Radar farkı azalmayacak mı ? Elimizdeki en uzun menzilli hava-hava füzesi aim 120 değil mi ? (Tabiki meteor ile aynı seviyede füzemiz yok) Arkalarındaki ülkeler sayesinde dediklerinizi yapmaya çalışıcaklar ama ekonomileri elverecek mi ? Diyelim aldılar, bizimkilerden gerekli adımların atılacağını ümit ediyorum... Türk-yunan savaşından korkmamıza gerek yok ama olası bi savaşta 20 yıllık dış politika sonucu zararlı çıkan taraf olucağımızı düşünüyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yunanistan Fransa'dan 24 adet Rafale uçağı alıyor (5. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: 61günbu ne toxic bir konu ya. adam haberi başlığa yazmış. onu da yanlış yazmış. içerde kaynak yok devlete saydırmış bir de üstüne demagoji yapmış bık bık bık. Altına gelenler de savaşa girdik de kaybetmişiz gibi oturduğu yerden ağlamaya başlamış. Bu ne biçim bir konu ne biçim insanlarsınız siz olum. Az kendinize gelin. Ne yapıyorsunuz siz call of duty mi oynuyorsunuz kafanızda savaşı ne sanıyorsunuz? Benim 5 uçağım var onun 10 uçağı var o zaman ben yenildim mi oluyor? bu kadar kolaysa çıksın yunanistan direkt tüm parayı uçağa gömsün 1000 tane uçak alsın avrupanın / türkiyenin rusyanın içinden geçsin. Bu mudur yani kafanızdaki dünya?
neyse asıl konuya geleyim. politikaya girmeden başlığı açan arkadaşa anlatır gibi anlatayım.
24 değil 18 uçak alıyorlar. Hatta 10 uçak alıyorlar. 8 tanesini de fransa hediye ediyor.
Mısır da 2014de 24 tane almıştı. Şu zamana kadar 4 tanesi teslim edildi.
Hediye etmelerinin sebebi de zaten ikinci el fransanın elden çıkarmak istediği ve bakım masrafları fazla olan modeller olmalarından kaynaklı. Ama başlıklarda hediye diye görününce ucunda dostluk varmış gibi oluyor.
Ayrıca isteyerek almıyorlar, almak zorunda kalıyorlar çünkü fransanın desteğine muhtaçlar. Bizim zamanında s400 almak zorunda kalmamız gibi bir durum. Hepsini geçtim rafale uçakları f16 üzerinde aman aman üstün jetler değil. yunanistanın aktif kullanacağından bile şüpheliyim. belki almak istedikleri uçak gemileri ile uyumluluğu gerekçesi ile kullanılabilir.
Endişelenilmesi gereken bir konu varsa o da f35 alacak olmaları. Hem de bizim ürettiğimiz f35leri yunanistanın alacak olmasıdır. Bu konuda da endişelenirsin, üzülürsün, dert yaparsın ama forumlara gelip ona buna sövüp ağlamazsın. Sanki evine yunan gelmiş el koymuş gibi de davranmaya gerek yok. Türkiye gibi bir devlet 20-30 uçakla yıkılacak, durdurulacak bir devlet olsa zaten natoya da giremezdik, zaten ne elimizde istanbul kalırdı ne ankara şu zamana kadar. Atatürkün torunlarının bu kadar ağlamasını kendime yediremiyorum.
Tabiki hükümete laf edeceğim kime edeceğiz ya?
40-50 sene biriktirilen 50-60 milyar dolar suriyeliye yedir sonra? 9 milyonluk Yunanistana ege denizini kaptır..
Ne diyem Mahmut mu diyem?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Pilotlarımız daha iyi, sorun olmaz diyenler! yunan uçaklarını maymun kullanmıyor, onlar senin yolcu uçağından geri çağırdığın pilottan daha iyi de olabilirler. Maalesef artık teknoloji konuşuyor.
-
Kapanmasalardı junkers,heinkel,dornier,messerschmit avrupa da en iyisi olurdu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İçimizdeki yunanlılarının dışardaki yunanlılardan korktuğu bir konu açılmış gene rahat olun it iti ısırmaz. Akşama kadar yunanlıları övüp algı pompalayanlar heryerde yunanlıları denize döktük diye övünenler. Birgun fransalı bir gun hollandalı bir gün ermeni ama hiçbirzaman türk değil.
