Şimdi Ara

Pilotaj egitimi sonrasi ise basvururken?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim merak ettigim bir konu var.Konu hakkinda bilgi eksikligimden dolayi, sordugum soru sacmada olabilir. Aydinlatirsaniz sevinirim.

Ozel bir pilotaj okuluna gidip ticari pilot olmak icin basvurup egitimi tamamladik mesela. Ucus saatimiz az oldugu icin Turkiye icindeki sirketlere basvurdugumuzda ise girme sansimiz va rmi? Cunku ilanlara bakinca hep ucus saati istiyorlar ama yeni mezun olan biri nereden bulsun bu ucus saatini?

Birde type rating egitimini bir sirkere basvurup, imza attiktan sonra o sirketin kendi type rating egitimine mi katilmak daha uygundur? Yoksa hic bir sirkete basvurmadan, mezun olduktan sonra direk avrupada bir type rating veren okuldan o dersleri alip, ulkeye donup oyle mi ise basvurmaliyiz?

• 1) Tecrubesiz 2. pilot ilanı açıyorlar arada onlara başvurman lazım.

2) Girdiğin şirkette alman daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: emure

1) Tecrubesiz 2. pilot ilanı açıyorlar arada onlara başvurman lazım.

2) Girdiğin şirkette alman daha iyi

anladim. Tesekkur ederim.

Peki bu egitim alip işsiz kalan pilotlarda oluyor.
    Tabi her mezun olacak %100 ise girecek diye kural yok. Internette giremeyen kisiler icin genelde: ingilizce, ucak bilgisi yetersizligi veya mulakatlarda duzgun ifade edememe gibi nedenleri siraliyorlar.
    Sizin fikriniz nedir bu is bulamama konusunda?
  • İngilizce ile çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum İngilizce seviyesi iyi olan ama işsiz olan baya pilot var. Benim bildiğim DLR ve mülakatta elenme oranı yüksek. Birkere elendiğin zamanda birdaha çağırmaları uzun sürüyor diye biliyorum. Birde bazı şirketler tip parasını peşin istiyorlar o parayı denkleştiremeyenlerin sadece 1 yada 2 şirket seçeneği kalıyor onlarda da mülakat veya DLR dan elenince birdaha çağırılmak için beklemeye başlıyorlar bu şekilde baya bir zaman işsiz kalıyolar.
  • Aynen ingillzce 4 4 lük olsun diye kural yok ifade et kendini çogu zaman yetiyor (3 zaman yetiyor yani) ama mülakatta elenirsen sap gibi kalıyosun ortada
    ayrıca 2 3 ayda bi thy (başka şirketlerde var) 2. Tecrübesiz pilot alımı yapıyor
    sadece thy diye düşünmeyin
    onur ,atlas , pegasus, sun hatta yurt dışınada başvurun
    mülakatta rahat olun sorulara özgüvenle cevap verin çelişkili cevap vermeyin (yalansa yalan olduğunu ifade etmekten kaçınmayın doğruysa tüm doğrulugunu bildirin insanlar size güvenmek ister mülakatta güven vermek sart)
    uçak bilginiz olmalı egitim aldım diye almamamı
    thy için yazıyın genelde airbus uçak kullanır ve 2 çeşit pilot vardır
    fakat özel bi egitim de tamamladıysan kursu boeing de sertifikan olur bu yani 3 uçak tipi var
    sen air busun biri ve boeing bilgin varsa hakimsen bunun üstüne basmalısınki adamların zaten ihtiyacı var yeni uçaklar kiralanıyor her geçen gün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Saracen

Aynen ingillzce 4 4 lük olsun diye kural yok ifade et kendini çogu zaman yetiyor (3 zaman yetiyor yani) ama mülakatta elenirsen sap gibi kalıyosun ortada
    ayrıca 2 3 ayda bi thy (başka şirketlerde var) 2. Tecrübesiz pilot alımı yapıyor
    mülakatta rahat olun sorulara özgüvenle cevap verin çelişkili cevap vermeyin (yalansa yalan olduğunu ifade etmekten kaçınmayın doğruysa tüm doğrulugunu bildirin insanlar size güvenmek ister mülakatta güven vermek sart)
    fakat özel bi egitim de tamamladıysan kursu boeing de sertifikan olur bu yani 3 uçak tipi var
    sen air busun biri ve boeing bilgin varsa hakimsen bunun üstüne basmalısınki adamların zaten ihtiyacı var yeni uçaklar kiralanıyor her geçen gün
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 23 Eylül 2021; 23:20:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emure

