Şimdi Ara

Zengin olmanın sırrını açıklıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy şu anda #16
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ultra zengin olmaya gerek yok. çok çalışarak abd'de kalifiye bir mesleği icra ederek de yüksek standartlara sahip olunabilir. benim hedefim milyon dolarlık girişimden ziyade sabit maaşlı 300-500k dolar kazanan bir software engineer olmak. Girişim işleri çok sıkıntı. %95'i daha ilk seneden batıyor.

500k maaşım olsa palo alto'da üst seviye bir hayatım olur, altıma da porsche çeker genç karı kızla takılırım işten kalan zamanda 

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    hocam sen benim ne dediğimi anlamamışsın. sen bana örnek verirken benim dediğimi doğruluyorsun.

ben ne dedim? çalışmak önemsizdir vakit çalışmadan para kazanma vakti dedim. sen de bana çalışmadan para kazanan kişileri söylüyorsun.

bana öğüt veriyorsun. teşekkür ederim ama ben öğüde muhtaç biri miyim acaba? belki de ben de çok az çalışıp iyi para kazanan biriyimdir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Bu işler para verirde aldığın para seni tatmin etmez onu söylüyorum aslında , ben kendi üstüne boşalarak veya göbeğini dönercide sallayarak dolar basmak yerine kendi emeğimle ve yaratıcılığımla insanların taleplerini keşfedip para kazanmak istiyorum

Mesela şuanki pazarlama ve manipülasyon bilgimle ( takmadığını bilsemde ) çoğu kişiyi dolandırabilirim ben bunu bu amaçlada kullanabilirim , ama kullanmıyorum

Kısacası aslında benim senin örneğini doğrularken aslında o kazanılan paranın belki insanı tatmin etmeyeceğinden yola çıkarak o lafı söyledim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bir insan: benim çok iyi fikirlerim var onları hayata geçirirsem çok güzel paralar kazanacağım diyorsa, o kişi hayatında iş dünyasına girmemiş biridir.

iş dünyasında "fikir" diye bişey yoktur. sizin düşündüğünüz her şeyi binlerce kişi sizden seneler önce çoktan düşündü. mesela ABD'deki startup firmaları hiçbir zaman "fikre" yatırım yapmazlar. buna rağmen youtube videolarında: "ABD'de olsam girişim bankaları benim iş fikirlerimi duyunca bana kredi verirler iş kurup zengin olurum" diyen birsürü Türk var.

fikir önemsizdir. önemli olan tek şey senin şu ana kadarki hayatında ne başardığındır. efendim müthiş fikrim var da işte yazılım öğrenince yapacam. hiçbir şey yapmayacaksın. birşey yapacak olsaydın konuşmayı kesip yapmaya başlardın. ben yazılım öğrenmeye başladığımda evimde internet yoktu. youtube yoktu. eğitim siteleri yoktu.

bu her yerde böyle. ABD'de biri sana: "bankadan yatırım aldım startup kurdum" der. aslında o kişi yatırımı almadan önce o işi zaten yapmaktadır. banka yapılmakta olan işi görüp, daha büyütmek için yatırım yapar. hiçbir banka henüz başlatılmamış işe "iyi fikir" deyip yatırım yapmaz. buna rağmen youtube videolarına bizim Türkler yorum yapıp diyolar ki: "siz aptalsınız ben sizin gibi yazılım bilsem ne projeler yapardım siz yazılım öğrenmişsiniz ama fikir üretememişsiniz" diyolar. asıl aptal kendileri.

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt
    quote:

bu sistemde üreterek,çalışarak asla zengin olunmaz,zengin olabilmenin tek yolur hırsızlıktır,emek sömürüsüdür.

hay ağzınla bin yaşa. tam düşüncelerimi yazmışsın.

daha önce konusunu açmıştım. zengin olmanın birkaç temel yolu var:

1- köle çalıştırmak. yani işletme sahibi olmak. köleler seni zengin eder.

2- devlet kademelerinde konum elde edip rüşvet almak. edinilen kademeye göre müthiş servetler elde edilebilir. mesela Sinan Ogan olayı gibi.