-
-
Arkadaşlar istediğiniz kadar Yunan ekonomisi batmış bir ekmeğe muhtaç diyin ancak adamlar öyle yada böyle filolarını bizden daha modern hale getiriyor . Unutmayın ki arkalarında bitmeyen kaynak Avrupa Birliği var . Kendi çıkarlarını korumak için elbet musluğun ağzını kapatmayacaklardır . Bizim de bu konuda bir şeyler yapmamız lazım . Burada en kârlı çıkan Fransa oldu tabii . Ortalığı kızıştırdı ve satış başarısını bir türlü yakalayamayan Rafale güzel bir sipariş aldı .
Her neyse Rafale'ler mevcut F-16 larımızdan daha iyi uçaklar bunu kabul etmemiz gerek . Bizim bunlarla boy ölçüşmemiz için filomuzu minimum Block 60 seviyesine çıkarmamız gerekmekte veya alternatif uçak almalıyız. Bunlar Eurofigher veya Gripen olabilir ancak ikiside Avrupa Birliği bünyesinde ki ülkelere ait ve Avrupa Birliğine karşı kullanacağımız bir uçağı kimse bize vermez . ABD'ye gitsek F-35'lerin parasına acaba F-18 veya en azından F-15 verir mi kocaman bir soru işareti . Geriye alternatifler arasında Rus uçakları kalıyor . Gönül isterdi ki Mercedes olmuyorsa BMW alalım der gibi galeriden Su-35'i alıp çıkalım . O zaman kobranın zehrini sokardık Rafale uçaklarına ama gelin görün ki tamamıyla NATO'ya entegre sistemlerimizi bir anda Rus uçakları için yeniletmemiz demek diplomatik tüm zorlukların dışında içinden çıkılamaz ekonomik zorluk da olacaktır . Kontağını çeviremediğimiz S-400 lerin üzerine Rus uçağı tamamen bizi NATO'dan şutlayacaktır . Bu da saldırı kapılarını bize açar . Unutmadan TFX bizim için hayati öneme sahip bir proje ama onun hizmete girmesine en az 20 sene var belki de . Bu kadar uzun bekleyemeyiz.
Özetle bizim bu işi bir şekilde masada çözmemiz lazım . Her yere yazdım yine yazıyorum . Türkiye kendine müttefik bulmalı . Yunanistan güçsüz bir ülke değil ancak Türkiye ile de boy ölçüşemeyeceğini bildiğinden her yerden arkasına destek alıyor . Biz ise herkesle kanlı bıçaklı olduğumuzdan yalnız kalıyoruz. Bu yalnızlık bize pahalıya patlayacak . Asarım keserim ile işler yürümüyor 21. yüzyılda . İsrail ve Mısır'ı yanımıza çekmeden bu iş olmayacak .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPHAR3X -- 2 Eylül 2020; 10:26:39 >
-
Ağır hakaret edilecek insanlarsınız, Senin ülkende artık , farklı bir ülkenin kontrol ettiği tek hava aracı kalmadı, yunanistan fransadan uçak alacakmış bunun çığırtkanlığını yapıyorsunuz.
Donanım adminleri bu forumdaki vatan hainliği hatrı sayılır seviyeye geldi , siz dahil bu hainliği yapan herkes bundan payını alır , Söylemedi demeyin ...
-
Yunanistan'ın takındığı bu tutum, kağıt üzerinde egemen bir devlet ama gerçekte AB'nin çıkarı uğruna kendini tehlikeye atan bir sömürge devletiymiş gibi davranıyor.
Sen egemen ve kendi çıkarlarına dayalı hareket eden bir devlet olsan Türkiye ile ege ve akdenizde anlaşır ve bu zenginliği paylaşma yolunu seçerdin.
Yunanistan ve Türkiye AB ye göre ekonomisi zayıf ülkeler.
Enerji paylaşımı alanındaki bu birliktelik iki ülkeyi de ekonomik olarak güçlendirir ama Yunanistan ideolojik takıntılarını ve sömürge gibi yaşama alışkanlığını bir türlü terk edemiyor.
Halbuki Türkiye ile işbirliğinde kazan-kazan politikası ile iki devlette kazanacak ve bu ekonomik olarak iki devlete de çıkar sağlayacak.
AB bu güne kadar kimseye karşı dürüst ve güvenilir bir ortak olmamıştır. Yunanistan'a da olmayacaktır.
Yunanistan ekonomik kriz ile uğraşıp dibe vurduğunda AB ülkeleri Çipras'ı aşağılarken,
Türkiye egemen bir devlet olan Yunanistan'ın seçilmiş başbakanına yapılan aşağılamaları kınamış bir ülkedir.
