Şimdi Ara

Zengin olmanın sırrını açıklıyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy şu anda #16
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zengin olmanın tek yolu zengin doğmak değildir. Ortaya koyduğu fikir ile yatırımcı bulan veya ortaya koyduğu iş ile zengin olan bir çok insan var. Bu bazen bir telefon uygulaması veya oyunu, bazense bir e ticaret veya gerçek ticaret fikri oluyor. Burda önemli olan sizin yetenekleriniz ve sınırlarınızı ne kadar zorlayabileceğiniz.

New Star Soccer uygulamasının hikayesi akıllara gelir mesela. 15 yıllık mücadelenin sonunda gelmiş bir paradır.

• burnaldinho B kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle

Adam freelanceliğe kötü demiş tesisatçı bilgisi olsaydı gidip sonsuza kadar bir firmanın teknik servisinde mi çalışırdı yoksa bilgilerinin ve iş bitiriciliğinin çoğu kişide bulunmadığı bir ortamda freelance olarak evlere kendi mi giderdi diye sormak lazım elemana

Ben tesisatçıyım diye demiyorum sadece örnek verdim daha like dislike sistemi bile yazamayacak adam freelancelikte ne yapacaksın diyor bana , benim hakim olduğum teknolojilerin daha ilk eğitim videoları anca 10 15 bin izleniyor bugün youtubede

Benim zenginlikten kastım 3 tane ev olsa birde kendime birkaç pasif gelir kaynağı çeksem tamam

Mutluluk öyle ( çok ) parayla olan bir iş değil sürekli kendini bir şeyle kıyaslamazsan elindeki sana zevk verir yoksa yanındakine değil sürekli gözlerin başka yere kayar , küçükken anamız babamız yüzünü eliyle kapatıp sonra birden açınca bize gelen mutluluğun bugün gelmemesinin tek sebebi sürekli bir şey ile kendimizi kıyaslamamız , mutlu olmak için ( çok ) para kazanmak daha çok kan davalı olduğun birini öldürünce huzura ereceğini düşünmek gibi bir şey , günün sonunda giden gittiğiyle kalacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Kaç tane insan açtığı dükkanın önce konumunu sonra olası müşteri potansiyelini ve otomasyonlaştırma düşüncesiyle bu işi açıyor

Hiçbirinin bir şey bildiği yok dükkanı açıp ürünü ürettikleri gibi hemen müşteri kendilerini bulup para basacaklarını düşünüyorlar ama önemli olan önce pazarlamadır kimsede bunu takmaz

Ben şimdi en basit tabiriyle kendi düşüncemi yazayım

Çok çalışarak para sonsuza kadar kazanılmaz maaşlı köle olursun ama birini çalıştırıp zengin olmayı istiyorsan azıcık cesaretin ve ayrıca kendi işinin ustası olman gerekiyor kendi işinin ustası olmak içinde elindekini yemeyip biriktireceksin ve aynı bir KÖPEK gibi çalışacaksın , bu tecrübe için olur sermaye için olur ama günün sonunda bu çalışmayı engelleyemezsin

Sizin dediğiniz ise çalışarak bir yere gelememek , mesela zamanında acun beyaz ile röportaj yapıyordu şimdi acunun kendi şirketi var beyaz acun kadarına sahip değil neden ? Önce kendi işinin ustası olacaksın sonra artık sağladığın hizmetin sektörde çoğu kişi tarafından sağlanmadığını düşündüğünde o hizmeti başkasına kiralamak yerine kendin kullanacaksın ama korkağın teki olup risk alamadan sürekli başkasına iş yaparsan günün sonunda patronlara söven korkak bir aydan aya maaş bekleyen işçi olarak kalırsın

• _zer0_ kullanıcısına yanıt

yıllardır sabah akşam forumdasın ama dgs’ye ayıracak vaktin yok?

ilginç.

bence blackpill alıp dgs’ye hazırlan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

sen daha forumda hesap açmaya calısırken ben freelance calısıyordum canım. o çok sevdiğiniz özendiğiniz teknoloji firmaları neden hindistandan freelance köle arıyorlar bi araştır bakalım :) kimse freelancer adamdan iş bitiricik yüksek zeka aramıyor bu sektörde :D bu kadar iş bitirici zeki iseniz zaten size kontrat sunarlar, hintli gibi calıstırmazlar. hayallere bak :) bi kendiniz zekisiniz herkesi geçiyorsunuz zaten :D senin gibisi hindistanda 1 milyon tane var bu sektörde :D

