Sağolun Hocam.Balayı olmasa riske girerdim.Turu da yeni aldım .Vaktim de olsa (iznim 1 Hafta)önce Tayland--Singapur-Bali yapardım)Kışın ilk fırsatta rotam orası olacak. |
YURTDIŞI TUR TATİL FIRSATLARI (GÜNCEL) - (149. sayfa)

-
-
Ya lütfen hangi noktada size aptal dedim niye çarpıtıyorsunuz? Baliye giden aptaldır gibi bir cümle kurmak nasıl bir cehalet olurdu zaten söylemeye çalıştığım bu değil ki. Bu sene bişeyler oldu demeye çalışıyorum, birtakım saçma insanlar "aptalca" bir bali hype ı yarattı bu sene, aynı dubai çikolatası hypeı gibi. Taylandda yağmur yağabilir, çok da yağabilir, ama en çılgın yağacak yağmur 1 saat sürer 10 dakikada her yer kurur. İlki 2009 da olmak üzere 20 sefer civarı gittim geldim hocam, bu siteden kaç kişiye program yaptım kaç kişiye ülkeyi anlattım ben sayısını unuttum. Tayland Baliden 100 kat güzel bir yer benim hayata bakış açımdan, iki yeri de gezmiş görmüş biri olarak söylüyorum.
Tekrar edeyim size hiçbir noktada hakaret etmedim, instagramda salak salak videolar çekenlere lafım. Yanlış anlaşıldım, kusura bakmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet Hocam Hype konusuna yüzde yüz katılıyorum ben de .Ben fazla alınmışım.Ben deTayland'ı çok istiyordum ama olur yağmur yağar malum balayı ve kadınlar:)Tek olsam yağmur demeden sırt çantam ile Kamboçya-Laos-Vientnam-Tayland yapardım.
Eğer kışın gidersek sizden tavsiye alırım.teşekkürler.
-
Hurghada otel onerisi olan var mi kasım ayı
Butce 35 civarı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslan-BH -- 17 Temmuz 2025; 23:57:50 >
Hocam Eylül sonu tayland yapılır mı bangkok phuket yapmayı düşünüyorum ama yağmur var diyorlar
Rixos magawish
Butceyi eklememisim hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Korkmayın yağmurdan en kötü 1 saat sürer sonra durur, 15 dakika sonra kupkuru olur her yer. Yağarsa yağsın bir önemi yok. Eğlenceli bile olur çoğu zaman. Zaten eylül sonuna doğru yağmur azalır muson biter.
Çok teşekkürler hocam peki çiftler için yapılması gereken etkinlik veya gidilmesi gereken yer öneriniz var mı siz bilgilisiniz galiba.
-
Phukette ada turları, big buddha, wat chalong, fil barınağı gezisi (müthiş güzel etkinlik), uluslararası ehliyet varsa motor kiralayıp beachleri gezmek, 1-2 gece phiphide konaklama, gece hayatı şu an aklıma gelenler.
Bangkokta avmler (özellikle icon siam), nehir cruise, tapınaklar, grand palace, chatucak, khaosan, roof top barlar (ben eski kafayım hala en sevdiğim lebua), bir sefer de olsa tuktuk tecrübesi de keyifli aktiviteler.
-
Süper değerli tavsiyeler direk not alıyorum umarım hepsini yapabiliriz hocam
-
arkadaşlar ağustos başında paris'e gideceğiz. eşim, ben ve 11 yaşında çocuğum var. uçak biletleri, merkezde otel ayarladım.
charles de gaulle hava limanında inecek uçak, öğlen 1 gibi.
ulaşım işini havalimanından itibaren çözmek istiyorum. 1 haftalık pazartesi-pazar sınırsız(metro-otobüs) kartları varmış sanırım. Havalimanında ya da çıkışında filan bunun satış noktası var mı? Onu çıkarıp oradan metro ve otobüsle merkeze geçsem ve kalan zamanda da pazara kadar sınırsız kullansak. Deneyimleyen var mı?
