Şimdi Ara

1.4 TSI 122 HP motorlar için % 100 LPG ile çalışan VIALLE LPdi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
723
Cevap
12
Favori
272.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
  • Bu kadar talep varken hâla uyumlu bir kit getirememiş olmaları yazık. 1.4tsi'ye lpg olsa aklımdaki 1 numaralı motor olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 13 Mayıs 2011; 20:00:39 >
  • Karbüratörlü araçlara boğazdan mikserli basit LPG sistemi getirdiklerinde bunu karbüratörlü araç sahiplerinin çoğunun tercih edeceğini bildikleri için kiti 100 € fiyatla satılan bu sistemleri onbinlerce adetler halinde ithal ettiler, hatta yerli de ürettiler. Montajı basit, LPG'nin % 50 daha ucuz olması TOROS ve ŞAHİN ile özdeşleşen bu sistemin 2000'li yıllara kadar tek sistem olmasını sağladı.

Fakat çok noktalı enjeksiyonlu (piyasada "plastik manifoldlu" olarak da adlandırılıyor ama bu doğru değil) araçlar için bu sistemler uygun değil (uydurmaya çalışanlar vardı, efsane kasa Corolla motorların enjeksiyonlu olana boğazdan mikserli sistem de takılıyor) ve onun yerine SIRALI LPG SİSTEMLERİ ithal edildi, ATİKER tarafından yerli olarak da üretildi. Son 10 yılda bu sistemin hakimiyeti LPG piyasasının patlamasına, ayrıca benzin fiyatlarının katlanması LPG piyasasının tsunami gibi piyasayı süpürmesine sebep oldu. Fiyatlar de 2.000 TL'den 750 TL'ye kadar düştü.

Ancak otomobil üreticileri DI motorlara geçmeye başlayınca ortaya LPG UYUMU sorunu çıktı ve LPG'yi SIVI HALDE PÜSKÜRTMEK çözüm olarak ortaya çıktı fakat bu halen çok yeni bir sistem. VIALLE'nin LPi sistemi ile sıvı LPG püskürtme Türkiye'ye geldi ama bu DI değil MPI motorlar içindi...

Talep çok fazla, VIALLE-PRINS-BRC-GFI Teleflex markalarının halen birbirlerini beklemesi veya lansman yapmaya yanaşmaması anlaşılır ve kabul edilebilir değil.

Aslında bu bir köprü, onlar geçmeye korkuyor, başlarına ne geleceğini bilmiyorlar, biz de 4.250 TL'lik bir fiyatla bu köprüyü geçmek istemiyoruz. Biz hem sistemin piyasaya GİRİŞ yapmasını hem de UCUZ (ödenebilir ve makul fiyatla) satılmasını istiyoruz, onlar da fiyatı DÜŞÜREMEME ve sistemi YAYGINLAŞTIRAMAMA korkusu yaşıyorlar.

Bu çekişme böyle devam edip gidecek.

quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Bu kadar talep varken hâla uyumlu bir kit getirememiş olmaları yazık. 1.4tsi'ye lpg olsa aklımdaki 1 numaralı motor olacak...

• Bugün ilan listesinde şu araca rastladım İtalya'dan getirttiği sıralı sistemi skoda super b ye taktıığından bahsediyor ne derece doğru bilinmez :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-superb-skoda-48725283/detay/
  • % 100 LPG ile çalışan sistem VIALLE tarafından piyasaya sürüldü ama VIALLE de Hollandalı bir firma. Büyük olasılıkla BRC, ROMANO veya LANDIRENZO tarzı BIVALENT (çift yakıtlı) bir ara sistem getirdi. Ama kendisinin mi İtalya'dan getirdiğini veya LPG dönüşümü yapan şirketin özel siparişle mi getirdiği belli değil. Kuvvetli bir ihtimalle bu sistem benzin ve LPG'yi karışık kullanan bir çözümdne ibaret. % 100 LPG (sıvı) kullanan DI motora piyasada henüz rastlamadım.

quote:

Orijinalden alıntı: iakbay06

Bugün ilan listesinde şu araca rastladım İtalya'dan getirttiği sıralı sistemi skoda super b ye taktıığından bahsediyor ne derece doğru bilinmez :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-superb-skoda-48725283/detay/

• Bu sistem nerede satılıyor bayi falan bulamadım.. Eğer gercekten varsa sorunsuz calısıyorsa Dizel araç almaktan vazgecicem hemen!
  • Taner üstad konuyu açtığından buyana takip ediyorum tsi aracım yok (mpi :))) şu an bir beklentim olmamasına rağmen ben bile bu sistemin geleceğinden şüphe duymaya başladım kaldıki bunu satıp monte edip geliştirecekler baya bi uzun bi süreç sanırım bu süreçin ortalarında vas grup lpg li bir araç çıkarır.

