Şimdi Ara

Yurtdisi Yüksek Lisans Sonrasi, Yurtdisindan Askerlik tecil etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaslar,

    Durumlar epey karisik, bakalim cozebilen cikacak mi :)

    Ben isvicre'de bilgisayar mühendisliginde yüksek lisans yaptim ve bu yaz itibariyle bitirdim. (2016 agustos), daha sonra da calisma ve oturma iznimi alarak calismaya devam ettim ve hala yurtdisindayim. Türkiye'de tatildeyken (eylül sonu), bir kagit gelmis (ben gittigim gün), ve tecilimin bittigini celp tarihini beklemem gerektigi gibi bir seyler yaziyordu.

    Neyse ben de bern elciliginden randevu alarak askerligimi tecil etmeye calistim ancak sistem benim calisma iznimi kabul etmedi, cünkü calisma iznim gecici calisma izni olarak görülüyor o yüzden de bir türlü ettiremediler. Bir kac kere aradim, adam dedi ankara'yi arayacagiz vs ama iste tipik türk mantigiyla islendigi icin, sana cevap bildiririz demelerine ragmen bir kere bile aranmadim..

    Ben de edevlet üzerinden milli savunma bakanligindan bilgi istedim ve soyle bir cevap aldim.

    4. İlgi (c) BİMER müracaatınızda belirttiğiniz talebinizi Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü/Ankara adresine yazılı olarak iletmenizin uygun bir hal tarzı olduğu değerlendirilmektedir.

    5. Bununla birlikte yurt dışında bitirdiğiniz yüksek lisansın, yurt içindeki yüksek lisansa denkliği konusunda Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığına müracaat etmeniz ve başvuru yaptığınıza dair alacağınız belge ile askerlik şubenize başvurmanız halinde, ilgi (ç) Kanun'un 36'ncı maddesi gereği bir yıl, denkliğiniz onaylandığında ise onay tarihinden itibaren bir yıl sevk tehiri işleminizin yapılabilmesi mümkün bulunmaktadır.


    Ben 4. maddede söylenen seyi yapacagim oturumumu uzattigim zaman, cünkü simdi yaparsam temmuz sonuna kadar ancak uzatabilirim. O yüzden yüksek lisans sonrasi tecil üzerinden gitmek istiyorum.

    Okudugum kadariyla sahsen ya da vekil ile YOK e basvurmak gerekiyor bu denklik icin ancak ikisi de pek mümkün degil. Cunku türkiye'ye girdigimde direk askere alinma ihtimalim var diye düsünüyorum. (edevlette artik diyor ki en yakin askeri subesine basvurun). Vekil olayi icin ise noter onayi lazim, bunun icin de noter e kimle gidecegim, ailem falan hep türkiye'de.

    Yazin türkiye'ye gelmek istiyorum ancak bu kosullarda baya bir sikinti cikacak gibi görünüyor. Ne ögrenci olarak ne calisan olarak tecil ettirebiliyorum. Tatile gelirken beni yakalayip askere alirlarsa buradaki oturumumu kaybederim ki onun icin baya bir ugras verdim.

    Bu isi nasil cozebilirim? En kucuk bir fikriniz bile varsa söylerseniz sevinirim.

    Not: Dövizli askerlik icin henüz 3 yil calisma iznim tam dolmadi, dolsa bile B tipi izin istiyorlar ki zaten B iznim olsaydi tecil ettirebilirdim. B yi muhtemelen diger sene verirler (1.5 yil sonra), ya o zamana kadar hic türkiye'ye giremeyecegim ya da bilmiyorum ne olacak böyle. Sistemdeki bir aptal hata yüzünden ya da her neyse, tecil ettiremiyorum gecerli oturma iznim oldugu halde. Elciliktekilerden de hayir yok, bilmiyorum ne yapacagim

    Yardimci olursaniz cok sevinirim..

    Tesekkurler







  • Merhaba dostum. Bende suan senin durumundayım. 3 yıl kadar zaman olmuş konuyu acalı ama merak ettim nasıl hallettin durumu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G_S

    Merhaba dostum. Bende suan senin durumundayım. 3 yıl kadar zaman olmuş konuyu acalı ama merak ettim nasıl hallettin durumu?
    merhaba

    mesajini yeni gördüm.

    Sorun sistemden kaynakli degilmis, baska seyler varmis.. 2 yil boyunca tecilimi yaptiramadim.. Sehir degistirdim o zaman da baska konsolosluk sorumlu oldu. Onlara gittim 10 dk da tecil ettiler.. 2 yil boyunca bosuna zaman kaybettim..

    mezuniyet bittikten sonra belgelerini alip direk tecile git. Cünkü ögrencilik bitince (ya da sen mezun oldgunu bildirince ya da yeni kayit belgesini götürmeyince) artik elcilik askerligini tecil etmiyor. O yüzden senin ya calistigina dair belgeni götürmen lazim ya da ögrencilik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.