Seinne nehri turu, disneyland, outlet vs öneriler bekliyorum giden arkadaşlardan ve tabi yeme içme. Louvre biletini şimdiden almak gerekecek sanırım sitesinden.
Diğer işleri nasıl halledelim. 11 yaşında çocuk direkt geçebiliyor mu müzelerde yoksa yine online biletleme gerekiyor mu?
dikkat etmem gereken neler var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gordon Milne -- 23 Temmuz 2025; 17:11:50 >
havaalanından hem paris musem pass (ordaki turiz danışmadan) hem de havaalanındaki metro/rer bilet satış noktalarından ulaşım için paris visite pass alabilirsiniz. bilet satış otomatlarında fransızca yanında ingilizce dil seçeneği de var. havaalanından şehre yanlış hatırlamıyorsam RER isimli banliyö treni gidiyor. belli bir noktada da metro ya bağlanıyor. bir de bizim havaş gibi otobüsler var şehir merkezide onların bileterini de internetten ve gidiş dönül alırsanız daha uyguna geliyor.
Pahalı gibi görünse de bir iki müze gezince parasını çıkarıyor museum pass. louvreda geçiyor zaten. arc de trıump, notre damme vs bunların hepsinde geçiyor ve sıra beklemiyorsunz.
ulaşımda karar sizin bizim istanbul kart veya ankara kart gibi navigo isimli kartları var. bunu günlük haftalık vs alabiliriyorsunuz ama sistem bayağı karışık orda. burda geçer burda geçmez bir sürü zımbırtı var. bu sebeple navigo yerine paris viste pass daha mantıklı gelebilir.
ben 4 eşimle günlüğüne gittiğimde museum pass almıştık. ama visite pass almamıştım. zira hesapladım her seferinde bilet alsam daha ucuza geliyordu. normale göre daha ucuza gelen 10'lu biletlerden almıştık biz. size de hesabınınızı yapın ona göre karar verirsiniz.
-
6 sene evvel Yeşil ile işk şiftahı Paris'te yılbaşı kutlamalarında yapmaya karar vemiştim.
Uçak Orly Havalimanına inişe geçmeden hostese haalimanından şehir merkezine ulaşımı sordum.
Bana otobos ile gidebileceğimi söyledi sonra "Ama şu sıralarda devam eden grevler var, otobüsler çalışmıyor olabilr, müsadenizle kaptana sorup geliyorum" deyip pilot kabinine girdi.
5 dakika sonra hostes dönüp "Otobüsler çalışıyormuş" deyince "Hangi numaraya binmem gerekli?" diye sordum.
Yeniden müsade isteyip pilot kabinine girdi ve kısa süre sonra geri geldiğinde "Numarasını kaptan da bilmiyormuş ama havalimanı çıkışında görebilirsiniz" dedi.
Havalimanı çıkışında ise inşaat çalışmaları nedeniyle her yer kazılmış ve panellerle örülmüştü. İncecik yaya yolundan insalar kısa kuyruklar oluşturup yürüyorlardı.
Ben de kuyruğu takip edip diğerleriyle beraber bekleyen ilk otobosa bindim, otobosta kredi kartı geçiyordu, cihaza okutup oturdum.
Otobos 45 dakika sonra son durakta durduğunda yeniden haritaya baktım şeher merkezine 1 saat 45 dakika yürüme mesafesei gösteriyordu.
Kış olmasına rağmen hava güzeldi ve yürümeye karar verdim.
Otele kadar yaklaşık 2 saat eğlenceli bir yürüyüş olmuştu, hiç yorulmamıştım...
-
Havaalanında bu soruları cevaplayacak elli tane görevli olmasına rağmen, işgüzarlık yaparak bunu hoşteşe soran bir kişi için uçak gibim möhim bir taşıtı havada tutmaya çalışan pilotların, 2 ( yazıyla iki) defa rahatsız edilmesini, ben ordaki hoşteşin acemiliğine bağlıyom...