Buradan hareketle Yunanistan'ın kendi iradesine göre değil AB nin iradesine göre hareket ettiğini, Almanya ve Fransa'nın Yunanistan'ın arkasında durmalıyız demesinden anlayabiliyoruz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-8D107F370Hocam bisiklet sürmüyorsun ki pilotu iyi olan kazansın yada en son hür kuş mu izledim?
Yeni uçaklarda olan elektronik harp , hayalet özelliği , radar menzili , hız , manevra kabiliyeti ve daha bir sürü iş var
Siz daha düşman uçağını görmeden sizi vurabilir yada radarda siz onu göremezsiniz ama o sizi görür , elinizdeki uçak ne kadar hızlı ne kadar tırmanıyor vs vs iş pilotta bitmiyor artık herşey otomatik elektronik
Pilotu iyi olan kazanacak ise 1960 model jetleri toplayalım piyasadan onlarla iş görelim
Alıntıları GösterHayatında kağıt uçak bile uçurmamış insanların böyle saçma sapan yorum yapmalarına bayılıyorum yıl olmuş 2020 insansız hava uçakları havada cirit atarken neden hala pilotlu hava araçları kullanıldığını anlamayacak kapasideki insanların yorumlarını görünce gülüyorum
-
Amerkia ve Rusya anlaşmadan kimse kimseyle savaşamaz, heleki Fransa Türkiyeye karşı silah kullanamaz USA izni olmadan. Ama bizim ikircikli siyaseti bırakıp yüzümüzü nereye döneceğimize karar vermemiz gerek. Bir gün uyanıyoruz Rusya ile iş tutmuşuz ertesi gün uyanıyoruz bu günde USA ile iyiyiz. Boyle siyaset olmaz Devlet yönetimi kişisellştirilemez o gün kü Ruh haline gör devletlerle ilişki kuramazsın boyle olursa ortada kalırsınız kimse arkanızdan gelmez. Türkiyenin ona buna kafa tutup ortada kalacak kadar güçlü ne bir ekonomisi nede Silah yeterliliği var. Her silah sisteminde Yurt dışına bağımlıyız. En ufak bir ambargoda ne uçak uçurabiliriz ne de füze atabiliriz. Atmaca yaptık Kartal yaptık dediğimiz füzelerin bile bir çok parçası ithal geliyor ki füze yakıtı yapamıyoruz zaten. Bizimki tam bir mahalle kabadayılığı bunun yerine etrafındakilerle iyi geçin Ticaret yap para kazan ekonomini güçlendir güçlendir ki bir gün herkesten bağımsız kendi silahını yapabil parasız ülke saadeti olmaz. Devlet yönetimi konusunda bizim Putin den ciddi ders almamız lazım. En yakın örnek Geçen haftalarda Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarında yine kadadayılığımız göstererek Ermenistana asarız keseriz diye salladık tınlamadılar bile ta ki Putin devreye girip buralarda Tatava yapıp Amerikayı bölgeye getirecek davranışlara girerseniz ikinize de hesap sorarım deyince bir anda ortalık süt liman oldu. Devlet boyle olunur her iki side biliyorki USA gemileri gelirse bunun hesabını Rusya sorar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 61günbu ne toxic bir konu ya. adam haberi başlığa yazmış. onu da yanlış yazmış. içerde kaynak yok devlete saydırmış bir de üstüne demagoji yapmış bık bık bık. Altına gelenler de savaşa girdik de kaybetmişiz gibi oturduğu yerden ağlamaya başlamış. Bu ne biçim bir konu ne biçim insanlarsınız siz olum. Az kendinize gelin. Ne yapıyorsunuz siz call of duty mi oynuyorsunuz kafanızda savaşı ne sanıyorsunuz? Benim 5 uçağım var onun 10 uçağı var o zaman ben yenildim mi oluyor? bu kadar kolaysa çıksın yunanistan direkt tüm parayı uçağa gömsün 1000 tane uçak alsın avrupanın / türkiyenin rusyanın içinden geçsin. Bu mudur yani kafanızdaki dünya?
neyse asıl konuya geleyim. politikaya girmeden başlığı açan arkadaşa anlatır gibi anlatayım.
24 değil 18 uçak alıyorlar. Hatta 10 uçak alıyorlar. 8 tanesini de fransa hediye ediyor.
Mısır da 2014de 24 tane almıştı. Şu zamana kadar 4 tanesi teslim edildi.