DonanımHaber Forum ahalisi olarak burada beraber tartıştığımız ve paylaştığımız kadar bilgiyi Türkiye'deki LPG distribütör ve dönüşüm servisleri dahi paylaşmamıştır. Bu sistemin tüm artı ve eksilerini, montaj şeklini, çalışma prensibini ve ilgili diğer tüm ve her türlü bilgi burada var fakat Türkiye'de ne yazık ki bir çok kurumsal işletmede karşılaştığım vurdumduymazlık SIVI LPG ENJEKSİYON sisteminde de görüyorum. Gençlerin kaynayan kanı gibi bu işe giren adamların kanı DI motorlara % 100 LPG uygulamaya yönelik işlemlerde kaynamıyor, donuyor. Türkiye'de benzin 4,20 TL iken, LPG 2,20 TL iken ve bu kadar çok DI motor satılırken hâlâ MPI'ye ağırlık veren şirketlerin GEÇ KALDIKLARI ve TRENİ KAÇIRDIKLARI ortada.

Haberlerde boy gösteren, fuarlarda gösterişli standlar kuran, PASSAT'ı koyup dörtlü flaşörlerini yakan ve kocaman "FSI/TSI'LERE LPG" pankartı açanlar NEREDE...??? Tüm bunlar sırf magazin basınının gündeminden düşmemek için ipkini giyen C sınıfı mankenlerin Bodrum Gümbet'teki "ay resmimi çektiler..." tarzı reklam kokan hareketlerine benziyor. Sıralı LPG sistemi 10 yıldır var, 10 yılda hangi gelişmeler oldu? Evaporatörler "Çingen Selim" tarzı darbuka büyüklüğünden bir Çizbürger kadar küçüldü, pipo denilen birşey icat edildi, fiyatlar 2.500 TL'den 1.500 TL'ye düştü, hatta radyoda bir marka %20 indirim yaptığını duyurmaya başladı. Hepsi o kadar!

DI motorlar yaygınlaşıyor, bununla beraber bu motorlar için % 100 LPG ile çalışan SIVI LPG ENJEKSİYON sistemleri de yaygınlaşıyor, ama bizim LPG distribütörleri sadece koltuklarında yayılıyor!!!

Bu hafta işlerim çok yoğundu, forumdaki mesajların çoğunu okudum, en kısa zamanda yazmaya devam ediyorum.

Selam ev sevgiler,

Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: ArmaganT

Taner üstad konuyu açtığından buyana takip ediyorum tsi aracım yok (mpi :))) şu an bir beklentim olmamasına rağmen ben bile bu sistemin geleceğinden şüphe duymaya başladım kaldıki bunu satıp monte edip geliştirecekler baya bi uzun bi süreç sanırım bu süreçin ortalarında vas grup lpg li bir araç çıkarır.

• TSI ve LPG halen pek mantıklı bir seçenek değil; en azından uygulama fiyatı-amortisman süresi bakımından.. Aylar önce Euro kuru bu denli yüksek değilken 1500-Euro+KDV uçuk bir rakam olarak addedilirken yükselen kurla TL bazında fiyat daha da yükselmiş; amortisman süresi de otomatik olarak uzamış durumda. Birkaç ay önce de yazdığım gibi ilk olarak Prins daha sonra da diğer firmalar bu işin içine girmediği, Türkiye'de montaja başlamadığı sürece TSI motorlarda LPG'nin yaygınlaşması pek mümkün değil..

