Şimdi Ara

1.4 TSI 122 HP motorlar için % 100 LPG ile çalışan VIALLE LPdi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
723
Cevap
12
Favori
272.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
  • Tatile çıkmadan taktırabilseydik çok iyi olurdu ama sanırım daha çok yaz geçecek

OCTİ 1.4 TSI DSG
    308 GP Yarışı, 91 Zafer, 155 Podyum, 68 PP, 77 EHT, 7 Şampiyonluk, Tek Kral Michael Schumacher

Novitec Bravo 1.4 T-Jet 170PS Sport

• Süper montaj yapmış adamlar..
  • Alman MOTOR-TALK sitesinde VIALLE LPdi sistemi hakkında aşağıdaki soru işaretleri konuşuluyor:

1. HP (High Pressure) Yakıt Besleme Pompası (motorun üstündeki pirinçten yapılan silindir şekilli pompa) benzin için yapılmış, sıvı LPG'nin etkisine dayanamaz, 100.000 km ömrünün olmadığı ifade ediliyor.

2. Sıvı LPG'nin -25°C soğuk havalarda donma, tortulanma, çökmeler yapacağı ve LPG deposundaki sıvı gazın motora sevikyatında sıkıntılar yaşanacağı ve depodaki yakıt sevkiyat pompası motorun zorlama nedeni ile arızaya yatkın olduğu belirtiliyor.

3. LPG deposu bildiğimiz LPG silindir/simit tanklarından farklı. İçinde Yakıt Sevkiyat Pompası var (aynı benzin tankındaki gibi) ve bu "LPG depo pompası" rahatsız edici bir sesle çalışıyormuş, ancak araç hareket ettiğinde fark edilmiyor, sadece motoru söndürdükten sonra 15-20 saniye daha (sesli) çalışmaya devam ediyor.

4. Forumda VOLKSWAGEN'in (VAG) Sıvı LPG'ye YEŞİL IŞIK *YAKMADIĞI* (!!!) ve bu sistemi FSI/TSI araçlarında görmek istemediğini ve onaylamadığı da belirtiliyor. Kendisi BI-FUEL tipi fabrika çıkışı (LANDIRENZO markalı) LPG sistemleri takıp satan VOLKSWAGEN ve yan kuruluşları/markaları Sıvı LPG'ye onay vermemesinin motor ömründen ziyade HP (High Pressure) Yakıt Besleme Pompasının arızalanma olasılığının yüksek olmasına bağlanıyor. Benzinde sorun çıkarmayan pompa Sıvı LPG'de sorun çıkarbileceği ifade ediliyor.

5. LPi ve LPdi sistemindeki LPG deposu normal LPG sistemlerinin deposundan 10 cm (!) daha yüksek.

VIALLE'nin sistemi dâhiyâne, şeytanca fikre yakın bir proje. LPG'yi motorun kendi püskürtücülerini ve pompasını kullanarak, hiçbir sıcak su borusu döşemeden, emme manifolduna bile dokunmadan, kablo bile kesmeden (!) uygulamak VOLKSWAGEN'in şimşeklerini VIALLE'nin üzerine çekmesine sebep olmuş görünüyor. VIALLE kendisi VAG grubunun desteğini gördüğünü (resmi broşürlerinde) ifade etmiş olsa de MOTOR-TALK forumunda VAG içinden yazanlar bunun böyle olmadığını yazıyor.

Her zamanki gibi Türkiye'ye uygun bir VIALLE LPdi çözümünün gelmesini bekleyeceğiz ve göreceğiz...

Saygılarımla,

Taner Göde

• emeğiniz için teşekkürler Taner bey.
    anlaşılan sistemin oturması için biraz daha bekiyeceğiz

