Yüzbaşı
07 Mayıs 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 177 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Selam arkadaslar

Ben homeoffice calisiyorum ve türkiye'ye gelecegim, 2 hafta evden calisacagim ama bir monitör gerekiyor. Mutfakta duvara asili 32 inc bir LED LG tv var, acaba bunu kullanabilir miyim?

Mobil uygulama gelistiriyorum o yüzden tasarim vs yapmiyorum. Sadece görüntü nasil olur, cok rahatsiz edici mi olur mu?

Tecrübesi olanlar paylasirsa sevinirim. 3-5 ayda bir türkiye'ye geldigimde 1-2 hafta calisacagim.

Eger TV olmazsa, 27 inc bir monitör almayi düsünüyorum

Selamlar

r10.da konusunu actim burada da acmak istedim faydalanan arkadaslar olacaktir.

Öncelikle bu site benim degil, adamlarin bir müsterisiyim ve memnun kaldigim icin ve türkiye'de cok bilinmeyen bir yer oldugu icin siteyi ve servisleri tanitmak istedim.

Kendim cok arastirma yaptim iyi bir firma buldugumu düsünüyorum. Bu adamlardan önce web hosting aldim daha sonra domainimi buraya tasidim (domaini nedense onlarin webhosting'inde kullanamadim o yüzden tasimak zorunda kaldim). Bir de VPS makine aldim ve fiyati bana gayet uygun geldi.

Destekleri de güzel. Mail attigimda bir kac saate dönüyorlar, ayrica forumlari da mevcut. SLA orani %99.6 yani neredeyse hic server kesintisi olmuyor. Ayrica fail over IP de veriyorlar

Ilk ürünü satin aldiginizda adres dogrulamasi istiyor. Beni telefonla arayip verdigim adresle ilgili bir soru sorup onayladilar hemen. Bir konuda arkadasin biri "almancaya cevrilmis faturayi" kesinlikle istiyorlar gibi bir cümle kullanmis. Adamlara sordum, eger hic bir sekilde adresi dogrulayamiyorsak yazili belge istiyoruz yazdilar bana

"written verification is only offered as an alternative and is only really required in a few cases. For example, if the data in an order cannot be verified in any other way, something was not specified, etc. "

eknot: r10'dan bir arkadas dün hesabini onaylattirdi. Telefonla aramislar ama ingilizce pek bilmedigi icin adresi bir sekilde mail ile ile onaylattirmis..

Iptal etme zamani da cok iyi, mesela 1 yillik bir hosting aldiniz diyelim ve bir kac sonra iptal edebiliyorsunuz ama 1 ay sonra gecerli oluyor. Yani bugün iptal islemine baslarsam, 1 ay sonra iptal edilmis oluyor. Siz her ne kadar yillik ödeme yapmissaniz da, kullandiginiz saatlere göre faturalandiriyor bu durumda ve kalan ücreti hesabiniza geri yatiriyor.

VPS ve Root serverlara windows ya da linux kurulabiliyor ayni para. Ilk olarak debian yüklü geliyor ama sonra windows'a cevrilebiliyor (cesitli imagesler var ya da kendi iso'nuzu ftpye atip yükleme imkani sunuyor). Bu konuda yapamayanlara yardimci olabilirim

Burda windows kurulumu var

https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Dg4dMwn2URN4&q=EgQuLZpEGJaf8ooGIhBNJTHBwpz7vQ7N2bIhLR6kMgFy

Not: kredi kartiyla ödeme olup olmadigini hatirlamiyorum ama paypal ya da transferwise programini kullanarak para yatirabilirsiniz

VPS lere buradan bakabilirsiniz

https://www.netcup.eu/vserver/vps.php

Bir kac tane indirim kuponu paylasmak istiyorum:. Daha fazlasi lazim olursa söylerseniz paylasabilirim

ürün alirken kuponlari ekleyebilirsiniz ya da buradaki linkten ekleyebilirsiniz

5 kisi icin 5 euro indirim kodu (domain alma haric)

36nc16147849400

36nc16147849401

36nc16147849402

36nc16147849403

36nc16147849404

5 kisi icin 1 ay ücretsiz VPS 1000 G9 (benim kullandigim bu)

