Tek yolu vardır o da sermaye sahibi olmaktır.Peki sermaye sahibi nasıl olunur.Zenginlerin çok büyük bir çoğunluğu zengin bir ailede doğmuştur,şimdi gelelim sıfırdan zengin olanlara. Sıfırdan zengin olan insanların başarı hikayelerini(!) incelediğimde hep aynı olayı gördüm o da çok ani sıçrayışların olması.Mesela Vehbi Koç küçük bir bakkal açıyor sonra Fordu satın alıyor,öteki ayakkabı boyacılığı yaparken ilk fabrikasını kuruyor.Yani bir şekilde kılıfına uydurarak hırsızlık yapacaksın ilk sermayeyi edineceksin gerisi ise kolay zaten. İnternette 50 ıq Besim tibuk fanı liberteryen ergenler görüyorum bu sıralar,argümanları da şu kapitalizmde bir girişimci çıkar yeni bir şey üretir ve zengin olur.Gerçek hayatta nasıl oluyor?Dünyanın en iyi okullarını bitirmiş mühendisler son teknoloji arabaları üretiyorlar ama bunlar maaşlı köle olmaktan öteye gidemiyor tüm para ise bunların sahibi sermayedara gidiyor ya da bir gün kanserin ilacı bulunursa bunu bir bilim adamı bulacak peki bu bilim adamı milyar dolarlar mı kazanacak hayır yine bütün para o ilacı seri üretime sokacak şirketin sahibine gidecek. Son dönemde o kadar çok kişisel gelişim kursları satan kitapları yazan kişi görüyorum ki ve bunlara inanan tonla insan var,bunlara bakınca aklıma cennetten arsa satan kilise geliyor,gerçekten insanlar bu kişisel gelişim zırvalıklarıyla zengin olacağına dünyada cenneti yaşayabileceğine inanıyor. Kapitalizm sadece kas gücüyle çalışan işçiyi sömürmez,üniversiteler sermayedarlara köle üreten kurumlardır,bu sistemde üreterek,çalışarak asla zengin olunmaz,zengin olabilmenin tek yolur hırsızlıktır,emek sömürüsüdür. |
Zengin olmanın sırrını açıklıyorum.

-
-
bravo hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Para kazanmanın tek yolu ticarettir ama sakın bu ticaret ortamında zamanınızı arz etmeyin
Zaman dışında tüm arzlar size para kazandırır
Alıntı
metni:Vehbi Koç küçük bir bakkal açıyor sonra Fordu satın alıyor hmmm
-
Uygun ve doğru adımlar atılırsa, dürüst bir şekilde de zengin olunabileceğini düşünüyorum. Ancak doğru düşünce kalıplarına sahip olmak da son derece önemli.
-
Ya sen pazarlama,kişisel gelişim kitapları okuyup zengin olucam demiyor muydun
Bi zero bi sen zaten şu forumda
-
Şimdi benim yazdığım mesajdan buraya nasıl ulaştın söyle bakalım bana
Birilerini sömürmeden,hırsızlık yapmadan nasıl zengin olunuyor anlatsana.
-
Konuda bahsettiğim insan tipi sensin,saçma sapan kitaplar okuyup,kurslara katılıp ben dünyayı çözdüm,nasıl zengin olunur öğrendim diye konular açıyorsun.
-
Üslubunuzdan hoşnut değilim.
-
Nasıl açıklayayım peki?
İnsanlara iş veren,hayırsever,iyilik perisi patronlar nasıl olunur?
-
Saçma sapan kitaplar dediğin şeyler finans ve psikoloji profesörleri tarafından önerilen ve benimde okurken içeriğinin pratikliğini fark ettiğim kitaplar
Sen benim wattpadda okuldaki deneyiminden yola çıkarak tavsiye pırtlatan ergenlerin kitaplarını mı okuduğumu sanıyorsun
Şuan ben 21 yaşındayım ve ingilizcem ( seviyesini bilmiyorum ama şöyle diyeyim bir filmi altyazılı izlerken altyazıların hepsini ortalama %90 oranında çevirebiliyorum ) şimdi daha üniversiteden yeni mezun olacak adamı düşünelim bu adam üniversiteyi ilk girişinde kazanmış olsun bende ingilizce olduğu için bir senede hazırlık okusa 23 yaşında tüm dersleri tekte verip sınıfta kalmadan sınıfı geçtiğini düşünürsek benim daha iş hayatına yeni atılmış biri olmama 2 sene var
Başkası üniversiteden yeni mezun olurken benim 2 senede yaptıklarımı hala forumda olursan senin gözüne gözüne sokacağım şuanda ne desem nafile
Para mevzusuna gelince senin çalışarak alamayacağın şeyler bana miras olarak kalacak ama ben yinede bu yaşta başkasının kendisi için çabalamadığı kadar kendim için çabalıyorum 1 tane bağımlılığım yok , tek diyeceğim 2 sene sonrasını bekle
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Koç Sabancı bunlar sistem tarafından zorunlu şekilde zengin edildiler. uluslar arası büyük şirketler (mesela enerji şirketleri) bir ülkeye giriş yaparken devlet ile iş yapmak istemiyorlar, onun yerine bi aile gelsin o aileyle yürütelim işi diyolar. bunun sebebi devlet yönetiminin değişken olması. Sabancı ve Koç işte böyle seçilip zengin edildi. onlar aslında büyük uluslar arası şirketlerin Türkiye ayağının temsilcisi oldular.