ne iş tecrübesi vardır ne hayatında iş kurmuştur 20 yaşındayken herkes çok özel sanıyor kendini bu yaşlarda dünya gül pembe zaten :)

suraya yapılan her yorum konu sahibinin haklılığını ortaya cıkarıyor. işin komik tarafı hepiniz o kadar ev kölesi olmuşsunuz ki farkında bile değilsiniz

basit işci haklarından mahrum calısmayı da hayal etmezsin artık ya. genclerin hayali gig economy dünyanın geldiği rezilliğe bak ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 28 Temmuz 2025; 9:23:28 >
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Senin freelance tanımın yevmiyecilik gibi bir şey benim freelancelik tanımım sektörde çalışanlar bakımından belirli bir yüzdelik dilime girdiğinde artık sağladığın hizmetin bir şirkette çalışarak değil ilk elden müşteriye verilmesi

O zaman benim dediğim independent contractor öyle düşün tekrar yaz

• vehbi koç yahudiler tarafından desteklendi sermaye ve network para kazanmada çok şeydir

İstediğini de şimdilik , ben lafınızı sizin ağzınıza ilerleyen zamanlarda tıkacağım daha 21 yaşına yeni girdim , sen büyük ihtimal 30 yaşının üzerinde birisindir 30 diye kabul edersek senin yaşına gelmeme daha 9 yıl var , kaç tane 21 yaş gördün böyle konular hakkında kafa yoran sen oradan biç 9 sene sonrasını

-bir yüzdelik dilime girdiğinde artık sağladığın hizmetin bir şirkette çalışarak değil ilk elden müşteriye verilmesi

canım o freelance olmuyor. consulting firm oluyor. büyük teknoloji firmaları da yaa ahmet varmış kim bilmiyoruz ama gelsin bizde freelance calıssın tüm herseyimizi ona acalım diye calısmıyor malesef

bu kadar top %1 isen bunları bilmen lazım :) seninki biraz hayaller gerçekler. 1000 lira website yapıcaksın sonunda gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 28 Temmuz 2025; 9:22:47 >
    Eğer redis kafka docker SQL , güvenlik sistemi enjekte edilmiş JWT li mongoDB si falan olan unit testi yazılmış bir proje 1000 tl edecekse düşünürüz o zaman fiyatını

Ayrıca yazılımda sadece kod yazmak değil bir projenin sermayesi pazarlamadır

Şimdilik bir şey demiyorum dediğim gibi sadece birkaç sene bekle şuan sana gösterebileceğim şeyler senin iplemediğin şeyler

Boş ver hocam bu işleri üni oku memur ol

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt
    Bunu gidip hamzaya desene

• Zengin olmanın sırrı korkusuz ve acımasız olmaktır.

Yav şu işe girsek mi acaba ya batarsak, altımızdan arabamız giderse falan dersen hiç bir işe giremezsin. Ticaretle uğraşan adamlara dikkat edin çoğu ev almaz. Ev onun için ölü yatırımdır.

Korkak adam memur olur, çalışan olur yukarıda bir arkadaşın tabiriyle köle olur.

Bir yerde kupon arsa mı gördün kenarda param olsa alırdım demeyeceksin çünkü kenarda o para asla olmayacak.

Satacaksın evini arsayı alacaksın. İki sene sonra üç tane ev parası kazanman büyük ihtimal. Ama garanti değil.

Ticarette garanti olmaz. Garanti olsa tüm dünya ticaret yapar.

Korkak adam bu dünyada hiç bir şey olamaz.

Çalışarak zengin olunmaz çalıştırmanız yada kendinize çalışmanız lazım.

• biz de kamuda kölelik yapıyoz işte şeflerin müdürlerin emir kulu. cesaret edemezseniz hiçbişe yapamıyonuz beyler.

Pazarlama bilmiyorlar mı? Yemek üzerine sen dükkan açsan onlardan farklı nasıl bir pazarlama yapacaktın ki?

Sen beyazın ve acunun farkını nereden bileceksin? Sen dünyada yokken ben beyaz showa gitmiştim. Acun kendi başına bir yerlere gelmedi arkası vardı bilen biliyor.