3- hırsızlık yapmak. bu çok çeşitli şekillerde yapılıyor zaten her yerde. mesela 10 kişinin çalıştığı bi restoranda hergün tedarik yapılır, bu tedarik işini yapan çalışan kişi malları aldığı kişiyle anlaşıp faturayı üstten gösterir. azar azar çalar ama damlaya damlaya bi bakarsın 10 sene boyunca asgari ücretle çalışan herif kendine 4 ev satın almış ama ona maaş veren restoran sahibi bile bu kadar kâr edememiş. bu anlattığım size anormal bi örnek gibi gelmesin SAYISIZ örneği var bunun gerçek hayatta. ne restoranlar ne cafeler battı böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Temmuz 2025; 0:37:27 >

• Kardeşim Koç, Sabancı gibi uçuk yerlere gitmeye gerek yok. Benim arkadaş arabalarda ve otobüslerde kullanılan boyunluk tipi yastıkları üretmekle başladı. Evde hanımı ve kendisi küçük bir dikiş makinesi ile günde 20-25 yastık üretti. Gitti işsiz kaldığı dönemde esenler otogarda sattı. Adam hergün gidip tek tek eline 5-6 tane alıp kalkan otobüslerin içinde dolasıyordu. Bitince stokladigi yerden alıp devam etti. Gocunmadi bundan. Baktı evini geçindiriyor. Büyük makina aldı eve. Sonra internette satmaya başladı. Sonra binadaki Bodrum katı kiraladı. Şimdi adam bir milyonculara falan toptan yastık veriyor artı internette satıyor. Bünyesinde 20 kişi çalışıyor. 4 senede evini arabasini yazligini cartini curtunu aldı. Yurtdışı tatillerine başladı.

Boyle internette fap fap yapıp, sabah akşam takılarak olmaz o iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 28 Temmuz 2025; 0:40:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hocam fazla tevazünün sonu vasattan nasihat dinlemektir.

Evet bunu insanlar anlamıyor ama hala büyük çoğunluk çok çalışarak zengin olunacağına inanıyor.

• tamam işte köle çalıştırmış. biz de zaten bunu diyoruz.

kendine şu soruyo sor: senin o tanıdığın kendisi otobüslerde gezip yastık satarak yazlık alabildi mi? hayır.

ne zaman ev araba yazlık alıp yurt dışına tatile gitmeye başladı? cevap: köle çalıştırıp onların emeğini sömürmeye başladığı zaman.

yani üretilen ürünü kallavi fiyattan satıp, üreten kişilere en düşük maaşı verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Temmuz 2025; 0:57:52 >
  • sermaye + network.

ailenden kalan 1 evin 1 araban bile varsa diğerlerine göre 5 6 sene önde baslıyorsun hayata. bu kendini liberal sanan mankurtlar bilmez bunları

cogu instagram hustle videoları izleyip millete eğitim ya da dandik çin ürünleri ile e ticaret yaparak zengin olucağını sanır ki dropshipping dediğimiz sistem bile ponzi ve scam yani başkasının üzerine basmadan para kazanamıyorsun

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

ya gerçekten burada bahsettiğimiz sermaye ve zenginlik 4 senede ev alınacak bir sermaye olabilir mi :)))

yanlıslıkla bir coine 10bin lira atsan ertesi günü ev alabildiğin bir dünyada yaşıyoruz

• Şu 15 saat uyuyan, kendini sıvazlayan arkadaşın konusuna girmeyeyim dedim ama yine arkamdan sallıyor.

Sıfırdan zengin olmanın tek bir yolu vardır, bunu hiçbir kurs, eğitim veya miras veremez. Kalıcı zenginlik parayı ve dolaylı olarak gücü kontrol etmekle başlar.

Bugün sermaye sahipleri güçlü insanlardır. Batıda takım elbiseli adamlar özel bavullarla gelir ve Amerikan başkanı bile olsan sana yapman gerekenleri söylerler ve senden ihaleler yapmanı isteyip üstüne Dünyanın öbür ucunda ki yerlere demokrasi getirerek işlerine yarayacak ne kadar mal mülk varsa söküp kendi ülkelerine götürme derdindeler.