Hediye etmelerinin sebebi de zaten ikinci el fransanın elden çıkarmak istediği ve bakım masrafları fazla olan modeller olmalarından kaynaklı. Ama başlıklarda hediye diye görününce ucunda dostluk varmış gibi oluyor.
Ayrıca isteyerek almıyorlar, almak zorunda kalıyorlar çünkü fransanın desteğine muhtaçlar. Bizim zamanında s400 almak zorunda kalmamız gibi bir durum. Hepsini geçtim rafale uçakları f16 üzerinde aman aman üstün jetler değil. yunanistanın aktif kullanacağından bile şüpheliyim. belki almak istedikleri uçak gemileri ile uyumluluğu gerekçesi ile kullanılabilir.
Endişelenilmesi gereken bir konu varsa o da f35 alacak olmaları. Hem de bizim ürettiğimiz f35leri yunanistanın alacak olmasıdır. Bu konuda da endişelenirsin, üzülürsün, dert yaparsın ama forumlara gelip ona buna sövüp ağlamazsın. Sanki evine yunan gelmiş el koymuş gibi de davranmaya gerek yok. Türkiye gibi bir devlet 20-30 uçakla yıkılacak, durdurulacak bir devlet olsa zaten natoya da giremezdik, zaten ne elimizde istanbul kalırdı ne ankara şu zamana kadar. Atatürkün torunlarının bu kadar ağlamasını kendime yediremiyorum.
Bence asıl demagoji yapan sensin ilk kısımda yok call of duty mi oynuyorsunuz,yok 1000 uçak alsınlar o zaman demek açık ara boş demagojidir cevap vermeye lüzüm bile yoktur.
Konuya gelirsek Yunanistan'ın Rafale alımında adetin 10-18-24 olması önemli değildir buna birinci part alım denir Yunanistan Hava Kuvvetleri uçakları bizim F-16'lara karşı dener,memnun kalırsa yeni alımlarda yapar.
Ha sana Dassault firması yada yunan savunma bakanı 10'dan fazla uçak verilmiyecek diye bilgilendirme yaptıysa o ayrı
Uçaklar pahalı alamazlar dersen,Sen batmış ekonomiyle yerli 5 nesil uçak yapıyorsunda,onlar batmış ekonomiyle uçak alamazlar mı? derim.
Mısıra 4 tane rafale teslim edildi yalanına gelirsek Wikipedia Mısır hava kuvvetlerinin envanterinde 21 Rafale olduğu 3 tanede teslim edileceği söyleniyor.
Ha wikipedia yalan atıyor,ben Mısıra gidip hangardaki uçakları saydım 4 tane vardı diyorsan o ayrı
https://en.wikipedia.org/wiki/Egyptian_Air_Force
F16-Rafale konusuna gelirsek 70'li yıllarda dizayn edilip üretilen,birim fiyatı block 70 Viper için 34 milyon dolar olan 4 nesil uçakla,2000'li yıllarda dizaynı yapılan,birim fiyatı modele göre 100-130 milyon dolar arası olan ve 4.5 nesil uçağa aman aman fark yok diyorsan sana iyi günler dilerim.
-
Şöyle milli konularda bile şuursuzca ve kinle hala kendi devletine laf sokanlara uyuz oluyorum. Hele ki konu Yunanistansa. Kardeşim iç politika da istediğiniz kadar eleştirin gömün ne yapıyorsanız yapın ama dış politaya geçen konularda insan kendi devletini korur birlik olur. Nasıl milletsiniz ya siz yazık gerçekten.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BfTürkBence asıl demagoji yapan sensin ilk kısımda yok call of duty mi oynuyorsunuz,yok 1000 uçak alsınlar o zaman demek açık ara boş demagojidir cevap vermeye lüzüm bile yoktur.
Konuya gelirsek Yunanistan'ın Rafale alımında adetin 10-18-24 olması önemli değildir buna birinci part alım denir Yunanistan Hava Kuvvetleri uçakları bizim F-16'lara karşı dener,memnun kalırsa yeni alımlarda yapar.
Ha sana Dassault firması yada yunan savunma bakanı 10'dan fazla uçak verilmiyecek diye bilgilendirme yaptıysa o ayrı
Uçaklar pahalı alamazlar dersen,Sen batmış ekonomiyle yerli 5 nesil uçak yapıyorsunda,onlar batmış ekonomiyle uçak alamazlar mı? derim.
