Şimdi Ara

Fiat Marea 1.6 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
27.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Parça sıkıntısı çeker miyim?
    -Parçaların fiyatları Pahalı mı diğer arabalara oranla?
    -Motor arızası fazla çıkarırmı?
    - Bilindik her marea da olan klasik sorunları nelerdir?
    -En çok hangi modeli tutuluyor ?
    - Yakıt konusunda 9-10 ltre gaz ile ( 20 tl ile ) Ne kadar km yapıyor.
    -Marea kullanıcısı olarak Kesinlikle öneririm mi dersiniz, yoksa başka araçlara mı yönlendirirsiniz.
    15.000 16.000 tl ye başka hangi araçları önerirsiniz?
     Fiat Marea 1.6 Hakkında







  • o bütçeye bulabileceğiniz en konforlu araçtır, bakımları zamanında yapılmış araç pek sorun çıkartmaz,
  • çok hırt bi araba. lancer tavsıye ederım. tam bır copluk marea. lancer ya da carisma al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek tek cevap vereyim.
    5 yıllık marea kullanıcısıyım.2011 de aldım.106 bin kmde. Şu an 165 bin km'yi geçti.2006 model Liberty.Hala da bende,kapının önünde.

    -Şimdiye kadar hiç parça sıkıntısı çekmedim desem yalan olmaz.Sadece bir kere soğutma hortumu aradım, takım halinde var tek parça veremeyiz dediler.Bende başka bir aracınkini taktırdım.Bunun dışında hiç parça bulamadığım olmadı.Bu 5 yılda ağır olmasada 2-3 kere de kazaya karıştı.Bulunmayan yada orjinali yok denilen bir parçası olmadı.Öyle parçası bulunmayan,zor bir araba değil marea.
    -Motoru mekanik olarak sağlamdır.Lpg takılınca yağ yakmaya yatkındır,bakımdan bakıma 1 Lt eksiltir.(yaklaşık 10-15 bin km arası).Arıza çıkaran parçaları genelde elektrik/elektronik parçalarır.Hepsi de belli olan ve internette ustaya gitmeden sıkıntısının sebebini ve çözümünü bulabileceğiniz arızalardır.
    Örnek vereyim;
    Motor ışığı yakar.Sebebi beyindeki lehimlerin çatlaması, çözüm lehim tazeleme . Max 150 tl (eğer istenir benzin pompası da bu arada değişir +100 TL max)
    Abs lambası yanar.Sebep sol arka teker abs sensör kirlenmesi ve lehim çatlağı.Çözüm sensör temizliği ve gerekliyse lehim tazeleme.min 20 tl max 100 tl.
    Paspas ıslanması.Sebebi bakımı yapılmamış kalorifer peteği.Çözüm peteğin değiştirilmesi.Max 200 tl.
    Bunların dışında arıza kolay kolay vermez.Neredeyse tüm arızalarını yazdım.Hepsi başınıza gelebilirde , hiç gelmeyebilirde.Bu 2.elin riski .Fakat Bakımı yapıldıktan sonra uzuun yıllar binilir.
    tek sıkıntı bu arabayı , mareaları anlamayan ustaya göstermeyin , düzgün çalışan sistemleri bozarlar.
    -En çok tutulan modelleri 2002 yılına kadar olanlarda ELX'tir.İtalyan üretimdir.Yere biraz daha yakındır.2002 den sonra ise Liberty'dir.Türkiye üretimdir.Biraz daha yüksektir, soğutma sistemi türkiye şartlarına göre tekrar tasarlanmıştır.
    Fakat en dolusu 2002'den sonra Exclusive , 2002'den önce ELX tir.
    -Yakıt konusunda İstanbul gibi bir yerde şehir içi ortalama 12 yakar. Bu da ( LPG 2,11 Den) 25 lira ile 100 km eder.Eğer Daha sakin bir yerdeyseniz 10-11 litre arası yakar. 22-23 lira ile 100 km yapar.
    -15 / 16 liraya kesinlikle öneririm.10 bin liranın altında düzgün araba yok , 12-13 liraya 20 yaşında hurdalar satılıyor.Marea'nın piyasası bu aralar yükseldi fakat yine de rakiplerine göre bayağı ucuz.Konforu , motoruna diyecek laf yok. Km çok önemli değil , ağır kazası olmasın, bakımlı olsun önemli değil.

    Not: 2002 yılından sonra belirli bir dönem bazı renklerde boyalarda vernik atması oldu.Bazı araçlar Fiat tarafından tekrar boyatıldı.Eğer böyle birşey duyarsanız şaşırmayın diye yazıyorum.Çok fazla araçta olmadı bu sorun ama aklınızda bulunması iyi olur.




