< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Zengin olmanın sırrını açıklıyorum. (5. sayfa)

-
-
Bize ne senin yaşından? Sen niye kendini kanıtlama heveslisi birisin? Kusura bakma dışarıda adama sorarlar ne okudun ne iş yapıyorsun? Depocuyum, lise mezunuyum deyince pek muhattap olunmaz. Yani anlattığın dinlenmez bile. Diploma yok, iş vasat gerisini merak etmez. Anlaşılan o ki sen pek böyle ortamlara girmemişin. Bu durum böyle işine gelirse.
Bu forumda daha önce anlattım. Lise mezunu kurye elemanı. Para kazandı diye yaşıtlarından hatta birçok insandan kendini üstün sanır ve kabul ettirmeye çalışırdı. Oysa kendisi kimsesiz, arkadaşı olmayan biriydi. İnsanlar bundan boşuna uzak durmuyordu. Cimri olmakla da övünüyordu. Sürekli para muhabbeti, okumamış olduğu halde çok şeyler bildiğini sanıp bununla övünürdü. Baktım benden başka kimsesi yok sepetledim kurtuldum. Aslında kendisi kompleksli ve sorunlu biriydi bunu gizlemek için sürekli kendini övüp bana da kendini kabul ettirmeye çalışıyordu.
Sende biraz böylesin. Sen kim pazarlama konusunda icat yapmak kim? Senin akademik bir kariyerin mi var? Dergilerde makalelerin mi yayınlandı? Senin bahsettiğin şeylerin ötesi 1960-70'li yıllarda makale olarak yayınlandı ve ders kitaplarına girdi. Ben buldum diyorsun bir de anlatırken biz diye yazmışın. Bak dikkat ettiysen diğer yazanlar yazmayı kesti çünkü uğraşmak istemiyorlar.
Yazılımcılığa gelince boş muhabbet. Tipik mesleksiz, üniversiteye gitmemiş gençlerin hatta 30 yaş üstü bile elemanların dadandığı yeni bir alan. Git adam akıllı bir zanaat öğren. Lafa gelince herkes yazılımcı. Bu muhabbeti 40 yaşında arkadaşımdan da dinliyorum.
-
Muhaliflik değil de saçma sapan şeylere cevap vermek diyelim ona. Burası senin fikirlerine onay makamı değil. Ben gelmişin 40 yaşına kusura bakma 21 yaşında taze ergenin hangi fikri ilgimi çekecek? Dönerde çeşitlilikmiş. Gerçi ona da örnek verdik ya. Sen gittin 2 tane saçma video koydun.
Pazarlama programı? Google ads kullanmak? Bunları bize niye öğretsinler ki? Bunları yapmadık ama bir sürü case study yaptık. Zaten önce teorik eğitim sonra uygulama yaptırdılar. Oyun dersen bu işlerin oyunu da vardı. Ancak biz kafamızdan köprüleme icat etmedik.
-
"Sen kim pazarlama konusunda icat yapmak kim , sen kim yazılım bakmak kim , sen kim muhattap olunmak kim"
"Yazılımcılığa gelince boş muhabbet. Tipik mesleksiz, üniversiteye gitmemiş gençlerin hatta 30 yaş üstü bile elemanların dadandığı yeni bir alan."
O kadar boş konuşuyorsun ki , o üniversite profesörlerine bir sor bakalım kitaba geçirdikleri şeylerin ilk örneklerini veren akademideki kişilerden mi oluşuyordu
Kendimi kanıtlama çabasında değilim ama sen gelip daha yaşıtlarının üniversiteden mezun olmasına daha 2 sene olan , evde pazarlama psikoloji bakan şurada burada gezip zaman harcamayan birine sanki 30 yaşına gelmişte hala bir bok olamamış gibi konuşursan bende yaşımı sana sürekli hatırlatırım , 21 yaşındayken sen ne yapıyordun diye sana sormak lazım , ne çalışıyordun nelere merağın vardı çeşitli çeşitli sektörlerde çalıştın mı ? Böyle konuları dile getirebilecek kadar hakim miydin , nerede ne tecrüben vardı
Yazılıma giren kaç kişi gördün benim ingilizcem var ( bu işte ingilizcenin önemi yüksek ) zaten her ne kadar kod yazsakta bu kodun amacı müşteri memnuniyeti sağlatmak benimde pazarlama bilgim var , zor olsada uğraş istesede disiplinim var diyerek bu işlere giren ? Giren bir tane adam ilerisini düşünmez sadece kendisini sıkmayana kadar biraz öğrenir baktı artık kafasını kullanması lazım kapatır videoyu gider , git bak youtubeye ilk videosu 800k izlenip 20 25 video sonrası izlenme rakamı 15 20k lara düşen kaç tane video var
Sen dua et şuan sana göstereceğim somut bir kanıt yok ağzına geleni söyleyebiliyorsun ama sadece 2 sene bekle , 30 a kadarınada gerek yok
O muhattap olunacak üniversite mezunları kep atarken bakalım ben neleri halledeceğim o zaman geldiğinde hala burada olursan göreceksin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sadece bir şeyi bilmek sizi zengin yapmaz bildiklerinizi nasıl pazarladığınız önemli. Bende sıfırdan zengin olmanın çok zor olduğunu hatta imkansı olduğunu düşünüyorum. Ancak şu zaman da şartlar değişti artık sosyal medya, İnternet vs var kitlelere daha rahat ulaşabiliyorsunuz o yüzden eski dünyaya göre ticaret şekli de değişti ama hâlâ kolay değil tabi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X