Mısıra 4 tane rafale teslim edildi yalanına gelirsek Wikipedia Mısır hava kuvvetlerinin envanterinde 21 Rafale olduğu 3 tanede teslim edileceği söyleniyor.
Ha wikipedia yalan atıyor,ben Mısıra gidip hangardaki uçakları saydım 4 tane vardı diyorsan o ayrı
F16-Rafale konusuna gelirsek 70'li yıllarda dizayn edilip üretilen,birim fiyatı block 70 Viper için 34 milyon dolar olan 4 nesil uçakla,2000'li yıllarda dizaynı yapılan,birim fiyatı modele göre 100-130 milyon dolar arası olan ve 4.5 nesil uçağa aman aman fark yok diyorsan sana iyi günler dilerim.
Alıntıları GösterKardeşim yaşın kaç bilmiyorum ama sen Türk Ordusunu Muz ordusu sanıyorsun galiba. Bari nickini değiş yazık kafana.
Ekonomisine-Silah ve mühimmat gücüne-ordusuna baktığın zaman Yunanistanla aramızda 10 kat fark var. Körü körüne devletle dalga geçicem diye rezil olup kendinizi güldürmeyin burda.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BfTürkBence asıl demagoji yapan sensin ilk kısımda yok call of duty mi oynuyorsunuz,yok 1000 uçak alsınlar o zaman demek açık ara boş demagojidir cevap vermeye lüzüm bile yoktur.
Alıntıları GösterMısır'ın siparişlerinin tamamı (24 adeti) 2019 Temmuz'da tamamlandı zaten.
-
quote:
Orijinalden alıntı: musty578
Biz olmasak kimse kimseden silah alamicak ciddi pazar oluşturuyoruz sağa sola sataşarak kazanandan pay alınıyordur umarımGündemi ters algılıyorsun sanırım. Sataşan biz miyiz yoksa birilerini kuklası ülkeler mi ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: coolheartsKardeşim yaşın kaç bilmiyorum ama sen Türk Ordusunu Muz ordusu sanıyorsun galiba. Bari nickini değiş yazık kafana.
Ekonomisine-Silah ve mühimmat gücüne-ordusuna baktığın zaman Yunanistanla aramızda 10 kat fark var. Körü körüne devletle dalga geçicem diye rezil olup kendinizi güldürmeyin burda.
Alıntıları GösterBence sen önce mesajı görmek istediğin gibi yorumlama,ben mesajlarımda yunanistan bizden kuvvetli,bizi ezerler felan mı diyorum.konu Yunanistan'ın modern jet alması bende diyorum ki:bu uçaklar oldukça modern bizim bunlara karşılık verecek uçaklara gerekirse dişardan hazır alımla ulaşmamız gerektiğini belirtiyorum,Adam bana yok Türk düşmanımısın? yok biz kaç kat güçlüyüz haberin varmı? gibi at gözlüğüyle milliyetçilik yapıyor.
Uyuz olmana gelincede benim için bir mahsuru yok,kendi kendine devam edebilirsin.
-
Yunanistan'ın bir şey aldığı yok, Fransa'nın Yunanistana kaşla göz arasında kitlediği 10.000.000.000 USD borç var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SPHAR3XArkadaşlar istediğiniz kadar Yunan ekonomisi batmış bir ekmeğe muhtaç diyin ancak adamlar öyle yada böyle filolarını bizden daha modern hale getiriyor . Unutmayın ki arkalarında bitmeyen kaynak Avrupa Birliği var . Kendi çıkarlarını korumak için elbet musluğun ağzını kapatmayacaklardır . Bizim de bu konuda bir şeyler yapmamız lazım . Burada en kârlı çıkan Fransa oldu tabii . Ortalığı kızıştırdı ve satış başarısını bir türlü yakalayamayan Rafale güzel bir sipariş aldı .