2609nc16147850480

2609nc16147850481

2609nc16147850482

2609nc16147850483

2609nc16147850484

5 Kisi icin 3 aylik ücretsiz Root Server (dedicated machine) RS 1000 G9

2716nc16147852840

2716nc16147852841

2716nc16147852842

2716nc16147852843

2716nc16147852844

Not: G9 yani generation 9 larda kolaylikla upgrade oluyor. Daha eskilerde sikinti olabilir. O yüzden sistemin ilerde yetmeyecegini düsünüyorsaniz G9 ürünlerine bakin kolaylikla upgrade edersiniz. Ben sifirdan kurarim, dosyalarimi kendim tasirim diyorsaniz da G7.G8 ürünlerine de bakabilirsiniz

Ayni anda sadece 1 kupon kullanabilirsiniz. Sormak istediginiz bir seyler varsa yardimci olabilirim, baya bir seylerini ögrendim. Dedigim gibi sitedeki ürünler icin indirim kuponu paylasabilirim

Umarim faydali olur

Selamlar

Gebze Organize sanayi bölgesinde, BASF Kimya'da güvenlik sefi olarak calisan bir arkadasim 3 tane güvenlikciye ihtiyaclari oldugunu söyledi. Belki burada güvenlik görevlisi olarak calisan ya da tanidigi olup is bakan birileri vardir.

8 saat (+ sanirim mesailer oluyor)
maas 2357+agi+468 multinet
Servis mevcut
Gece icin yemek yokmus

Özel güvenlik kimlik karti sart.
35 yasini gecmeyen

Ilgilenen arkadaslar bana iletisim bilgilerini verirse arkadasla iletisime gecireyim.

Tesekkürler

-------NOT: KONUYU OYLARSANIZ HERKES YARARLANIR.. TESEKKÜRLER-------

Selam arkadaslar

Ben yazilim mühendisiyim, diyetisyen vs degilim. Bahsedecegim seyler bilimsel olarak ispatlanmis seyler, bunlari arastirdim ve uyguladim, yakin cevrem de uyguladi ve memnun kaldilar. Bir konuya yazdim baya bir özel mesaj aldim. Herkese tek tek yazmaktansa toplu halde yazmak daha mantikli.

Bu yaziyi paylasirken her hangi bir maddi ya da manevi beklentim/cikarim yoktur. Paylasacagim siteler, programlar sahsima ait degildir, sahsen kimseyi de tanimam etmem.Lütfen yaziyi anlayarak yavas yavas sindire sindire okuyun eger ilgi duyuyorsaniz :)

KILO NEDEN ALINIR

Simdi arkadaslar aslinda kilo vermek ya da almak dedigimiz olay cok basit bir prensibe dayali. Her insanin günlük almasi gereken bir kalori miktari var. Bu kalori miktari bizim harcadigimizdan az ise kilo veririz, fazla ise kilo aliriz. Her sey bu temel üzerine insa edilmis. Harcamadigimiz besinler, vücudumuzda daha sonra kullanimak üzere depo ediliyor. Erkeklerde daha cok göbek kisminda, kadinlarda daha cok basen kisimlarinda bu yaglar depolaniyor. Baska yerlerde de olabilir

BÖLGESEL YAG YAKIMI VAR MI

Sunu iyi bilmek gerekir, bölgesel yag yakma diye bir sey yok. Yani göbeginizde fazla yag varsa buraya odakli bir yag eritme mümkün degil. Yani isterseniz binlerce mekik cekin yine mümkün degil, cünkü bugüne kadar yapilan bilimsel arastirmalarda bölgesel yag yakimini gösteren bir sonuc yok. Siz yag yagmaya vücudun belirledigi bir bölgeden baslarsiniz, kimi kollarindan kimi göbeginden kimi kalcalarindan kimi yüzünden, kimi gögüslerinden.. Ben buradan yag yakmak istiyorum diye bir olay yok. Bunu iyi anlayin, aksini söyleyenler kesinlikle yalan söylüyordur. Göbekten yag yakiyorsa demek ki vücudu ilk olarak orayi yaktiriyor demektir, yoksa o göbegi eritmek icin sadece göbekle ilgili spor yapiyor diye degil.