Her hakkı mahfuzdur...
  • Elektrikli oto 100 km’yi 2.5 liraya gidiyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, isteyen herkesin aracını elektrikliye dönüştürebileceğini söyledi. Ergün bununla ilgili olarak dönüşüm firmalarının bakanlığa başvurduklarını belirtti. Ankara’daki ilk elektrik şarj istasyonunun Sanayi Bakanlığı’na kurulması nedeniyle düzenlenen törene katılan Ergün, burada elektrikli Renault Fluence’i test etti. Bakan Ergün test sürüşünün ardından elektrikli otoyla ilgili düşüncelerini ’hızlı, sessiz, seri’ olarak özetledi. Elektrikli otolarda üretim maliyetinin yüksek olduğunu ancak vergi avantajı ile bu farkın kapanacağını söyleyen Ergün, normal araçlarda yüzde 37 olan ÖTV’nin elektrikli araçlarda yüzde 3 olarak belirlendiğini hatırlattı. Ergün dizel araçların 100 km yolu 25-30 liraya, bu aracın ise 2.5 liraya yapabildiğini vurguladı. Bakan Ergün, söz konusu aracın evde de şarj edilebileceğini belirtirken bunun maliyetinin ise ev elektriği fiyatından olacağını kaydetti. Ergün, normal otomobillerin elektrikliye dönüştürülmesinin maliyetinin ise 3-4 bin lirayı bulacağını bildirdi.

Not: İhaleyi Vialleye versinler elektrikli otoda hayal olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentist24 -- 24 Haziran 2011; 22:31:49 >

• "Normal otomobiller" nasıl (!) "elektrikliye döüştürülecek" acaba sayın Bakan...??? Şu anda kullandığınız "OTOMOBİL"in herşeyi tükettiği yakıt esas alınarak düzenlenmiştir. Motor, vites kutusu, aktarma organları, frenler, ısıtma/soğutma/havalandırma sistemleri, hidrolik direksiyon ve daha onlarca donanım motordan aldığı güçle beslenmektedir. Yakıt deposu, eksoz sistemi, elektronik devreler, aracın ağırlık dağılım oranı, süspansiyonu vb. herşey aracı geliştiren mühendisler tarafından optimize edilmiştir.

Bu VHF/UHF yayınları alan eski bir televizyona digital uydu yayınlarını alabilen bir receiver bağlamaya benzemez ki!

Elektrikli otomobiller hakkında açılan konulara çok bilgi yazdım. Elektrikli aracın en büyük handikapı halen MENZİL ise de

1. Akülerin Ağırlığı (boş akü de, dolu akü de aynı ağırlıktadır!) (ama sıvı yakıt veya LPG fiziksel olarak tüketilmektedir)
    2. Akülerin Şarj Süresi (boş aküyü doldurmak 5 dakikalık bir iş değildir, 5 saat sürer) (ama yakıt deposu 2 dakikada dolar)
    3. İçten Patlamalı Motorların basınç kompresyonu ve soğutma suyu sıcaklığı frenleme ve ısıtma için kullanılır.
    4. Uzun yolda akülerin menzili ve şarjı dezavantajdır. İçten patlamalı motorlar her yerde yakıt bulabilir.

Benzin-Dizel-LPG'li araçlar zamanla hayatımızın ve günlük yaşantımızın o kadar vazgeçilmez ve temel bir parçası haline gelmişlerdir ki sanki hiçbir zaman hayatımızdan çıkmayacaklarmış, hep var olacaklarmış ve bildiğimiz dünya düzeni onun etrafında, odakta o varken dönüyormuş gibi geliyor. Elektrikli araçta ISINMA nasıl gerçekleşecek? Akülerin depoladığı değerli enerjiyi rezistansların içinde israf ederek mi? Aydınlatma ve elektrikl destekli direksiyon dahil otomobillerin elektrikle çalışMAyan bir parçaları kaldı mı? Peki ya KLİMA? O hayvansal kompresör motordan epey bir HP çektiğinde çekiş düşmesin diye akülerden daha falza akım talebinde bulunulmayacak mı?

Ne kolay tabi, aracımıza biniyor, motoru çalıştırıyor, 1. vitese takıp klimayı da açarark Ankara'dan Antalya'ya geze geze gidebiliyoruz. Çok merak ediyorum, piyasaya sürülmeye hazır araçlarda şu anda alıştığımız ve vazgeçmeyeceğimiz donanımlar da standart olacak mı?