GASITALY TURKIYE'DEKI 3,5 MILYON BENZINLI ARACIN LPG DONUSUMUNU GERCEKLESTIRMEYI HEDEFLIYOR

TURKIYE OTOGAZ SISTEMLERI PAZARINA YENI GIRIS YAPAN GASITALY,
    TURKIYE'DEKI 3,5 MILYON BENZINLI ARACIN LPG DONUSUMUNU GERCEKLESTIRMEYI
    HEDEFLEDIGINI DUYURDU.
    LUKS OTOMOBILLERIN OTOGAZ SISTEMI GASITALY'NIN, TURKIYE PAZARINDA LUKS
    OTOMOBILLERE OTOGAZ DONUSUM SISTEMI PAZARLADIGI, FERRARI, PORCHE GIBI LUKS
    SEGMENTTEKI OTOMOBILLERINI HEDEF ALAN FIRMANIN ALT SEGMENTTEKI OTOMOBILLER ICIN
    F1, MOTOR HACMI DAHA YUKSEK ORTA SINIF OTOMOBILLER ICIN F3 VE LUKS SEGMENTTEKI
    SPOR OTOMOBILLER ICIN F5 OLMAK UZERE 3 DEGISIK MODELININ BULUNDUGU BELIRTILDI.

• teşekkürler bilgileriniz için sayenizde çok şey öğreniyoruz.

Türkiye de uygulanmaya başladı mı acaba bu sistem?

• Mail atmıştım Türkiye temsilcisi firmaya. TSI, GDI gibi direk püskürtmeli sistemlere montajınız var mı diye.Cevapları soyle oldu :

"
    from Ekipgaz <info@ekipgaz.com>
    reply-to info@ekipgaz.com
    to
    date 26 May 2010 16:09
    subject RE: Gasitaly
    mailed-by ekipgaz.com

Merhaba,
    Türkiye piyasasına TSI, FSI ve GDI tarzında ki araçlar için ürün getirmedik. Henüz bu tarz teknolojiler çok yeni olduğu için şimdilik düşünmüyoruz.Ama sektörde bu tarz araçlar için dönüşüm sistemi getiren firmalar bulunmakta.Diğer hususlarda yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırız.

İyi Çalışmalar,

quote:

Orijinalden alıntı: pervaz2

Konumuz ile ilgili olabilirmi bilmiyorum çünkü teknik konularda bilgili değilim ama net de gördüğüm bir haberi buraya aktarıyorum . Büyük harf orjinaldendir özür...

GASITALY TURKIYE'DEKI 3,5 MILYON BENZINLI ARACIN LPG DONUSUMUNU GERCEKLESTIRMEYI HEDEFLIYOR

TURKIYE OTOGAZ SISTEMLERI PAZARINA YENI GIRIS YAPAN GASITALY,
    TURKIYE'DEKI 3,5 MILYON BENZINLI ARACIN LPG DONUSUMUNU GERCEKLESTIRMEYI
    HEDEFLEDIGINI DUYURDU.
    LUKS OTOMOBILLERIN OTOGAZ SISTEMI GASITALY'NIN, TURKIYE PAZARINDA LUKS
    OTOMOBILLERE OTOGAZ DONUSUM SISTEMI PAZARLADIGI, FERRARI, PORCHE GIBI LUKS
    SEGMENTTEKI OTOMOBILLERINI HEDEF ALAN FIRMANIN ALT SEGMENTTEKI OTOMOBILLER ICIN
    F1, MOTOR HACMI DAHA YUKSEK ORTA SINIF OTOMOBILLER ICIN F3 VE LUKS SEGMENTTEKI
    SPOR OTOMOBILLER ICIN F5 OLMAK UZERE 3 DEGISIK MODELININ BULUNDUGU BELIRTILDI.

• TSI FSI GDI D4 gibi motorlara bu işi çözmenin 2 yolu var

- Silindire doğrudan püskürtmek (VIALLE LPdi gibi)
    - Manifolddan püksürtmek (diğer markaların seçimi)
    , bu durumda sorun şu:
    * Enjektörleri "soğutmak" adına az miktar benzin de püskürtmek
    * Manifoldun püskürtücülerin gaz kanalına uygun olmaması, yani "backfire" (geri alev) tehlikesi

Şimdi kurumsal düşünüp ticari bir hesap yapmak gerek. Türkiye'deki TSI FSI GDI D4 motora sahip
    ve sıralı LPG sistemi uygulatamayan araç sahiplerinin sayısı nedir ve bu sayının ne kadar aracına
    LPG uygulatmayı düşünür.