KALORILERIMIZI SAYALIM, RAHATLAYALIM

Tekrar kalori olayina dönelim, cünkü isin sirri burasi. Günlük belirli miktarda kalori aliyoruz ve günlük islerle de kalorilerimizi yakiyoruz.. Ama az ama cok.. Spor yapan bir insan belirli miktar kalori yakar, ancak aldigi kaloriler, yaptigi spordan cok daha fazla ise bu kisi ne kadar cok spor yaparsa yapsin kilo alacaktir, almak zorundadir. Yani burdan cikan sonuc su, günün sonunda aldiginiz kalori ihtiyaciniz olan kaloriden az ise zayiflarsiniz, aksinde ise kilo alirsiniz ya da sabit kalirsiniz. O yüzden teknik tabirle "kalori acigi" olusturmamiz lazim. Yani günlük aldigimizdan daha az kalori almamiz gerekiyor.

Bunu kafamiza göre belirleyemeyiz o yüzden yediklerimizdeki kalorileri sayacagiz. Ilk baslarda yahu kim ugrasacak bu islerle, bir sürü zaman aliyor vs vs ama gördüm ki inanin günde tüm ögünlerimi kattigimda 2 dk mi bile almiyor. Hatta sik yedikleriniz icin bir liste yaptiktan sonra cok daha cabuk oluyor. O yüzden bi zahmet zayiflamak istiyorsaniz 2 dakikanizi da ayirin..

Ben kalori saymak icin yazio isimli uygulamayi kullaniyorum (android ve ios versiyonlari mevcut)https://www.yazio.com/en

Alternatif olarak myfitnesspal'i da kurabilirsinizhttps://www.myfitnesspal.com

bu uygulamalarin bir avantaji da, bir cok yiyecegin zaten eklenmis olmasi yani tek tek kalorilerini yazmaniza gerek yok. En kötü ihtimal kac gr yemisseniz onu yazacaksiniz. Ve hazir gidalardaki barkodu okutup otomatik olarak listenize eklettirebilirsiniz..

Not: Ben yazio'nun premium versiyonunu satin aldim, ancak almaya gerek olmadigini gördüm. Cünkü ücretsiz versiyon hayli hayli yetecek..

UYGULAMAYI KULLANMADAN ONCE

Uygulamayi kullanmadan önce, ideal kilo araligimizi, günlük ihtiyacimiz olan kaloriyi, günü kac kaloriyle tamamlayacagimizi ögrenelim..
Ilk olarak ideal kilomuzu ögrenmek icinhttps://www.calculator.net/ideal-weight-calculator.html
bu siteden, cinsiyet, yas ve boyunuzu girin
Bize cesitli formüllerle hesaplanmis ideal kiloyu verecektir

Sonuc tablosundaki en alt sirada BMI yani vücut kitle endeksine göre ideal olan kilo araligini gözönüne almanizi öneririm..
Bu kilo araliginda kendinize bir kiloyu hedef olarak belirleyin.

Sira geldi günlük kalori ihtiyacimizi hesaplamaya..https://www.healthline.com/nutrition/how-many-calories-per-day
bu siteden bilgilerinizi girin
cinsiyet, yas, boy ve agirlik bilgilerinizi giriniz. En sonda da günlük hareketlilik oranini seciniz
Mesela benimki böyle cikiyor

Günlük almam gereken kalori 2700, kilo kaybetmem icin 2159 (haftada yaklasik 250 gram), en alttaki de haftada 1 kiloya yakin kilo kaybetme icin.. Benim günlük max limitim 1500 kalori olarak belirledim. Bu yüzden haftada tam olarak 1 kilo kaybediyorum. Siz bu hedefi kendiniz belirleyin ancak cok fazla az kalori almayin o zaman baska sikintilar yasarsiniz. Mesela benim 1300 den asagi düsmemem lazim.. Bu degerlere bakarak kendinize uygun kalori hedefini seciniz

UYGULAMAYI NASIL KULLANAYIM

Programi telefona indirip kurduktan sonra, hedefimizi belirlememiz gerekiyor. Yukaridaki verilere göre kendi hedefinizi belirleyin. Daha sonra program araciligi ile yediginiz besinleri ekleyin ve aldiginiz besinlerin kac kalori olduguna bakin, hedefiniz dogrultusunda kac kalori daha almaniz gerektigini program söyleyecektir. Eger hedefinizden fazla almissaniz, kalori gösteren kisim kirmiziya dönecektir.. O yüzden hedefinizi gecmeyin!!