İngilizce ile çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum İngilizce seviyesi iyi olan ama işsiz olan baya pilot var. Benim bildiğim DLR ve mülakatta elenme oranı yüksek. Birkere elendiğin zamanda birdaha çağırmaları uzun sürüyor diye biliyorum. Birde bazı şirketler tip parasını peşin istiyorlar o parayı denkleştiremeyenlerin sadece 1 yada 2 şirket seçeneği kalıyor onlarda da mülakat veya DLR dan elenince birdaha çağırılmak için beklemeye başlıyorlar bu şekilde baya bir zaman işsiz kalıyolar.

anladim.
    Peki THK mi yoksa Ayjet mi onerirsiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İkisinin hiçbir farkı yok hangisi daha ucuzsa onu seç
  • Tecrübeli ve tecrübesiz pilot ilanları farklı oluyor. Tecrübesiz pilot ilanlarında uçuş saati aranmıyor. Tip eğitimini kendin alman pek mantıklı değil.

Uçuş okulu konusunda okullara gidip öğrenciler ile konuşmanı tavsiye ederim. Eğitimde kullanılan meydan, eğitmen ve uçak filosu gibi etmenler oldukça önemli. Ortalama eğitim süresini direk olarak etkileyen unsurlar bunlar.

İş bulma konusunda ingilizce kesinlikle önemli örneğin THY toefl, ielts vs. gibi sınavlar isteyebiliyor ki 3 tane zaman bilerek bu testlerden başarılı olmak mümkün değil. İş garantisi istiyorsan THY akademi en iyi seçenek bunun dışında SunExpress'in Er-Ah ve Stella ile programları var bunlara bakmanı öneririm.

quote:

Bunu yazan arkadaş ne demek istemiş anlamadım ama THY'de Boeing'de Airbus'da mevcut. İki çeşit pilot nedir onu hiç anlamadım. Ayrıca boeing sertifikası diye birşey yok. Eğitimi nerede alırsan al sonuçta alacağın lisans atpl(a) frozen'dır. Tip eğitiminden sonra lisansına boeing, airbus vs. Her ne ise işlenir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Tecrübeli ve tecrübesiz pilot ilanları farklı oluyor. Tecrübesiz pilot ilanlarında uçuş saati aranmıyor. Tip eğitimini kendin alman pek mantıklı değil.

Uçuş okulu konusunda okullara gidip öğrenciler ile konuşmanı tavsiye ederim. Eğitimde kullanılan meydan, eğitmen ve uçak filosu gibi etmenler oldukça önemli. Ortalama eğitim süresini direk olarak etkileyen unsurlar bunlar.

İş bulma konusunda ingilizce kesinlikle önemli örneğin THY toefl, ielts vs. gibi sınavlar isteyebiliyor ki 3 tane zaman bilerek bu testlerden başarılı olmak mümkün değil. İş garantisi istiyorsan THY akademi en iyi seçenek bunun dışında SunExpress'in Er-Ah ve Stella ile programları var bunlara bakmanı öneririm.

quote:

Bunu yazan arkadaş ne demek istemiş anlamadım ama THY'de Boeing'de Airbus'da mevcut. İki çeşit pilot nedir onu hiç anlamadım. Ayrıca boeing sertifikası diye birşey yok. Eğitimi nerede alırsan al sonuçta alacağın lisans atpl(a) frozen'dır. Tip eğitiminden sonra lisansına boeing, airbus vs. Her ne ise işlenir.

2 çeşit piiot var derken thy egitiminde son 3 ay hangi uçagı kullanacagın belilrlenir
    egitimleri thy boeing üzerinden degil airbus üzerinden verir
    bu uçaklar hangileri diye sorcak olursan
    kullancagın uçak airbus a320/330 veya airbusa340 dır son 3 ayda karar verillr
    boeing ile uçuş yapmak için almanyada egitim alman gerek 21 gün
    yani kısaca thy de egitim aldıysan her uçaığı kullanamıyosun
    pilot olunca 15yıl imza atıyosun ve egitim masrafları maaştan düşüyor
    agitim 13ay sürüyor
    agitimde trigonometride var yani matematik önemli
    ingilizceye gelilnce sınavdan sonra istersen ingiilzceyi gelistirme 3 zaman yeterli sonuçta konuştukların hemen hemen standart kaptan piiot yabancı olursa onlada zaten rahat anlaşırsın ingillzce gözde büyütülcek bişeyde degill zaten

• quote:

quote:

Tecrübeli ve tecrübesiz pilot ilanları farklı oluyor. Tecrübesiz pilot ilanlarında uçuş saati aranmıyor. Tip eğitimini kendin alman pek mantıklı değil.

quote:

2 çeşit piiot var derken thy egitiminde son 3 ay hangi uçagı kullanacagın belilrlenir
    agitim 13ay sürüyor
    ingilizceye gelilnce sınavdan sonra istersen ingiilzceyi gelistirme 3 zaman yeterli sonuçta konuştukların hemen hemen standart kaptan piiot yabancı olursa onlada zaten rahat anlaşırsın ingillzce gözde büyütülcek bişeyde degill zaten