Kendi aracımdan şimdiye kadar yaklaşık 8 veya 9 bin adet satıldığını düşünüyorum, toplamda da TSI motordan Türkiye'de yaklaşık 40-50 bin araç var, FSI de keza 30 bin civarında, diğer markaları da sayarsak VAG grubunun 100 bin araca yakın sıralı LPG sistemi uygulatamayan araç satışı gerçekleşmiş Türkiye'de. Bunun en iyi ihtimalle YARISININ bu sistemi aracına uygulatacağını düşünürsek 50.000 araç eder, FSI'lere henüz kesin olarak sıvı LPG uygulaması olmadığını düşünürsek de bu rakım yine yarı yarıya düşer. 25.000 araç için VIALLE acaba Türkiye'ye LPdi sistemini getirir mi?

Belki de ben tamamen yanlış bir hesap yapıyorum, rakamlar hiç de böyle olmayabilir. Bir bakmışsınız ki VIALLE momba gibi bir reklamla ortaya çıkar ve süstemi Türkiye'de tanıtır.

www.vialle.com.tr

Ara sıra bakın, ben her gün bakıyorum, LPdi ile ilgili birşeyler var mı diye...

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jebote -- 8 Haziran 2010; 23:41:11 >

Bu arada sitede sadece LPİ var LPDİ yok hala..
  • Konuya Almanwww.Motor-Talk.de bölümünde yapılan paylaşımları inceleyerek ve buraya aktararak devam edeceğim. İfade edildiğine göre şu anda 2 sorun var LPdi'de, birisi çok ses yapan ve motor söndürüldükten sonra da bir müddet daha çalışmaya devam eden LPG tankındaki SIVI LPG BESLEME POMPASI, diğeri de motorun üzerinde gelen ve benzinde çalışması için öngörülen YÜKSEK BASINÇ POMPASI'nın sıvı LPG için öngörülmemiş olması ve sıvı LPG'nin buradan geçerken messing (pirinç/sarı) alaşımdan yapılan bu parçayı çok fazla soğutması.

Bunların çözümleri elbette vardır, motor çalıştıktan sonra tanktaki pompanın sesi büyük ihtimalle duyulmayacak, motordaki pompa da motor ısınınca motor bölümünü ısıtacağından etikelim yoluyla ısınacaktır. Bu sistemin kendisini ispat etmesi ve Türkiye'ye (ortam, kullanıcı, bakım, servis, yedek parça ve TÜV onayı) uyumlu olduğunu göstermesi için zaman geçmesi ve İTHALATÇI FİRMANIN / YETKİLİ DİSTRİBÜTÖRÜN buna dört elle sarılması gerek. Cornetto dondurma almak için bakkala gidebiliyorsunuz, adamların bölge müdürlüğü ve fabrikası belli, VIALLE LPi veya LPdi için TEMSA sadece sözleşmeyi (MITSUBISHI'lere mecburen VIALLE'nin uygun LPG sistemi olan LPi takılması zorunluluğundan olsa gerek) imzalamış ve sonra topu bayilere paslamış, kendini ofsayta atmış. 1 Yıldırwww.vialle.com.tr sitesinde işe yarar bir güncelleme yok.

Herşey ilk montajdan sonra belli olur. Bu işten para kazanmak istiyorsa TEMSA kurumsal kimliğini VIALLE için de ortaya koyar.

• Arkadaşlar ben nöbetteyim, VIALLE LPi'yi bekliyorum.:)
  • Arkadaşlar merhaba ,

Uzun zamandır aranızdaki konuşmaları takıp ediyorum ve bende bu TSİ motorlara LPG olayını bekleyenlerdenim.Geçen hafta perşembe günü telefonla görüştüğüm Ankara vialle bayii bana 1 temmuz da montajların başlayacağını söyledi ! Aracımı yaklaşık 1 yıl önce ev almak için sattım ve şu aralar almayı düşünüyorum.Eğer bu LPDİ işi sorunsuz uygulanmaya başlanırsa kii bunu gidip gözümle görmem ve en az bir montajı izlemem gerekiyor , bende TSİ bir passat alıcam gibi görünüyor.
  • Bu arada sıvı lpg nin benzin enjektörlerini kullanması ve sıvı lpg pompası benimde kafamı kurcaladığı için bu soruları sordum,enjektörlerin sıvı lpg ile uyumu ile tatmin edici bir cevap alamadım.Pompa ile ilgili olarak ta bana aracın stop edilmesinden sonra 10-15 saniye kadar çalışarak sistemdeki LPG nin tekrar depoya dönmesinin sağlanacağından dolayı çalışması gerektiği söylendi
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.