Şimdi Ara

Yunanistan Fransa'dan 24 adet Rafale uçağı alıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
7.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Millet yunanistanı hala eski yunanistan sanıyor bizim başımızda da hala Atatürk var zannediyorlar 🤣🤣🤣🤣 ne komik adamların senden zerre korkusu yok 2km uzagındaki adayı almışlar ayrıca rafale uçağı havada kalma süresi irtifa manevra gibi konularda f16 dan üstün ve yunanistanın pilotları da çok iyi dog fight videolarında bile yunanlar kilit attıgında yapmaları gereken manevraları çok geç yapıyor bizim pilotlar veya hiç yapmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangarda çürütecekler yunan halkı biraz daha fakirleşecekler yunan-türk gerginliğinin kazananları kaybedenleri belli

  • Fransa daha önce uçak yapmasina hatta bu uçak işinde Amerika ile aynı kulvarda olmasına rağmen Airbus üreten ülke dünyada iki adet yolcu uçağı markası var


    Rafale 1986 yapımına başlanmış 2001 yılında envantere girmiş


    Bizim yandaş medya ve akp bakarsak TFX uçağımız 2023 yılında göklerde , külliyen yalan klasik akp zaman ve seçim kazanma yalanı daha önce uçak üretmemiş daha önce uçak motoru üretmemiş ülke nasıl 3-5 sene yapar bunları? Yalan tabiki


    Ha Atak helikopteri diyeceksiniz o yerli değil aldık lisansını ToGG arabası gibi motoru Amerikan zaten öyle ürettik ki zaten satamiyorsun kimseye motoru veren izin vermiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gripen'ler güzel aslında manevra kabiliyeti falan da iyi. MMU gelene kadar idare edebileceğimiz bir şeyler alsak.

  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt




  • şöyle bir Yunan hava kuvvetlerine baktım da.. şaşırdım.

    üzgünüm ama adamların hava gücü bizden çok üstün dostlar. bunu kabul edin. 80 tane block 52 f16 var sadece. diğerlerini saymıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

    Sen asıl Yunanistan F-35'leri alınca ne olacağını düşün.

    Rafale birim maliyeti çok yüksek bir uçak Yunanistanı ekonomik olarak zorlar, pek bir avantaj da sağlamaz. Ama F-35 ten korkulur gerçekten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S 400'ler işe yarayacak mı test etmiş oluruz. Bir kısmı Antalya körfezine bir kısmı Kıbrıs adasına konuşlandırılırsa Tüm Akdeniz'i kapsar. Söylendiği gibi etkili bir silahsa uçak kaldırmamıza bile gerek yok. Ayrıca Fransa ve Yunanistan Akdeniz'de ne kadar hava gücü oluşturabilecek. Orası bizim çöplüğümüz. Bir amiralimiz Akdeniz'de 1500 sorti yapacak kapasitemiz var demişti. Onlar bu kapasitede değiller dedi. Ne yapacaklar yakıtları bitince denize mi düşecekler diyordu. O yüzden Yunanlılar savaşı egeye çekmeye çalışabilirler demişti. Fransa kaç adet uçak gemisi getirecek. Olası bir savaşta Fransa'ya getirisi ne olacak götürüsü ne olacak. Ne için bu riske girecekler. Yunanlılar için mi? Fransa'nın amacı belli yunanlılara uçak ve gemi satmak. Yunanistan'ı bize karşı fişeklemek, kışkırtmak. Nabız yoklama bunlar. Şu an herkes birbirini tartıyor. Yunanlıların Akdeniz'deki uçuşları bile S400'ler aktif oldu mu , radar sinyali geliyor mu diye test etmek, nabız yoklamak bile olabilir. Herkesin merak ettiği, çekindiği nokta bu S 400'ler aktif mi? Olası bir savaşta ne kadar etkili olacaklar?

    Deniz gücü olarak Yunanlılardan üstün olduğumuz söyleniyor. Fransa ile karşılaştırıldığında tüm kuvvetlerini Akdeniz'e gönderemeyeceklerine göre başa baş görünüyor. Biz çok kayıp yaşarız ama Fransa'da iyi dayak yer deniyor. Bakalım böyle riskleri alabilecekler mi? Hem savaş bizim anakaramıza yakın bölgede olacak. Bu bize avantaj veriyor. Biz savunmadayız. Saldıran taraf onlar. Dikkatli olmak lazım ilk ateş edecek olan onlar olmalı.





