Şimdi Ara

Yunanistan Fransa'dan 24 adet Rafale uçağı alıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
7.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brother ToLGa

    Hocam bisiklet sürmüyorsun ki pilotu iyi olan kazansın yada en son hür kuş mu izledim?


    Yeni uçaklarda olan elektronik harp , hayalet özelliği , radar menzili , hız , manevra kabiliyeti ve daha bir sürü iş var


    Siz daha düşman uçağını görmeden sizi vurabilir yada radarda siz onu göremezsiniz ama o sizi görür , elinizdeki uçak ne kadar hızlı ne kadar tırmanıyor vs vs iş pilotta bitmiyor artık herşey otomatik elektronik


    Pilotu iyi olan kazanacak ise 1960 model jetleri toplayalım piyasadan onlarla iş görelim



    Alıntıları Göster

    Zaten, 1960'lardan kalma F4'ler şu an hala envanterde.





  • Biz olmasak kimse kimseden silah alamicak ciddi pazar oluşturuyoruz sağa sola sataşarak kazanandan pay alınıyordur umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt

    Ona bakarsan 15 temmuzdan sonra hava kuvvetlerinde pilot mu kaldı? Bazıları mecburiyetten ne olduğu bilinerek geri alındı. Emekli olanları bile çağırmışlardı. İstifa edip sivile geçmeyi bile yasakladılar o dönem. Aradan 4 yıl geçti ve o kadar süre bu açık doldu mu?

  • Yunanistanı komple işgal edip avrupa birliğine girdircekler illa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir halt yapamazlar. Ancak Fransayı hava teknolojilerinde küçümsemeyin. Adamlar bu işin en iyilerinden. Airbus Fransa kökenli bir firma, dünyada Boeing ile birlikte açık en gelişmiş uçuş araçlarını yapan en büyük iki firmadan biri. Airbus ve Boeing dışında zaten üçüncü bir firma sayamazsın, bunlar sadece yolcu uçağı üretiyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz, inanılmaz teknolojileri var. Bu işlerden işim gereği teknik olarak takip eden biri olarak dünyanın kalanından Amerika ile birlikte 3 seviye üst kulvardalar. Rusya dışında herkes bu adamların teknolojilerini kullanıyor zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 31 Ağustos 2020; 9:26:36 >
  • isterse 240 adet alsın. siz hayırdır ya ?


  • Yakinda yunanistani yine borc batağına koyacaklar. Yunanistanin gerizekaliligi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Pilot açığı oluşmuştur lakin 4sene açığı önemli ölçüde kapatmak için yeterli bir süre. Sonuçta devletin eli armut toplamıyor. Bugün türkiye yunanistan arasında çıkacak bir savaşta sadece havada gerçekleşmeyecektir. Onu da geçtim 15 temmuzdan sonra tsk suriye tarafına doğru radar kapatılarak iki suriye uçağını vurdu. Yine bir f16 pilotumuzun alçalarak dağın eteğindeki mühimmat dolu mağarayı vurma olayı var. Biz operasyonel olarak diri olan nadir ordulardan biriyiz. Tatbikat başka sahada aktif olarak saldırıda bulunmak ise bambaşka bir durum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BfTürk

    Küçümsediğin avrupalı uçak Rafale,Red flag tatbikatında Dogfıght'ta F-22'ye kilit atabilen dünyadaki tek uçak :)

    https://www.defenceaviationpost.com/2020/04/when-rafale-jet-downed-the-invincible-us-f-22-raptor-in-an-ariel-dogfight//


    Yine beğenmediğin Fransızların eski uçakları Mirage 2000-5'ler yunan pilotların elinde bizim F-16'lara dogfıght'ta kilit atmiştır,istersen youtube video linklerini atabilirim.


    Son olarak bahsedilmemiş yunanistan 85 F-16'tısını block 70 viper seviyesine çıkartmak için Lockheed martinle sözleşme imzalamıştır.bizdeki en modern F-16'tı 30 adet block 52+ dir gerisini siz düşünün.

    https://www.thedefensepost.com/2018/04/28/greece-upgrade-85-f-16-fighter-jets-viper//



    Alıntıları Göster

    Utanmasan rafale f-22 den iyi diceksin galiba.

    Korkmayın yunanlardan bu kadar, şüpheniz olmasın gömeriz onları egeye fakat olası bi savaşta yunanların tek olmayacağını tahmin etmek zor değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • brokengineer kullanıcısına yanıt

    Suriye uçağı demesen iyiydi. Suriye devletinin elinde ne var ki? Mig-21 o uçağı kullanan ülke kalmadı.