Her neyse Rafale'ler mevcut F-16 larımızdan daha iyi uçaklar bunu kabul etmemiz gerek . Bizim bunlarla boy ölçüşmemiz için filomuzu minimum Block 60 seviyesine çıkarmamız gerekmekte veya alternatif uçak almalıyız. Bunlar Eurofigher veya Gripen olabilir ancak ikiside Avrupa Birliği bünyesinde ki ülkelere ait ve Avrupa Birliğine karşı kullanacağımız bir uçağı kimse bize vermez . ABD'ye gitsek F-35'lerin parasına acaba F-18 veya en azından F-15 verir mi kocaman bir soru işareti . Geriye alternatifler arasında Rus uçakları kalıyor . Gönül isterdi ki Mercedes olmuyorsa BMW alalım der gibi galeriden Su-35'i alıp çıkalım . O zaman kobranın zehrini sokardık Rafale uçaklarına ama gelin görün ki tamamıyla NATO'ya entegre sistemlerimizi bir anda Rus uçakları için yeniletmemiz demek diplomatik tüm zorlukların dışında içinden çıkılamaz ekonomik zorluk da olacaktır . Kontağını çeviremediğimiz S-400 lerin üzerine Rus uçağı tamamen bizi NATO'dan şutlayacaktır . Bu da saldırı kapılarını bize açar . Unutmadan TFX bizim için hayati öneme sahip bir proje ama onun hizmete girmesine en az 20 sene var belki de . Bu kadar uzun bekleyemeyiz.
Özetle bizim bu işi bir şekilde masada çözmemiz lazım . Her yere yazdım yine yazıyorum . Türkiye kendine müttefik bulmalı . Yunanistan güçsüz bir ülke değil ancak Türkiye ile de boy ölçüşemeyeceğini bildiğinden her yerden arkasına destek alıyor . Biz ise herkesle kanlı bıçaklı olduğumuzdan yalnız kalıyoruz. Bu yalnızlık bize pahalıya patlayacak . Asarım keserim ile işler yürümüyor 21. yüzyılda . İsrail ve Mısır'ı yanımıza çekmeden bu iş olmayacak .
Israil demek Abd demek. Abd senin ezelden beri duşmanin. Mossad Başkani cikip bizim en buyuk dusmanimiz Iran degil o kontrol edilebilir durumda bizim dusmanimiz Turkiye derken. Ne israili ile sicak iliskisi allah askina gundemi takip edelim lutfen.
TSK Natonun unutmayin 2. en güclu envanterine sahip ordusu Fransanin ucak gemisi Almanyanin gucune ragmen 2.siradadir.
Natodan ciktigimizda 10 yil suruncemeden bile cikamayan Irakta rezil olan paralı Abd mi bize saldiracak Macrondan nefret eden Fransizlar mi? Almanya zaten su an tarafsiz konumda. Rusya ise Libyanin ve dusurulen Rus ucaginin ocunu almanin derdinde.
Burada asil onemli kisim Ruslar. 80 yildir bayi karakollugu yapan Turkiyenin artik fransanin tabiriyle beyin olumu gerceklesmis Natodan cikmasi gereklidir. Ve Ruslarla gercekten bu bolgede uzjn vadeli antlasmalar yapmalidir. Natonun 2. guclu ordusu olan Turkiye ve dunyanin 2.guclu ordusu Rusyanin yapacagi olasi bir dostluk ve yakinlasma veya plan Ne AB takar ne Abd tum dunyada konjonktur artik degisiyor. Soguk savastan cikildi. 2.Dunya savasindan beri saldirarak bir toprak parcasini fethetme devri kapanmisti ta ki Kırım ilhakina kadardi. Bu status quo kırıldı artık. Yunan havlar ama olası bir Fransız saldirisinin da olacagini dusunmuyorum. Olmasi halinde o Yunan adalarinin bize yakin olanlarini Yunan kaptirir bize 5 km mesafede hucum botlariyla karadan mudahale ederiz neredeyse.
Bu isten Yunanlar cok zararli cikar bunu biliyorlar.
Dandik Suriyeyi bile bölemediler Esad ne kadar direndi goruyorsunuz. Ust kisimda da antlasamiyorlar. Suriyede 10 yildir bir surunceme var. Ki soz konusu Turkiye kimsenin macasi da totosu da yemez. Tum dunya dengeleri degisir. Cin ve Iran bize ebedi dusmanlarimiz da olsa yardim edecektir cunku onlarin kapisina Ab nin Abd nin dayabmasini istemezler vs. Iran da ayrica nukleer tehdit unsuru var. Dunya bunu su an kaldiramaz. Savas cikmaz kisacasi tek dertleri Turkiyeye boyun egdirip zorbalikla o karasularıni oldu bittiye getirmek. Turkiue geri adim atmazsa bu işten alninin akiyla da cıkar. Ekonomiyi duzluge cikaracak her turlu maddi kaynak orada su an bekliyor. 500 yillik Turkiyeye yetecek kadar toplam rezervden soz ediliyor. Misira gelirsek Misir zaten kukla bizim amacimiz Misirla antlasma degil Sisi denen kuklayı devirmeye calismak olmalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X