  • Redeemertr kullanıcısına yanıt

    Bilal oglan armani takim ustu tilki kuyruğu mi giymis?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: froster2006

    Bilal oglan armani takim ustu tilki kuyruğu mi giymis?

    Ne alakası var gardajım, onlar orijinal Tarkan filmi giysileri







  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış düşünüyorsunuz. Yunanistan'ın ne hakkı var o gazda. Sınırı bile yok. Eğer onlarla oturur bu konuyu konuşursak Yunanistan'ın adalar üzerinden yaptığı MEB ilanını kabul etmiş oluruz. Adamlar adaların arasındaki denizide kara olarak kabul ediyor. Bu kafadaki yapılarla oturulup anlaşılmaz, zaten muhatabımız onlar değil. Gkry, mısır, Libya bizim muhatabımız. Amaçları şuan Türkiye'de istemedikleri rejim iktidarda. Eğer o gaza erişir ekonomiye katarsa coğrafyada daha rahat hareket kabiliyeti olur, istediklerini daha rahat yaparlar diye bu coğrafya da emeli parmağı olan tüm devletler karşımızda. O gaza erişmememiz için savaş bile çıkarırlar. Çünkü çıkacak savaş daha az masraflı olur onlar için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu ne toxic bir konu ya. adam haberi başlığa yazmış. onu da yanlış yazmış. içerde kaynak yok devlete saydırmış bir de üstüne demagoji yapmış bık bık bık. Altına gelenler de savaşa girdik de kaybetmişiz gibi oturduğu yerden ağlamaya başlamış. Bu ne biçim bir konu ne biçim insanlarsınız siz olum. Az kendinize gelin. Ne yapıyorsunuz siz call of duty mi oynuyorsunuz kafanızda savaşı ne sanıyorsunuz? Benim 5 uçağım var onun 10 uçağı var o zaman ben yenildim mi oluyor? bu kadar kolaysa çıksın yunanistan direkt tüm parayı uçağa gömsün 1000 tane uçak alsın avrupanın / türkiyenin rusyanın içinden geçsin. Bu mudur yani kafanızdaki dünya?


    neyse asıl konuya geleyim. politikaya girmeden başlığı açan arkadaşa anlatır gibi anlatayım.


    24 değil 18 uçak alıyorlar. Hatta 10 uçak alıyorlar. 8 tanesini de fransa hediye ediyor.

    https://www.defenseworld.net/news/27763/Greece_to_Buy_10_Rafale_Jets__Receive_8_More_as____Donation____from_France


    Mısır da 2014de 24 tane almıştı. Şu zamana kadar 4 tanesi teslim edildi.


    Hediye etmelerinin sebebi de zaten ikinci el fransanın elden çıkarmak istediği ve bakım masrafları fazla olan modeller olmalarından kaynaklı. Ama başlıklarda hediye diye görününce ucunda dostluk varmış gibi oluyor.

    Ayrıca isteyerek almıyorlar, almak zorunda kalıyorlar çünkü fransanın desteğine muhtaçlar. Bizim zamanında s400 almak zorunda kalmamız gibi bir durum. Hepsini geçtim rafale uçakları f16 üzerinde aman aman üstün jetler değil. yunanistanın aktif kullanacağından bile şüpheliyim. belki almak istedikleri uçak gemileri ile uyumluluğu gerekçesi ile kullanılabilir.


    Endişelenilmesi gereken bir konu varsa o da f35 alacak olmaları. Hem de bizim ürettiğimiz f35leri yunanistanın alacak olmasıdır. Bu konuda da endişelenirsin, üzülürsün, dert yaparsın ama forumlara gelip ona buna sövüp ağlamazsın. Sanki evine yunan gelmiş el koymuş gibi de davranmaya gerek yok. Türkiye gibi bir devlet 20-30 uçakla yıkılacak, durdurulacak bir devlet olsa zaten natoya da giremezdik, zaten ne elimizde istanbul kalırdı ne ankara şu zamana kadar. Atatürkün torunlarının bu kadar ağlamasını kendime yediremiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 1 Eylül 2020; 20:30:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-05BCBF09E