• gun itibariyle. pardon saat 12'yi gecmis. o halde dun itibariyle, 2009 model Golf VI 1.4 tsi 122hp dsg7 arac almis bulunmaktayim. tsi araclara lpg takilabilitesini daha bi sevkle takibe almis durumdayim. 3 aydir araba arama hobimi, bu ise ve aracimla alakali durumlara cevirebilirsem, vakit harcayacak bir is de bulmus olurum umudundayim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

peki taner hocam bu sıvı LPG olayı başlasa veya şuan için uyguşansa, LPdi si olan bir araç
    normal bir akaryakıt istasyonuna gittiğinde normal lpg pompasından dolum yapılabilir mi yoksa bunun içinde ayrı bir düzenek mi olması gerek.

Bu nereden çıktı? Bu sistemde de bildiğimiz LPG tankı var...

Orijinalden alıntı: Taner Göde

"Normal otomobiller" nasıl (!) "elektrikliye döüştürülecek" acaba sayın Bakan...??? Şu anda kullandığınız "OTOMOBİL"in herşeyi tükettiği yakıt esas alınarak düzenlenmiştir. Motor, vites kutusu, aktarma organları, frenler, ısıtma/soğutma/havalandırma sistemleri, hidrolik direksiyon ve daha onlarca donanım motordan aldığı güçle beslenmektedir. Yakıt deposu, eksoz sistemi, elektronik devreler, aracın ağırlık dağılım oranı, süspansiyonu vb. herşey aracı geliştiren mühendisler tarafından optimize edilmiştir.

Bu VHF/UHF yayınları alan eski bir televizyona digital uydu yayınlarını alabilen bir receiver bağlamaya benzemez ki!

Elektrikli otomobiller hakkında açılan konulara çok bilgi yazdım. Elektrikli aracın en büyük handikapı halen MENZİL ise de

1. Akülerin Ağırlığı (boş akü de, dolu akü de aynı ağırlıktadır!) (ama sıvı yakıt veya LPG fiziksel olarak tüketilmektedir)
    2. Akülerin Şarj Süresi (boş aküyü doldurmak 5 dakikalık bir iş değildir, 5 saat sürer) (ama yakıt deposu 2 dakikada dolar)
    3. İçten Patlamalı Motorların basınç kompresyonu ve soğutma suyu sıcaklığı frenleme ve ısıtma için kullanılır.
    4. Uzun yolda akülerin menzili ve şarjı dezavantajdır. İçten patlamalı motorlar her yerde yakıt bulabilir.

Benzin-Dizel-LPG'li araçlar zamanla hayatımızın ve günlük yaşantımızın o kadar vazgeçilmez ve temel bir parçası haline gelmişlerdir ki sanki hiçbir zaman hayatımızdan çıkmayacaklarmış, hep var olacaklarmış ve bildiğimiz dünya düzeni onun etrafında, odakta o varken dönüyormuş gibi geliyor. Elektrikli araçta ISINMA nasıl gerçekleşecek? Akülerin depoladığı değerli enerjiyi rezistansların içinde israf ederek mi? Aydınlatma ve elektrikl destekli direksiyon dahil otomobillerin elektrikle çalışMAyan bir parçaları kaldı mı? Peki ya KLİMA? O hayvansal kompresör motordan epey bir HP çektiğinde çekiş düşmesin diye akülerden daha falza akım talebinde bulunulmayacak mı?

Ne kolay tabi, aracımıza biniyor, motoru çalıştırıyor, 1. vitese takıp klimayı da açarark Ankara'dan Antalya'ya geze geze gidebiliyoruz. Çok merak ediyorum, piyasaya sürülmeye hazır araçlarda şu anda alıştığımız ve vazgeçmeyeceğimiz donanımlar da standart olacak mı?

Taner Bey,
    Almanya’nın Stuttgart kentinde, ortağı Reinhardt Ritter ile ticari Arabaları elektrikle çalışır duruma getiren EFA-S Elektrikli Araçlar Ltd. Şti, 30 Kasım’da ,Sanayi ve Ticaret Bakanlığının, araçlarda elektrik dönüşümü yapılabilmesine imkan tanıyan mevzuat değişikliğini resmi gazetede yayınlamasını takiben ,Türkiye’de İzmir’i seçen EFA-S Elektrikli Araçlar Ltd. Şti , benzinli ve dizel araçları elektrikli araçlara dönüştürmeye başladı.