-
Hocam, ulaşım kartı için; kesinlikle alınmalı, havaalanında satılıyor. Kartı satın alıp, az ilerideki kendin-çek şeklindeki cihazdan foto çekip, karta yapıştırmanız gerekiyor.
île-de-france mobilités
Vos transports en Île-de-France en toute simplicitéhttps://www.iledefrance-mobilites.frUygulama çok başarılı bu arada...
Louvre biletini ve randevunuz önceden almanız çok faydalı olur, çok uzun sıralar oluşuyor bazen. 11 yaş için, ücretsiz randevu alabilirsiniz siteden, sizinle birlikte geçiyor almasanız da...
-
Bali ile üstte yazılanlar oldu bu sebepten eklemek istiyorum.
22 haziranda evlendim, 25 haziranda baliye gittik. Genç maceracı çiftler için ideal, doğma büyüme rizeliyim. Yeşiline kesinlikle büyülenip düştüğüm olmadı, sadece ağaçlar korkunç büyük ve yüksek doğasında tek gözüme çarpan bu. Tropikal yağmurlar eksik olmuyor nasibinizi alıyorsunuz, sabah 1 saat dehşet bir yağmur, sanki çatı üstünüze çökecek. 2 saat sonra güneş. 9 gün kaldım 6 günü böyle uyandık haziranda :)
Motor kiralayarak gezdik, araba ile korkunç trafik oluyor şehirlerde ve merkez noktalarda gezmek imkansıza yakın, o yüzden nufus kadar motor var sokaklarda resmen, küçücük çocuklar bile motorla okula gidip geliyor, yaşlılar tarlaya öyle.
8 güne nmax motora 50$ ödedim, google haritalardan buldugum biriydi.
Drone götürmüştüm, DJI Air 3S, bol bol video çektim herkes esnek. Sorun olmadı.
Fiyatlar çok ama çok ucuz, mesela böyle bir yerde 2 kişi tıka basa yemek yiyorsunuz, 1200 -1500 tl para ödüyorsunuz, otelimize yakındı buraya 6-7 kez gittik, heryerde yemek yiyip deneyip riske atmak istemeidk :)
Kendi özetim, çolukla çocukla gidilmez, genç ruhlu maceracı çiftlerin/insanların yeri olabilir.
Ülkenin en güzel yanı, insanları. Dehşet pozitifler, aşırı ama aşırı iyiler, hemen hemen herkes ingilizce biliyor gibi birşey, temel ihtiyaçlara sorulara cevap var.
Taksiciler bizimkiler gibi süzme (900k rupilik yere grab uygulaması ile 380k ya gittim) Grab isimli uygulamayı kullanın. (Getir gib. Yemek, market, taksi, motorlu taksi var)
Lüks mekanlar gerçekten lüks güzel, ama sokaklar mahalleler tamamen instagram sokak lezzetleri tadında, pis hoş değil.
Ülke çok kirli, havası suyu, doğası, yolları sokakları, dereleri vs vs.
Gitmeye gezmeye değermi değer, 10 üzeri 6 geçti. Ama eklemek isterim, köyde büyüdüm. Börtü böceğe şuna buna rahatsız olacaksanız zor bir ülke instagramda pazarlandığı gibi değil kesinlikle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 28 Temmuz 2025; 15:5:42 >
-
Yurtdışı turları gerçekten çok keyifli, insanın dünyası genişliyor, farklı yerler görmek güzel oluyor. Ama yola çıkmadan önce ufak bi sağlık sigortası yaptırmak iyi olur. Böylece tatilde başınız ağrırsa ya da beklenmedik bir şey olursa kafanız rahat şekilde tedavi görürsünüz. Türkiye sigortadan böyle bi sigorta almak aslında çok güzel bi önlem olur hem de tatilin keyfini daha rahat çıkarırsınız.
-
Merhaba hurgada Sunrise Mamlouk Palace Resort'u deneyen varmıdır? yada hurgada da otel tavsiyesi olan varsa cevaplarsa sevinirim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X