Bu sayede günlük kalorilerinizi görebilir, beslenme düzenini buna göre sekillendirebilirsiniz.. Ayrica tartida ölctügünüz agirligi da buraya ekleyebilirsiniz ve kilo grafiginizi izleyebilirsiniz..

Tabi arkadaslar tartiya cok güvenmeyin, daha saglikli ölcümleri mezura ile yapin. Inceldiginizi göreceksiniz..

benim kilo grafigim söyleydi en son

Son 30 günde tam tamina 5 kilo verdim.. Tabi yaptigim sey sadece kalori takip etmek degildi, asagida onlardan da bahsediyorum...

Not: uygulamanin icinde yemek tarifleri vs oluyor, kac kalorilik yemek gibilerinden, onlardan da hazirlayabilirsiniz ya da internetten bir sürü bulabilirsiniz.

DAHA AKTIF/KOLAY BICIMDE NASIL KILO VEREBILIRIM

Bu kismi iki asamada anlatmak istiyorum. Birincisi spor digeri oruc..

1- SPOR
Kalori saymaya baslamadan önce r10 sitesinde bir arkadas fitness egitimleri satiyordu, ondan satin aldim (sanirim 50 tl idi), ilk baslarda baya kilo verdim (sanirim su kaybettim) ama bir süre sonra kilo vermem durdu.. Düsünüyorum neden acaba neden acaba bulamadim.. Halbu ki nerdeyse her gün fitness yapiyordum 30-40 dakika ama kilo vermem durdu, evet göbek biraz eridi ama yeterli degildi.. Sebebini arastiriken kalori sayma ya da kalori acigi olusturma ile ilgili kaynaklar buldum ve iste dönüm noktam bu oldu.. Yani yaptigim fitness'in cok anlami yoktu, cünkü aldigim kalori >= günlük harcadigim kalori + fitness oldugu icin kilo veremiyordum..

Bunu farkettim ve daha sonra bir sey daha ögrendim. Agirlik calismak... fitness mi agirlik calismak mi? Bir sürü cevabi olabilir, ben tercihimi agirlik calismaktan yana kullandim. Cünkü daha yorucu, daha fazla kalori harcatiyor, ayrica kas kütlen arttigi icin de metabolizma daha hizlaniyor ve daha fazla kalori harciyorsun.. O yüzden ben de kendime basit bir dumbell seti satin aldim ve haftada 3-4 kere yarim saat- 40 dakika spor yapiyorum. Benim sevdigim spor oldugu icin böyle.. Hem zayifliyorum, hem vücudum sekle giriyor ve daha da gücleniyorum.. Ayrica kilo kaybederken kas da kaybettigim icin, bu sekilde tekrar kas kütlesi olusturabiliyorum..

Aldigim set söyle bi seyhttps://www.amazon.de/gp/product/B01C9YD3I0
Dumbell olarak degil de haltere cevirip öyle kullaniyorum. Kilolar suan yeterli, ilerde daha iyi bir seyler alacagim ama ilk asama yetiyor. Eger sizde alacaksaniz lütfen plastik degil de demir türünden olandan almanizi tavsiye ederim.

Peki kardiyoyu biraktim mi? Hayir elbette, agirlik calisirken onu da araya sikistiriyorum :) Yani ikisini birlikte yapabilirsiniz

2- ORUC
Bu oruc bizim ramazan orucumuz gibi degil :) 16:8 diye geciyor ismi. Günün her hangi bir 16 saatinde hicbir sey yemiyorsunuz, kalan 8 saatte yiyorsunuz.. Tabi bu 8 saatte istedigimizi yiyelim gibi bir olay yok, yukarida saydigim kalori olayina bagimli kaliyorum. Diger bir sey ise, istediginiz zaman su tüketebiirsiniz sorun yok.. Sadece belirlediginiz 8 saatte yemek yiyin, daha sonra hic bir sey yemeyin. Benim araligim öglen 12 den aksam 8'e a kadar yemek yiyorum (günde iki ögün, ögle ve aksam), 8 den sonra ise öglen 12 ye kadar bir sey yemiyorum.. Bu oruc hem kalori alimimi düzenledi hem de vücudumun daha iyi hissetmesini sagladi. Cünkü mideme 16 saatlik bir bos alan birakiyorum, midem dinlenebiliyor..