Dönüşüm otomobilin motor ve ona bağlı tüm yardımcı gereçler, yakıt deposu gibi sistemlerinin otomobilden çıkartılarak,EFA-S Tarafından üretilip ,dizayn edilmiş akü sistemini barındıran kutunun şase arasına yerleştirilmesi ile gerçekleşiyor.Bu Kutunun Ağırlığı 90-95 kilogram.

Akülerin bir bölümünü otomobilin ön tarafına montajlıyorlar.Bununda sebebi, 90-95 kilogram civarındaki bu akü sistemini barındıran kutunun yerleştirilmesinden sonra oluşabilecek denge sorununu ortadan kaldırmak.Zira Aracın orjinal motoru 250 kilogram olduğu için dengeyi sağlamak gerekiyor.

Akü sistemini barındıran kutunun altında da elektrikli motor var.

Son işlem olarakta , benzin göstergesinin yerini de batarya göstergesi monte ediliyor.

Dönüşüm sonrası, uygulama yapılan arabalar şimdilik şehir içi trafiğinde ideal randımanı verebiliyorlar. Bu akülerle günde 100 ila 200 kilometre arasında menzil yapabilirsiniz. Bu bilgileri veren EFA-S Elektrikli Araçlar Genel Müdürü ve kurucu ortağı olan İzmirli işadamı Can Baki, " Şehir içindeki araçların durması kalkması emisyon açısından gürültü açısından önemlidir. En çok çevre kirliliğini yaratan şehiriçi trafiğidir. 14 liralık mazot yakıyorsa 1 liralık elektrik harcıyor." diye konuştu.

EFA-S Elektrikli Araçlar Ltd. Şti , Uluslararası kargo firması UPS için Almanya’da P80 7,5 tonluk aracı dünyada ilk defa elektrikle çalışır hale getirerek başarılı bir işe imza atmıştı. EFA-S, sadece Almanya’dan değil Avrupa’nın farklı ülkelerinden de yoğun sipariş alıyor. EFA-S Elektrikli Araçlar Ltd. Şti Genel Müdürü Can Baki, “Arabaların motor, yakıt tankı ve diğer tüm yardımcı gereçlerini sökerek, yeni motor ve aksamla yüzde yüz elektrik gücüyle çalışır hale getiriyoruz. TUV ve ECE-R-100 Avrupa standartlarında üretim yapıyoruz. Arabalarda oldukça yüksek performans elde ediyoruz. Tüm dünyanın gündeminde olan yüksek yakıt maliyetlerine ve çevre kirliliği yaratan Arabalara artık güçlü bir alternatif sunuyoruz ” dedi.

Ayrıca EFA-S Elektrikli Araçlar Ltd. Şti Genel Müdürü Can Baki, sözlerine ‘’Elektrikli Arabaları büyük bir firma tarafından imal edilmiş herhangi bir elektrikli ticari araca göre yüzde 50 daha ucuza mal ettiklerini de belirten Can Baki, sipariş miktarına göre Arabaları 10 - 12 hafta civarında tamamladıklarını ve 2 yıl garanti sunduklarını da’’ ekliyor.
    EFA-S Elektrikli Araçlar Ltd. Şti Genel Müdürü Can Baki ,’’Türkiye’de Elektrikli Arabalar Yönetmeliğinin hazırlanmasının sektörün geleceği açısından umut verici olduğuna dikkat çeken Baki, “Sektör bu yönetmelik sayesinde tam bir düzen ve sisteme kavuşacak. Türkiye’de ticari Arabaların elektrikli hale getirilmesiyle gerek çevre, gerek ekonomi, gerekse ulaşım konforu açısından yeni bir dönem başlayacak” dedi.