sistem böyle işlemek zorunda. bazı aileler tepede Lord olacak diğer aileler köle olacak. böylece köleler ömür boyu maaşa bağlanıp asla finansal özgürlüğe kavuşturulmayacak.
Sabancı bunu açıkça söylemez tabi. çok çalışın deyip geçer.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
konu sahibine katılıyorum güzel tespitler.
kişisel gelişim %100 yalandır. iş yapmak önemsiz ve gereksizdir.
modern dünya çalışma üzerine kurulu olsa da, üretilen zenginliğin dağıtılması çalışmaya göre yapılmaz. kendini geliştirip iyi bi yazılımcı oldun diyelim, sen artık zenginlere iş üretecek bi köle oldun. halbuki senin yazılım yapmana gerek yok. etrafına bak, aynı şirkette bile birsürü çalışanın hiçbir iş yapmadan senden fazla kazandığını görürsün.
Önemli olan tek şey potansiyel arzları görüp karşılamak insanların geneli çok akıllı varlıklar değil osuruğunu kavanozlasan bile uygun çağrışımları verirsen alıcısı çıkar
Khaby lame diye adam var sadece eliyle 2 3 hareket yaparak kravatla okumuş adamların yanlarından geçiyor
Video thumbnaillerinde sıfatını şekil şekil yapan adamlar binlerce izleniyor neden çünkü farklılık
IShowSpeed bak , adam yayında fifada ronaldo çıkarttı diye yayın esnasında kendi üstüne boşalan bir adam , böyle kişilerin zengin olmasının tek sebebi toplumun merak duygularını tetiklemeleri bunu yapan bir sonrakinde ne yapacak diyerek merak uyandırmaları
Kısacası insanların parasını mantıklı şekilde harcamasını istemiyorsan temel içgüdülerine odaklanacaksın olay bu kadar basit
Çok iyi ekonomi bilmekle zengin olunsaydı Boğaziçi iktisat mezunu herkes zengin olurdu demi.Benim söylediklerim sana özel değil o kadar çok kişi finans öğrenince çok para kazanacağını zannediyor ki benim lafım bunlara.Zengin olmanın bir sırrı,bilgisi yok hele ki kendini geliştirmekle vs hiç alakalı değil.
-
etrafımdaki insanlar bana: "sen yazılımcısın gidip hepsiburada gibi peak games gibi yazılım yapıp zengin olsana lan" diye ihtar çekiyolar.
mahalledeki lokantada aşçı olan adama: "sen yemek yapıyorsun, mekdanıs da yemek şirketi, sen de mekdanıs gibi yemek şirketi kurup zengin olsana lan" demek kadar saçma bişey bu.
hepsiburada, peak games, trendyol bunların hepsi zengin iş adamlarının çocukları tarafından kurulup, sermaye harcanarak büyütülmüş şirketler.
ben yazılımcı olarak arkadaşımla birlikte yemek sepeti tarzı site açayım dedim. en basit o göründü gözümüze. İstanbul'da lokantaları gezdik, hepsi de abi hemen açın biz sizin siteyi kullanırız dediler, yemek sepeti bizi sömürüyor dediler.
sonra araştırmaya başladık ve acı gerçekle karşılaştık. elinde sermaye olmadan yemek sepetine rakip site açmanın hiçbir anlamı yok. zaten birsürü kişi açmış hatta bazı ufak sermaye sahipleri. para dökerek açmışlar. yemek sepeti hepsini imha etmiş. nasıl mı? akıl almaz sermaye gücüyle indirimler yaparak.
Benim bu yazılım bilgimi başkalarına bağlı kullanacağımı kim söyledi
Bu işte freelancelik diye bir terimde var
Aklımda bir uygulama fikri varda önce birkaç teknoloji daha öğrenmem lazım
Sen hangi yazılım dili üzerine çalışıyorsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 28 Temmuz 2025; 0:9:18 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- geçmiş tarihli gün sonu alma
- su içtikten kaç dakika sonra idrar gelir
- hidrolik yağı diş ağrısını keser mi
- oto yıkama isimleri
- mecidiyeköyden taksime nasıl gidilir
- ets2 türkiye haritası
- çay bardağı emojisi
- elektrikli bebek arabası
- prompt mühendisliği
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X