Uyguladigim plan bu sekilde.. Size seker yemeyin, ekmegi hayatinizdan cikarin vs demiyorum, kalori takibi yapacaksiniz, zaten yediginiz seylerin ne kadar yüksek kalorili oldugunu görünce hedefinizi tutturmaniz icin mecbur birakacaksiniz ya da azaltacaksiniz ya da yemek yerine cikolata yiyeceksiniz size kalmis (ama her halukarda zararli olacaktir)

TAKIP ETTIGIM KANALLAR

Fikirlerimin cogunlugu asagida linkini verdigim adam temellidir, sitesinde ilgili bilimsel makalelerin ingilizcesini bulabilirsiniz..
Su videoyu okursaniz, yazdiklarimin bir cogunu anlattigini göreceksiniz https://www.youtube.com/watch?v=vT3hExczKWk
(lütfen diger videolarini da izleyin cok faydalandim)
aralikli oruc icinhttps://www.youtube.com/watch?v=ZFK0ZIjGx9A
uyguladigim 5x5 agirlik programi .https://www.youtube.com/watch?v=UfoFRMnzAus&list=PLAIQxZ_6-rCktcAaCPxGZmygTA2fuLvBa

sitesine de bakabilirsinizhttp://gucvefitness.com

Diger takip ettigim kanal buhttps://www.youtube.com/channel/UCXH9dxtCeB3Gn_QnWnBJaTQ
Ama ilk kanali daha cok takip ediyorum..

KILO VERDIM FORMUMU NASIL KORUYACAGIM

Suan kilo vermekten daha zor asamadayiz :) Ama artik kalori takip etmeyi biliyorsunuz, belki programa da ihtiyaciniz olmayacak. Günlük ihtiyaciniza göre kalorinizi tutun ideal kilonuzda kalin..

Umarim faydali olur. Sorulariniz olursa yardimci olmaya calisirim. Elbette uzman degilim, arstirmalarimin sonuclarini yazdim. Bu mantiga göre hareket edildiginde kilo verilmemesinin mümkün olmadigini düsünüyorum. O yüzden su icsem yariyor diyenler biraz masal anlatiyor :) Az kalori alirsaniz istemeseniz de zayiflayacaksiniz..

Saygilar
Ertan

Selam arkadaslar,

Yillardir bu isin icindeyim, irili ufakli binlerce insana yardim ettim desem yalan olmaz sanirim.. Bilgim olan her konuda zaman buldukca kafanizdaki sorulara cevap vermeye calisirim. Sorulariniz cok özel degilse, lütfen forum üzerinden sorun ki diger arkadaslar da faydalansin cevaplardan..

Not: kisaca kendimi tanitirsam; türkiye'de mugla'da okudum.2. sinifin yaz tatilinde yunanistan'a erasmus IP (intensive program-yogunlastirilmis program) 2 haftalik Girit'de egitim aldim. Daha sonra cek cumhuriyetinde ögrenim hareketliliginden 2 dönem yararlandim, ayni yil yazin orada junior yazilim mühendisi olarak calistim ve 4. sinifin ilk dönemi tekrar cek cumhuriyetine giderek erasmus staj hareketliliginden yararlandim..

daha sonra isvicre'de computer science'da yüksek yaptim. Okurken yine kendi alanimda bir firmada calistim, mezun oldum ayni firmada calismaya devam ettim. Gecen yil isten ayrilip baska bir sehre tasindim ve suan burada IoT Application engineer olarak calisiyorum.

Aklina gelen sorulari sorabilirsiniz (dil, is imkani, oturum vs vs)

herhangi bir ücret talep edilmemektedir :) Bilginin zekati diyelim

Bazi seyler tekrara giriyor artik..
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139566086

EDIT:
Arkadaslar artik bazi sorular tekrara girmeye basladi!