Avrasyada ise durum biraz daha karışıktır. Oligarklar vardır. Rus oligarklar genelde sovyet döneminden kalan güçlerle mirası büyüterek ilerleyen ve aslında el altından devlet desteği ile beslenen elitlerdir.

Peki bunların ortak noktası nedir? Parasal gücü ellerinde tutmaları. Bugün gazprom vanayı kapatsa Avrupalılar kışın ortasında donuyoruz diye veryansın ediyorlar.

Eğitime sahip olmak kötü değildir, kendini geliştirmek kötü değildir hatta güzel çözümler ve ürünlerde üretebilirsin ancak bir şeyin albenisi yoksa ürettiğin şeyi tüketecek bir kesim bulamıyorsan güç bulamazsın bu ancak balta girmemiş bir sektör için geçerlidir. Zaten burada ilk yapan kazanır olayı var. Siz sonradan o sektöre girmeye kalkarsanız o adam size oranın pastasını vermez.

Aslında benim DGS'yi bırakıp işe yani kariyere odaklanma sebebimde buydu. Para = güçtür ve ne kadar güç toplarsan onu o kadar kontrol etme şansına sahipsin. Bunu paraya tapmak anlamında demiyorum. Zaten beni anlayan anlar.

Yatırım yapmakla zengin olunabilir mi? Olunabilir hatta bu gayet mümkündür, genelde sermaye sahipleri zaten parasının çoğunu yatırımla, anlaşmalarla veya çeşitli ortaklıklarla büyütüyor. Bu ne demektir? Ben seninle pastayı yerim ama başkasına bu pastayı yedirmeyiz.

Neden Dünya üzerinde fastfood zincileri, teknoloji devleri veya ilaç şirketleri hep aynıdır? Araya neden yenileri girmez? Girmemelerinin sebebi açıktır batırırlar veya pastayı yedirmemek için yüzlerce kez takla atarlar.

Benim yatırımlarım beni zengin eder mi? İhtimal var. Fakat asıl zenginlik çok büyük paralar kazanmak değildir, o parayı kazandıktan sonra koruyabilmektir. Bu ancak iktidar sahibi olmakla alakalıdır. Tanıdığın olacak, tanıdığının tanıdığı olacak. Düz paranın olması bir işe yaramıyor çünkü kartellerden korunmanın birkaç yolu var ya onlara biat edeceksin ya onları yeneceksin veya ortak olacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 28 Temmuz 2025; 1:53:6 >

• Ulpro kullanıcısına yanıt

freelance dan ala kölelik mi var  

adam sana maaşlı sigortalı köle olucaksın diyor.

Sen gidip hayır ben freelance calıscam diyorsun yani sigorta ve basit işci haklarını bile bırakıcaksın ve köle değilim olmıcam diyorsun  

freelance dediğin şey firmaların işciye daha az para ve hak vermemesi için uydururmuş bir şeydir. freelance olarak alırsın, daha az para verirsin sigorta yapmazsın hiç bir işci hakkın olmaz.

kişisel gelişim kitabı yerine önce temel hak ve hukuk ögrenmeye başlayalım bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 28 Temmuz 2025; 1:53:48 >
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Ben artık bir şey anlatmayacağım herkes lafının doğruluğunu ilerleyen zamanlarda geldiği nokta ile kanıtlayacak

Burada boşa konuşup laf ebeliği yapmanın anlamı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Codewake

ultra zengin olmaya gerek yok. çok çalışarak abd'de kalifiye bir mesleği icra ederek de yüksek standartlara sahip olunabilir. benim hedefim milyon dolarlık girişimden ziyade sabit maaşlı 300-500k dolar kazanan bir software engineer olmak. Girişim işleri çok sıkıntı. %95'i daha ilk seneden batıyor.