    Savaşın en önemli noktası havada ve denizde olacak. Havada kaybeden karada keklik gibi avlanır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: brokengineer

    Pilot açığı oluşmuştur lakin 4sene açığı önemli ölçüde kapatmak için yeterli bir süre. Sonuçta devletin eli armut toplamıyor. Bugün türkiye yunanistan arasında çıkacak bir savaşta sadece havada gerçekleşmeyecektir. Onu da geçtim 15 temmuzdan sonra tsk suriye tarafına doğru radar kapatılarak iki suriye uçağını vurdu. Yine bir f16 pilotumuzun alçalarak dağın eteğindeki mühimmat dolu mağarayı vurma olayı var. Biz operasyonel olarak diri olan nadir ordulardan biriyiz. Tatbikat başka sahada aktif olarak saldırıda bulunmak ise bambaşka bir durum.

    Türklerin savaş zekası bence çok ileri ve kısa sürede çözüm üretme kabiliyeti


    Lakin örnek verdiğiniz gibi alçalarak vurma vs yani youtubede bir sürü gaz videosu izleyerek savaş konuşulmaz , deniz ve hava savaşı için teknoloji şart kara savaşı gibi değil


    Denizde ve karada elindeki teknoloji düşmanından en fazla 1 gen(jenerasyon) kötü olmalı daha düşük ise zor


    Kara savaşında bile Amerikan tankları ırak tanklarını vuruyor attığı top ırak tankını delip geçtiği için defalarca yeniden ateş ediyorlardı , düşünün aradaki teknoloji ve envanter farkını şimdi ırak tank personeli dünyanın en iyisi olsa ne olur? Gece görüş yok otomatik kilit ve atış yok , hareket halinde atış yok , güncel zırh yok , daha iyi top mühimmatın yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 31 Ağustos 2020; 19:10:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rafale uçaklarına bakıyordum bugün. Dönüş kabiliyetleri gözle görülür biçimde daha iyi görünüyor. Bizim F16 lar domuz gibi süzüle süzüle taa uzaktan dönüş yaparken. Rafale uçak hızlı bir manevra ile dönüş yapıp bizim F16 nın arkasına geçip üstünlük sağlayabilir.

  • S-400’ler yüzünden batıdan uçak da alamıyoruz. Eee? ne olacak şimdi?

    Bu hamlesiyle Yunanistan havada Türkiye’ye karşı kesin üstünlük sağlıyor olacak. İllaki savaş çıkmasına da gerek yok. Türk Yunan ilişkileri çok iyi bile olsa, iki ülke arasından su sızmasa bile bir ülkenin diğerine kıyasla askeri teknoloji açısından arayı açması son derece tehlikeli bir durum.

    Hadi bakalım Tayyip efendi..ayıkla şu pirincin taşını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çare mig 31.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Malvolorne

    Çare mig 31.

    Çare Mig yani Rus uçağı ama şu konular var


    1. Türkiye yaptığı ihracatın %70 Avrupa'ya yapıyor yani Avrupa ile arayı açmak demek aç kalmak demek


    2. Rusya ile yakınlaşmak demek Avrupa ve Amerika ile uzaklaşmak demek ki NATO üyesi ülke ve karşılıklı menfaatler çok


    3. Rus envanteri çabuk bozulur çabuk parça tüketir bunu böyle yapıyorlar fabrikalar boş kalmasin diye , bir Rus uçağı 20bin saatte parça bitiriyor ise Avrupa Amerikan uçağı 60bin saat ömrü oluyor , parça sıkıntısı olacaktır bu parçalar ve bağımlılık yüzünden Rusya'nın her evet dediğine seninde evet demek lazım vs vs


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moneyTalks_

    Rafale uçaklarına bakıyordum bugün. Dönüş kabiliyetleri gözle görülür biçimde daha iyi görünüyor. Bizim F16 lar domuz gibi süzüle süzüle taa uzaktan dönüş yaparken. Rafale uçak hızlı bir manevra ile dönüş yapıp bizim F16 nın arkasına geçip üstünlük sağlayabilir.

    Dostum zaten Rafale denen uçaklar Air superiority yani hava üstünlüğü sağlamak için dizayn edilmişler.Uçak çift motorlu ve Delta wing kanat yapısıyla düşük hızlarda bile çok seri manevra yapabiliyor,bizdeki F-16'tı manevra yapabilmek için tek motoruyla hızlanabilmek için zamana ihtiyaç duyuyor,bu sebeple yapması gereken manevrada cok geç kalıyor.