SUANA KADAR GÖZDEN KACIRMADIGIM OLMADIYSA TÜM SORULARA CEVAP VERDIM. EGER AYNI SORU SORULMUSSA VE CEVAP VERMEDIYSEM LÜTFEN ESKI MESAJLARI OKUYUN CÜNKÜ CEVABI ORADA VAR. AYNI SEYLERI TEKRAR TEKRAR YAZMAYA GEREK YOK

HERKESIN GÖREBILMESI ICIN OY VERIRSENIZ SEVINIRIM
Selam arkadaslar,

elimde bir efatura var ve ben bunuun dogrulugunu kontrol etmek istiyorum. 2 saate yakin arastirdim ama bi sonuc cikmadi. e-arsiv üzerinden gittim nedense bulamadi. ettn sorgulama diye bi sey varmis onun sitesini buldum ama bi sekilde kapanmishttp://uygulama.gtb.gov.tr/ettnsorgu/

elimde faturanin kopyasi var (ettn, vergidairesi, fatura no, tarih, tutar gibi bilgiler var). Bu faturanin gercek olup olmadigini nasil anlarim?Cok önemli Tesekkürler
Selam arkadaslar,

BMW X1 x20de bir aracim var. Uzun bir süredir arabayi geri vitese takip gittigimde ciyakliyor.. Ilgin olan sey is suydu, mesela arabayi kisa bir süre durdurdum ve sonra geri geri gittigimde ses yok. Bugün de tesadüfen araci calistirdim ve yaklasik 1 dk bi radyo vs ile ugrastim ve geri cikarken yine ses cikmadi.. Yani anladigim kadariyla bi sekilde arabanin bir süre calismis olmasina göre cikiyor ya da cikmmiyor..

Bunun sebebi ne olabilir? 2 yil önce hizlica geri giderken arkadan bir demir direge vurmustum kösesini, esim diyor ki sanki o olaydan sonra bu ses olayi cikti da emin degilim ondan..

Benim cözebilecegim bir olay mi bu ses olayi yoksa servise mi götüreyim? En azindan sebebini bilsem iyi olur

not: emin olmamakla birlikte ses arkadan geliyor. Ayrica araba otomatik
konu silinebilir
Selam arkadaslar,

Belki 10 yildir ttnet kullaniyorduk ve onun zulmünden kurtulup netspeed'e gectik daha dogrusu ailem gecti. 35mbitlik paketi aldik ancak hiz olarak 14mbit aliyoruz. Netspeed'i aradigimda, binaya kadar 35mbit geliyor ama binaya giriste hiz düsüyor. Elektrikcinin degistirmesi gerek gibi bir seyler söylendi.

Simdi tam olarak ne yapilmasi gerekiyor? Normal bir elektrikcinin adsl/vdsl gibi kavramlardan uzak oldugunu düsünüyorum. Bu konuda kim yardimci olabilir? (ikamet darica-gebze-kocaeli)

Ayrica binanin disinda fiber var yaziyordu ama superonline'dan kontrol edince cikmiyor, ama ttnet teklif icin aradiginda binanizda fiber var demis kardesime, o kisim da biraz karisik..

Ilk olarak bu vdsl'i halletmek istiyoruz. Ödedigimiz paketin yarisina kadar hiz alabiliyoruz, destekledigi halde.. Bu isi turk telekom mu yapacak yoksa normal bir elektrikci gelip eve kablo mu cekecek (apartman dairesi). Biraz aydinlatirsaniz sevinirim.

Tesekkürler
Selam arkadaslar,

4-5 yildir bleu de Chanel EDT isimli parfümü kullaniyorum
https://www.hepsiburada.com/chanel-bleu-de-chanel-edt-150-ml-erkek-parfumu-p-SGCHNL2054

Magaza gördüklerim arasinda sanirim en pahalisi ya da en pahalilarindan biri (125 euro vermistim)

Ancak parasina göre yayilmasi pek iyi degil. Bir arkadasim dedi parfüm güzel kokuyor ama koku disari yayilmiyor dedi, yani elbiseyi kokladiginda koku geliyor ama biraz uzak mesadece bir kac saat sonra ucup gidiyor. Bu edt kullandigim icin de olabilir.

Daha önce L'homme Yves Saint Laurent, Armani Acqua Di Gio, Hermes (hosuma hic gitmedi) gibi parfümler kullandim ve hala dolabimda varlar..

Kokusu uzun süre disari yayilan, is ortaminda giden, yaz-kis kullanabilecegim (sadece yaz ya da sadece kis da olabilir) parfüm tavsiyeleriniz var mi? Aksam denemeye gidecegim orada önerilerinize bakarim.

Tesekkürler
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 638
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 30.200 (Bu ay: 920)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 795 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.