    S 400'ler işe yarayacak mı test etmiş oluruz. Bir kısmı Antalya körfezine bir kısmı Kıbrıs adasına konuşlandırılırsa Tüm Akdeniz'i kapsar. Söylendiği gibi etkili bir silahsa uçak kaldırmamıza bile gerek yok. Ayrıca Fransa ve Yunanistan Akdeniz'de ne kadar hava gücü oluşturabilecek. Orası bizim çöplüğümüz. Bir amiralimiz Akdeniz'de 1500 sorti yapacak kapasitemiz var demişti. Onlar bu kapasitede değiller dedi. Ne yapacaklar yakıtları bitince denize mi düşecekler diyordu. O yüzden Yunanlılar savaşı egeye çekmeye çalışabilirler demişti. Fransa kaç adet uçak gemisi getirecek. Olası bir savaşta Fransa'ya getirisi ne olacak götürüsü ne olacak. Ne için bu riske girecekler. Yunanlılar için mi? Fransa'nın amacı belli yunanlılara uçak ve gemi satmak. Yunanistan'ı bize karşı fişeklemek, kışkırtmak. Nabız yoklama bunlar. Şu an herkes birbirini tartıyor. Yunanlıların Akdeniz'deki uçuşları bile S400'ler aktif oldu mu , radar sinyali geliyor mu diye test etmek, nabız yoklamak bile olabilir. Herkesin merak ettiği, çekindiği nokta bu S 400'ler aktif mi? Olası bir savaşta ne kadar etkili olacaklar?

    Deniz gücü olarak Yunanlılardan üstün olduğumuz söyleniyor. Fransa ile karşılaştırıldığında tüm kuvvetlerini Akdeniz'e gönderemeyeceklerine göre başa baş görünüyor. Biz çok kayıp yaşarız ama Fransa'da iyi dayak yer deniyor. Bakalım böyle riskleri alabilecekler mi? Hem savaş bizim anakaramıza yakın bölgede olacak. Bu bize avantaj veriyor. Biz savunmadayız. Saldıran taraf onlar. Dikkatli olmak lazım ilk ateş edecek olan onlar olmalı.

    Savaş olmaz, ancak göz korkutmak amaç. Tabi kabul ettirmek kabul ettirmezlerse uzum degil bagciyi dovecekler yani yaptirim uygulanacak uluslararasi hukuk falan da hak getire kalır.


    Her haltı hukuka baglayan zihniyetlere de cevap olacak dunyada her zaman guclu olan hukuku yazar kanunlari koyar. Kim gucsuzse o ezilir bir kez daha ispat edilecek. Fransa ve Yunan Turkiyeye saldirirsa buyuk savaş cikar. Kimse goze alamaz kestirilemeyen bir durum 3.dunya savasini fiilen tetikler bile bu olay. Cunku kimse Anadolu gibi degerli topraklari ne Fransaya ne Yunana birakir. Abd den tut Çine herkes bu savaşa el atar. Çin bize destek saglar Rusya taraf degistirebilir cunku her ne kadar Nato muttefiki de olsak Rusya icin Turkiye bir tampon gorevi gorur. Eskisi gibi Abdnin o boyutta bir kuklasi degiliz. Kontrol edilebiliriz ancak soru isaretleri de var. Tayyip secim kazanmak icin her seyi de yapar. Bundan 2 ay önce Ayasofya acildi sirada ne kozu kaldi Yunan adalari mi demistim bu dandik ekonomiyi ortbas edebilmek icin diye dedigim olaya geldik nerdeyse.


    Yunanistan savas cikartirsa o Rodos ,Kos ,Midilli, Sakız , Meis Nisiros, Tilos , Simi , Samos , Sisam gibi daha adi aklima gelmeyen ama Turkiyeye 10 km den yakin olan adalarinin tamamini kaptirir. Bir daha da geri alamaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 1 Eylül 2020; 23:20:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Allah’ın izniyle, nice az ( itaatkâr ve sabreden ) topluluk, çok daha kalabalık ( güçlü sanılan) topluluklara galip gelmiştir. (Çünkü) Allah sabreden (mü’minlerle) beraberdir.


    Bkz. Kurtuluş savaşı . Buradan Kahraman askerlerimize kumandanlarımıza Allahtan rahmet diliyorum

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.