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 23 Eylül 2021; 23:18:55 >

• Thy için yine yazayım
    egitimde düzensizlik oluyo ilaki ama göze batcak bişey degil bu
    kaza olur sonuçta insanız hata yapabiiyoruz dalgınlık/yorgunluk genel gerekçesi
    sigortaya gelince özel saglık güvencene kadar bi çok imkan var
    aileni ücretsiz seyahata veya indirimli seyahat konaklamaya götürme imkanıda dahil
    saglık raporuna gelince onlar zamanı gelince anlaşmalı hastaneden istiyorlar ama ben önceden öğrencegim dersen araştırman gerek

• quote:

quote:

quote:

agitim 13ay sürüyor

Bilgileri nereden aldığınızı bilmiyorum ama hatalı olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Eğitimin boeing yada airbus üzerinden verilmesi diye bir durum yok. atpl eğitimi boyunca ne airbus ne de boeing bilgisi verilir. Hangi okuldan mezun olduğunuz farketmez. Boeing, Airbus eğitimi dediğiniz tip eğitimi ayrı bir eğitimdir ve klasik atpl eğitimlerine dahil değildir.

THY Akademi'den eğitim alıp boeing uçuran bir dünya pilot var bu arada. Hangi uçakla uçacağınızı sizi işe alan firma belirler ve bu uçağa yönelik bir eğitim(type rating) almanızı sağlar. Aynı şey THY içinde geçerlidir yani THY Akademi'de eğitim almanız sizi airbus'cı ya da boeing'ci yapmaz o andaki ihtiyaç ve planlamaya göre uçacağınız tip belirlenir.

İngilizce konusundada tekrar söylüyorum evet mükemmel bir ingilizceye gerek yok ama 3 tane zaman bilerek cümle ezberleyerek falan mümkün değil. En basitinden icao testinden level 4 almanız mümkün değil. İngilizce yanlızca standart radyo konuşmaları için gerekli değil. Okuyacağınız dökümanların çoğu ingilizce olacak, yabancı kaptan pilotlarla uçmanız gerekecek, zaman zaman yurtdışına eğitime gönderilme durumlarınız olacak vs. vs. gider bu liste.

Son olarak atpl eğitiminde trigonometri, cebir vs. dersleri yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Aynen ingillzce 4 4 lük olsun diye kural yok ifade et kendini çogu zaman yetiyor (3 zaman yetiyor yani) ama mülakatta elenirsen sap gibi kalıyosun ortada

Söylediklerinizin uzaktan yakından gerçeklikle alakası yok.İngilizce konusunda THY uçuş akademisinde DLR sınavından sonra yapılan mülakat tamamen İngilizce yapılıyor 3 zamanla biraz zor geçersiniz bu testi THy uçuş akademisi olmasa bile icao level 4 seviyesinde İngilizce bilmeniz gerekir buda doğal olarak 3 zaman ile geçilebilecek bir sınav değil.THY filosunun genelde airbus kullanır derken ne demek istediğiniz anlaşılmıyor THY filosunda hali hazırda 100 den fazla Boeing vardır oran yaklaşık olarak %55 airbus %45 boeing.Thy uçuş akademisinde aldığınız eğitimin sizin ilerde kullanacağınız uçak tipi ile hiçbir alakası olmaz.Thy uçuş akademisinde sadece atpl uçuş lisansı alırsınız.Atpl lisansını aldıktan sonra sizin şirkette kullanacağınız uçak modeli için tip eğitimi almanız gerekir.Thy uçuş akademisi için söylüyorum atpl aldıktan sonra şirket sizin ile yaptığı planlamaya göre ya airbus serisi A320 tip eğitimi verir yada boeing 737 serisinde tip eğitimi verir Airbus için A330 ve A340 boeing için 777 üst uçak tipidir ve 1000 saat uçuş tecrübesi olmadan bu tiplerde eğitim vermez yani siz mezun olduğunuzda ya A320 serisi kullanacaksınız yada 737 serisi gerekli saatten sonra eğer şirkette planlama yapılırsa bir üst uçak tipinde eğitim alır uçmaya başlarsınız.Tip eğitiminden sonra boş uçak ile eğitim aldığınız uçak tipinde iniş kalkışlar yaptırılır öğretmen pilotlar eşliğinde genelde samsun çarşamba havalimanında ve bursa havalimanlarında eğer burayıda başarı ile geçerseniz line check yapılır görev aldığınız uçuşa öğretmen pilot gözlemde bulunur ve onun onayından sonra f/o olarak uçmaya hak kazanırsınız tabi herşey bitmiyor sonra her 8 ayda bir tazeleme eğitimi olarak simulatörde eğitim verilir.