  • bu fiyat aralığında başka araç önerir misiniz gerçi bu fiyatlara temiz araba bulmak zordur bir palio, clio gibi araçlar nasıldır bunların yanında?
  • zgrsmz Z kullanıcısına yanıt
    Biz marea alacakken clio aldık hocam. Bulursanız 1.4 16v megane motorlu rxt donanım fransadan ithal bir clio tadından yenmez. Tabi HB veya sedan ne istiyorsunuz bilemem ama clio ya da marea ikisi de üzmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda bir arkdaş benzin pompası 100 tl demiş

    Ben yazın değiştirdim, işçilik dahil 480 tl ye maloldu.
  • hocam benzin pompası ne bileyim belki büyük illerde fiyat değişir :D
    Ya clio 2 ler güzel de dar biraz rxt en fullü tadından yenmez :D clio piyasası da uçtu usta
  •  Fiat Marea 1.6 Hakkında
    güzel araçlar aslında
     Fiat Marea 1.6 Hakkında Fiat Marea 1.6 Hakkında Fiat Marea 1.6 Hakkında




  • Hyundai Elantra,
    Mitsu carisma, lancer,
    Toyota avensis.
    Bunlarada bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kral arabadır. Dirisi yaşatır ölüsü süründürür .

    Genel olarak mekanik çok sağlamdır. Tam 165.000 km Marea sahibi arkadaşım aracını satıp Megane 2 aldıktan sonra 1 ay içerisinde pişman olup gitti başka marea 2.0 hlx aldı başka arabaya binemiyorum diyor.
  • bravaman kullanıcısına yanıt
    Bende degistirdim.Eminim.
    Ha siz Şamandira ile beraber degistirdiyseniz 500 hatta 600 bile tutabilir.Ben sadece pompa degistirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • face grubunda sureklı bı parca arayısı var dusun stop lambaları bıle bulunmuyor bulunsa da zorla 300 400 tl parcalarını cıkma bulmak zorundasın anlayan usta sayısı az parcalar pahalı bır de tum bunlara ragmen sahıplerı tarafından ferrarı muamelesı goruyor satarken fahıs fıyatlar ıstıyorlar hem 2. eli yok hem usta hem parca sıkıntısı var tum bunlara ragmen sahıplerı fıyatta ucuyor
  • -Parça sıkıntısı çeker miyim? : Kullandığım süre boyunvca bej renkli cam açma düğmesini Türkiye'dec 3 ay aradım, telefon açmadığım yer kalmadı ancak bulamadım, mecburen siyah doblo cam açma düğmesi aldım. Radyatör ve cam su depoları çatlamıştı, iki parçayı da internetten çok kolaylıkla yan sanayi ürünlerini tedarik ettim. Bazı parçaları bulmak zor, kimisini bulmak kolay ama abartıldığı gibi değil.


    -Parçaların fiyatları Pahalı mı diğer arabalara oranla? : Yan sanayi radyatör deposunu ve cam su deposunu toplamda 150 TL'ye almıştım, ortalama seviyesinde bir fiyat diyebilirim.


    -Motor arızası fazla çıkarırmı? : Motoru hararet yapmaya çok müsait bir araç, onun dışında çok zevkli ve dayanıklı bir motoru var.


    - Bilindik her marea da olan klasik sorunları nelerdir? : Hararet problemi , Fan problemi, Far sönüklüğü .. Bu 3 problem her MArea'da vardır neredeyse.


    -En çok hangi modeli tutuluyor ? 98-2001 arası 1.6 ELX modelleri


    - yakıt konusunda 9-10 ltre gaz ile ( 20 tl ile ) Ne kadar km yapıyor. ::: senin hesabını anlayamadım ancak motoru şehirdışında az yakar, şehiriçinde çok yakar. Şöyle ki şehiriçi 33 kuruş yakarken, uzun yolda 17 kuruşa kadar düşüyor ve neredeyse dizel
    seviyesinde yakıyordu.

    -Marea kullanıcısı olarak Kesinlikle öneririm mi dersiniz, yoksa başka araçlara mı yönlendirirsiniz. ::::: Eşim müsade etse hala gidip Marea alacağım, satıp Corolla aldım ama hala Marea'yı unutamıyorum. Sorun çıkartmaya müsait bir araçtı ama çok çok çok özel bir araçtı...

    15.000 16.000 tl ye başka hangi araçları önerirsiniz? En iytisi Mareaşk'tır.




  • Koltukları çok rahat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marea uzmanı sayarım kendimi. Defalarca aldım sattım ve öyle 1.6sına değil 2.0sına binerim. Fakat Fiat artık bu araçları sildiği için net olarak parça problemi vardır. Onun dışında güzel araçtır. Konforludur, iyi gider, yakıtı orta karardır.
  • 6 yıla yakın 2.0 hlx modelini kullandım.kim ne derse desin gücü,konforu tartışılmaz araçtır marea.temizini bulursanız hiç düşünmeyin alın.parçası bol ve fiyatlarıda hiç abartıldığı gibi pahalı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anka0658 -- 22 Ocak 2016; 19:49:24 >
  • bakımlı fazla kurcalanmamış araç bulursan kaçırma, yoksa fena üzer. bu aracın konforu çoğu araçta bulunmaz bugün 98 ELX otomatik pert ettim, bende hiçbirşey yok, çok sağlam araçtır. bazen delirtir insanı ama marea candır. parçaları bazıları zor bulunsa da çoğu rahatlıkla bulunur.
  • Bizde vardı zamanında çok ucuza almıştık 13000 bin lira 2004 liberty çok iyi arabaydı fakat benzinde içiyor aklımda kalan bu yıl 2007 falan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SX ve ELX arasındaki farklar ne peki?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.