2011 Renault Megane 1.5 Dci 105 HP Privilège

• 1.4 tsi 140 hp 2007 jetta aldım ...performans testine soktum arac 158 beygir çıktı 258 km net yaptı 5 kişilik yük ile test oyle idi...lpdi taktırmayı düşünüuorum hiçde ekonomik degil 520 krş şehir içi yaktım kesnlikle lpd taktırmayı düşünüyoum yada 1.6 tdi lerle degiştirmeyi düşünüyorum
    araçta yanlız içinde 3-4 kişi varken gaza yüklendiginde mili saniyelik bir tıkanma kesintiler oluyor sanki enjektörleri bişiler tıkıyomuş gibi inşallah şanzımandan yada tubodan degildir araç şeytan içadı gbi bişi motorsikler gibi aynı yaşım biraz ileri oldugundan 37 pekte kullanmayı düşünmüyorum tdi sanırım iyi bir seçim yada lpg net kararımı vermiş degilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F65A60EA1 -- 27 Haziran 2011; 10:10:46 >

Sıralı LPG = 3. Kuşak
    Sıvı LPG = 4. Kuşak

quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

peki taner hocam bu sıvı LPG olayı başlasa veya şuan için uyguşansa, LPdi si olan bir araç
    normal bir akaryakıt istasyonuna gittiğinde normal lpg pompasından dolum yapılabilir mi yoksa bunun içinde ayrı bir düzenek mi olması gerek.

Aşağıdaki gibi bir tablo yapmaya çalıştım:

1.4 TSI 122 HP motorlar için % 100 LPG ile çalışan VIALLE LPdi

• tv'den duydum; "normal benzinli araçlar, 300 adet parça değişimi ile elektrikliye dönüşebilecek."

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • Sizce sıvı LPG besleme sistemlerindeki asıl sorun nedir ki yaygınlaşmıyor. LPG zaten basınç altında sıvılaşıyor basınç azalınca etrafından ısı alarak gaz haline geçiyor. Sıvı LPG beslmesinde tank içerisine pompa koyarak basınçlı halde sevki sağlanabiliyor. DI sistemlerde benzinde direkt olarak silindirler içerisine besleniyor ve oda sistemine gore değişmekle beraber 200 bar civarında baslıyor. Peki asıl soruna gelelim ;
    Benzin ve Sıvı LPG aynı enjektörlerden beslenicek,ikiside basınçlı olacak bunlar tamamda enjektör geri dönüş hattını nasıl yapacaksınız. Benzinden LPG ye geçtik veya tersi borularda kalan yakıtın hangisi oldugu ne kadar kaldıgı ve geri donusumunu nasıl ayarlayacaksınız.Sonuçta enjektörlerden beslenmeyen fazla yakıt direk tanka bosalıyor.Sistem cizimlerini inceleyin kimse geri donus hattını vermemiştir. MPI sistemlerde LPG için farklı enjektör oldugu için sorun yok ama bunda kesinlikle sorun olucaktır. Sıvı lpg gaz haline gecerken piston içerisindeki ısının ne kadarını emicek,yanma verimi ne kadar etkilenecek.Tank içerisine LPG yi basınçlandırmak için kanoulan pompa ne kadar plastik aksamdan oluşursa oluşsun sonuçta bir elektrik motoru olucak ve ne kadar sağlıklı olucak.Pompa kilitlendi motor kıvılcım attı bizde bombanın parça tesirleri gibi sağa sola saçılırız.
    Benim mantığıma gore temel sorun geri dönüş hattı hadi diğerlerine bazı cozumler var diyelim...Saygılar.

• mantıksal önermelerinde haklılık payı var ...simdi lpg tankındaki dalgıç pompa izoleli bir halde ve bir çeşit 10 garantili yag ile kaplanmış depo ile birlikte degişen bir aletmiş...ikiside sıvı oldugundan dolayı eski sitem gibi ilk önce kalan gazı yakar sonra benize devam eder yada benzini bitiri boruda sonra gaza devam eder bunuda algılayamayız sanırım...gecen birisi yerlerde okudum tsi lpdi taktırmış yanlız ertesi gun çalıştırdıgın da yani uzun beklmeden sonra bbir iki marşta çalıştıgını bununda sıvı lpg nin aracı durdurduktan sonra biraz daha pistonlara aktıgını ve yogun yakıt birikmesinden kaynaklamdıgını düşünmüş en son çaresini bulmuş araçı stop ederkene bir ara gazı verip 3000 5000 devir yapıp öyle stop ediyormuş ertesi gün sorun olmuyormus buda benim gördügüm ilk tsi uygulaması ...lpg siz tsi lere binilmez çok yakıyorlar ama iyide gidiyorlar
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.