Bir kişiden çalarsan hırsız herkesten çalarsan zengin olursun. Çok klişe bir söz gibi duruyor ama durumu daha iyi anlatan bir cümle yok. Bazen internette zenginlerin başarı hikayelerini izliyorum.Hepsinde bir ortak nokta var o da çok ani bir sıçrayışın olması,rockefeller in bir sözü var bana kazandığım ilk milyon doları sormayın kalan hepsinin hesabını verebilirim. Vehbi Koç küçük bir dükkan açıyor sonra Ford u satın alıyor,bundan sonraki 10.fabrikayı 100.fabrikayı nasıl açtığını anlatıyor ama dükkandan fordu nasıl satın aldığı yok,başka biri ayakkabı boyacısıydım diyor sonra fabrika açtığını söylüyor biri de demiyor ki günde 24 saat ayakkabı boyasan bile fabrikanın %1 i kadar para biriktiremezsin. Yani aslında tüm mesele ilk sermayeyi edinmek ki orda da babadan para kalmadıysa birilerini dolandıracaksın.Ha niye herkes zengin olamıyor bu da biraz şans,biraz kurnazlık ama kesinlikle emek ya da başarı falan değil.Bu hayatta emekle asla zengin olunmaz emekten kasıtım sadece beden gücü değil,bize hep zekiler zengin olur diye öğrettiler ya o zaman dünyanın en zengini einstein niye değildi ya da şimdi neden bilim adamları,akademisyenler zengin değil. İlk sermayeyi edindikten sonrası ise yasal hırsızlık oluyor,işçi,usta,mühendisi sömür bunların üzerinden milyon dolarlar aksın,başarı hikayeleri yazılsın,milletten aldığın paranın binde birini bağış adı altında geri verdiğinde yardımsever iş adamı diye methiyeler düzülsün. Son olarak şunu söyleyeyim vicdansız bir insan asla zengin olamaz çünkü hırsız olmadan zengin olunmaz. |
Zengin olmanın sırrını açıklıyorum.

-
-
daha iyileri var bende
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
benim etik anlayışım daha esnek o yüzden sorun değil. tüyü bitmemiş yetimin hakkını yerim menfaatlerim için
-
Bugün 6 bin liraya oyun hesabı sattım,adam ilk ibanıma parayı attı,hesabı vermeden bedavadan 6 bin lira kazanabilirdim ama yapmadım ha dinsizim yani helal haram günah vs hiçbirine inanmıyorum ama vicdan dinden bağımsız bir şey herhalde.
-
benim düşündüğüm daha farklıydı. insanların özgür iradesini manipüle etmek için geliştirilmiş algoritmalar, veri toplama, rejim ile birlikte hareket, silah yapılabilecek teknoloji ürünleri vs.
he bu arada o parayı cebe atsan, adam seni mahkemeye verse banka işin içinde olduğu için nitelikli dolandırıcılıktan yargılanırdın, muhtemelen doktorluk da yapamazdın sabıkalı olduğun için.
-
Zengin olmanın yolu çok para kazanmaktan geçer, sır bu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fatih Şahinyoutube
recep tayyip erdoğan: fakir çalmasını iyi beceremediği için fakirdir zengin de çalmasını iyi becerdiği için zengindir fakir garip, işçi garip, memur garip, bordro mahkumu nasıl çalsın..!?https://www.youtube.com/watch?v=pzymE4VuiBk -
First, define "zengin".
Her zengini aynı kefeye koymayın.
"Cimri" zengin de olmayın, leş.
Adam bana ibandan para atmış mahkeme ne yapacak ortada resmi bir anlaşma mı var imza mı var hiçbir şey yok wp konuşmasını mı mahkemeye delil olarak sunacak.
Neyse onu geçtim senin dediğin şeyler zaten tamamen sermaye gerektiren işler ki hiç sermaye gerektirmiyor olarak görünen işler bile aslında öyle değil,mesela getir 100 motosikletle başlamış kaç para eder bunlar hesapla
Diyelim yazılımcısın çok güzel bi oyun yaptın yine tutması için para gerekiyor,her gün binlerce yeni oyun çıkıyor senin oyunun görülmesi için reklam vermen lazım,yayıncılara para verip oynatman lazım yani para kazanmanın tek yolu paranın olması
-
nim yıllardır anlatmaya çalıştığım şeyi yazmışsın. Ben yazsam bu kadar okunmazdı. Tebrikler. Teşekkürler
-
Kumar yüzünden hayatım bitti. Bu siteye girdim 3 çocuğum vardı okul masrafını ödeyemeyecek duruma geldim karım beni terk etti ailem dağıldı
Ben de sizin gibiyim, bir inancım yok ama vicdanım var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X