemlerinin Türkiye tek distribütörüdür.

• Ben arkadaşıma durumdan bahsettim sciroccoya taktırmaya ikna oldu bile sen takip et stabil olduğu anda takalım diyor.

Orijinalden alıntı: SchwarzMoto

Ben arkadaşıma durumdan bahsettim sciroccoya taktırmaya ikna oldu bile sen takip et stabil olduğu anda takalım diyor.

Aklın yolu bir,bir sonraki aracım TSİ olacak inşallah ve hiç gözünün yaşına bakmadan LPDİ sistemi taktırmayı düşünüyorum şimdiden.
  • arkadaşlar bu gelecek sistem tüm tsi lere olacakmı acaba

TIKLAYIN
  • Önce 1.4 TSI 122 HP motor için geliştirildi ve sırası ile diğer TSI motorlar için de çıkacak. FSI motorlar için VIALLE'den ziyade diğer markalara yönelmek gerekiyor. Bu hususta BRC'ye güveniyordum fakat onlar da araç ECU'sunu okumadan bir şey söyleyemiyorlar, umarım LANDIRENZO öyle değildir ve kapısını herkese açar.

quote:

Orijinalden alıntı: kelmiker

arkadaşlar bu gelecek sistem tüm tsi lere olacakmı acaba
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.