• Havacılık sektöründemisiniz yoksa bi internet ortamında mı duydunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Saracen -- 3 Haziran 2014; 10:43:58 >
  • quote:

Havacılık sektöründemisiniz yoksa bi internet ortamında mı duydunuz?

Birebir bu akedemide okuyan insanlardan ve mezun olup yaşadıklarını blog halinde yazan insanlardan edinilen bilgiler bunlar.Aşağıda verdiğim link bunlara örnektir

http://kiwiswings.blogspot.com.tr/
  • quote:

Orijinalden alıntı: manas22

quote:

Söylediklerinizin uzaktan yakından gerçeklikle alakası yok.İngilizce konusunda THY uçuş akademisinde DLR sınavından sonra yapılan mülakat tamamen İngilizce yapılıyor 3 zamanla biraz zor geçersiniz bu testi THy uçuş akademisi olmasa bile icao level 4 seviyesinde İngilizce bilmeniz gerekir buda doğal olarak 3 zaman ile geçilebilecek bir sınav değil.THY filosunun genelde airbus kullanır derken ne demek istediğiniz anlaşılmıyor THY filosunda hali hazırda 100 den fazla Boeing vardır oran yaklaşık olarak %55 airbus %45 boeing.Thy uçuş akademisinde aldığınız eğitimin sizin ilerde kullanacağınız uçak tipi ile hiçbir alakası olmaz.Thy uçuş akademisinde sadece atpl uçuş lisansı alırsınız.Atpl lisansını aldıktan sonra sizin şirkette kullanacağınız uçak modeli için tip eğitimi almanız gerekir.Thy uçuş akademisi için söylüyorum atpl aldıktan sonra şirket sizin ile yaptığı planlamaya göre ya airbus serisi A320 tip eğitimi verir yada boeing 737 serisinde tip eğitimi verir Airbus için A330 ve A340 boeing için 777 üst uçak tipidir ve 1000 saat uçuş tecrübesi olmadan bu tiplerde eğitim vermez yani siz mezun olduğunuzda ya A320 serisi kullanacaksınız yada 737 serisi gerekli saatten sonra eğer şirkette planlama yapılırsa bir üst uçak tipinde eğitim alır uçmaya başlarsınız.Tip eğitiminden sonra boş uçak ile eğitim aldığınız uçak tipinde iniş kalkışlar yaptırılır öğretmen pilotlar eşliğinde genelde samsun çarşamba havalimanında ve bursa havalimanlarında eğer burayıda başarı ile geçerseniz line check yapılır görev aldığınız uçuşa öğretmen pilot gözlemde bulunur ve onun onayından sonra f/o olarak uçmaya hak kazanırsınız tabi herşey bitmiyor sonra her 8 ayda bir tazeleme eğitimi olarak simulatörde eğitim verilir.

tekrar eden özel egitimle kullanacak kişiyi bile muteber olmasına dikkat ediyorlar mulakatta..bu tür sınavda uzun yıllar sorunsuz pilotluk yapabilecek insanları seçiyorlar..genelde çogu insanda yılların uçuşuyla psikolojik sorunlarla karşılaşılıyor o yüzden çok sıkı seçim yapılıyor..

çok iyi ingilizce bilmenize gerek yok ilerki yıllarda dilinizi geliştirebilirsiniz..önemli olan net bir biçinde telsizde kendinizi ifade etmeniz yeterli..

eger merakınız varsa elektronikle mekanikle ugraşıyorsanız, reflekslerinizi geliştiren bilgisayar oyunları oynuyorsanız..internetten araştırma yapıyorsanız,,yemek yapma kültürünüz varsa..mükemmel pilot olabilirsiniz... bu meraklar diger meslekler içinde geçerli...

mesela street fighter oyunu refleks leriniz çok iyi geliştirir..santranç ve dama oyunu hızlı karar vermenize iyi düşünmenize sebeb olur..

1980 yıllarda üretilen blue max oyunu var bu oyunda görevinizi sonuca ulaştırırsanız iyi plotsunuz demektir. çogu plot bu oyunda başarısız..

uzaktan kumandalı oyuncak bir helikopterle reflekleriniz ve algılamanızı geliştirebilirsiz..

navigasyonu olan telefonla yön bulma duyunuzu geliştirebilirsiniz...

kendinizi geliştrirseniz size her türlü uçagı uçurmanıza izin verirler...bir tek uçakta kalmazsınız....

kendinizi geliştirmekle başaramayacagınız iş yok..yeterki meraklı olun.. E sınıfı ehliyeti olup mulakatta başarısız olan kişiler var.

/>

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.