• we[AGRA] kullanıcısına yanıt

Doğru ama rüzgarda arkandan esecek. Bu işleri yaparken sen 2 adım attığında rüzgar seni geriye iterse sadece zarar edersin. Yani birazda kısmetinde olacak.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Onların yaptığı maksimum pazarlamayı söyleyeyim

> 2 al 1 öde veya nedensiz bir şekilde birden indirim

> bayan kasiyer koymak

> sürekli gelip 2 tane döner yiyip kalkan adama abi çekmek

Gelelim ben nasıl pazarlarım ( en çok açılan dükkan genelde dönerci o yüzden örnekler buradan verilecek )

Öncelikle dükkanın konumu iyi belirlenmeli insanların potansiyel olarak aç geçebildiği veya veya aç olan kişilerin çabuk ulaşabileceği veya siparişlerin çabuk gelebileceği bir konum bulunmalı gidipte şehrin ucunda evlerin dibinde yemek konusunda bütçesi yetmeyecek kişilerin olduğu veya dışarıdan yemek yemek yerine alternatifi olanların olduğu bir yerde dükkan açmayacaksın

İş yerlerine yakın olmalısın yada çarşıda bu iş için

Şimdi çağrışımların verilmesi gerekiyor genelde döneri en iyi yapan yer neresi olarak biliniyor ise dükkanının adının orayı çağrıştıracak şekilde koyulması gerekiyor aynı makarna markalarının italyan adda olmaları gibi

Bunların hepsi tamam şimdi gelelim asıl mevzulara . Şimdi genelde dönere ne koyulur ketçap mayonez turşu acı biber falan filan . Bunları koyup ayrıca kendi imzanında olmasını sağlaman gerekiyor mesela komagenenin imzası çiğköftenin içine ne bulursa atması yani çeşitlilik
    Bu komagenede varken ziyafette veya oses te yok onlar anca marul limon

Şimdi dönere çeşitlilik kazandırman gerekiyor mesela tutar mı bilmem ama et döner ve tavuk döner karışık menüler yapılabilir yada daha kaliteli acı biberler kullanılabilir veya kendine özel spesiyal çıkarabilirsin , şimdi gelelim süreçlere

Senin dükkanına gelen aslında döner yemek için gelmiyor gibi düşünmen gerekiyor aslında amacının döner satmak değilde bir insandaki açlığı ağzının tadını vererek karşılamak gibi düşün , ayrıca ihtilaf yaratman gerekiyor mesela dükkanda eğer bunu yenebilirseniz size bedava döner de ( şu dakikada bu kadar döner yersen yemek beleş veya bir bilgisayar koy şunu yenersen bu beleş ) buna biz pazarlamada köprüleme tekniği diyoruz istenilmeyen bir şeyin olması için istenilen bir şeyin şartını istenilmeyen şey yapmak veya niyet gizleme sanatı diyoruz

Ayrıca çocuğuyla gelenler için kendi firmana özel oyuncaklar çıkarttırabilirsin mesela coca cola ayıcıklarını biliyorsun eskiden vardı

Yada olaylar silsilesi yaratabilirsin mesela bir dilenciyi doyur video çek , şehirde olay olsun döner bağışla adın oralarda gözüksün çünkü sen ne kadar hizmet satsanda insanlar aslında bir şekildede kendilerine en çok yarar sağlayan kişileri seçer sen adamın karnını doyurup imajına ters düşersen aynı coca cola veya espressolab veya D&R gibi bir duruma düşersin yani sadece işine odaklanmaman gerekiyor

Şimdi ben yazılımcı olduğum için ben ne yapardıma geliyoruz

Ben olsam 2 tane veritabanı oluştururdum birinde gönüllüler diğerinde gelenler diye gönüllüler benzinlik satış danışmanları veya sanayiler gibi insanlarla bizzat sürekli temas eden kişilerden oluşurdu bunlara özel ID verirdim ve her gelen müşteri için bunlara token verirdim mesela her gönüllü belirli bir koda sahip olur bir gönüllü birden fazla gelene sahip olur tarzı veritabanı ilişkileri oluştururum gönüllüler iş yerlerine gelenleri bana yönlendirir ve her gönüllüye özel bir 6 haneli kod üretilir bu kodu veren gelenler kodun sahibinin veritabanına entegre edilir mesela her 10 gönüllü için bir adet döner kazansınlar eğer 50 gönüllüden fazla getirirlerse artık et döner kazansınlar falan

Bu benzinliklerde hele şehir dışı benzinliklerde bence fena işe yarar çünkü adamlar uzun yol yapıyor ayrıca kodla gelen adamlar içinde özel indirim veya porsiyonların yanında ekstra bir şey veririm

İnsanların benim çıkarıma ortak olmalarını sağlardım

Dahada anlatabilirim bir sürü şey ama şuanlık bu kadar yeter eğer istersen devam ederim

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam babadan zengin değilsen ya da calmiyosan hayat zor ama yine bı tıp iyi bı mühendislikte 100 200k kazanırsın bence gayet güzel para

• Codewake kullanıcısına yanıt
    😂

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.