Şimdi Ara

Tezsiz Yüksek Lisans ile Askerlik Erteleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bir şey danışmak istiyordum. Halihazırda 20 ay askerlik tecilim bulunmakta. Uzaktan tezsiz yüksek lisans programları, tecil hakkını 1.5 yıl uzatıyormuş. Bir işe başlayacağım ancak minimum 24 ay askerlik tecil şartı aranıyor. Uzaktan tezsiz yüksek lisans programlarına kayıt olduğumda askerlik tecilim nasıl güncellenecektir? Bu konuda tecrübeli olan birine danışmak istedim.

Askerlik şubesini aradığımda farklı kişiler farklı cevaplar verdi. Bir taraf halihazırda 20 ay tecilli olduğun için askerliğin ekstra olarak ertelenemeyeceğinden ve 20 ay olarak kalacağından bahsederken diğer taraf üstüne 1.5 yıl eklenir öğrenci olarak gözüktüğün için e-Devlet'te 38 ay olarak gözükür dedi. Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

• Yüksek lisansa kayıt olduğunuz an yüksek lisans tecili başlar. Lisans mezun tecilin sonuna eklenmez.

Benim de öyle olmuştu. 2011 temmuzda lisanstan mezun oldum. 2 yıl mezun tecili ile 2013 temmuza ertelenmişti.
    2012 şubatta tezli yüksek lisansa kaydoldum, 2015 hazirana kadar erteleme verdiler.

Eğer yasal bir değişiklik olmazsa 2024 Lisans mezunu biri, 31 Aralık 2026ya kadar yoklama yaptırmak için süresi olacak. Aralık 2026da yoklama yaptırsanız da en azından mayıs 2027ye kadar sivilsiniz. Önünüzde teknik olarak 28 ayınız var. İsterseniz 2026 yılında yüksek lisansla daha da uzatabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yüksek Lisans Tecil Bitimi 2024
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.