    Ayrıca F-16'tı Rafalenin rakibi değildir,aynı siklette değiller Rafale rakip yine amerikan uçağı F-15 Strike Eagledir.bizim almamız gereken bu ama Rafale,F-15 gibi uçaklar çok pahalı uçaklar.

    Kısaca Yunanlılar bu uçakları alırsa Ege'de hava üstünlüğünü ele geçirme ihtimalleri yüksek olur.Öyle yunanlıları ciddiye almayın,biz onları havada karada acımadan gibi kahvehane ağzıyla olmuyor.





  • BfTürk kullanıcısına yanıt

    Tabiki kahvehane ağzıyla olmaz. Umuyorum bizimkiler bu konuya bir çare bulurlar veya bulmuşlardır.

    Bizim pilotlar zaten Fetöcü çıkmıştı. Yerlerine getirdikleri pilotların yeterli olduğu konusunda da şüphelerim var. 2 gün önce Yunan uçağını kovalayan pilotumuzun ses tonuna da bakılırsa genç bir arkadaş olduğu anlaşılıyor. Tecrübe ise zaman ister.


    Şimdilik eleştiriyorum, Hava da bariz görünür sorunlarımız olduğunu düşünüyorum. Umuyorum devletimiz ne yaptığını biliyordur. Her halükarda bu geminin içindeyiz. Giderse gideriz, Batarsa batarız.

  • Hem F-35, hem Rafale mi alıyorlar? Yoksa F-35'ten vaz mı geçtiler?


    Bize gelirsek F-35 de alamıyoruz, görünürde alabileceğimiz başka bir uçak da yok. F-16'lar şu andaki F-4'ler kıvamına gelene kadar devam edecek görünüyor.


    TFX projesinden bir şey çıktı çıktı. Yoksa durum kötü.


    Tank projesini nasıl mundar ettiklerine bakarsak TFX çok uzun yıllar sürüncemede kalır gibi görünüyor. Onda da zaten motor için kapılar çalınacak. Tank motoru yapamıyoruz, alamıyoruz da... Jet motorunda daha büyük sorunlar çıkabilir.


    S400'lerin turşusunu kursunlar. Bugün haberlerde Rusya'nın YPG/PKK'yı davet etmiş. Biz de teessüflerimiz iletmişiz.

  • Kardeşim bilip bilmeden fikir belirtmeyin şurada yancısı ayrı dert muhalifi ayrı dert nasıl ülke burası ya.


    Yunanistan borç harç yaşayan bir ülke.Batmasını istemiyor avrupalı devletler çünkü yunanistan uzun vadede de olsa para kazandırıyor bunlara.Neden yunanistan ekonomisini borçla harçla döndürüp kazandığı tüm parayı fransa ve almanyaya veriyor.Ayrıca avrupanın sınırında batak bir yunanistan kimsenin işine gelmez.


    Her neyse bir benzere Türkiye için de geçerli olduğu halde bizim yandaşlar dış güçler bizi batırmak istiyor diyor.Dışgüçler salak tabi yatırımlarının zarar göreceğini bildikleri halde batırmaya çalışıyorlar bizi.


    Her neyse Yunansitana dönelim Türkiye g20 ülkesi yani bu ne demek Türkiye dünyadaki en zengin en büyük ekonomiler arasında.Bu gerçekten de böyle Türkiye çok parası olan bir devlet ama bu para halka gitmiyor ve yatırım yaparak artırılmıyor.Her geçen gün azalıyor o ayrı mesele.


    Yunanistan Bulgaristan Çekya halkları bizden refah mı evet refah ama bu gelir adaleti az nüfus vb şeylerle alakalı.Rusya Türkiye Brezilya bunlardan kat kat güçlü devletler olduğu halde halkı fakir anladın mı?


    Normal şartlarda s400ler kurulmuş olsaydı yunanistan hangi uçağı alsa fayda etmezdi tak tak düşürürdük ama ne s400 kuruldu ne uçağımız var.Yunanistan hibe ile aldığı uçaklar il önümüze geçecek.Biz s400 almam yerine devlet gücümüzle yunanistanın18 tane aldıysa biz 100tane alabilirdik ama gtitik s400 aldık





  • akıllı bir devletin oynayacağı denge siyaseti.


    Her şartta natoya ve avrupa ile iyi geçinmek.Eğitim seviyesini artırmak işsizilği azaltmak avrupa birliğine girmeye çalışmak.


    Diğer kutubu dengelerken de suriye olaylarında Rusya ve iranla dost olmalıydı.


    Tabiki bizim çok sevgili siyasetimiz tam tersini yaparak hem iki tarafla da arası gergin hem de her yerde kaybediyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.