500k maaşım olsa palo alto'da üst seviye bir hayatım olur, altıma da porsche çeker genç karı kızla takılırım işten kalan zamanda 

türkiyede ki ortalama bir işci herhangi bir pozisyonda ki amerikalıdan daha çok calısıyor. ama bir amerikan evsizi(!) standartına bile sahip olamıyor çoğu. bu işler çok calısmakla olsaydı afrikada da çok calısarak aynı standartı elde ederdin

amerikalı evsizin senin işcinden daha iyi standarta sahip olmasının tek sebebi kapitalist sistem ve dolar. 3dünya ülkeleri kendi enflasyonları ile amerikalıları besler. yani konu sahibinin dediğine çıkıyor konu. senin cebinden caldıkları para ile porsche cekip karı kızla takılıyorlar özetle.

siz hala covid çıktı diye enflasyon oldu sanıyorsunuz herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 28 Temmuz 2025; 2:8:51 >

• Herkesin "Zenginlikten" anladığı farklı olduğundan konu tartışmaya çok açık ama sonuca varmak imkansız,

Öncelikle bunun bi sınırını koymak gerek.

Bahsedilen zenginlik nedir, yılda 1 ev alabilmek mi, 3 yılda bir ev alabilmek mi, 5 yılda bir ev alabilmek mi,

Rahat bir hayat sürdüğün, hem kenara bir miktar para atabilip hem her yıl tatiline yurt dışı gezisine gittiğin bir hayat zenginlik midir,

ve bu zenginliğe ulaşmak için ne kadar bi süreç size göre makuldür.

Yani konuyu tartışmadan önce bizim burda konuştuğumuz bi Rus Oligarkı olmak veya Koç falan seviyeleri mi yoksa 3-5 evinin olacağı parayı harcarken çok düşünmeyeceğin, refah seviyenin yüksek olduğu bir hayat sürmek mi bunu belirlemek gerekir. Ben şimdi ticaretle uğraşan biri olarak 3-5 ev alıp mutlu huzurlu para kazanan çok gördüm derim biri çıkar ohoo abromoviçin yanında onlar ne ki dersin bi noktaya varamayız tabi ki  

Yukardaki tartışma da bunun bir örneği, kimseyi tanımam ama bir arkadaş gelmiş kendini geliştirip Freelance olarak çalışacağını iddia ediyor mesela muhtemelen bu arkadaş için bir kaç ev alabildiği bir senaryo zenginlik, buna karşı gelen diğer arkadaş için ise muhtemelen milyon dolarlarının olması bir zenginlik haliyle ortak bi paydada buluşamıyorlar bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 28 Temmuz 2025; 6:25:10 >

• Üniversite okumamış genel olarak eğitimsiz kişiler bir kitap okudum hayatım değişti diyor ya bu tamamen cahil cesaretidir. Üniversitede mesela iktisat işletme gibi bölümlerde okurken düzeni anlayıp burada sadece bir eleman olacağını anlıyorsun. Okuttukları kitaplar bile hep sermaye sahibinin hakkında oluyor. Çalışan kesim maraba gibi birşey. Oysa sen okusanda o bahsedilen maraba olacaksın. Yüksek lisans, doktora bile yapsan sadece daha yüksek maaş daha iyi hayat şartlarına sahip olursun. Zengin olmayacaksın. Okuyan adamın görüşü açılıyor ama cahil cesaretini sildiğinden biraz da çekingen yapıyor.

Maaşla zengin falan olunmaz. İş fikirleri de genellikle boştur. Çünkü biraz sermayesi olanlar bu sermayeyi de kaybetmekten korkar. Hadi diyelim ki işe atladı girdi piyasayı yeterince incelemediğinden boş sandığı alan aslında doluydu veya talep yoktu. Bir sürü dükkan açılıyor ama çoğu batıyor. Bunun dışında iş kurup kazandıkça büyüyenler batıyor. Çünkü sabit giderleri artıyor.

Çalmadan, kirli işler yapmadan öyle zengin olamazsınız. Zamanında bu işleri yapıp parayı vuranlar kendilerini temiz göstermek için yasal bir yapıya bürünüyor. Holding falan oluyorlar sonra kurucularının hayatları okullarda başarı hikayesi olarak anlatılıyor.

• Fakir niye fakirdir ?

Çalmasını beceremediği için fakirdir

Şimdi memur garip işçi garip bodro mahkumu nasıl çalsın ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamuya girin zengin olursunuz. çalmanıza da gerek yok yetkili bir ABİ olursanız tamamsınız.

• BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt
    mamur garip mi asdfaafsgsg

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.